Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Elhunyt Mádl Ferenc 05.29-én
  2011-05-30 09:55:37, hétfő
 
  A 80. életévében 2011.05.29 - vasárnap elhunyt Mádl Ferenc akadémikus 2000 és 2005 között volt Magyarország köztársasági elnöke.

...... .....



Gyászlobogók Mádl Ferenc emlékére
...... ........... .......


Fekete gyászlobogók lengenek az Országgyűlés és az elnöki hivatal épülete előtt.
Gyászlobogókat tűztek ki a Köztársasági Elnöki Hivatal és az Országház épületére Mádl Ferenc volt köztársasági elnök halála miatt; a Sándor-palotánál csendes megemlékezést tart vasárnap késő délután Schmitt Pál államfő. Az MTI tudósítója délután a budai Várban azt látta, hogy a Köztársasági Elnöki Hivatal épületének bejárata fölé a nemzetiszínű zászló mellett kitűzték a gyászlobogót is. A budavári sikló oldalánál lévő bejárat előtt a volt köztársasági elnök gyászkeretes fényképét tették ki egy asztalra, mellette két gyertyát, a nemzeti lobogót és egy csokor virágot helyeztek el. A megemlékezés helyszínén katonák állnak díszőrséget.A Sándor-palota előtt több tucatnyian gyűltek össze, köztük külföldi turisták is.


Schmitt: Mádl Ferenc példaképem volt
...... ........... ......


Schmitt Pál köztársasági elnök hivatala előtt tisztelgett az elhunyt elődje előtt.
Nemcsak elődöm, hanem barátom és példaképem is volt Mádl Ferenc korábbi köztársasági elnök - mondta Schmitt Pál rövid sajtónyilatkozatában azt követően, hogy a Sándor-palotánál felállított emlékezési helyen gyászszalagot kötött a nemzeti lobogóra, és lerótta kegyeletét a vasárnap elhunyt köztársasági elnök fényképe előtt. A Sándor-palota bejárata előtt a volt köztársasági elnök gyászkeretes fényképét tették ki egy asztalra, mellette két gyertyát, a nemzeti lobogót és egy csokor virágot helyeztek el. Schmitt Pál gyertyát gyújtott Mádl Ferenc emlékére, majd beírt abba az emlékkönyvbe, amelyet a részvétnyilvánítók üzenetének közvetítésére helyeztek ki a Sándor-palota előtt. A köztársasági elnök a csendes megemlékezésen, miután fejet hajtott a volt államfő fényképe előtt, azt közölte, hogy Mádl Ferenc temetéséről később intézkednek.


Sólyom hálával emlékezik Mádl Ferencre
...... ..........


Fejet hajtott Mádl Ferenc volt köztársasági elnök fényképe előtt Sólyom László korábbi államfő a Sándor-palotánál, így tisztelegve a vasárnap elhunyt politikus emléke előtt.
Mádl Ferenc utóda, aki 2005 és 2010 között volt a Magyar Köztársaság elnöke, az esti csendes megemlékezésen a részvétnyilvánítások könyvébe azt írta: "Mélységes hálával és tisztelettel emlékezem Mádl Ferencre. Sokaknak segítője, tudósi és emberi példaképe volt. Professzorként és államfőként is az európai hagyományokért tevékenykedett."
Lerótta kegyeletét Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter és felesége, valamint Semjén Zsolt, a KDNP elnöke is.
A miniszterelnök-helyettes, miután gyertyát gyújtott, újságíróknak úgy nyilatkozott: "Mádl Ferenc minden magyar elnöke volt, tanúságot tett keresztény hitéről emberként és elnökként egyaránt."
Semjén Zsolt hangsúlyozta: az elhunyt köztársasági elnök minden politikai felfogást megértett és elfogadott, de ő maga a keresztény-szociális gondolatoknak volt az elkötelezettje, ezért politikai hovatartozástól függetlenül mindenki saját elnökének tudhatta.
A KDNP elnöke szerint a polgári oldal nagyon hálás lehet Mádl Ferencnek, mert elnökként és később is a "nehéz időkben" tanúságot tett a mellett az összefogás mellett, amelynek gyümölcse most kezd beérni. Szavai szerint a volt köztársasági elnök minden befolyását latba vetette, hogy a határon túli magyarok teljes jogú és egyenrangú emberek legyenek, de jótékonykodásaival - feleségével együtt - emberségből, hitből és szeretetből is példát adott.
"Mádl Ferenc valóban a magyar küldetés és magyarságtudat szimbóluma" - mondta Semjén Zsolt.
A vasárnap esti megemlékezést egy órával, tíz óráig meghosszabbították; hétfő reggel nyolctól ismét leróhatják kegyeletüket a gyászolók az emlékhelyen.Vasárnap délutántól több tucatnyian rótták le kegyeletüket családtagok, rokonok, ismerősök, politikusok.


