Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Egy csodaszer, ami beindítja a zsírégető folyamatokat!
  2016-04-19 23:25:18, kedd
 
  Egy csodaszer, ami beindítja a zsírégető folyamatokat! Készítsünk házilag almaecetet!

Az egyik legismertebb konyhai alapanyag az almaecet, már régóta ismerik, és használják, hiszen számos pozitív egészségügyi hatással rendelkezik. Az almaecet elengedhetetlen része az alternatív orvoslásnak.






Japán tudósok bebizonyították, hogy az almaecet tényleg testsúlycsökkentő hatással rendelkezik. 175 túlsúlyos egyént kértek fel, hogy vegyenek részt a kísérletben, akik egyrésze csupán annyit kellett tegyen, hogy beillesszék az eddig megszokott étrendjükbe az almaecetet. A kísérlet befejeztével bebizonyosodott, hogy az a csoport, akiknek tagjai almaecetet is fogyasztottak, sokkal nagyobb ütemben fogytak, mint azok, akik nem használták az almaecetet. A kutatás során arra is fény derült, hogy az almaecet szabályozza a vércukorszintet.

Bár az almaecet könnyen beszerezhető a boltokban, mégis jobb, ha mi magunk állítjuk elő otthon, csupán természetes alapanyagok felhasználásával.
Hozzávalók:

6-8 hámozatlan alma
2 evőkanál méz,
víz

Elkészítés:

Az almákat mossuk meg alaposan, vágjuk négybe, majd tegyük egy nagyobb befőttes üvegbe. Adjuk hozzá a mézet, és öntsük fel annyi vízzel, hogy az almákat ellepje. A mézet addig kavargassuk, míg teljesen felolvad. Fedjük le az üveget egy papírfilterrel, majd hagyjuk így állni két hétig. Ezután szűrjük le az almákat, és a levet töltsük vissza az üvegbe.

Hagyjuk így állni még négy hétig, közben kevergessük meg minden nap. A házi almaecet elkészítésétől számítva egy hónapon belül fogyasztható. Használjuk minden nap rendszeresen, hiszen nagyon egészséges. Ha elfogyott, készítsünk egy nagyobb adagot még belőle.

Forrás: http://filantropikum.com

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Az almaecet 3 gyógyító hatása, amiről fogalmad sem volt!
  2016-04-19 23:21:21, kedd
 
  Az almaecet 3 gyógyító hatása, amiről fogalmad sem volt!

A természetes készítményekkel sokszor jelentősebb eredményeket lehet elérni a gyógyászat terén, mint a vegyi tablettákkal. Főként a megelőzésben játszanak szerepet, és ha ezt sikeresen véghez visszük, sok gondunk az egészségünkkel évekkel később sem lehet. Az alábbiakban az almaecetről lesz szó.






Ennek a csodás készítménynek gomba-, baktérium- és vírusölő hatása van. Vidékeinkre leginkább az alma a legjellemzőbb gyümölcs, így a belőle készített ecet is csak hozzánk állhat legközelebb.

Nézzük milyen betegségekre jó az almaecet!
Megszünteti a torokfájást

Egy ¼ pohár almaecetet keverjünk össze egy egész pohár langyos vízzel. Gargarizáljunk, mihelyt megérezzük, hogy kaparni kezd a torkunk. Így csírájában folytjuk el a fertőzést, mert a kórokozók még időben elpusztulnak.

Bőrviszketegség

Ha gyakran viszket a bőrünk, tegyünk egy kevés almaecetet rá, dörzsöljük be, egy vattakorongot használva. Az ecet antibakteriális és gombaellenes hatásának köszönhetően szinte biztos, hogy gyorsan elmúlik a viszketés, ami nem fog egyhamar újra előjönni.
Megszünteti a kellemetlen lábszagot

Vegyünk ecetes lábfürdőt. Egy tál langyos vízbe öntsünk bele egy félpohár ecetet, majd áztassuk benne lábainkat egy félóráig. Nemcsak a kellemetlen szagoktól, de a körömgombától, egyéb baktériumoktól is megszabadulhatunk.

Ezt már olvastad? Kend be a bőröd és arcod almaecettel, és szabadulj meg a méreganyagoktól, az ekcémától, az öregedési foltoktól!

Forrás: http://filantropikum.com/

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Nézd meg, mi történik, ha ezt a pontot masszírozod 45 másodp
  2016-04-19 23:17:18, kedd
 
  Nézd meg, mi történik, ha ezt a pontot masszírozod 45 másodpercig

A kínai orvoslás egyik alapvető módszere az akupunktúra, akupresszúra. Évezredek óta alkalmazzák hatékonyan a betegségek gyógyítására, a testen levő megfelelő pontok masszírozását, nyomkodását. Több, mint 400 ilyen pont található a testünkön, tanuljuk meg a legfontosabbakat, annak érdekében, hogy enyhíteni tudjuk problémáinkat.






