Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Imádság
  2018-09-23 13:45:26, vasárnap
 
  ,,De én imádkoztam érted." (Lk 22,32)

Nincs olyan keresztyén, aki ne lenne rászorulva mások imádságára. A keresztyén életben ez éppolyan lehetetlen, mint a világi létben.
Ha valaki elhatározná, hogy nem fog rászorulni senki segítségére, és nem is fog elfogadni senkitől semmit, már a legelején csődöt mondana az elhatározása. Minden ember már a világra jövetele pillanatától rá van szorulva mások segítségére. Mi lenne vele, ha anyja nem táplálná, nem takarná be, nem tenné tisztába? És ez később is így van. Az az ember, aki azt gondolja, hogy nem szorul rá másokra, hanem mindent meg tud egyedül csinálni, magát csapja be. Nem ülhetne vonatra, nem húzhatna cipőt a lábára, nem vehetne fel ruhát sem magára, amennyiben azt más varrta, főleg, hogy a ruhára való anyagot is más készítette.
A hívő keresztyén rá van szorulva mások imádságára. Akkor is, ha ő maga imádkozó ember. Mint ahogy a tudós orvos is, bármilyen nagy tudású legyen, ha megbetegszik és műtétre szorul, mégis máshoz kell fordulnia segítségért, mert magát nem műtheti meg. Hasonlóképpen az imádkozó embernek is szüksége van mások imádságára, legfőképpen pedig szüksége van Jézus imádságára.
Jézus megígérte, hogy imádkozik értünk. Ezt az ígéretét komolyan kell vennünk. Mi gyakran ígérünk meg másoknak valamit csak azért, hogy lerázzuk a nyakunkról, hogy megszabaduljunk tőlük. Jézus azonban megteszi, amit ígért.

AZ IMÁDSÁG EREJE * 1947 nyarán nagyon sok hajó vesztegelt hónapokon keresztül a Dunán az alacsony vízállás miatt. Nem tudtak továbbmenni, mert fennakadtak a zátonyokon. A másokért való imádság azonban megduzzasztja a kegyelem vizét. Így történt velük is, s a megduzzadt vizeken aztán már könnyű előrehaladni.

* Isten az ő népéért perel - Jóel 3,1-8

Szikszai Béni
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Hit és szeretet
  2018-09-23 13:15:10, vasárnap
 
  Hit és szeretet

A. Tholuck után németből

Szüntelen vesz a hit.
Átveszi Isten ajándékait:
égen-földön a legszebbeket.
Mind a mienk lehet!

A szeretet meg széjjelosztja,
amit a hit adott nekünk.
Milyen boldog változatosság,
amiben, keresztyének, élhetünk!

T. E.
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Az Úr ismeri népe nyomorúságát
  2018-09-23 12:55:14, vasárnap
 
  ,,Meghallotta Isten a fohászkodásukat, és megemlékezett az Ábrahámmal, Izsákkal és Jákobbal kötött szövetségéről." (2Móz 2,24)

Isten meghallja népe panaszát. Nem hiába szólt így: ,,Hívj segítségül engem a nyomorúság idején: én megszabadítlak, és te dicsőítesz engem."
Fohászkodj hát bizodalommal a szükség idején! Kiálts az Úrhoz a mélységből, bűntengerből! Egyet azonban ne felejts el: hogy nem imádságodért, nem kéréseidért hallgat meg az Úr, hanem a szövetségért, amelyet kötött. Éppen ezért könyörgéseidben csak a szövetségre hivatkozhatsz, nem saját jó cselekedeteidre. Emlékeztesd az Urat a Golgotára! ,,Aki az ő tulajdon Fiát nem kímélte, hanem őt mindnyájunkért odaadta, hogyne ajándékozna nekünk mindent vele együtt?" Kiálts Istenhez Jézusért!
Egyedül Jézusért, az ő irgalmasságáért tekint rád Isten. Mások is jutnak nyomorúságba, másokat is sok próbatétel ér, kísértés és bűn emészt, és elvesznek benne. Az övéit azonban kimenti az Úr a szövetségért. Önmagához kellene hűtlennek lennie, saját szövetségét kellene megszegnie, ha elhagyná az övéit a szükség idején.

