|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 11
|
|
|
|
2014-10-04 20:47:53, szombat
|
|
|
Meghívlak egy könnyű vacsorára:
|
|
|
0 komment
, kategória: Általános |
|
|
|
|
|
2014-10-04 20:21:52, szombat
|
|
|
Káposztán sült hurka
Hozzávalók:
1 kg hordós káposzta (savanyú káposzta)
2 db májas hurka
2 db véres hurka
2 db sütni való kolbász
sertészsír
Elkészítés:
Üüljünk fel a 9-es buszra, és döcögjünk el vele a piacra. Dobjunk be egy stampedlit a kórusban, és keressük fel kedvenc hentesünket. Némi gusztálás és hümmögés után vételezzük fel a sütnivalókat, majd usgyi a bűbájos savanyúságos nénihez káposztáért, majd a pékhez egy kis toronyi kenyérért. Ha mindezekkel megvagyunk, utazzunk haza.
Konyhánk barátságos melegében zsírozzunk ki egy testhezálló tepsit, öblítsük le a káposztát, és terítsük bele a sütőedénybe. Loccsantsunk rá egy kevés vizet, fektessük rá a disznóságokat, kenjük meg őket leheletnyi zsírral, majd hústűvel szurkáljuk meg pár helyen, nehogy kidurranjanak. Tapasztalatom szerint helyesen cselekszünk, ha elmormolunk pár varázsigét, mivel az a dög, ha szét akar nyílni, akkor meg is teszi, tehetünk vele bármit.
Izzítsuk be a sütőt, toljuk bele a tepsit, majd háromnegyed óra leforgása alatt süssük készre ételünket.
Forrón halmozzuk tányérra, friss kenyérrel és hideg sörrel tálaljuk, s ha nagyon éhesek vagyunk, akkor nyugodt lélekkel süssünk ki mellé negyedekre vágott burgonyát is.
Megjegyzés:
A receptet Dzsafi, a fotót Nanasnani küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2014-10-04 20:15:23, szombat
|
|
|
Kőkorszaki szakik kedvence
Hozzávalók:
1 szép, csontos, bőrös, kb. 1,5 kg-os keresztben vágott sertéscombszelet
mustár
só
őrölt feketebors
sertéssült fűszerkeverék
Elkészítés:
Először is megnézzük, hogy kedvenc jénainkba belefér-e a hús. Ha igen, bőrét bevagdossuk, bedörzsöljük a fűszerekkel, megkenjük mustárral, beletesszük a tepsibe, és jó fél napot hűtőben pácoljuk.
Ha úgy érezzük, hogy elérkezett a sütés ideje, egy kis vizet öntünk alá, és 190 fokra hevített kemencénkben 1,5 óra alatt omlós-ropogósra varázsoljuk. Közben buzgón locsolgassuk a saját szaftjával, és hát magunkról sem feledkezzünk meg, kedvenc italunk mindig legyen kéznél.
Ha elkészült, helyezzük tálra, körítsük félbevágott sült burgonyával, adjunk mellé káposztasalátát, és bontsunk fel valami jóképű félszáraz vörösbort.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Dzsafi küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2014-10-04 20:10:24, szombat
|
|
|
Odüsszeusz gombája
Hozzávalók:
1 kg termesztett csiperke
1 citrom
3 gerezd fokhagyma
1 szép nagy fej vöröshagyma
2 csokor újhagyma
1 dl száraz fehérbor
1 nagy paradicsom
1 csokor petrezselyemzöld
oregánó
bazsalikom
só
bors
olívaolaj
Elkészítés:
Ha valamely irgalmas szamaritánus barátunk vett nekünk karácsonyra Metaxát, akkor igyunk bele. Ha nem, rohanjunk le a legközelebbi élelmiszer jellegű vegyes üzletbe, és ragadjunk meg egyet. Távozás előtt (a kellemetlenségek elkerülése végett) fizessünk.
