Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Jó éjszakát!
  2016-04-20 23:54:54, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Egy igazi csodaszer – A gyömbér
  2016-04-20 23:54:12, szerda
 
  Egy igazi csodaszer - A gyömbér





Aki még nem ismerné, az most megismerheti ezt az igen sokoldalú csodálatos fűszernövényt ami gyógynövény is egyben!

Az ázsiai konyha egyszerűen elképzelhetetlen gyömbér nélkül: a növény az indiai, a kínai és a thai ínyencségek fontos alkotórésze.

De nálunk is igen elterjedt már. A magyarok pecsenyéket, zsíros ételeket, nehéz főzelékféléket (bab, lencse) fűszereznek vele, de ízesíthetünk süteményeket, édességeket, szószokat is vele. A gyömbér fokozza az emésztőnedvek termelődését, így segít a nehéz, zsíros ételek emésztésében, s mérsékli a bélgázok képződését.

A gyömbér (Zingiber officinale) Indiából és a Dél-Kelet Ázsia trópusairól származik, ma már vadon nemigen fordul elő, viszont elterjedt kultúrnövény, számos országban (például Brazília, Ausztrália, India, Kína, Vietnam, Jamaica területén) termesztik a rendszertani rokonságba tartozó mintegy 85 faj valamelyikét.

A nagy földrajzi felfedezések idején, a XV-XVI. században ismerték meg Európában is. A hatóanyagokban gazdag gyöktörzséért termesztik, amelyet a virágzás után takarítanak be. Fűszerként ezt a részét használják, tisztítva és szárítva. Van, ahol meghámozva, másutt hámozatlanul aszalják meg. Íze kissé csípős, kesernyés, aromás.

Ez a csodálatos fűszernövény Európába a selyemút révén, más fűszerekkel együtt jutott el. A régi rómaiak jól ismerték, ám csaknem teljesen eltűnt a vén kontinensről, amikor összeomlott a Római Birodalom. A 8. században a mórok hozták be újra, amikor leigázták Spanyolországot, a spanyolok viszont később a Nyugat-Indiákra és Jamaicára juttatták el. Marco Polo (1254-1324) keleti felfedező útjairól visszaérkezve ismét kedveltté tette a gyömbért Európában. A nagy drámaíró és költő, Shakespeare (1564-1616) is annyira szerette, hogy egyszer azt írta: ha volna egy pennyje, azt gyömbéres kenyérre költené. Igaz, ebben nem akármilyen példaképe akadt: Anglia királynője, I. Erzsébet (1533-1603), aki rajongott a gyömbérért, és kedvelt csemegéjeként tartotta számon a gyömbéres kenyeret.

A gyömbér gyökere kitüntetett helyet foglal el a keleti orvoslásban, elsősorban a több ezer éves múltra visszatekintő indiai ájurvédában. A növény szanszkrit neve (ádu) a ,,szarvgyökér" szóból származik. A Mars bolygó, illetve Mars isten befolyása alatt áll. A Mars, mint ismeretes, a tűzhöz kötődik, férfias energiát hordoz, és az asztrológia értelmezése szerint befolyása kiterjed a szerelemre, a pénzre, a sikerre és a hatalomra. Ennek megfelelően erőteljesen melegítő hatású, fogyasztása hozzájárul a jó közérzethez, ösztönzi az immunrendszer működését. Ősi indiai feljegyzések szerint a jógik szellemük tisztaságának fokozására, valamint a friss lehelet céljából alkalmazták a gyömbért, mert úgy tartották, hogy - a fokhagymával ellentétben - a gyömbér rágcsálása ,,nem sérti az isteneket". Konfucius, az i. e. 6. században élt, nagy kínai bölcselő magasra értékelte a gyömbér gyógyító tulajdonságait. Úgy tudják, hogy minden étkezéshez fogyasztott belőle. Már a 6. században ismertté vált Kínában és Japánban is.