12 fő meridián található a testünkön, melyben az életenergia, vagyis a csi áramlik. A meridiánok bizonyos testrészeinkhez, szerveinkhez kapcsolódnak, így ezek harmonizálása által lehetségessé válik a gyógyulási folyamat.

Hatékonyan enyhíthetjük a fájdalmakat, a feszültséget, serkenthetjük a vérkeringést, és szabályozzuk a hormonális rendszer működését is, ha a megfelelő pontokat masszírozzuk. A helyes kezelés néhány másodperctől pár percig terjedő ideig tart, nem szabad túlzásba vinni a masszírozást, nyomkodást. A terápia közben lélegezzünk mélyeket, így hatékonyabb lesz a kezelés.

A “harmadik szem" pont a két szemünk között a homlokunkon található, ennek masszírozásával enyhíthetjük a feszültséget, a stresszt, a fejfájást.

Próbáljuk ki, nagyon kellemes érzés, szinte alig kezdjük el masszírozni, és máris enyhül a feszültség, szorongás. Masszírozásával csökkenthetjük az arcüregi problémákat, de serkenti a memóriát is, megnyugtatja az elfáradt, kimerült szemet.

A maximális hatás érdekében csukjuk le a szemünk, lélegezzünk mélyeket, és közben a mutatóujjunk segítségével masszírozzuk ezt a pontot 45 másodpercig. Pihenjünk 1 percet, majd, ha a probléma nem szűnt meg, ismételjük meg még egyszer. Ha feszültnek, vagy fáradtnak érezzük magunk, alkalmazzuk ezt a nagyon hatékony módszert.

Forrás: http://twice.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
A tudatalatti – a betegségek kapuja! Védjük magunkat a
  2016-04-19 23:12:57, kedd
 
  A tudatalatti - a betegségek kapuja! Védjük magunkat a megbocsátás erejével!

Az ismert orosz bioenergetikus, Serghei Nikolaecivi Lazarev olyan felfedezést tett, ami alapjaiban írhatja át a betegségekről alkotott eddigi tudományos elméleteket, megközelítéseket, gyógymódokat. Lazarev szerint a gyógyítás kulcsát a tudatalattiban kell keresni, amely egyfajta ajtóként funkcionál, amelyen a betegségek vagy be tudnak hatolni, vagy pedig kint rekednek.






Az emberi agy olyan parancsok kiadásának sorozatára lett felépítve, ami a túlélést tartja mindig a legfontosabbnak. A tudatalatti viszont a spirituális, érzelmi “szerkezetek", élmények megőrzésének, fejlődésének színtere.

Az érzéseket, negatív élményeket, amelyek beépülnek a tudatalattinkban, képtelenség irányítani, tehát tudatosan nem tudunk kezdeni velük sokat, és Lazarev szerint ezért alakulnak ki félelmek, szorongások, és igen, betegségek is.

Jó ha tudjuk, hogy ha valami negatív élményben lesz részünk, nem tanácsos ugyanúgy reagálni rá, mert ez eléggé rá fogja nyomni a bélyegét az emberekkel való kapcsolatunkra. Érdemes inkább egy visszahúzódó, szerényebb magatartást tanúsítani, elfogadni önmagunkat, fontos, hogy képesek legyünk a szeretet szikráit is lángra lobbantani a szívünkben, mert ezzel meg tudjuk tisztítani a karmánkat, elkerülhetők lesznek a betegségek, a sorscsapások és így például a gyerekeink is egészségesebben nőhetnek fel.

A rosszindulat, a negatív érzelmi kitörések nem csak a magunk kárát szolgálhatják, hanem az Univerzum irányába is olyan jeleket küldnek, amely deformitást, szétesést eredményezhet.

A betegségek abból erednek, hogy düh, idegesség, stressz hatására a negatív érzések felerősödnek. Bármilyen szándékos sértésnek, akár mi vagyunk a sértettek, vagy mi sértegetünk mást, rendkívül erős, veszélyes hatással bír a tudatalattira, ami ha nem képes ellenállni ezen negatív energiáknak, betegségek kialakulására számíthatunk, ami a családi életünket is romba döntheti.