Konyhánk meghitt melegében az agraricus biasporust szabadítsuk meg tönkjétől, szögedi halas bicskánkkal tüntessük el róla azokat a csúnya kis földmaradékokat, és digitális tolómérőnk segítségével vágjuk fel 3 mm-es szeletekre. Dobáljuk bele egy megfelelő méretű tálba, öntsük le a citrom frissen facsart levével, keverjük össze a zúzott fokhagymával, hintsük meg mediterrán fűszereinkkel. Jöhet a Metaxa! Az ételhez köze nincsen, de szeretem!
Hagymáinkat vagdaljuk finomra, rántsuk elő kedvenc magasfalú óriás serpenyőnket, hevítsünk benne olívát, dinszteljük meg benne a kétféle hagymát, borítsuk rá a bort, sózzuk, borsozzuk. Adjuk hozzá a gombát, a szintén picurra kockázott paradicsomot, és pirítsuk-pároljuk készre.
Tálalás előtt hintsük meg a gyönyörűre vágott petrezselyemzölddel, roppant gyorsan varázsoljunk mellé pirítóst, és az étvágygerjesztőnek alkalmazott görög csoda után nyissunk ki egy sűrűn folyó, Thrákiában préselt vörösbort.
Megjegyzés:
A receptet Dzsafi küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2014-10-04 20:09:01, szombat
|
|
|
Ananászos-sonkás rizssaláta
Hozzávalók:
40 dkg hosszúszemű rizs
1-1 piros és zöld húsú paprika
1 kis fej fodros saláta
2-3 szál újhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
10 dkg sonka
10 dkg ananászbefőtt
15 dkg majonéz
1,5 dl natúr joghurt
1 evőkanál citromlé
1 citrom
só
őrölt fehérbors
Elkészítés:
A rizst enyhén sós vízben (ügyelve arra, hogy szét ne főjön)puhára főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, alaposan lerázzuk róla a vizet, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, és vékonyan felszeleteljük. A salátát leveleire szedjük, megmossuk, konyharuhával szárazra lapogatjuk, és falatnyi darabkákra tépkedjük. Az újhagymát megtisztítjuk, majd egy kevés zöldjével együtt rézsutosan felkarikázzuk. A petrezselymet leöblítjük, és néhány levélke kivételével finomra aprítjuk. A sonkát vékony csíkokra szeljük, az ananászt leszűrjük és apróra vágjuk.
A majonézt elkeverjük a joghurttal, ízlés szerint citromlével, sóval, fehérborssal, végül a petrezselyemmel.
A salátát lapos tál aljára szórjuk. Az összes felaprózott hozzávalót lazán a rizshez keverjük, és a salátaágy tetejére halmozzuk. Bevonjuk a majonézmártással, végül a vékony gerezdekre vágott citrommal és a félretett petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
Előételként, könnyű vacsoraként kínálhatjuk.
Megjegyzés:
A receptet Heverika küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
2014-10-04 20:06:18, szombat
|
|
|
Lúdláb sütemény
Hozzávalók:
A tésztához:
6 db tojás
36 dkg porcukor
9 evőkanál feketekávé (főzött)
1 evőkanál kakaópor
30 dkg finomliszt
1/2 csomag sütőpor
A krémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
14 dkg darált dió
20 dkg "Vénusz sütőmargarin
A bevonáshoz:
15 dkg csokoládé
3 cl olaj
Elkészítés:
A tésztához az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kávét, majd a kakaóport és a sütőporral elkevert lisztet.
25×39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük 180 fokon.
A krémhez a pudingport a cukrokkal és a tejjel csomómentesre keverjük, majd felfőzzük. Ezután a diót belekeverjük, majd kihűtjük. A margarint kihabosítjuk, és a kihűlt krémmel jó habosra keverjük. A kihűlt tésztára simítjuk a krémet.
A csokit az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, majd a krémre simítjuk.
Megjegyzés:
Anyukám receptje volt. Nagyon finom. Készítsétek el!