HISZEN IMÁDKOZTAM! * Vannak áldott imameghallgatások, amikor Isten gyermekének sikerült eltalálnia Atyja gondolatát, egy hullámhosszra kerülni az atyai szív hullámával. Ilyenkor gyakran kísérti meg a hívő embert a gondolat: ,,Ez az én érdemem is, hiszen imádkoztam!" Az ördög ezáltal akarja az Úrról és a szövetségről saját magára irányítani a figyelmét.
Vigyázz, az imameghallgatás a szövetségnek, az egyetlen közbenjáró Krisztusnak köszönhető, és nem a te érdemed!

*Az Úr ismeri népe nyomorúságát - 2Móz 2,15-25

Szikszai Béni
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Kapu zárul
  2018-09-23 07:21:39, vasárnap
 
  Kapu zárul

Ismeretlen szerző után németből

Kapu zárul be minden este.
Soha többé nyílását lesve,
nem állsz előtte, át nem léped.
Mögé tekinteted nem érhet.

A nyájas szó, amit nem mondtál,
a bátor, amit gyáva voltál
kimondani... amit nem tettél,
elmulasztottál-vesztegettél,
amit elrontottál utadban,
már mind-mind helyrehozhatatlan.

De él, aki szán, szeret téged,
akihez elviheted vétked.
Amint vagy, úgy mehetsz elébe
bűnbánattal, kegyelmet kérve:
"Ami mögöttem, Te fedezd el!
S ami előttem, Te igazgasd
értem átszegezett kezeddel!"

T. E.
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Az Isten által elrendelt idő
  2018-09-23 07:14:49, vasárnap
 
  ,,Kicsoda tett téged felettessé és bíróvá fölöttünk?" (2Móz 2,14)

A szabadítót Isten támasztja. Azonban a szabadításra szoruló népnek is el kell érkeznie ahhoz az állapothoz, amikor csődbe jutott helyzetét felismerve kész arra, hogy kövesse az Istentől küldött szabadítót.
Az elhívott munkásoknak nemcsak az elhívatás tényével, hanem az elhívás idejével is tisztában kell lenniük. Aki nem a megfelelő időben cselekszik, hibázik. Mózes is előresietett, ezért következett be életében a negyven esztendei pásztorkodás, amíg meg nem tanulta, hogy nem erővel és hatalommal, hanem az Úr Lelke által kell cselekednie. A szabadításra még nem érett gyülekezet ugyanis megemészti vezeőjét, ahogy a fenti igéből is kitűnik.
Amikor Mózes a megadott időben érkezett, a nép hallgatott rá. Hasonlóképpen te is várd meg az Úr óráját, mert jóllehet az, amit tenni akarsz, jó és helyénvaló, csak még nincs itt az ideje.
Keresztyén közösségeinkben sok a korán letépett gyümölcs. A korán befogott csikók, koravén, fáradt lovakká lesznek. Ez a magyarázat arra, hogy sok a korán megfáradt, elerőtlenedett keresztyén élet. Sokkal kevesebb erővel aránytalanul több eredményt érhetsz el, ha megvárod, amíg az Úr küld.

NE FUSS A RÚD ELÉ! * Tanulatlan, ,,szélhámosnak" befogott csikók gyakran futnak a rúd elé, aminek az a következménye, hogy a szekérrúd jól oldalba üti őket. Hasonlóképpen sok frissen megtért keresztyén azért üti meg magát, mert elsieti a dolgot, akárcsak az a diakonissza, aki nagy tűzzel tért haza egy áldott evangelizációról, és hamar visszájára fordult a lelkesedése. Az Úr előtt elcsendesedve aztán megértette, hogy nem várta meg a gyümölcsérés idejét, hanem a lelki gyümölcsöket virágjukban akarta letépni. Várd meg a gyümölcsérlelő nyarat!

* A meg nem értett szabadító - 2Móz 2,1-14

Szikszai Béni
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2018.08 2018. Szeptember 2018.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 466 db bejegyzés
e év: 6903 db bejegyzés
Összes: 35938 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5438
  • e Hét: 28082
  • e Hónap: 57394
  • e Év: 245196
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.