Elhunyt Mádl Ferenc - részvétnyilvánítások
...... ..............


volt köztársasági elnök halálhírét a Köztársasági Elnöki Hivatal közölte. Pártatlan részvétnyilvánítások. Elhunyt Mádl Ferenc volt köztársasági elnök - jelentette a Köztársasági Elnöki Hivatal. Kiss Norbert, a Köztársasági Elnöki Hivatal vezetője az MTI-vel közölte: "Mádl Ferenc volt köztársasági elnök vasárnap nem sokkal 13 óra után megtért teremtőjéhez".
Az 1931-ben született Mádl Ferenc az Antall József vezette kormányban 1990 és 1993 között tárca nélküli miniszter, 1993-94-ben művelődés- és közoktatási miniszter volt. 2000-ben, az Orbán-kormány idején választotta meg a Parlament köztársasági elnöknek. Göncz Árpádot követte a poszton.
Az államfői teendőket 2005-ig látta el, amikor bejelentette, hogy a következő ciklusban már nem kíván újra elnök lenni. Utódjául 2005-ben Sólyom Lászlót választotta meg a Parlament.
"Megrendülten állunk a hír hallatán. Nyugodjék békében!" - írta Mádl Ferenc volt köztársasági elnök halálának hírére Orbán Viktor miniszterelnök. A kormányfő a Facebookon tett közzé bejegyzést egy órával az után, hogy a Köztársasági Elnöki Hivatal közölte a volt államfő halálhírét.
Őszinte részvétünket és mély fájdalmunkat szeretnénk kifejezni Mádl Ferenc volt köztársasági elnök halálhíre hallatán - közölte Mesterházy Attila, az MSZP elnöke, aki közleményében úgy fogalmazott: Mádl Ferenc személyében egy olyan köztársasági elnököt tisztelhettünk, aki mindig az egész magyar nemzet érdekeit szem előtt tartva képviselte hazánkat.
Tiszteletre méltó életmű volt az övé, keresztény emberként a jog tudományában való kiemelkedő jártasságával szolgálta hazáját - fogalmazott Semjén Zsolt, a KDNP elnöke, aki hozzátette: emléke segít bennünket abban, hogy hazánkat mindenekfelett, minden magyar ember érdekében szolgáljuk.
Gyurcsány Ferenc volt kormányfő szerint Mádl Ferenc tudós emberként, miniszterként és köztársasági elnökként is hazáját szolgálta, távozása súlyos veszteség a magyar demokrácia számára.
Göncz Árpád volt köztársasági elnök mélyen megrendült Mádl Ferenc korábbi államfő váratlan halála miatt - közölte a titkárságvezetője vasárnap az MTI-vel. Elődje nagyra értékelte Mádl Ferenc elnöki tevékenységét, tudományos munkásságát, megnyerő, közvetlen személyiségét.
Sólyom László korábbi államfő azt hangsúlyozta: mélységes hálával és tisztelettel emlékezik Mádl Ferencre, aki annak idején neki és sok fiatal jogtudósnak atyai pártfogója és segítője volt, tudósként és emberként is példának tekintették őt
A Jobbik Magyarországért Mozgalom őszinte részvétét fejezi ki Mádl Ferenc volt köztársasági elnök halála miatt. A gyászoló családot, barátait, tisztelőit együttérzésükről biztosítják - közölte a Független Hírügynökséggel Vona Gábor, a Jobbik elnöke.
Megrendültségét tolmácsolta a Lehet Más a Politika frakciója is, akik kommunikéjükben így fogalmaztak: a III. Köztársaság második elnökeként - saját meggyőződéséből fakadóan - következetesen érvényesítette az alkotmányos szempontokat az őt elnöki székbe segítő parlamenti többséggel szemben is.

