2010-12-08 17:59:09, szerda
|
|
|
Szia drága Barátnőm!
Hoztam egy általam kipróbált finom sütemény receptjét, készitsd el,
Karácsonyra, ha gondolod,nagyon finom.
Ezt nem lehet abbahagyni
Hozzávalók:
Tészta: 2 cs gesztenyemassza
½ csomag Rama margarin,
25 dkg. Darált háztartási keksz
Ízlés szerint rum v, rumaroma
Ezeket összegyúrom, a tepsibe belenyomkodom,
és egy fekvő pohárral elnyújtom simára.
Krém: 6 dl. Tejet felteszek forrni, közben
2 dl tejben elkeverek
3 cs. Vanília pudingot, és
6 evőkanál cukrot, melyet a forró tejbe öntök
és felfőzöm sűrűre, majd, kihűtöm.
25 dkg porcukrot ,
25 dkg. Rama margarinnal kikeverek,
és a kihűlt krémmel összekeverem.
A krém felét rákenem a gesztenyés masszára.
Közepre: 2 dl rummal és vaníliás cukorral ízesített tejbe belemártogatok
2 cs babapiskótát és ezt a krémre szépen sorba rakom.
Ezután betakarom a krém második felével,
Tetejére a habfixálóval felvert
½ liter l HULALA tejszín kerül
A legtetejére vagy a félretett pici gesztenye masszát reszelek,
vagy csokit,
esetleg durvára tört pirított mogyorót szórok.
Jó étvágyat kívánok, ha nem fogy el rögtön, hidegen akár 2-3 napig is eláll.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|