Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Így vonzd be az életedbe a pozitív energiákat a Vonzás...
  2016-04-14 23:51:01, csütörtök
 
  Így vonzd be az életedbe a pozitív energiákat a Vonzás törvényével!

Egy ember életében előfordulnak mélypontok is, amikből nem tehetünk, mást, fel kell állnunk. Hogy ez a dolog könnyebben menjen, íme egy kis segítség számodra!

Videó:

Link

Vajon mi kell ahhoz, hogy megvalósítsunk valamit az életben? Abban biztosak vagyunk, hogy nem segít, ha valaki ölbe tett kézzel várja a csodát, és nem tesz semmit érte.

Alkosd meg a saját csodádat, méghozzá a Vonzás törvényével! Nézd meg az alábbi videót, gondolkodj el rajta, és kezdd el bevonzani a saját életedbe a pozitív energiákat!

Forrás: http://tudnodkell.info

Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterikus  
Íme a legerősebb természetes antibiotikum, amely minden...
  2016-04-14 23:47:15, csütörtök
 
  Íme a legerősebb természetes antibiotikum, amely minden fertőzést legyőz

A következő természetes gyógyszer receptje még egészen a középkorig nyúlik vissza, mikor az embereknek számtalan betegséggel, járvánnyal kellett szembenézniük, és az orvostudomány is még gyerekcipőben járt.






Ez az erős antivirális és gombaellenes formula, fokozza a vérkeringést és a nyirok áramlását minden testrészben, ezáltal elősegítve az egészség megőrzését. A növényi alapú gyógykészítményt mi magunk is előállíthatjuk, így sok kellemetlenséget okozó kórt időben megelőzhetünk, még a pestis járványtól is megvédte a középkor emberét.

Az elkészítéskor ajánlatos gumikesztyűt használni, hiszen egy erős csípős paprikát is tartalmaz a recept, amely a bőrünket is megégetheti.

Hozzávalók:

- 700 ml organikus almaecet
- ¼ csésze apróra vágott fokhagyma
- ¼ csésze apróra vágott hagyma
- 2 friss paprika, a legcsípősebb, ami beszerezhető (legyen óvatos a tisztítása során, viseljen kesztyűt)
- ¼ csésze reszelt gyömbér
- 2 evőkanál reszelt torma
- 2 evőkanál kurkuma por vagy 2 darab kurkuma gyökér

Elkészítés:

Keverje össze a hozzávalókat egy tálba, kivéve az ecetet. A hozzávalók 2/3 részben töltsék meg a tálat, majd erre öntsük rá az almaecetet, hogy az egészet ellepje. Ezután tegyük a keveréket befőttesüvegekbe, majd záruk jól le és rázzuk jól össze. Tartsuk az üvegeket hűvös, száraz helyen 2 hétig. Jól rázzuk össze, naponta többször.

14 nap elteltével egy műanyagszűrőn, vagy gézen keresztül szűrjük le az egészet, nyomkodjuk össze a keveréket a kezünkkel, hogy könnyebben kifolyjón a leve. A gyógyír magában a lében van, amivel óvatosan kell bánni, hiszen nagyon csíp, fogyasztása után érdemes egy karika citromot, vagy narancsot megenni, hogy enyhítse az égető érzést.

Mindennap egy kanállal kell bevenni a gyógyitalból, amely serkenti az immunrendszert és ezáltal kevésbé fogunk meghűlni. Ha valami súlyosabb betegségünk van, akkor napi 5-6 kanállal is megihatunk. Nem szabad vízzel hígítani, mivel így a nedű veszít antibiotikum-hatásából.

Gyerekek és terhes nők is fogyaszthatják, igaz ajánlott, hogy kevesebbet igyanak. A megmaradt száraz részt sem szabad kidobni, hiszen az ételek ízesítésénél nagyon finom aromát kölcsönöz majd, igaz óvatosan kell bánni ezzel is, mert nagyon csíp.

Forrás: http://tudnodkell.info

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Pár hét és készíthetjük a kovászos uborkát! Ezt a receptet..
  2016-04-14 23:21:27, csütörtök
 
  Pár hét és készíthetjük a kovászos uborkát! Ezt a receptet is sokan szeretik

Egy kicsit másképpen csinálom, de pontosan olyan finom, mint az eredeti.