Gyógyító fitonutriensek
Többféle gyógyító hatású növényi anyag, úgynevezett fitonutriens található a gyömbérben. A legfontosabb felhasználási területek: gyulladáscsökkentés, hörghurut, emésztési problémák, reumás fájdalmak, étvágytalanság (anorexia). Emellett antioxidánsként is nagy fontosságú, vagyis csökkenti a szabad gyökök romboló hatását. Egyes közlemények szerint a gyömbérnek rákellenes hatása is van.

Fő alkotórészei: illóolajok, B6- és C-vitamin, valamint ásványi anyagok, elsősorban kalcium, magnézium, kén, foszfor és kálium.

A magnézium nyugtatja az idegrendszert, és - a gyömbérnek a vérkeringést javító egyéb alkotórészeivel együtt - kiválóan hat görcsoldóként. A kalcium és a foszfor ugyancsak megnyugtatja az idegeket, segít depresszió, stressz, izom- és menstruációs görcsök esetén. A kálium elengedhetetlen a szabályos szívritmushoz, biztosítja a megfelelő izomerőt (a szívizomban is!), valamint vérnyomás-szabályozó.

Hatásos terhességgel járó reggeli émelygés ellen. Hasonlóképpen a kemoterápia vagy tengeri betegség következtében fellépő émelygést is gyógyítja. A gyömbér illó olaj tartalmának köszönheti jellegzetes illatát és ízért. Gingerols tartalma fájdalomcsillapító és antibakteriális hatású.

A gyömbér segíti a szív és az érrendszer egészséges működését, csökkenti a vérrögképződés kockázatát. Ily módon tehát gyömbér fogyasztásával csökkenthetjük a szívbetegség és az agyvérzés (stroke) kockázatát. Emellett a gyömbér mérsékli a koleszterinszintet, a magas vérnyomást, sőt a makacs köhögést is megszüntetheti. Ha valaki repülőút, hosszas autózás, hajókirándulás előtt áll, vagy csak egyszerűen sokat utazik, akkor e várható megpróbáltatások előtt néhány nappal érdemes megkezdenie a rendszeres gyömbérfogyasztást, aminek eredményeként szinte bizonyosan búcsút mondhat problémáinak.






Méregtelenítés:
Különösen hasznos a növény ősszel és télen, mert nyirkos, nedves, hideg időben a szervezet saját hőtermelését ösztönözve, javítja a közérzetet, gyorsítja a vérkeringést, egyszersmind a javuló keringés következtében fokozza az anyagcseretermékek és más méreganyagok eltávolítását a szervezetből, vagyis méregtelenítő hatású. Megfázás, influenza esetén hasznos azoknak, akik szeretnék ,,kiizzadni" a betegségüket.

Segítség a migrénes fejfájásra:
Egy indiai napilap egy olyan gyömbérreceptet is közöl, amely az ájurvéda hagyományai és mai tapasztalatok szerint egyaránt hasznos makacsul kínzó migrén esetén.
Negyed teáskanálnyi szárított gyömbérport tegyünk egy pohár vízbe, keverjük el egy teáskanálnyi mézzel, és igyuk meg. Négyóránként ismételjük. Mindezt csak azokon a napokon szükséges megtenni, amikor fellép a migrénes fejfájás.

A természetes afrodiziákum

A gyömbér fogyasztása fokozza a nemi vágyat, vagyis afrodiziákum. Még erősebb az ilyen jellegű hatása, ha korianderrel és rozmaringgal együtt jut be a szervezetbe.
Bár írott forrás nem említi, valószínű, hogy nők esetében is hasonlóképpen működik.






Gyömbérből tea:
1 l víz, 50 g reszelt friss gyömbér /kis lyukú reszelőn/, 2 db fahéjrúd, 5-6 szem szegfűszeg, 1 narancs leve és reszelt héja, 1 citrom leve és reszelt héja, 1 csipet feketebors, 1 csipet só, 2 ek méz
A vizet felforraljuk a gyömbérrel, a fahéjjal, a szegfűszeggel és a borssal. Kb. 10 percig főzzük. Ezután lehúzzuk a lángról, beletesszük a narancs és a citrom héját, levét, a mézet és a sót, majd még 3- 4 percig állni hagyjuk. Hidegen vagy melegen egyaránt nagyon egészséges ital.