Ezt már olvastad? Tudatalatti hazugságok: 7 gondolat, ami negatívan befolyásolja életünket

Az egészséges emberek nem tartanak haragot. Ha valaki őszintén megbocsát, akkor megtisztul a tudatalattija. És erre nagy szüksége van a világnak, mert minél kevesebben bocsátunk meg, annál védtelenebbek vagyunk a szerencsétlenségekkel szemben.

Forrás: http://filantropikum.com

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Így tartosítsd a citromot, hogy sokáig megőrizd a benne lévő
  2016-04-19 23:08:05, kedd
 
  Így tartosítsd a citromot, hogy sokáig megőrizd a benne lévő hatóanyagokat!

Hogyan konzerváljuk a citromokat, hogy sokáig megőrizzék a bennük lévő hatóanyagokat? Íme, egy egyszerű megoldás!






Az eltett citromok az indiai és dél-afrikai konyhákból sosem hiányoznak, de az ízük, zamatuk mellett a jótékony hatóanyag-tartalmuk is különlegessé teszi a gyümölcsöket, amelyek az egészségmegőrzés szempontjából hasznosak.

Nézzük, hogy miként kell citromot eltenni!

Nem kell megijedni, nem nehéz. Ezek a szükséges hozzávalók:

4-5 citrom
mindenik citromhoz szükség van 1 evőkanál tengeri sóra
egy csavaros, nagyobb tiszta befőttes üveg

Elkészítés:

1. Mossuk meg alaposan, majd vágjuk negyedekbe a citromokat, de ne teljesen, az alsó héjrészt ne vágjuk át, így egybe maradnak a gyümölcsök.

2. Ezután vegyük kézbe a citromokat, és a bevágott részeket töltsük meg a tengeri sóval.

3. A befőttes üveg aljára szórjunk egy réteg tengeri sót, majd helyezzük bele a sóval tömött citromokat.

4. A végén még szórjuk meg a tetejüket is egy kevés tengeri sóval.

5. Zárjuk le az üveget, és hagyjuk érni a citromokat 2-3 napig, közben vessünk rá egy pillantást, hogy engedett-e levet, ami a konzerváláshoz szükséges.

6. Ha igen, tegyük be a hűtőbe az üveget, és érleljük ott 2-3 hétig.

Használat előtt öblítsük le a citromokat, szedjük ki a magokat, és pépesítsük az egészet. Ilyen formában akár 6 hónapig eláll a hűtőben. Ebből igyunk mindennap 1 pohárkával, és máris sokat tettünk, hogy elkerüljük a rákot, a cukorbetegséget, vagy a belső szervi gyulladásokat.

Forrás: http://filantropikum.com/

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Az aszpirin 10 elképesztő felhasználási módja, és mégcsak be
  2016-04-19 23:04:42, kedd
 
  Az aszpirin 10 elképesztő felhasználási módja, és mégcsak be sem kell venned!

Az aszpirin a nyugati orvoslás és gyógyszergyártás talán leggyakrabb használt gyógyszere. Fejfájás esetén van, aki csak erre esküszik, de érdekes módon más területeken is kihasználhatjuk a pirula hatóanyagait.






1. Meggyógyítja a rovarcsípéseket

Egyszerűen csak rá kell tenni az aszpirint a csípés helyére, és a fájdalom, viszkető érzés hamarosan enyhülni fog, és a kipirosodott bőrfelület is eltűnik.
2. Kézfertőtlenítő

Ha citromlében feloldunk egy aszpirint, egy olyan oldatot kapunk eredményül, amely elpusztítja a baktériumokat, kezünk fehérebb, ápoltabb lesz, de a ruhákból is kiszedi a fűfoltokat.
3. Korpa ellen

Törjünk össze két aszpirint, és adjuk hozzá egy kisebb pohár samponhoz, amelyet éppen használunk. A kapott masszát vigyük fel a hajunkra, és hagyjuk ott két percig. Ezután öblítsük le, és még egy adagot kenjünk fel. A második öblítés után a hajunk már sokkal fényesebb lesz, és a korpa is eltűnik.
4. Eltűnteti a harapások nyomait

Ez azoknak praktikus, akik egy szenvedélyes éjszaka után úgy ébrednek fel, hogy nyakukon kivörösödött harapások nyomai éktelenkednek. Ha nem akarnak így nyilvánosság előtt mutatkozni, akkor egy aszpirinnel masszírozzák be a területet, és utána kevés vízzel öblítsék le.
5. Meghosszabbítja a vágott virágok élettartamát

Csak annyit kell tenni, hogy egy-két aszpirint dobjunk bele a vázába, így a virágok több napig is frissek maradnak.
6. Remek folteltávolító

