Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Aranyosi Ervin: Magyar kakas
  2019-09-02 10:24:49, hétfő
 
  ...... .......



Hartman Anikó rajza
...... ..........


Magyar kakas büszkén lépked.
- Hol kaptad a büszkeséged?
A kakas így válaszolna:
- Büszkeségem honnan volna?

Hát hazámtól. Itt születtem!
Földjéből nőtt magot ettem.
Azért lett ilyen a tollam,
aki ismer tudja rólam!

Van egy saját szemétdombom,
udvartartás az én gondom.
Én ébresztek minden reggel,
pontos vagyok, mint egy vekker.

Mikor pirkad én azt jelzem,
s ébredni kell, akkor menten,
mert a hangom kieresztem.
Este a tyúkokkal fekszem.

Napközben őrzöm hazámat,
magyar dal hagyja el számat.
Ezért béke van minálunk,
mindent jól, s büszkén csinálunk.

Nem támadunk más népekre,
gondunk van a vendégekre.
Ám a hazámat megvédem,
ha héja jár a vidéken,
elkergetem, meg nem tűröm,
éles lett a pedikűröm.

Jó fegyver a kakaskarom,
használom is ha akarom.
Magyar kakas büszkén lépked,
ő uralja a vidéket.


Aranyosi Ervin © 2019-09-02
A vers megosztása, másolása,
csak a szerző nevével és a vers címével
együtt engedélyezett. Minden jog fenntartva

 
 
0 komment , kategória:  versek  
Aranyosi Ervin: Tanévnyitó
  2019-09-02 10:14:30, hétfő
 
  Elszállt a nyár. Úgy sajnálom,
de már vár az iskola!
Tanító néni is vár rám,
és a barátnők sora.

Annyi mindent kell mesélnem,
csodásan telt el a nyár...
Igaz, én még nem kívántam:
- az évnyitó jönne már!

Azért, vártam a tanévet,
mert suliban lenni jó,
na meg ott lesz kis szerelmem,
a mindig mókás Jocó!

Aztán persze, egész évben
álmodhatok új nyarat,
ezért készül nagyon lassan
minden házi feladat!

Hartman Anikó rajza
...... ..........

 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Útravaló – 2019. szeptember 2
  2019-09-02 10:02:53, hétfő
 
  Jézus Izajás próféciáját idézi a názáreti zsinagógában, ám elhagyja abból a zárómondat második részét: hogy hirdessem az Úr bosszújának esztendejét (Iz 61,2). A Szentírás tud az apokaliptikus kehelyről, mely az Úr bűneink miatti jogos haragjával van tele. Jézus ezt üríti ki, veszi magára, és e kehelybe önti szent vérét. Atyám! Ha akarod, vedd el tőlem ezt a kelyhet, de ne az én akaratom teljesedjék, hanem a tiéd. ...A verejtéke olyan lett, mint a földre hulló vér cseppjei. (Lk 22,42.44) Az újszövetség kelyhe tehát azt hirdeti számunkra, Isten levette rólunk bűneink terhét, ezzel teljesítette be az Írást, vérének odaajándékozásával pedig olyan szeretetközösségre lépett velünk, mely erősebb, mint a halál (vö. Én 8,6).  
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
22. évközi hét hétfő 09.02
  2019-09-02 10:01:18, hétfő
 
  SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a tesszaloniki hívekhez írt első leveléből
Isten feltámasztja azokat, akik Jézusban hunytak el.
Testvéreim!
Az elhunytak sorsáról nem akarunk tájékozatlanságban hagyni benneteket, hogy ne szomorkodjatok, mint a többiek, akiknek nincs reményük. Ha Jézus, mint ahogy hisszük, meghalt és feltámadt, akkor Isten vele együtt feltámasztja azokat is, akik Jézusban hunytak el.
Az Úr tanítása alapján ugyanis ezt mondjuk nektek: Mi élők, akik az Úr eljöveteléig megmaradunk, nem előzzük meg az elhunytakat. A parancsszóra, a főangyal kiáltására, Isten harsonájának szavára az Úr maga száll le a mennyből. Először a Krisztusban elhunytak támadnak fel, azután mi, élők, akik életben maradunk, velük együtt elragadtatunk a magasba, hogy találkozzunk Krisztussal, és örökké az Úrral legyünk.
Vigasztaljátok egymást ezzel a tanítással!
Ez az Isten igéje. 1Tessz 4,13-18