Ha valaki nem ismeri, nyugodt szívvel ajánlom, hogy bátran kísérletezzen csak vele, igazán megéri! Különleges, csípős íze pedig senkit ne riasszon vissza ettől a fantasztikus gyökértől.

Forrás: http://www.unicafe.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Csodákra képes a méz és gyömbér együttes keveréke!
  2016-04-20 23:40:00, szerda
 
  Csodákra képes a méz és gyömbér együttes keveréke!

A méz és gyömbér számos jótékony hatással rendelkezik, azonban, ha együtt fogyasztjuk őket jóval megsokszorozódik gyógyító erejük.






Leginkább légzőszervi problémák kezelésére használják, de ezenkívül számos más betegségre lehet gyógyír ez a csodálatos páros. Nézzünk egy párat:

1. Légzőszervi betegségekre

Súlyos influenza, köhögés, megfázás, torokfájás esetén mentőöv lehet a méz és a gyömbér keveréke. Csökkenti a torokgyulladást, a betegséggel járó fájdalmakat, és kiváló köptető is, így a köhögést is hamar feloldja. Igyunk minél több mézes gyömbérteát, vagy készítsünk reszelt gyömbéres mézes keveréket, hogy minél hamarabb átessünk az influenzán. Ha reszelt gyömbérhez egy kevés mézet és egy csipet fekete borst adunk, az asztmás tüneteket is enyhíthetjük.

Gyömbéres keverék megfázás, influenza esetén: ½ teáskanál gyömbérport, 2-3 szem fekete borsot, 2-3 szegfűszeget,2-3 kardamont, ½ teáskanál római köményt keverjünk el. Adjunk hozzá egy kevés teafüvet a kedvencünkből, forraljuk fel egy kevés vízzel, majd ízesítsük mézzel. Napi 2-3 alkalommal igyunk a teából.

2. Méz-gyömbér emésztési zavarokra

Közismert, hogy a gyömbér hatékonyan enyhíti az emésztési panaszokat, a méz pedig csak fokozza a jótékony tulajdonságát. 1 teáskanál frissen reszelt gyömbért keverjünk el egy teáskanál mézzel, és minden étkezés után együk meg. Hatékonyan enyhíti a puffadást, és hozzájárul a könnyebb emésztésért.

3. Menstruációs görcsök ellen

A gyömbér közismert görcsoldó tulajdonsággal is rendelkezik. Készítsünk gyömbérteát, frissen reszelt gyömbérből, és ízesítsük a szintén nyugtató hatásáról is ismert mézzel.

A gyömbér és méz keverékét akkor is fogyaszthatjuk, ha utazási vagy terhességi hányingerrel küzdünk. Ha izomhúzódásban szenvedünk, készítsünk az érintett területre gyömbéres borogatást, és ezt alkalmazzuk naponta kétszer.

Forrás: http://filantropikum.com

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
A gyömbér és a sárgarépalé együttes hatása, amiről eddig...
  2016-04-20 23:33:27, szerda
 
  A gyömbér és a sárgarépalé együttes hatása, amiről eddig senki sem beszélt!

A gyorséttermek és gyorskaják elterjedésével ma már szinte alig fogyasztunk zöldségeket, gyümölcsöket, miközben nagyanyáink egy héten alig egyszer ettek húst, az étrendjük legtöbbször szezonális zöldségekből, gyümölcskészítményekből állt. És egészségesebbek is voltak, mint a mostani generáció.





Fotó: rick/Flickr.com

A jobb közérzet és az egészséges életmód érdekében érdemes például kipróbálni a következő finomságot, amire akár üdítőként is tekinthetünk, annyi különbséggel, hogy az általunk elkészített lé tele van tápanyagokkal, vitaminokkal, és nem okoz semmilyen betegséget, mint az üzletekben kapható agyoncukrozott, szénsavazott, tartósítószerezett társaik.