Egy pohár vízbe tegyünk bele két aszpirint, oldjuk fel, majd az oldatot vigyük rá a foltra, majd távolítsuk el a csúnya szennyeződéseket.
7. Megszabadít a bőrirritációtól

A kiütésektől, de akár a bőrgombától is megszabadulhatunk. Pár szem aszpirint zúzzunk porrá és hintőporként használjuk. Egy nap két alkalommal vigyük fel a problémás bőrfelületre, ameddig a foltok, kiütések meg nem szűnnek.
8. Eltávolítja az izzadtságfoltokat

Nem kell többé eldobni azokat a fehér pólókat, amelyekből nem jön ki a sárgás színű verejtékfolt, mert ezt két aszpirinből és egy fél bögre vízből készített oldat képes eltávolítani. Áztassuk be a foltokat az aszpirines vízbe, és hagyjuk, hogy 2-3 óráig kifejtse hatását. Utána öblítsük ki a pólót.
9. Megöli a szemölcsöket is

Ha pár aszpirint összetörünk, és rátesszük a szemölcsökre, majd egy sebtapasszal leragasztjuk, akkor napok alatt lehullhat ez a csúnya kinövés, de mindennap ismételjük meg az eljárást.
10. A bőrkeményedés, a tyúkszem is kezelhető

Hat darab aszpirint törjünk össze, és keverjük el egy fél kanál citromlével és ugyanennyi vízzel. Ezt tegyük rá egy sebtapaszra, vagy egy nagyobb textil darabra, és azzal kössük be a problémás területet. Tíz percig tartsuk ezt rajta, majd habkővel dörzsöljük meg a bőrkeményedést. Tyúkszem esetén addig alkalmazzuk az eljárást, amíg az le nem szárad.

Forrás: http://filantropikum.com

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Kukoricás arancini (rizottógolyó) paradicsomos mártogatóssal
  2016-04-19 22:54:14, kedd
 
  Kukoricás arancini (rizottógolyó) paradicsomos mártogatóssal


Hozzávalók

8 darabhoz:
2 ek olaj
1 kis fej vöröshagyma
15 dkg rizottórizs (arborio vagy carnaroli)
1 dl száraz fehérbor
5 dl zöldségleves-alaplé

3 ek vaj
3 ek reszelt parmezán
1 db tojás
8 dkg főtt kukorica vagy konzervkukorica
A panírozáshoz:
10 dkg liszt
1-2 db tojás
10 dkg g zsemlemorzsa
A sütéshez:
4 dl olaj
A mártogatóshoz:
40 dkg sűrített paradicsom
2 ek olaj

őrölt fekete bors
0,5 tk őrölt rozmaring

Elkészítés

1. Lábasban forrósítsuk fel az olajat, és süssük rajta üvegesre a meghámozott, finomra aprított hagymát. Forgassuk bele a rizst, adjuk hozzá a bort, és nagy lángon, kevergetve főzzük addig, amíg az alkohol elpárolog. Öntsünk hozzá 1 merőkanál alaplét, és kis lángon főzzük készre 20-30 perc alatt. Közben ha a rizs magába szívta az alaplét, pótoljuk azt. Addig ismételjük a műveletet, amíg a rizs puhára nem fő. Ízesítsük egy kevés sóval. Ezután keverjük hozzá a vajat a sajttal együtt, hagyjuk kihűlni, majd tegyük a hűtőbe legalább 2-3 órára, de még jobb, ha egy egész éjszakára.

2. Keverjük a rizshez a tojást, azután osszuk a masszát nyolc egyenlő részre. Tegyük az egyik adagot a benedvesített tenyerünkbe, lapítsuk ki, rakjunk a közepére 1 tk kukoricát, végül formázzunk belőle gombócot. Ugyanígy készítsük el a többi arancinit is.

3. Forgassuk meg a rizsgolyókat előbb a lisztben, majd a felvert tojásban, végül a zsemlemorzsában. Süssük mindet aranybarnára a felforrósított olajban.

4. A mártogatóshoz tegyük lábasba a sűrített paradicsomot az olajjal, továbbá 2 ek vízzel együtt, és forraljuk fel. Ízesítsük egy kevés sóval, borssal, valamint az őrölt rozmaringgal. Azután kis lángon főzzük készre 10-15 perc alatt. Ezzel kínáljuk az aranciniket.