csendes tiszteletadásraa gyászolók bármelyikének lehetősége lesz vasárnap este kilenc óráig és hétfőn reggel nyolctól ugyancsak este kilenc óráig a Köztársasági Elnöki Hivatal előtt.
Részvét foráás: Index.hu
A Jobbik Magyarországért Mozgalom elsőként fejezte ki közleményében őszinte részvétét a gyászoló családnak, barátainak, tisztelőinek.
- "Megrendülten állunk a hír hallatán. Nyugodjék békében!" - írta Orbán Viktor miniszterelnök a Facebookon, Göncz Árpád volt köztársasági elnök pedig közleményében úgy fogalmazott: Mádl Ferenc sokat tett azért, hogy a Magyar Köztársaságnak barátai legyenek az egész világon.
- Semjén Zsolt (KDNP) vasárnap azt mondta: "Tiszteletre méltó életmű volt az övé, keresztény emberként a jog tudományában való kiemelkedő jártasságával szolgálta hazáját. Emléke segít bennünket abban, hogy hazánkat mindenekfelett, minden magyar ember érdekében szolgáljuk."
- Gyurcsány Ferenc volt kormányfő szerint Mádl Ferenc tudós emberként, miniszterként és köztársasági elnökként is hazáját szolgálta, távozása súlyos veszteség a magyar demokrácia számára. "Emlékét megőrzöm" - fogalmazott Gyurcsány Ferenc.
- Az MSZP részvétnyilvánítása Mádl Ferenc köztársasági elnök halálára. "A legfőbb emberi értékek, mint a szabadság tisztelete, a szolidaritás, szeretet, egyetértés és harmónia - mentén képviselte azt a politikát, amely méltóságot adott egy egész nemzet számára" - fogalmazott a párt nevében Mesterházy Attila.
- A Lehet Más a Politika (LMP) is megrendülten fogadta a halálhírt. "A III. Köztársaság második elnökeként következetesen érvényesítette az alkotmányos szempontokat az őt elnöki székbe segítő parlamenti többséggel szemben is" - írta részvétközleményében Schiffer András frakcióvezető.
- A Fidesz a korábbi államfő családjának és hozzátartozóinak őszinte részvétét fejezi ki. "Fájdalmukban és gyászukban osztozunk, hiszen Mádl Ferenc élete és munkája, a nemzetért és az országért tett szolgálata példa volt mindannyiunk számára. Nyugodjék békében."
Tarlós István főpolgármester megdöbbenéssel értesült arról, hogy meghalt Mádl Ferenc, aki a múlt héten lett Budapest díszpolgára. A főpolgármester őszinte részvétét nyilvánítja a családnak.
A Szabad Demokraták Szövetsége jelentős közéleti személyiséget, tudóst és politikust gyászol Mádl Ferenc akadémikus, egykori miniszter és köztársasági elnök személyében. "Különösen nagyra becsüljük a polgári gazdaság kialakításáért, a nemzeti vagyon jelentős hányadának a privatizálásáért, a kapitalista gazdasági rend létrejöttéért kifejtett tevékenységét."
- "Megrendülten értesültem Mádl Ferenc Elnök Úr haláláról. Személyében tudós és igaz embert tisztelünk, aki hosszú éveken át népünk méltó jelképe volt. Különös hálával tartozom neki, atyai barátságának számos jeléért" - írta Erdő Péter bíboros, prímás, az MKPK elnöke Schmitt Pál köztársasági elnöknek
 