A receptet és a fotót Ditti56 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2014-10-04 19:56:04, szombat
|
|
|
Harcsapaprikás kapros-túrós galuskával
Hozzávalók:
A harcsapaprikáshoz:
1 kg harcsafilé (a bőre nem kell)
2-3 evőkanál Vénusz olaj
1 nagyobb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 zöldpaprika
2 kisebb paradicsom
fűszerpaprika
só
borsikafű
majoranna
1 evőkanál liszt
1,5 dl tejföl
A galuskához:
3 tojás
kb. 10 púpos evőkanál liszt
3 dkg olvasztott vaj
25 dkg túró
1 kis csokor friss kapor
2-3 evőkanál olívaolaj
só
Elkészítés:
A hagymát (néhány könnycsepp kíséretében) finomra vágom, és az olajon megdinsztelem, felöntöm egy kis vízzel, hozzáadom a fokhagymát is, és jól szétfőzöm. Sűrű, tartalmas pörköltalapot készítek. Megszórom pirospaprikával, dobok bele paradicsomot, paprikát (ízlés szerint mehet bele akár halászlékocka is).
Belerakom a kockára vágott harcsát (jelen esetben afrikai harcsát választottam), megsózom, fűszerezem borsikafűvel, majorannával, és készre főzöm. Mielőtt egészen megfő, a tejfölt pici liszttel kikeverem, és a paprikásra öntöm. Ettől finom, selymes lesz a szaftja.
Ezt követően készítem el a galuskát. A vajat folyósra olvasztom, egy tálban felverem a 3 tojást, majd hozzáadom a lisztet, a vajat, a túrót, az apróra vágott kaprot, sót. Jól elkeverem, míg puha galuskatésztát kapok.
Kb. 2,5 liter vizet forralok, picit sózom, és beleszaggatom a galuskát. Amikor megfőtt, leszűröm és meglocsolom az olívaolajjal.
Eljött a pillanat, amikor *kész az ebéd* kiáltással végre asztalhoz hívhatjuk az éhes családtagokat.
Megjegyzés:
HAL-latlan vacsorafinomság! Ha az alapanyagok megfelelően elő vannak készítve, mindössze 45-50 percre lesz szükségünk az étel megfőzéséhez.
A receptet és a fotót Ritaasszony küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-halas |
|
|
|
|
|
2014-10-04 19:53:06, szombat
|
|
|
Tejszínes-fahéjas szilvaleves
Hozzávalók:
1 kg szilva
0,5 dl tejszín
1 csomag puncs ízű pudingpor
1 l tej
1 teáskanál fahéj
1 teáskanál szegfűszeg
citromlé
18 dkg cukor
csipet só
ízlés szerint rum
tejszínhab díszíteni
Elkészítés:
Fél liter vízben kifőzzük a szegfűszeget és a fahéjat, majd leszűrjük. Cukorral, sóval ízesítjük, és a kimagozott, darabolt szilvát beletesszük, majd felforraljuk. A pudingport a tejjel simára keverjük, belefőzzük, tejszínnel dúsítjuk. Citromlével, kis rummal pikánsabbá tehetjük.
Hűtve tálaljuk és tejszínhabbal díszítjük.
Megjegyzés:
A receptet Barta Jánosné küldte. Köszönjük!
Fotó: AS
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2014-10-04 19:51:06, szombat
|
|
|
Bundás kutyu
Hozzávalók:
4 tojás
1-2 szikkadt zsemle/kifli/kenyér
Vénusz olaj (amennyi tegy rántottához használsz)
sajt
fűszerek ízlés szerint
Elkészítés:
A tojásokat felvered, a zsemlét 3 szeletre vágod, belemártod a tojásba, mintha bundáskenyeret csinálnál. Ha jól megmártottad, forró olajban megsütöd mindkét felét. Ha nagyjából megsült, ráöntöd a maradék felvert tojást, ízesíted tetszés szerint. Ha kész, rászeleteled vékonyan a sajtot. Jó étvágyat mindenkinek!
Megjegyzés:
Ha meg tudod fordítani egyben az egészet, ügyes vagy: szép lesz. Bármilyen friss zöldséggel eheted!
A receptet Ancsika69 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 11
|
|
|
|
2014. Október
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
343 db bejegyzés |
e év: |
4790 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 3173
- e Hét: 12676
- e Hónap: 26581
- e Év: 156288
|
|
|