Van aki esküszik, hogy kenyérrel kiváló a kovászos uborka, ám a burgonyás változatot is érdemes kipróbálni.

Hozzávalók 5 literes üvegnél:

2-2,5 kg uborka (közepesek)
1 csokor kapor (lehet szárított is)
3 nagyobb burgonya
6-8 gerezd fokhagyma
langyos víz (pontosan annyi,. amennyi az üveg tetejéig ér majd)
só (1 liter vízhez 1 evőkanálnyi )

Az uborkákat megmosom nagyon alaposan, majd mindkét végét levágom. Hosszába megszelem úgy, hogy egyben maradjon az uborka, de rések keletkezzenek rajta. Így ugyanis jól átjárja majd a finom kapros lé. A fokhagymát és a burgonyákat megtisztítom, a kaprot megmosom. A krumplit néhány darabba vágom, így könnyedén bepakolhatom majd az üvegbe.






A tiszta üvegbe rétegezek. Alul kapor, aztán a krumpli fele, majd az uborkák jó szorosan. Fokhagyma is kerüljön az üvegbe. Következzen a krumpli és most öntöm a sós langyos vizet. Mehet a kapor felülre. Letakarom és keresek neki egy jó meleg helyet. Ennél a változatnál a napfénynél sokkal fontosabb az egyenletes meleg.

Csupán 3-4 nap és máris fogyasztható a különleges kovászos uborka. Érdemes a levét leszűrni, mert nagyon finom üdítőital. Az uborkákat kisebb üvegekben a hűtőben tárolom (a léből is öntsünk rá). Ezzel a módszerrel hetekig eltartható friss és ropogós lesz kovászos uborkánk.





Forrás: http://kiskegyed.blikk.hu
Link
 
 
0 komment , kategória:  Receptek - savanyúság eltevése  
Élj a természet erejével! Gyógyítsd magad nagyanyáink...
  2016-04-14 23:05:07, csütörtök
 
  Élj a természet erejével! Gyógyítsd magad nagyanyáink receptjei alapján megfázás idején antibiotikum nélkül.





Torma
A frissen reszelt torma kitisztítja a hörgőket, és az arcüregekben lévő dugulást is képes enyhíteni. A tormában lévő izotiocianát nevű vegyület hatására a légutak könnyebben megszabadulnak a váladéktól, csökken a gyulladás, a légzés könnyebbé válik.
Aki a különlegesebb ízeket is szereti, van kedve és lehetősége, a japán wasabit is kipróbálhatja. Ez a zöld tormaféle rendkívül erős, és még komolyabb tisztító hatással rendelkezik, mint a torma.

Gyömbér
Enyhíti a köhögést, csökkenti a torokfájást, és egyben a vírusokkal szemben is képes felvenni a harcot. Kínában és Indiában már évszázadok óta használják a gyömbért a megfázás kezelésére. Influenzás időszakban igazi orvosság a gyömbértea mézzel és citrommal. Egy darabka friss gyömbért tegyünk forrásban levő vízbe, majd hagyjuk ázni öt percig.
Szűrjük le, és ízesítsük mézzel, citrommal. Kortyolgassuk egész nap.

Erős paprika
A csípős fűszer leginkább a hörgőkben és az arcüregekben lévő dugulást enyhíti. A paprika csípősségét "okozó" kapszaicin stimulálja a váladéktermelő sejteket a tüdőben és az orrüregben, illetve segíti a váladék eltávolítását. Hasonló a hatása a Cayenne-borsos teának, melyet házilag készítsünk el: egy negyed teáskanál Cayenne-borsot adjunk egy bögre forrásban lévő vízhez, ízesítsük frissen facsart citromlével, egy kevés gyömbérrel, és édesítsük mézzel.

Vöröshagyma
Kitisztítja a hörgőket, és az arcüregekben fellépő dugulást is enyhíti. A népi gyógyászatban az asztma gyógyszere. Emellett egyes másodlagos baktériumfertőzéseket, mint például a tüdőgyulladást is képes legyőzni. A kipréselt nyers hagymalevet narancslével vagy grapefruit lével fogyaszthatjuk, ekkor nem érződik annyira az intenzív íz.