KOCSIS BÁLINT
Mesterszakács, gasztronómiai tanácsadó és előadó

A rizottógolyókat megtölthetjük például darált húsos raguval is. A rizshez keverhetünk ízlés szerinti zöld fűszereket is.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Lekváros karika
  2016-04-19 22:51:40, kedd
 
  Lekváros karika


Hozzávalók

32 darabhoz:
25 dkg vaj
3 ek cukor
1 db narancs
1 db tojássárgája
25 dkg liszt
9 dkg kókuszreszelék
8 tk málnalekvár
8 tk sárgabaracklekvár
pár csepp vaníliaaroma

Elkészítés

1. Habosra keverjük a vajat, a cukrot, a narancs lereszelt héját és kifacsart levét. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a vaníliát, majd összedolgozzuk. Hozzáforgatjuk a lisztet és a kókuszreszeléket.

2. Evőkanállal kiveszünk egy-egy adagot a tésztából, és golyókat formázunk belőle. Mindet sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd óvatosan lenyomkodjuk. A közepükbe egy-egy lyukat nyomunk, és mindegyikbe negyed teáskanál lekvárt nyomunk. Végül 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük. Süteményrácson hagyjuk kihűlni.





DÖMÖTÖR VIOLA
Szerkesztő

Elkészíthetjük a karikákat lekvár nélkül is. Főzzünk néhány ek kakaóport és vizet sűrűre. Hagyjuk kissé kihűlni, majd keverjük fényesre 4-5 dkg vajjal. A kisültek és kihűltek a korongok, a fele adagot kenjük meg a krémmel, majd illesszük össze a megmaradt üres karikákkal. Végül hagyjuk megszilárdulni.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Paella sült lazaccal
  2016-04-19 22:49:10, kedd
 
  Paella sült lazaccal


Hozzávalók

15 dkg rizs
25 dkg lazac
10 dkg zöldborsó
10 dkg répa
10 dkg koktélparadicsom
½ fej vöröshagyma
kókuszolaj
1 db zöldségleveskocka

bors
1 csomag sáfrány
citrom
fokhagyma
oregáno
bazsalikom
petrezselyem

Elkészítés

A lazac szeletek mindkét oldalát sóval, borssal, oreganoval, bazsalikommal, fokhagymával és citromlével ízesítjük.
Ezután sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a halat, és a 220°C-ra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük.
A paellához elkészítjük az alaplevet: kb. 0,5 liter forró vízben feloldjuk a zöldségleveskockát és a sáfrányt.
A koktélparadicsomot és a répát apró kockákra vágjuk és a vöröshagymát is felaprítjuk.
Felforrósított kókuszolajon megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a paradicsomot, a répát, a borsót és a rizst is.
Ha alaposan összekevertük az egészet, felöntjük az alaplével, sóval és borssal ízesítjük, megszórjuk kevés apróra vágott petrezselyemmel, majd alacsony lángon kb. 20 perc alatt megfőzzük a paellát.
Az eközben megsült lazac szeleteket a pealla tetején tálaljuk. Díszítésként koktélparadicsomot és friss petrezselymet használunk.





Gökler Krisztina

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-halas  
Édesburgonya-leves fokhagymás kenyérkockákkal
  2016-04-19 22:46:25, kedd
 
  Édesburgonya-leves fokhagymás kenyérkockákkal


Hozzávalók

3 ek olívaolaj
2 db póréhagyma
1 fej hagyma
50 dkg édesburgonya
1 tk őrölt kömény
1 tk kurkuma
1 l húslevesalaplé
1 doboz csicseriborsó-konzerv

frissen őrölt bors
A kenyérkockákhoz:
2 ek olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
4 szelet kenyér (héj nélkül)

Elkészítés

1. Felforrósítunk 2 evőkanál olívaolajat, majd a megtisztított és felaprított hagymákat 5 percig pároljuk rajta. Hozzáadjuk a megmaradt olajat, valamint a megtisztított, felkockázott édesburgonyát, és együtt pirítjuk 3 percig.

2. A köményt és a kurkumát belekeverjük, majd felöntjük a húslevessel. Felforraljuk, lefedjük, és közepes lángon 15-20 percig főzzük. Hozzáadjuk a leszűrt és lecsepegtetett csicseriborsót, majd további 3 percig együtt főzzük. A levest botmixerrel pürésítjük, majd sózzuk és borsozzuk.

3. A kenyérkockákhoz felforrósítjuk az olívaolajat, majd megpirítjuk benne az egészben hagyott fokhagymagerezdet. Kiemeljük a fokhagymát, az olajhoz adjuk a felkockázott kenyérszeleteket, és ropogósra sütjük. A forró levest a kenyérkockákkal kínáljuk.





PALCSEK ZSUZSANNA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2016.03 2016. április 2016.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 229 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1622
  • e Hét: 11125
  • e Hónap: 25030
  • e Év: 154737
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.