 
1 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Címkék: hozzátartozóinak, privatizálásáért, együttérzésükről, magyarországért, hírügynökséggel, megrendültségét, hovatartozástól, kommunikéjükben, tiszteletadásra, meggyőződéséből, miniszterelnök, tisztelhettünk, főpolgármester, érvényesítette, mindenekfelett, elkötelezettje, megemlékezésen, következetesen, kialakításáért, köztársaságnak, magyarságtudat, tevékenykedett, hagyományokért, gyászlobogókat, megdöbbenéssel, professzorként, jártasságával, létrejöttéért, közleményében, frakcióvezető, tevékenységét, miniszterként, gyászszalagot, gondolatoknak, személyiségét, bármelyikének, elnöki hivatal, budai Várban, nemzetiszínű zászló, budavári sikló, volt köztársasági, nemzeti lobogót, csokor virágot, megemlékezés helyszínén, elhunyt elődje, nemzeti lobogóra, vasárnap elhunyt, köztársasági elnök, csendes megemlékezésen, volt államfő, esti csendes, európai hagyományokért, Elhunyt Mádl Ferenc, Mádl Ferenc, Gyászlobogók Mádl Ferenc, Köztársasági Elnöki Hivatal, Schmitt Pál, Mádl Ferencre, Sólyom László, Magyar Köztársaság, Réthelyi Miklós, Semjén Zsolt, Mádl Ferencnek, Kiss Norbert, Antall József, Göncz Árpádot, Sólyom Lászlót, Orbán Viktor, Mesterházy Attila, Gyurcsány Ferenc, Göncz Árpád, Jobbik Magyarországért Mozgalom, Független Hírügynökséggel Vona Gábor, Lehet Más, Magyar Köztársaságnak, Schiffer András, Tarlós István, Szabad Demokraták Szövetsége, Mádl Ferenc Elnök Úr, Erdő Péter,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ébredj  Semmit ne higgy el  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam  Gaál Viktor gondolata  Facebookon kaptam  S a dalok tanulsága  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Volt egy...  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Facebookon kaptam  Emlék  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Jó éjt  Életművészet  Szép estét  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  Ébredj  Maradék idő  Ahogy emelkedik a rezgés...  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Életművészet  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam  Egyszerűen  Jó éjszakát  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  A lelki élet nem arról szól, ....  A fenyő nem szép fa, (...)  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Idézetek a barátságról  Szép estét kedves látogatóimna...  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  A Mester kezének érintése  Pillangó  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A Föld napja  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Minden gyerek jó.  Facebookon kaptam Krisztina b...  próbáljuk ki az őszinteséget  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyszerűen  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bizonyos kulturális szint nélk...  Ébredj  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam  Esti kép  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Szép estét  Facebookon kaptam  Szép estét  Az idő elsodorja létezésünk  Ébredj 
Bejegyzés Címkék
elnöki hivatal, budai Várban, nemzetiszínű zászló, budavári sikló, volt köztársasági, nemzeti lobogót, csokor virágot, megemlékezés helyszínén, elhunyt elődje, nemzeti lobogóra, vasárnap elhunyt, köztársasági elnök, csendes megemlékezésen, volt államfő, esti csendes, európai hagyományokért, elhunyt köztársasági, polgári oldal, összefogás mellett, határon túli, magyar küldetés, vasárnap esti, 1931-ben született, államfői teendőket, következő ciklusban, olyan köztársasági, egész magyar, magyar demokrácia, titkárságvezetője vasárnap, gyászoló családot, alkotmányos szempontokat, gyászolók bármelyikének, gyászoló családnak, egész világon, legfőbb emberi, szabadság tisztelete, egész nemzet, párt nevében, korábbi államfő, országért tett, múlt héten, főpolgármester őszinte, polgári gazdaság, nemzeti vagyon, kapitalista gazdasági, hozzátartozóinak, privatizálásáért, együttérzésükről, magyarországért, hírügynökséggel, megrendültségét, hovatartozástól, kommunikéjükben, tiszteletadásra, meggyőződéséből, miniszterelnök, tisztelhettünk, főpolgármester, érvényesítette, mindenekfelett, elkötelezettje, megemlékezésen, következetesen, kialakításáért, köztársaságnak, magyarságtudat, tevékenykedett, hagyományokért, gyászlobogókat, megdöbbenéssel, professzorként, jártasságával, létrejöttéért, közleményében, frakcióvezető, tevékenységét, miniszterként, gyászszalagot, gondolatoknak, személyiségét, bármelyikének, személyiséget, közvetítésére, megemlékezést, magyarország, köztársasági, szempontokat, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 9113
  • e Hét: 44099
  • e Hónap: 77253
  • e Év: 311000
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.