Hagymatea
Két-három fej vöröshagymát mossunk meg jó alaposan héjastul, és vágjuk össze. Főzzük néhány percig egy liter vízben. Ízesíthetjük szárított kamillával, hársfavirággal is. Pirítsunk meg három evőkanálnyi barna cukrot, és hígítsuk fel a hagymafőzettel. Mézzel édesítve igyuk, aprókat kortyolgatva.

Forralt bor
A népi gyógyászat egyik legjobb módszere a melegen gőzölgő, illatos forralt bor elkortyolgatása. A bort -legyen az vörös vagy fehér - forralás előtt érdemes vízzel felhígítani. Ezután már kedvünk szerint fűszerezhetjük fahéjjal, szegfűszeggel, mézzel. Teaboltokban és nagyobb üzletekben már külön forraltbor-fűszerkeveréket is vásárolhatunk.

Húsleves
A húsleves, akárcsak a többi forró, gőzölgő ital, melyet meghűlésre ajánlanak, segít felszakítani a váladékot, pótolja az elvesztett folyadékot, és a kaparó toroknak is enyhülést hoz. A kutatók a tyúkhúsleves vizsgálatakor a legfontosabb hatóanyagoknak a vitaminokat, ásványi anyagokat, fitokemikáliákat találták, és egy aminosavat, melyet ciszteinnek hívnak. A házi húsleves még jobban enyhíti a tüneteket, ha fokhagymával, Cayenne-borssal vagy curryvel ízesítjük. Bár az is igaz, hogy a húsleves akkor hat a betegre a legjobban, ha azt egy szerető családtag viszi az ágyába.

Fokhagyma
Helyi antibakteriális hatást fejt ki, segítségével elmúlik az orrdugulás, javul az étvágy. Náthás időszakban hetente legalább egyszer együnk nyers fokhagymát, vagy igyunk naponta alkoholos fokhagymacseppeket. A fokhagyma egyszerre csökkenti a dugulást a hörgőkben, kitisztítja az orrot, és enyhíti a torokfájást is. Hatásait a benne lévő kénnek köszönheti, mely jellegzetes szagát és ízét is adja.

Tipp

Aki a fokhagyma intenzív ízét nem kedveli, az süsse meg a gerezdeket kevés olívaolajjal fóliában, majd passzírozza szét, és kenje kenyérre.

Cékla
A céklából készült ital segít leküzdeni a náthát és az influenzát. Gyógyhatását, mely nyersen a legnagyobb, a benne található vitaminoknak, ásványi anyagoknak, valamint fitovegyületeknek köszönheti. Rendkívül gazdag folsavban, C- és B-vitaminban. Gyümölcscentrifugában kipréselt levét répa- és almalével fogyaszthatjuk. Salátákat nyersen is gazdagíthatunk vele.

Savanyú káposzta
A káposzta savanyítva őrzi meg leginkább magas C-vitamin tartalmát. Ennek a jelentősége igen nagy, mert ételeinkben az elkészítés során - a hő hatására - a C-vitamin nagy része tönkremegy. Télutón a C-vitaminban dús savanyú káposzta segíthet ezt a hiányt pótolni. S az sem elhanyagolható szempont, hogy ez a zöldség lehet az egyik legolcsóbb C-vitamin-forrás a hideg időben.

Citrusfélék
A citrusfélék amellett, hogy C-vitamin-bombák, tele vannak gyulladáscsökkentő antioxidánsokkal. A lázas állapottal vagy hányással járó influenzában is segítenek pótolni az elvesztett folyadékot, és csökkentik a tünetek intenzitását. Ha télen mindennap egy pohár narancs- vagy grapefruit levet elfogyasztunk, felerősíthetjük immunrendszerünket a megfázás ellen.

Jó tudni!
A grapefruitban található egyes vegyületek megváltoztathatják a gyógyszerek hatását, ezért ha gyógyszeres kezelésre szorulunk, vagy krónikus betegek vagyunk, kérjük ki orvosunk tanácsát.