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Jézus fellépésével megkezdődött a megváltás kegyelmi ideje, de lakóhelyén ezt nehezen értették meg.
Abban az időben Jézus elment Názáretbe, ahol (egykor) nevelkedett. Szokása szerint bement szombaton a zsinagógába, és olvasásra jelentkezett. Izajás próféta könyvét adták oda neki. Szétbontotta a tekercset, és éppen arra a helyre talált, ahol ez volt írva: ,,Az Úr Lelke van rajtam. Fölkent engem és elküldött, hogy örömhírt vigyek a szegényeknek, s hirdessem a foglyoknak a szabadulást, a vakoknak a látást, hogy szabaddá tegyem az elnyomottakat, és hirdessem: elérkezett az Úr esztendeje."
Összetekerte az írást, átadta a szolgának, és leült. A zsinagógában minden szem rászegeződött. Ő pedig elkezdte beszédét: ,,Ma beteljesedett az írás, amelyet az imént hallottatok." Mindenki helyeselt neki, és csodálkozott a fönséges szavakon, amelyek ajkáról fakadtak. ,,De hát nem József fia ez?" - kérdezgették.
Ekkor így szólt hozzájuk: ,,Biztosan ezt a mondást szegezitek majd nekem: »Orvos, gyógyítsd önmagadat!« A nagy tetteket, amelyeket - mint hallottuk - Kafarnaumban végbevittél, tedd meg a hazádban is!" Majd így folytatta:
,,Bizony, mondom nektek, hogy egy próféta sem kedves a maga hazájában. Igazán mondom nektek, sok özvegy élt Izraelben Illés idejében, amikor az ég három évre és hat hónapra bezárult, úgyhogy nagy éhínség támadt az egész földön. De közülük egyikhez sem kapott Illés küldetést, csak a szidoni Cáreftában élő özvegyasszonyhoz. Ugyanígy Elizeus próféta korában is sok leprás élt Izraelben, s egyikük sem tisztult meg, csak a szíriai Námán."
Ezt hallva, a zsinagógában mind haragra gerjedtek. Felugrottak, kiűzték őt a városon kívülre, és fölvezették arra a hegyre, amelyen városuk épült, a szakadék szélére, hogy letaszítsák. De ő áthaladt közöttük, és eltávozott.
Ezek az evangélium igéi. Lk 4,16-30
...... ...........



Imádság
Köszönöm, Uram, hogy te vagy Krisztus, az élő Isten Fia, az Üdvözítő, aki új életet ajándékozol mindannyiunknak. Uram, sokszor nem értem terveidet, céljaidat, eszközeidet vagy az eseményeket, amelyek megtörténnek veled, velem, velünk, körülöttünk. De tudom, hogy a te útjaid nem a mi útjaink. Küldd el a Szentlelket, hogy általa megérthessük, megérezhessük a kereszt titkát, üdvösségre és új életre szülő tervedet, és hogy a Lélek bölcsessége által felismerhessük életünkben tőled kapott keresztünket, amelyet az ő erejével akarunk hordozni. Add, hogy megláthassuk, megpróbáltatásaink növekedésünkre szolgálnak, és így örvendezhessünk a belőlük fakadó gyümölcsöknek.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Egy fiatal fiú - Dani igaz története: "Soha ne add föl"
  2019-09-02 09:55:43, hétfő
 
  Az életünk próbatételei, kudarcai, fájdalmai, veszteségei nem azért vannak, hogy magunkba zárkózzunk, búslakodjunk, sajnáljuk önmagunkat, hanem észrevegyük, hogy ami velünk történik, az hogyan válhat magunk és mások javára. "Tudjuk azt is, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra válik, hiszen ő saját elhatározásából választotta ki őket." (Róm 8,28)

- Dani igaz története:
Dani egy buliban volt a barátaival, amikor egy ponton úgy érezte, most már menne haza, mert eléggé sikerült felöntenie a garatra.
Beesett az autó hátsó ülésére, majd a srác, aki a kocsit vezette, a ház előtt 20 méterrel elaludt és egy árokba kormányozta az autót.
A sofőr egy karcolás nélkül megúszta. Dani viszont ott, abban a pillanatban lebénult. A nyaki ötös csigolyájánál eltört a csont, elszakadt a gerincvelő.
Dani következő emléke már az intenzív osztályról van. Fekszik, mindenhonnan csövek lógnak, ő pedig nem tudja mozdítani egyetlen testrészét sem.
,,Öt év után odajutottam, hogy kezdtem megérteni, hogy hoppá, akkor történt valami, ami úgy néz ki, hogy marad, és pontosan mit veszítettem el? Mim maradt? És ami maradt, azzal mit tudok kezdeni?"
A rehabilitáción tudatosult benne az, hogy nem szabad, hogy innentől az állapota határozza meg őt, muszáj, hogy ő legyen az, aki meghatározza a saját állapotát.
Miután hazajött, visszament a főiskolára, elsősorban azért, hogy újra emberek között legyen. Elkezdett hinni önmagában és abban, hogy tud hasznosat kezdeni az életével.
Mostanra Dani előadásokat tart, harcol azért, hogy a fogyatékossággal élő embereket elfogadják, tanít az ELTE gyógypedagógiai karán. Tanártársaival most épp az Országos Rehabilitációs Intézettel készülnek egy olyan együttműködésre, ami alapjában változtathatja meg a rehabilitáción dolgozó emberek szemléletét

Forrás: Vereb István a Laudetur Kiadó vezetője

 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2019.08 2019. Szeptember 2019.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 354 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6859
  • e Hét: 29919
  • e Hónap: 63073
  • e Év: 296820
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.