Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
A devizahitelesek nagy részének már csökkent a terhe
  2014-07-01 22:49:06, kedd
 
  A tavaly elfogadott új hitelintézeti törvény előírja, hogy július 1-jétől nemcsak a lakáshitelek (náluk 2010 óta élt hasonló szabály), hanem a szabad felhasználású jelzáloghitelek esetében is az MNB által megállapított és közzétett, hivatalos devizaárfolyamot kell alkalmazniuk a bankoknak

- A hitelintézetek úgy is dönthetnek, hogy saját középárfolyamukat alkalmazzák, de ezek átlaga jellemzően megegyezik a hivatalos MNB-árfolyammal. Így sokat nem veszítenek ezáltal a bankok: a Portfolio becslése szerint mintegy 5 milliárd forintos jövőbeni bevételkiesést okoz a bankszektornak.
Mivel a bankok jellemzően a magasabb, eladási típusú árfolyamot használják a törlesztések során, egy most 126 200 forintot fizető ügyfél havi törlesztőrészlete 124 300 forintra csökkenhet - írja hét bank átlagával számolva a Portfolio.hu. A törvény szerint ezt a rendelkezést kell alkalmazni arra az esetre is, ha a törlesztőrészlet fizetése nem havi rendszerességgel történik, valamint ha az ügyfél a fennálló tartozásának egy részét vagy a teljes összegét előtörleszti.
A múlt pénteken benyújtott törvénytervezet értelmében a meglévő devizahitelek árfolyamát MNB-árfolyamon kell újraszámolniuk a bankoknak. Ez azonban nem vonatkozik azokra a hitelekre, amelyeknél a fent említett hitelintézeti törvény az irányadó.
 
 
1 komment , kategória:  Hírek  
Tükör tetején fehér galamb
  2014-07-01 22:39:38, kedd
 
  ...... ......

 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Virágból FOCI VB. kupa - Debrecen
  2014-07-01 22:27:24, kedd
 
  A FIFA vb trófeájának három méter magas, 1,5 méter átmérőjű, 24 kilogramm szalmarózsából készült másával tiszteleg Debrecen a brazíliai labdarúgó-világbajnokság előtt, a trófeát hétfő délután helyezték el a város főterén. Pajna Zoltán, Debrecen alpolgármestere szerint a virágból elkészített kupát meglepetésnek szánták a futballszerető debrecenieknek és a városba látogató turistáknak. A virágkupa az eredeti trófea, a 18 karátos aranyból készült, 36 centiméter magas, 3,8 kilogrammos hivatalos nevén FIFA vb trófeájának mása.
...... ........... ........


- Pikó Sándor képzőművész, a debreceni virágkarneválokon munkáival többszörösen győztes tervező komoly alkotásnak nevezte az eredeti kupát, amelyet előzetesen fotókon és más dokumentumokon tanulmányozott. Mint mondta: arra a kérdésre kereste a választ, hogy mi köze a kupának a focihoz? A kupa tetején lévő gömb ugyanis nem labda, hanem a föld, a két hölgy pedig egy lehulló leplet tart, amelyből előbukkan a földgömb egy része.
- Szabó Erzsébet, a kompozíció másik készítője hozzátette: a virágkupát 24 kilogramm szalmarózsa felhasználásával 24 óra alatt készítették el, a kupa virágokkal díszített felülete meghaladja a 15 négyzetmétert. Boros József, az Aranybika szálló tulajdonosa elmondta: a nagyméretű virágkupa a debreceni virágkarneválig lesz látható a szálló előtt, utána az Aranybika halljában tekinthetik meg az érdeklődők.
...... ........... ......

 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Nosztalgia - uttörő vasút a gyermek koromból
  2014-07-01 12:49:01, kedd
 
  Annak idején én is utaztam a vasúton, fantasztikus öröm vissza emlékezni rá.
...... ..........


...... ......


...... .....

 
 
1 komment , kategória:  érdekes képek  
Még senki nem táncolt úgy Lady Gagára, mint ez a kisfiú
  2014-07-01 12:41:31, kedd
 
  Ritmusérzék: négyötöd; koreográfia: ötös; magabiztosság: csillagos ötös.
Videó Link

Ha Lady Gaga valahol fellép, biztosra vehető, hogy extrém külsővel jelenik meg (a kukás zsáktól a háromnegyed-meztelen katonatisztig bármi lehet az aktuális szett) és maga a show is legalább ,,extrém" kategóriába sorolható lesz. Így aztán az sem meglepő, ha az őt utánzók is kicsit... ööö... furcsák. Mint például ez a kisfiú.
A fiatalember egy iskolai rendezvényen táncol a művésznő Bad Romance című dalára; a mozgás és a koreográfia egyszerűen lehengerlő. És a végén az eredmény sem marad el: rajongótábor születőben!
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Édesapja nyakába csimpaszkodva fulladt meg a dabasi kisfiú
  2014-07-01 12:34:41, kedd
 