Antibiotikum helyett: mézes fokhagyma
Két gerezd fokhagymát nyomjunk át fokhagymanyomón, majd keverjük el 1 teáskanál mézzel. Naponta 4-5-ször ismételjük, hiszen ez a legjobb természetes antibiotikum, 2-3 nap alatt kitakaríthatja a kórokozókat a szervezetből

Forrás: http://ezatutioldal.blogspot.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
A legismertebb és legnépszerűbb gyógynövényünk a kamilla
  2016-04-14 23:01:30, csütörtök
 
  A legismertebb és legnépszerűbb gyógynövényünk a kamilla





A kamillavirág egyik legismertebb és legnépszerűbb gyógynövényünk, az anyák és a gyermekek legjobb segítője.


Bizonyára nincs közöttünk olyan, aki nem ismeri, esetleg nem hallott a kamilláról. Eszünkbe jut gyerekkorunk, ahogyan inhalálni kellett megfázásunk idején. Szerintem senkinek nem volt a kedvence.
Tudjunk meg többet a kamilláról és nézzük meg, hogy inhaláláson kívül mi mindenre jó még a főzete.

A növény fészekvirágzatát használjuk gyógyászati célokra. Fő hatóanyaga a kékes színű azulen illóolaj.
A kamillavirág jellegzetes aromájú és kesernyés ízű.

Népies elnevezései: orvosi székfű, bubulyka, katóka, pipiske, anyafű, szentivánpipitér, szüzek anyja, anyaméhfű, teafű, piperefű, szikfű, papvirágfű és mesterfű.

Kamilla történelem

A kamillát már az ókori Egyiptomban is nagyra értékelték gyógyító hatása miatt.
Dioszkoridész, görög orvos és Plinius, római természettudós a kamillát fejfájás, vese-, máj- és hólyagpanaszok gyógyítására ajánlotta, ahogyan az indiai ajurvédikusok is. A kamilla gyógyító hatásait a germánok is jól ismerték. Nicolas Culpeper XVII. századi herbalista emésztőszervi zavarok, menstruációs görcsök orvoslására, továbbá a menstruáció előbbre hozatalára javasolta.
A XIX. században elterjedt a kamillás dunsztkötés sebek kezelésére és az üszkösödés megelőzésére. Főzetet írtak fel a maláriás és a tífuszos betegeknek, valamint menstruációs görcsökkel küszködőknek is.
Népies elnevezése szüzek anyja, anyafű arra utal, hogy még a nőgyógyászatban is használták a menstruáció serkentésére, a menstruációs görcsök enyhítésére, a vajúdás idejének lerövidítésére, szülés után a mell és a mellbimbó fájdalmai ellen és a tejtermelés csökkentésére.
A magyar kamilla magas hatóanyag-tartalmával az egész világon hírnevet szerzett. Az Alföld szikes pusztáin tömegesen, vadon terem, de nagy területeken termesztik is.

A kamilla közismerten
- frissítő,
- fájdalomcsillapító,
- görcsoldó,
- gyulladáscsökkentő,
- antibakteriális,
- antiallergén,
- nyugtató.

A kamilla (Chamomilla) elnevezését a görög eredetű chamos (föld) és milos (alma) szavak összetételéből kapta, ami alacsonynövésű, almaillatú cserjét jelent.
A kamilla a fészkesek (Asteraceae) családjába tartozó gyógynövény. Két fő típusa használatos gyógynövényként: a német vagy magyar kamilla (Matricaria recutita) és a római vagy angol kamilla (Chamaemelum nobile). Az angol kamilla és a német kamilla hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek, a német kamillából készült illóolaj, azonban erősebb gyulladásgátló, hatásosabb, mint az angol kamilláé.
A német vagy magyar kamilla margarétaszerű szárított virága ismert és használatos hazánkban.

Készítsünk finom kamillateát

A leghatásosabb tea a szárított kamillavirágzat forrázatából nyerhető.

3 kávéskanál szárított kamillavirágra öntsünk 4 dl forró vizet, hagyjuk ázni 10 percig és naponta fogyasszunk belőle 3-4 alkalommal. Elsősorban izomlazító és görcsoldó hatású.

