Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Emelj fel
  2019-01-18 18:58:49, péntek
 
  Emelj fel

Olyan nehéz, sötét minden!
Lent a mélyben sír a lelkem
Ne hagyj el engem Istenem,
Fogjad Uram, fogjad kezem!

Emelj fel a roskadásból
s adj életet és több erőt!
Szánd meg Isten gyermekedet
Szánd meg a vérzőn szenvedőt!

Emelj fel a roskadásból
S adj lelkemnek Égi vigaszt,
Töröld le bús könnyeimet
Fájdalmimra Te nyújts vigaszt.

Emelj fel a roskadásból
Vérző szívem Hozzád kiált,
Te tudod óh Uram Isten
Aki elment, neki mi fájt?

Gyógyítsd meg a fájó szívem
Oly fájó rajta és mély a seb.
Te tudod az életünket
Te tudod ha fáj és ha szebb.

Te adod az életünket
És áldod meg szent céljait,
Áldott kezed ha felemel
A roskadásban erőt ad
A sötétben ó láthassam
Fényes arcod mely Égi jel.

Köszönöm hogy átölelsz
A szenvedésben szereteteddel!

Dencs Lenke
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Öröm
  2019-01-18 17:19:44, péntek
 
  "Mi lenne, ha egy nap felismernénk, hogy amiképpen Jézus szeretete és dicsősége nem ragyogott volna olyan fényesen a szenvedése nélkül, úgy mi sem élhetnénk át a transzcendens dicsőséget, örömöt és szeretetet, csakis a szenvedés világának megismerése révén? És miért ne történhetne meg, hogy eljövendő dicsőségünk olyannyira 'elnyel' majd minden borzalmat a múltból, hogy a rossz emlékek ahelyett, hogy elszomorítanának, csak fokozzák örömünket?"

- Timothy Keller -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Közeli kapcsolat Istennel
  2019-01-18 17:06:20, péntek
 
  "A bűnbeesésnek és a megváltásnak köszönhetően olyan közeli kapcsolatra nyílik lehetőségünk Istennel, ami más módon nem lett volna lehetséges."

- Jonathan Edwards -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Tengernyi öröm vár reánk a mennyben
  2019-01-18 17:04:21, péntek
 
  "Ha nem lenne bűn és gonoszság, sosem fedeztük volna fel, milyen rendíthetetlen Isten, vagy milyen megdöbbentő szeretettel viszonyul hozzánk, s milyen bámulatba ejtő, hogy dicsőségéről lemondva vállalja a keresztet. Isten dicsősége innen, a földről nézve meglehetősen távoli és megfoghatatlan, de tudnunk kell, hogy a legmámorosabb gyönyör is, amit valaha éreztünk - amikor például lenyűgözött egy táj szépsége, egy finom étel vagy szerető ölelés -, csupán harmatcsepp ahhoz a tengernyi örömhöz képest, amelyet Istennel szemtől szemben állva érzünk majd. Ez vár ránk, nem kevesebb! A Biblia szerint ezt a dicsőséget és szépséget s az örömünket mérhetetlenül megsokszorozta Krisztus megváltó munkája - hogy megmentett minket a gonosztól és a haláltól. Az angyalok vágyakoznak betekinteni az evangéliumba, a csodába, amelyet Jézus véghez vitt, amikor emberi testet öltött és feláldozta önmagát."

- Timothy Keller -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Bátorság
  2019-01-18 16:22:30, péntek
 
  "A bátorság veszélyben születik."

- Timothy Keller -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Minden javunkra van
  2019-01-18 16:21:40, péntek
 
  "Gyakran lehetünk tanúi annak, hogy 'minden javunkra van', de sajnos legtöbbször épp csak egy röpke pillantás erejéig, s csupán korlátozott számú esetben. De miért ne lehetne igaz, hogy Isten azért engedi meg a rosszat, mert általa jóval nagyobb dicsőséget és örömöt szerezhet nekünk, mint anélkül? Nem lehetséges-e, hogy a dicsőség és öröm nagyobb lesz így, mint ha nem tapasztaltuk volna meg a szenvedést? Hogy az eljövendő világ nagyszerűbb lesz annak köszönhetően, hogy egyszer sebezhető volt és elveszett? Ha így lenne, az valóban a gonosz teljes vereségét jelentené. A rossz nem akadályozná a szép és boldog életet, hanem éppenséggel hozzájárulna - vagyis épp az ellenkezőjét érné el, mint amit szándékozott."