Pár sárgarépát gyümölcsprés segítségével facsarjunk ki, és egy kisebb gyömbér darabot is daráljunk le. Ezek levét kell összekeverni.
Védi a keringési rendszert

A gyömbér vérnyomás-szabályozó hatóanyagokat tartalmaz, és mivel gyulladáscsökkentő hatása is van, ezért a vérerek egészségét is képes megőrizni, a rugalmasságukat visszaállítani, ezáltal csökkentve a vérnyomást és megkönnyítve a szív munkáját is.
Rákellenes

Mivel a gyógyitalban sok C-vitamin van, ezért ez az erős antioxidáns megakadályozza, hogy a rákos sejtek kifejlődjenek és szaporodásnak induljanak, és ezáltal daganatos betegséget idézzenek elő. Főként a mell-, a petefészek-, és a vastagbélrák ellen véd a C-vitaminnal teli nedű.
Egészséges, szép bőr

A C-vitamin hatására bőrünk több kollagént fog termelni, így életkorunkból akár több évet is letagadhatunk, mivel bőrünk fiatalabbnak fog tűnni. Ugyanakkor az ital fogyasztásával a sebek is gyorsabban fognak összeforrni és a hegesedés sem fog annyira feltűnően éktelenkedni. Sok E-vitamin is van a finom nektárban, aminek szintén bőrfiatalító hatása van, véd a káros napsugárzástól és a bőrgyulladástól is.
Erősíti az immunrendszert

Ahhoz, hogy ne legyünk betegek, a szervezet védekező mechanizmusa szinte tökéletesen kell működjön. Igen ám, de az immunrendszer is le-legyengül, ezért létfontosságú, hogy karban tartsuk. Ebben segít a már említett C-vitaminnal telített gyógyital, de a benne lévő A-vitaminnak is nagy szerepe van az egészségmegőrzésben.

Forrás: http://filantropikum.com

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Készítsd el ezt a gyömbéres-mézes gyógykeveréket...
  2016-04-20 23:29:33, szerda
 
  Készítsd el ezt a gyömbéres-mézes gyógykeveréket és immunrendszered erősebb lesz, mint valaha!

Beindult a tanítás, az iskolák megteltek ismét diákokkal, és elég egy influenzás gyerek, ha a többi immunrendszere nincsen kellőképpen felkészülve a vírusok, baktériumok támadásaira, könnyen kialakulhat a járvány. Tegyünk ez ellen, és ne hagyjuk annyiban se a magunk, se a gyermekeink egészségét, és a következő gyógykészítménnyel turbózzuk fel az immunrendszereket.






Ha van odahaza méz és gyömbér, hihetetlen jó immunerősítő természetes szert üthetünk össze.

A méznek erős antibakteriális hatóanyagai vannak, csillapítja a fájó, kaparó, viszkető torkot, nagyszerű az allergiás reakciók kezelésében, így azoknak is érdemes mézet fogyasztani, akiknek életét a túlzott pollenkoncentráció keseríti meg. A méz megelőzi az Alzheimer-kórt, erős köhögés ellen, lefekvés előtt egy félórával egy kanál méz nagyszerűen hat, és segít az elalvásban is.

A gyömbér remek antioxidáns és természetes gyulladáscsökkentő, kitűnő a tengeri betegség kezelésére. Megszűnteti az émelygést, hányingert, és megfékezi a végbelet érintő rákos betegség kialakulását is.

E két nagyszerű alapanyagból fantasztikus természetes gyógyszer készíthető.

Ehhez szükség lesz:

Cukorhőmérőre
duplafalú hőálló edényre
befőttesüvegre
2 bögre mézre
1 ½ gyömbérdarabra, vagy két evőkanál szárított gyömbérre

Elkészítés:

Hámozzuk meg, majd vékonyra szeleteljük fel a friss gyömbért. Tegyük bele a mézet a duplafalú edénybe, amelynek alsó részébe kell a vizet tenni. Adjuk hozzá a mézhez a gyömbért, amely a felső részbe kell helyet kapjon, és tegyük oda az edényt a tűzre.