Külsőleg is alkalmazhatjuk a kamilla forrázatát

1 liter forró vízzel öntsünk le kb. 10 dkg kamilla virágzatot, hagyjuk állni 10 percig és öntsük a keveréket fürdővízbe. Nyugtató hatású, és üdévé varázsolja a bőrt.

A kamilla további gyógyászati felhasználása

- Sok hajápolási termék összetevője is a kamilla. Hajmosásnál öblítőként használva csillogóvá varázsolja főként a szőke hajat.

- Égési sebek, zúzódások, rándulások, bőrkeményedések és tyúkszem kezelésére borogatásként használjunk kamillateával átitatott kötszert.

- A kamilla legismertebb hatóanyaga az azulén, amelyet széles körben használnak bőrápolási termékek gyártásánál.

- A kamillás szájvíz eredményes sugárkezelés vagy rák elleni gyógyszerek hatására a szájüregben megjelenő fekélyek és duzzanatok kezelésében is.

- A fáradt szem és az enyhe szemészeti fertőzések esetében jól alkalmazható a kamillás lemosás, gyógyítja a kötőhártya-gyulladást.

- A kamillából készült tea gyulladáscsökkentő.

- Magas láz, gyomorpanaszok és megfázás esetében is eredményesen használható.




- Csecsemők és kisgyerekek számára jótékony hatású megfázás és gyomorpanaszok esetében.

- Hatásos nyugtalanság, feszültség, szorongás, migrén, fejfájás és álmatlanság esetén, enyhíti a menstruációs görcsöket.

- A kamilla bizonyítottan csökkenti a savas refluxot, a hasi fájdalmat és görcsöket. Miután a kamilla jól ismert gyógynövény relaxáns, az egyik legjobb gyógymód a stressz okozta refluxra.

- Megfázás, homloküreg-gyulladás, hörghurut és szénanátha is jól kezelhető a teával, mivel elősegíti a nyák kiürülését a szervezetből.

- Gyógyítja az enyhébb gyomor és bélrendszeri betegségeket.

- Influenza esetében csökkenti a lázat és enyhíti a fejfájást.

- A kamillás gőzölés enyhíti a köhögést és a vírusos, illetve bakteriális légúti fertőzések tüneteit.

- Gargarizálással vagy szájöblögetéssel megszüntethető a fogíny-, a száj- és a torok gyulladása. Szájban lévő sebek, afták esetén nagyon hatásos gyógyír.

- Bőrbetegségeket, pattanást (akne), tályogot, nehezen gyógyuló sebeket illetve körömágygyulladást is kezelhetünk vele.

- Fürdővízhez adva nagyszerűen bevált az altesti gyulladások (hüvelygyulladás, aranyér, lábszárfekély) kezelése esetén.

- Kamillaolajjal dörzsöljük be a fogzó baba állkapcsát, ott ahol szükséges. Nyugtató hatása van.

- A kamilla a hasfájós babákat megnyugtatja, görcseiket, puffadásukat elmulasztja, a szélgörcsöket csillapítja. Megszünteti a székrekedést anélkül, hogy hasmenést okozna. Tejjel hígítva ajánlott a kicsiknek.

- A kamilla világos főzete alkalmas csecsemők fürösztésére.

- Fogyasszunk frissítő kamillafőzetet vagy öntsünk fürdővizünkbe a teából, ha idegesek vagyunk. A kamilla központi idegrendszerre gyakorolt nyugtató hatását tudományos kutatások igazolták.

Mikor szabad gyűjteni a kamillát?

Az igazi gyűjtők tudják, hogy a kamillagyűjtésnek hagyománya van. A teliholdas éjszakát követően nem szabad gyógynövényt szedni. A gyógynövényeknek sok napfényre, és kevés holdfényre van szükségük. Telihold idején semmit se gyűjtsünk!
Kizárólag csak azokon a napokon gyűjtsünk, amikor éjjel kicsi a holdsarló.
A nedvek a növényekben növekvő holdnál felszállnak a föld feletti részekbe: szárba, levélbe, virágba, termésbe. A fogyó holdnál pedig lefelé igyekeznek a gyökérbe. Tehát a föld feletti részeket dagadó holdnál kell gyűjteni.

