Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Felhő
  2020-07-30 09:11:21, csütörtök
 
  Isten minden felhővel, amit felhoz egünkre, el akar feledtetni valamit.

Oswald Chambers
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Felhő
  2020-07-30 09:08:34, csütörtök
 
  Isten nem közeledhet hozzánk felhők nélkül; nem jön ragyogó napsütésben.

Oswald Chambers
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Felhő
  2020-07-30 09:06:22, csütörtök
 
  A szenvedés, gond, fájdalmas veszteség olyan felhők, amik Istennel együtt járnak.

Oswald Chambers
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Felhő
  2020-07-30 09:03:58, csütörtök
 
  Ha nem lennének felhőink, nem lenne hitünk sem.

Oswald Chambers
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Türelmes várakozás
  2020-07-30 07:27:50, csütörtök
 
  ,,Mert mi a Lélek által, hitből várjuk az igazság reménységét" (Gal 5,5).

Vannak időszakok, amikor minden nagyon sötétnek látszik előttem - annyira sötétnek, hogy várnom kell, mielőtt reményhez jutok. Várni reménységgel nagyon nehéz, de az az igazi türelem, amikor várnunk kell még a reményre is. Amikor semmi jelét nem látjuk a sikernek, hanem visszazuhanunk a reménytelenségbe, amikor semmi mást nem látunk, csak az éjszaka sötétségét az ablakunkon át, mégis kinyitva tartjuk a redőnyöket, mert a csillagok föltűnhetnek az égbolton; és amikor megüresedik a szívünk, és mégsem engedjük, hogy bármi kevesebbel teljék meg, mint Isten legjobb ajándékával - ez a legnagyszerűbb türelem az univerzumban. Ez Jób története a próbák idején, Ábrahámé a Mórijjához vezető úton, Mózesé a Midián pusztájában és az Emberfiáé a Gecsemáné kertjében. És nincs annál erősebb türelem, mint ami kitart mert látja ,,a láthatatlant" (Zsid 11,27). Ez az a fajta türelem, amely reménységre vár.
Drága Urunk, Te a várakozást széppé és a türelmet istenivé tetted. Megtanítottál minket arra, hogy akaratodat el kell fogadnunk egyszerűen azért, mert a Te akaratod. Kinyilatkoztattad nekünk, hogy az ember nem láthat semmi mást, csak szomorúságot a poharában, mégis kész meginni, azt azért a meggyőződésért, hogy szemed távolabbra lát, mint az övé.
Atyám, add nekem isteni erődet - a Gecsemáné erejét! Adj nekem erőt ahhoz, hogy várakozzam a reménységre - hogy áttekintsek az ablakon, amikor nincsenek csillagok! Még akkor is, amikor eltávozott az örömem, adj nekem erőt, hogy győzelmesen álljak a legsötétebb éjszakában és mondjam ki: ,,Az én mennyei Atyám Napja még mindig ragyog".
Eljutottam a legnagyobb erő pontjához, amikor megtanultam várni a reménységre. (George Matheson)
Igyekezz arra, hogy egyike légy annak a néhány embernek aki e Földön mindig azzal az örökké jelenlevő valósággal élnek - minden reggel, délben és este -, hogy az az ismeretlen, amit az emberek mennynek neveznek, közvetlenül azok mögött a valóságok mögött vannak, amelyek láthatóak!

L. B. Cowman
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
A nappal fiai
  2020-07-30 07:07:54, csütörtök
 
  A nappal fiai

,,Mint nappal illik, tisztességben járjunk." (Róm 13,13)

Isten alkotta a nappalt és az éjszakát. A nappal a munkára és a játékra szolgál. Az éjszaka az alvásra. A gyermekeknek beszélünk erről a szabályról. Ha nem fekszenek le időben, reggel durcásak lesznek. Mivel a felnőtteknek senki sem mondja meg, hogy mikor kell lefeküdniük, gyakran túl sokáig maradnak fenn. Akkor aztán nem nagyon sokat ér a másnapi teljesítményük.
A Biblia egy szóképet épít Istennek erre a szabályára. Azonban nem azokat érti a Biblia a nappal fiain, akik idejében fekszenek le vagy idejében kelnek fel. A nappal fiai azok, akik felkeltek, amikor a ,,világ világossága" felragyogott nekik.
Isten üdvtörténetének az órája akkor ütötte el a ,,kelj fel, és kezdj élni" órát, amikor Jézus véghezvitte az üdvösség hatalmas tetteit.
A nappal fiai azok, akik számára az üdvösség Jézus Krisztusban eljött. Az ilyenek többé már nem élnek a sötétségben. Akik sötétségben élnek, nem ismerik Krisztust. Magatartásukkal nyilvánvalóvá teszik, hogy nem ismerik Jézust.
A Bibliának ezt a szakaszát arra használta egyszer Isten, hogy megtérítse Augustinust, az óegyház nagy tanítóját. Augustinus sötétségben élt - vad éjszakai életet élt -, de megtért, és az egyház legbefolyásosabb tanítója lett.
Ugyanazok a bibliai igék, melyek őt megtérítették, azt mondják nekünk, hogy úgy éljünk, mint a nappal fiai. Erkölcsi magatartásunknak ki kell tudni állni a nappal ragyogó fényét.
A 12. vers második felében Pál ,,a sötétség cselekedeteit" említi, melyeket a sötétség gyermekei gyakorolnak. Hat szót használ. Az első kettő az ivászattal függ össze, a második kettő a nemi zülöttség jelölésére vonatkozó szó, míg a harmadik szópár (viszálykodás és irigység) mindig együtt jár az ilyen zülöttséggel. Ezek szöges ellentétben állnak a keresztyén szeretettel.
A bűnök, melyeket a sötétség fiai követtek el, a római éjszakai életet idézik. Ugyanezekkel a szavakkal lehetne azonban leírni azt a sötétséget is, amely kultúránk nagy részére rátelepedett.
Mint a nappal fiaihoz illik, ne vállaljunk semmiféle közösséget ezekkel a bűnökkel.

Napi gondolat
Mit gondolsz: nehezebb vagy könnyebb-e ,,a nappal fiaiként" élni? Társadalmunkban mi csalogatja oda az embereket - beleértve a keresztyéneket is - a sötétséghez?

Andrew Kuyvenhoven
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2020.06 2020. Július 2020.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 366 db bejegyzés
e év: 3633 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7519
  • e Hét: 41295
  • e Hónap: 70607
  • e Év: 258409
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.