A cukorhőmérővel mérjük meg a méz forróságát, ha elérte a 185 fokot, akkor ne melegítsük tovább, hagyjuk, hogy még 10 percig ezen a hőmérsékleten maradjon. Ha ez letelt, vegyük le a tűzről, és hagyjuk hűlni 10 percig. Utána szűrjük le egy befőttesüvegbe, és máris kész az immunerősítő gyógykeverék.

Forrás: http://filantropikum.com

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Egy friss kutatás szerint a gyömbér 10 ezerszer erősebb a...
  2016-04-20 23:25:08, szerda
 
  Egy friss kutatás szerint a gyömbér 10 ezerszer erősebb a kemoterápiás kezelésnél, és csak a rákos sejteket pusztítja el

A világ számos országában alkalmazzák gyógyászati célokra a különleges ízvilággal bíró gyömbért, hiszen rendkívül erős és jótékony hatóanyagokkal bír, és új kutatások szerint a rákkal is képes elbánni.





Azt már régebb tudták, hogy a kurkuma megöli a daganatot okozó sejteket, de most a tudósok arra jöttek rá, hogy szinte ugyanezt tudja a gyömbér is.

Az amerikai Georgia Állami Egyetemen végzett kísérletekkel igazolták, hogy a gyömbérből készült kivonattal az egerekben kialakuló prosztatarák 56 százalékban visszafordítható. Ez az erős gyulladáscsökkentő hatásnak, valamint a rengeteg antioxidánsnak köszönhető.

A gyömbérben olyan aktív hatóanyagok rejtőznek, amelyek sokkal erősebbek, mint bármely hagyományos orvosi, kémiai gyógyszerkészítmény. Mellrák esetén például a shogaol 6-nak nevezett hatóanyag egyenesen a rákos, úgynevezett ,,anyasejteket" veszi célba, és pusztítja el, de a ,,lánysejteket" is megsemmisíti, amelyek sokkal ellenállóbbak, agresszívabbak is, és amelyek voltaképpen a daganatos betegségek kialakulásáért felelősek.

Ez a bizonyos hatóanyag leginkább a megfőzött, vagy szárított gyömbér darabokban van jelen. Így nem kérdés, hogy a gyömbér mennyire egészséges, és akár életmentő is lehet, így bátran használjuk.

Forrás: http://filantropikum.com

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Csavart tészta tejszínes gombával
  2016-04-20 23:02:00, szerda
 
  Csavart tészta tejszínes gombával


Hozzávalók

5 dkg szárított erdei gomba
30 dkg csavart vagy orsó tészta
5 dkg reszelt parmezán

A szószhoz:
3 dkg vaj
1 ek olívaolaj
1 fej lila hagyma
2 gerezd fokhagyma
20 dkg gomba
1 dl száraz fehérbor
3 dl tejszín
1 csokor petrezselyemzöld
frissen őrölt bors


Elkészítés

1. A szárított gombát 1,5 dl forró vízbe 20 percre beáztatjuk, majd kinyomkodjuk és durvára vágjuk. Az áztatóvizet félre tesszük. A tésztát kifőzzük forrásban lévő, sós vízben a csomagoláson megadott utasítás szerint, majd leszűrjük és lecsepegtetjük.

2. A mártáshoz felforrósítjuk a vajat és az olívaolajat. Hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát. 5 percig sütjük. Hozzákeverjük a beáztatott, kinyomkodott gombát. Néhány percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt friss gombát is. Puhára pároljuk, majd sózzuk és borsozzuk.

3. A gombás alaphoz öntjük az áztatóvizet úgy, hogy a vízben lerakódott üledék ne kerüljön bele az ételbe. Hozzáöntjük a bort, felforraljuk, majd addig főzzük, míg a folyadék harmadrésze el nem párolog. Belekeverjük a tejszínt, és 3-4 percig főzzük.