Készítsünk kamillatinktúrát

Morzsoljunk szét ujjainkkal 5 dkg kamillát és 5 dkg cickafarkot. Szórjuk egy 7 dl-es üvegbe és öntsük fel 96%-os alkohollal, vagy nagyon jó minőségű házi pálinkával, esetleg minőségi vodkával. 20-25 fok közötti melegben egy hétig lefedve áztatjuk, és naponta legalább egyszer összerázzuk. Egy hét után sűrű szövésű anyagon átszűrjük alaposan kinyomkodva a levét. Ezek után még egyszer átszűrjük egy tölcsérre helyezett arctisztító vattán vagy szűrőpapíron, hogy teljesen áttetsző folyadékot kapjunk. Az így elkészített tinktúra éveken át eltartható hatóanyagaival. Szükség szerint bármikor hozzáférhető számunkra egy kitűnő szer, mely szinte minden bajunkra megoldás lehet. Megfázásra, menstruációs görcsök enyhítésére stb. pár cseppet a teába vagy gyümölcslébe keverve nagyobb hatóanyagot vehetünk magunkhoz gyógynövényünkből.

Intelmek a kamillatea fogyasztásával kapcsolatban!

A kamillatea fogyasztása általában biztonságosnak tekinthető, nem mérgező, de ritkán előfordulhatnak mellékhatásai.
Egyes kutatások szerint a kamillatea fokozhatja a véralvadást gátló gyógyszerek hatását.
Fokozhatja ez epilepszia elleni gyógyszerek hatását, növelve a nyugtató hatásokat.
Ha a tea fogyasztásának adagja nagyobb az ajánlottnál hányás és hányinger jelentkezhet mellékhatásként.

Forrás: http://ezatutioldal.blogspot.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Hagyma és fokhagyma egészségmegőrző hatásai
  2016-04-14 22:57:37, csütörtök
 
  Hagyma és fokhagyma egészségmegőrző hatásai





A hagyma és a fokhagyma talán a legszélesebb körben alkalmazott ételízesítők szerte a világon. De nem csak a kulináris élvezetek fokozására alkalmas ez a két különleges növény, hanem egészségünk megőrzésében is fontos szerepük van.



A hagymák gyógyhatása éppen annak a vegyület csoportnak köszönhető, amik az erőteljes ízért és könnyfakasztó hatásért felelősek.

A fokhagyma és a hagyma számos olyan aktív hatóanyagot tartalmaz, melyek fontos szerepet játszanak egészségünk megőrzésében.

Fokhagyma:
természetes antibiotikum és gyulladáscsökkentő

A fokhagyma erőteljes baktériumölő tulajdonsága akkor érvényesül, ha nyersen fogyasztjuk. A legjobb, ha a gerezdeket szétnyomkodjuk, ekkor ugyanis felszabadul az allicin nevű vegyület. A fokhagyma az antibiotikus hatás mellett hatékony gyulladáscsökkentő is, mindennapi étrendünkbe beépítve segítségével védekezhetünk a szervezetünkben kialakuló krónikus gyulladásokkal szemben. Ez azért is nagyon fontos, mert több betegség kialakulása is szorosan köthető a gyulladásokhoz (pl. szívinfarktus, rák, stb.).

Vérhígító hagymával a normál koleszterinszintért

Mind a hagymának, mind pedig a fokhagymának vérhígító hatása van, a bennük lévő kén vegyületek, valamint a bioflavonoidok védelmet nyújtanak az érelzáródásokkal szemben.

A fokhagyma és hagyma tehát közvetett módon is elősegíti a vér szabad áramlását, illetve védenek az erekben megjelenő egészségtelen zsírsavakkal szemben is, csökkentik a vér koleszterinszintjét. Ezekből a hatásmechanizmusokból ered tehát a hagyma és fokhagyma szív és érrendszert védő hatása.