- Timothy Keller -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
A test feltámadása
  2019-01-18 16:15:29, péntek
 
  "A test feltámadása azt jelenti, hogy nem csupán megvigasztalódunk elveszett életünk miatt, hanem vissza is kaphatjuk azt. Nem egyszerűen a földi testünket és életünket kapjuk vissza, hanem olyan testet és életet, amilyenre mindig is vágytunk, de soha nem lehetett benne részünk. Dicsőséges, tökéletes, elképzelhetetlenül gazdag élet vár ránk az anyagi természetében megújult világban."

- Timothy Keller -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Ítélet napja
  2019-01-18 16:10:49, péntek
 
  "Lesz egy pillanat, amikortól soha senki sem szenved többé ártatlanul: földi életünk sötétsége, 'a gonosz kora' rossz emlék marad csupán, az emberi történelem rövidke villanása. Ekkorra minden gonoszság, amit ártatlanok ellen valaha is elkövettek, elnyeri bosszúját, és minden könny eltöröltetik."

- Peter van Inwagen -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Ítélet napja
  2019-01-18 13:42:30, péntek
 
  "Az ítélet napjáról szóló bibliai doktrína - amely távolról sem valamiféle baljós elképzelés - reményt és kegyelmet hozhat az életünkbe. Ha elfogadjuk, reményt és ösztönzést kapunk az igazságért folytatott harchoz. Hiszen bármilyen csekély sikerrel jár is ez a harc, biztosak lehetünk afelől, hogy egy napon maradéktalan győzelmet arat majd az igazság. Minden sérelem - mindaz, amit erkölcsi rossznak nevezünk - jóvátételt nyer. Ugyanakkor azt is lehetővé teszi, hogy kegyelmet gyakoroljunk, megbocsássunk és lemondjunk a megtorlásról és az erőszakról. Miért? Azért, mert ha nem vagyunk biztosak az utolsó ítéletben, akkor szinte ellenállhatatlan késztetést érzünk, hogy kardot ragadjunk és rárontsunk a gonosztevőkre. Viszont ha tudjuk, hogy senki sem kerülheti el a számonkérést, és végső soron minden sérelem jóvátételt nyer, békességben élhetünk. Az ítéletnap doktrínája emlékeztetőül szolgál számunkra: egyrészt nem tudhatjuk, pontosan ki mit érdemel, másrészt nincs jogunk büntetést mérni egymásra, amikor mi magunk is bűnösök vagyunk. Az ítélet napjába vetett hit tehát megóv a passzivitástól, de attól is, hogy erőszakkal kíséreljük meg érvényesíteni igazunkat. Az ítélet napja azonban még ennél is nagyobb jelentőséggel bír: ekkor vigasztalódhatnak meg igazán a szenvedők."

- Timothy Keller -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Ítélet napja
  2019-01-18 13:17:08, péntek
 
  "Sokan panaszolják, hogy nem képesek hinni olyan Istenben, aki ítél és büntet. Ám ha az ítélet napja nem jön el, mi lesz azzal a felfoghatatlan mennyiségű igazságtalansággal, amelyet elkövettek s még el fognak követni a világban? Ha nem lesz ítéletnap, két választásunk marad: vagy elveszítjük minden reményünket, vagy bosszút állunk. Vagy nem történik meg a jóvátétel az évszázadokon átívelő zsarnokságért és elnyomásért, és végső soron semmi jelentősége nem lesz annak, hogy valaki igazságban és szeretetben vagy kegyetlenségben és önzésben élte-e le az életét. Vagy - mivel nem jön el az ítélet napja - magunknak kell fegyvert ragadnunk és kézre kerítenünk minden gonosztevőt. Ez esetben saját kezünkbe kell vennünk az igazságszolgáltatást; ha nincs Bíró, magunknak kell bíráskodnunk."

- Timothy Keller -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 894 db bejegyzés
e év: 7854 db bejegyzés
Összes: 35938 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5438
  • e Hét: 28082
  • e Hónap: 57394
  • e Év: 245196
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.