  Szorítsd erősen a nyakamat" - a közelben horgászók is csak ennyit hallottak. Mindannyian azt hitték, apa és fia épségben átért a túlpartra - írja a Blikk. Az apa a csatornát akarta átúszni hatéves fiával, de mindketten megfulladtak.
,,Kipattant a szeme szombat hajnalban, annyira várta már, hogy elinduljanak horgászni az apjával" - mesélte a hatéves Agenor édesanyja a Blikknek. Az apa horgászás közben úgy akarta átúszni a csatornát, hogy a fiát a hátára vette, és a gyerek a nyakába csimpaszkodott. Amikor az apa süllyedni kezdett, a fia is elmerült.
- Mint azt korábban megírtuk először az asszony 51 éves férjét találták meg, amikor még reménykedtek, hogy a kisfiú elfutott a parton valahová, de rá egy órával a búvárok az ő holttestét is megtalálták a hínáros vízben. Az édesapát és kisfiát horgásztársuk azonosította ott a helyszínen.
- ,,A kisfiú keze még úgy állt, mintha az apját ölelte volna" - mesélte Gáspár Pál (47), aki évek óta járt horgászni a családdal. A férfi ennél többet nem is tudott, amikor Sándor és kisfia a vízbe mentek, éppen szunyókált.
- ,,A férjem ismerte a terepet, minden hét végén ott horgászott a fiammal. Ráadásul 20 éve úszott, nem értem, hogyan történhetett, és egyelőre azt sem tudom, hogyan tovább" - mondta összetörve Klára, akinek fogalma sincs, mikor temetheti el szeretteit. Hogy kiderülhessen, mi okozhatta a tragédiát, meg kell várni a boncolási eredményt.
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Mókás szabadrúgás - 2014 foci VB.
  2014-07-01 12:25:21, kedd
 
  Igen, még Thomas Müller esése is a terv része volt. Legalábbis egy német szakíró szerint.
rdekes dolog történt a Németország-Algéria mérkőzésen a labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében: a rendes játékidő végén (a Nationalelf hosszabbításban nyert 2-1-re) szabadrúgáshoz jutottak a németek, előbb Bastian Schweinsteiger lépte át a labdát, majd Thomas Müller következett a sorban, ő azonban térdre rogyott a mozdulatsor közben. Ezt követően jött Toni Kroos, akinek gyenge emelése nem jutott túl a sorfalon sem.
- Bármennyire is nevetséges volt a jelenet, az egyik német szakíró, Raphael Honigstein kiderítette: előre eltervezte a német együttes a szabadrúgás kombinációt:
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Fertőzés a Balatonban
  2014-07-01 12:19:55, kedd
 
  100 fűrdőzőböl 99 nem használ vécét.
Az tény, hogy nem minden kikötőben lehet a tartály ürítését megoldani, de nem tragikus a helyzet. Gondoljunk bele, hogy mennyire életszerű az, hogy egy hajós beleereszti a saját mocskát a vízbe, majd két perc múlva csobban egyet. Azokról a hajókról le is szereltetik a vécét vizsgán, aminek nincs tartálya" -- mondta a Velvetnek Tóth Balázs, a két balatoni kikötő üzemeltetésében is érintett GastroDock Kft-től.
Szerinte 100 hajósból 99 életében nem használta a hajón lévő vécét. Ha nagyon akarja, akkor meg tudja oldani az ürítést a kikötőkben anélkül is, hogy kiöntse a Balatonba. Az mindemellett létező jelenség, hogy egy hajóról belepisilnek a vízbe, elég csak arra gondolni, hogy egy Kékszalagot 36 óra alatt teljesít egy lassabb hajó.

A partközelben azért ne igyunk
Több mint 130 balatoni strand közül egyetlen helyen rossz a víz minősége. A tó azért ilyen tiszta, mert több milliárd forintból zárt szennyvízhálózat épült ki, és évtizedes munkával sikerült visszafordítani az elalgásodást. Egy-egy hajós még ürülékkel sem tudja elszennyezni a tavat - derül ki az Origo cikkéből.
- Vörös Lajos a Magyar Tudományos Akadémia Balatoni Limnológiai Intézetének kutatója szerint ,,Éppen olyan jó és tiszta a tó vize, mint tavaly volt, számottevő változás nem történt egy év alatt".
A partnál persze nem ajánlott ivással saját magunkon tesztelni a vízminőséget, mert a sok fürdőző miatt szennyezettebb a tó, elég csak a leoldódó naptejre vagy az esetleges baktériumokra, vírusokra gondolni. Erre példa a Magyar Úszás Napján, június 21-én történt több tucat megbetegedés. A tisztiorvosi szolgálat szerint nem zárható ki, hogy a vízbe került ürülékkel terjedt az a calicivírus, amely miatt az úszóverseny 656 regisztrált résztvevője közül 46-an rosszul lettek (Risztov Évát kórházban ápolták). A versenyt a füredi kikötő közvetlen közelében rendezték. Tény, hogy a vírus egyaránt a szervezetükbe juthatott az étellel, a megivott vízzel és a tóba jutott szennyvízzel is, és utólag nehéz egyértelműen azonosítani a forrását. Az ÁNTSZ további vizsgálati eredményei szerdán várhatók az ügyben.
- Hétfőn kiderült, hogy a szombaton az Origón megjelent képek nagy valószínűség szerint nem egy hajó által kibocsájtott szennyvízfelhőt ábrázolnak, hanem árvaszúnyogok levetett lárvabőrét, amit a hullámzás összehordott. Bizonyos időközönként ugyanis az iszapban élő árvaszúnyoglárvák egy időben kirajzanak, feljönnek a vízfelszínre, bebábozódnak, majd az összes kis árvaszúnyog kirepül és ott marad egy rakás lárvabőr. Emellett egy olyan anyagot is termelnek, amelyek ezeket a bábokat összetartják és összeterelik.

 
 
0 komment , kategória:  Balatonról  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2014.06 2014. Július 2014.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 256 db bejegyzés
e év: 3406 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 8520
  • e Hét: 31580
  • e Hónap: 64734
  • e Év: 298481
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.