4. A kifőtt tésztát a mártáshoz forgatjuk. Meghintjük az apróra vágott petrezselyemmel, tálkákba szedjük, és a parmezánnal megszórva tálaljuk.





PATAKY KRISZTINA
Szerkesztő

Ha tehetjük, ne előre reszelt parmezánt használjuk. Ha frissen reszeljük, sokkal ízletesebb.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Datolyakeksz 4 alapanyagból
  2016-04-20 22:59:35, szerda
 
  Datolyakeksz 4 alapanyagból


Hozzávalók

10 dkg datolya
10 dkg barnarizsliszt
3 dkg olvasztott kókuszzsír
1 tojás
1 csipet só
0,5 rúd vanília
1 csipet gyömbér
1 mk fahéj
1 dl bio narancshéj

Elkészítés

1. Elkészítjük a datolyamasszát: friss datolyát kimagozunk és aprítóval ledaráljuk.

2. A masszához hozzáadjuk a felsorolt hozzávalókat és alaposan kigyúrjuk. Állagra és színre is a gesztenyepürére hasonló anyagot kapunk, amit hűtőben 20 percet pihentetünk.

3. Szilikonos sütőlap között körül-belül 3 mm vastagságúra nyújtunk (díszíteni is lehet), pizza szeletelővel felkockázzuk, és előmelegített sütőben 170 fokon 15 perc alatt megsütjük.





Megjegyzés

Ezt a puha, omlós kekszeket fémdobozban 1 hétig is tárolhatjuk!
babiczky dóra

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Darált húsos makaróni
  2016-04-20 22:57:08, szerda
 
  Darált húsos makaróni


Hozzávalók

4 tk olívaolaj
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
50 dkg darált marhahús
1 db darabolt paradicsom-konzerv
1 tk szárított oregánó
40 dkg makaróni
3 dl görög joghurt
2 db tojás
10 dkg reszelt sajt
5 dkg feta
frissen őrölt bors


Elkészítés

1. Az olajat felforrósítjuk, majd üvegesre sütjük rajta a finomra vágott hagymákat. Hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig sütjük. Hozzáforgatjuk a paradicsomot és az oregánót, majd együtt 10 percig főzzük.

2. A tésztát forrásban lévő, sós vízben kifőzzük a csomagoláson megadott utasítás szerint, majd leszűrjük és lecsepegtetjük.

3. A joghurtot habosra keverjük a tojásokkal, majd sózzuk és borsozzuk. A húsos ragut tűzálló tálba kanalazzuk. Elrendezzük rajta a tésztát, meglocsoljuk a tojásos joghurttal, megszórjuk a reszelt sajttal, majd rámorzsoljuk a fetát. 180 fokos sütőben 25 percig sütjük.






PATAKY KRISZTINA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Sárgaborsóleves
  2016-04-20 22:54:20, szerda
 
  Sárgaborsóleves


Hozzávalók

4 ek olívaolaj
1 fej hagyma
2 db szárzeller
2 db sárgarépa
2 gerezd fokhagyma
1 l húsleves-alaplé
25 dkg sárgaborsó
1 ek szárított kakukkfű
1 tk őrölt pirospaprika

frissen őrölt bors

Elkészítés

Felorrósítjuk az olívaolajat, majd üvegesre sütjük a finomra vágott hagymát, a felaprított zellert, a felkockázott répát és a zúzott fokhagymát.
Felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a megmosott, lecsepegtetett borsót, a kakukkfüvet és a paprikát. Lefedjük, 90 percig főzzük.
Levesszük a tűzről, majd botmixerrel pürésítjük. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd forrón tálaljuk.





PATAKY KRISZTINA
Szerkesztő

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2016.03 2016. április 2016.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 229 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1863
  • e Hét: 11366
  • e Hónap: 25271
  • e Év: 154978
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.