Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
A fenevad uralma
  2021-01-29 23:01:31, péntek
 
  A fenevad uralma

,,Imádták a sárkányt, hogy átadta a hatalmat a fenevadnak, imádták a fenevadat is, és így szóltak: Ki hasonló a fenevadhoz, és ki tudna vele harcra kelni?" (Jel 13,4)

Ha egy kormány Isten uralma alatt van, akkor az jó dolog. Ezt tudjuk meg a Róm 13-ból.
Az a kormány, amely Isten helyére lép, fenevaddá válik. Ezt tudjuk meg a Jel 13-ból.
Egy országnak a kormánya behódolhat, és gyakran be is hódol a fenevadnak. Valószínűleg ezért van majdnem minden keresztyén ösztönösen ellene annak, hogy megengedjük túl sok hatalomnak csak egynéhány ember kezébe való összpontosítását. Ismerjük az ember természetét, és annak a fenevadnak a jellemét, aki a parancsokat a sárkánytól kapja.
Másfelől azt is tudjuk, hogy a kormánynak rendelkeznie kell hatalommal, azért, hogy az állampolgárok érdekében közbelépjen. Máskülönben a pénz dönti el, hogy ki lesz az elnyomó, és ki lesz az elnyomott. És a mammon is a sárkánytól kapja a parancsokat.
Ezért hát érdeklődnünk kell a politika iránt. A keresztyének, akik első ízben olvasták és hallották ezt a szentírási szakaszt, ara a felismerésre jutottak, hogy a fenevad a római császár, aki akkor a föld ura volt. Ezek a keresztyének saját tapasztalatukból tudták, hogy miként imádják az emberek a fenevadat. Talán ők maguk mondták: ,,Ki hasonló a fenevadhoz, és ki tudna vele harcra kelni?" A Római Birodalom bukásának a gondolata az idő tájt hihetetlen volt.
Róma azonban mégis elbukott. Róma bukása viszont nem jelentette a fenevad uralmának a végét. A kilencedik században a keresztyének ismerték a fenevadat. A tizenhatodik században Luther Márton meg tudta nevezni a fenevadat. És a huszonegyedik század elején sincs hiány azokban, akik üldözik a keresztyén egyházat.
Amíg az örökkétartó ország meg nem jelenik, a fenevadak, akik a nemzetek politikai tengeréből emelkednek ki, engedélyt kapnak az istenkáromlásra. Ez 42 hónapig tart, vagyis 3 és 1/2 évig. Ideig, időkig, és idő feléig, azaz addig, ameddig az ördög őrjöngése és az asszony üldözése tart.

Napi gondolata

Kiben vagy miben ismernél fel egy mai fenevadat? Olyan valakit vagy valamit, aki vagy ami ,,a nemzetek politikai tengeréből emelkedik ki", és üldözi a keresztyén egyházat.

Andrew Kuyvenhoven
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Az üldözött asszony
  2021-01-29 22:39:48, péntek
 
  Az üldözött asszony

,,Amikor látta a sárkány, hogy levettetett a földre, üldözőbe vette az asszonyt, aki a fiúgyermeket szülte." (Jel 12,13)

A Biblia nem ad nekünk alapot arra, hogy nyugodt időket reméljünk az egyháznak. Az asszony üldözése folytatódik a Fiú mennybemenetele után is. Ez után az esemény után Isten népének a neve még mindig ,,az asszony", ennek a társaságnak a tagjai pedig ,,az asszony utódai" nevet viselik, vagy bővebben ezt: ,,akik megtartják az Isten parancsait, akiknél megvan a Jézus bizonyságtétele" (17. v.). Ők jelentik azt a népet, amelynek a Jelenések könyve íródott. Ők alkotják Jézus Krisztus egyházát, amelyet mindig az Izráellel való egységében kell látnunk. A Jelenések egyháza nem annyira az új Izráel, mert inkább ,,az igazi Izráel".
Most hát az igei üzenet az, hogy Isten népe Jézus mennybemenetele után mindig üldözést szenved - többé vagy kevésbé.
De az igei üzenet vigasztaló és bátorító igeként szól hozzánk. Azt halljuk, hogy szenvedésünk oka valójában boldogító ok: az ördögnek már nem kevés ideje van.
Hallottál-e már olyan emberekről, akiknek csak egy évük volt hátra az életből, így hát minden maradék energiájukat egy vakmerő vállalkozásba ölték? Nos, ez a kép alkalmazható az ördögre. Már csak korlátozott területe és kevés ideje maradt. Kidobták a sofőrülésből, és ,,tudja, hogy kevés ideje van" (12.v.). Tudva, hogy ő a vesztese a hatalomért folytatott árverésnek, és értesülve arról, hogy az ítélet már küszöbön áll, dühöngeni kezd.
Isten az asszony oltalmazója. ,,Sasszárnyakon" viszi a pusztába, mivel hogy így bánik Isten a népével. A pusztában talán nélkülözi a kultúrát és a kényelmet (,,az egyiptomi húsosfazekakat"), de Isten közelében van, és biztonságban a sárkánytól. És a jó öreg föld is az asszony pártján van (16. v.).
Az üldözés időtartama belefér még az asszony türelmi idejébe: ideig, időkig és idő feléig tart. Három és fél évig. Isten tudja, hogy mennyi időről van szó. Számunkra ez egy egész év (milyen hosszúnak tűnik), és két év (hát soha nem lesz vége?), és utána már csak egy fél év. Hirtelen vége lesz.

Napi gondolat

Ismerkedj meg - az internet segítségével - a világ azon helyeivel, ahol a keresztyén egyházat erőteljesen üldözik. Imádkozz azért, hogy Isten legyen az ő oltalmuk, és hogy kitartóak legyenek.

Andrew Kuyvenhoven
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2020.12 2021. Január 2021.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 70 db bejegyzés
e év: 2303 db bejegyzés
Összes: 35938 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7510
  • e Hét: 30154
  • e Hónap: 59466
  • e Év: 247268
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.