A felsorolt jótékony tulajdonságokon felül erősítik az immunrendszert és védelmet nyújtanak bizonyos rákbetegségekkel szemben is. Aktív és passzív módon is részt vesznek a kórokozókkal szembeni küzdelemben, egyrészt fokozzák a szervezet önálló védekező mechanizmusát, másrészt közvetlen kórokozó pusztító vegyületeik révén is pusztítják a betolakodókat.

A hagymafélék számos olyan hatóanyagot tartalmaznak, melyek anti-tumor tulajdonsággal bírnak. Elsősorban a vastagbélrák megelőzésében játszanak komoly szerepet. Más kutatások azt találták, hogy a fokhagyma és hagyma hatékony lehet a nyelőcső-, petefészek-, mell-, prosztata-, és veserák megelőzésében.

Forrás: http://ezatutioldal.blogspot.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Tortilla rántott szejtáncsíkokkal és paradicsomsalsával
  2016-04-14 22:14:54, csütörtök
 
  Tortilla rántott szejtáncsíkokkal és paradicsomsalsával


Hozzávalók

A szejtájhoz:
200 g szejtánpor
90 g tönkölyliszt
2,5 dl langyos víz

100 g zsemlemorzsa
2 dl szójatej
100 g fehérliszt
4 dl étolaj
A salsához:
6 db érett paradicsom
1 csokor koriander
1 vöröshagyma
2 jalapeno vagy hegyes erőspaprika
1 gerezd fokhagyma
1 db lime leve
kevés olívaolaj

bors
6 tortillalap

Elkészítés

A szejtánport, a lisztet és a fűszereket összekeverjük, hozzáadjuk a vizet, és gyors mozdulatokkal alaposan gyúrjuk. Fél órát pihentetjük.

A szejtánt széltében 1-2 cm vastag szeletekre vágjuk, majd feltesszük főni. (A főzővizet ízlés szerint fűszerezhetjük.) Miután felforrt, közepes lángon további fél órán át főzzük. Ha elkészült, kivesszük a vízből, hagyjuk kihűlni, majd húsklopfolóval kilapítjuk.

A szejtánszeleteket először lisztben, majd szójatejben és zsemlemorzsában megforgatjuk, végül bő, forró étolajban kisütjük. Ha megsült, 2-3 cm vastag csíkokra vágjuk.

Közben a zöldségeket apróra vágjuk, a hagymát felcsíkozzuk, egy tálban összekeverjük, majd miután belefacsartuk egy lime levét, sózzuk és borsozzuk.

A szejtáncsíkokat és a salsát tortillába tekerve fogyasztjuk.





KIRSCH ANDRÁS

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Egyszerű, házias almás pite
  2016-04-14 22:11:55, csütörtök
 
  Egyszerű, házias almás pite


Hozzávalók

50 dkg finomliszt
25 dkg margarin (vaj)
25 dkg cukor
1 csomag vaniliás cukor
1 csomag sütőpor
4 db tojás
2-3 evőkanál tejföl
Töltelékhez:
1 kg hámozott alma
10 dkg darált dió
20 dkg porcukor
1 db citrom
1 kiskanál fahéj
Tetejére:
1 db tojás

Elkészítés

Sütőporral elkevert liszttel összemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot, a vaniliás cukrot, a tojásokat és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy jól formázható tésztát kapjunk.
Fóliába csomagova a hűtőben 1 órán át pihentetjük.
Ezalatt meghámozzuk az almát, lereszeljük, ráfacsarjuk a citrom levét. Cukorral, fahéjjal, lereszelt citrom héjal izesítjük.
A tésztát két cipóba osztjuk. Lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra nyújtjuk.
Az egyik tésztalapot sütőpapírral borított tepsire fektetjük. Darált dióval megszorjuk, egyenletesen elosztjuk rajta az almás tölteléket, és végül beborítjuk a másik tésztalappal. Megkenjük a tetejét tojással és mehet a sütőbe.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Baconbe göngyölt csirke
  2016-04-14 22:10:01, csütörtök
 
  Baconbe göngyölt csirke


Hozzávalók

60-70 dkg csirkemellfilé
4 szelet bacon
4 szelet kecskesajt (zöldfűszeres)
10-12 db spenótlevél (friss)
6 db aszalt paradicsom
3 ek olívaolaj
3-4 db krumpli
1 db sárgarépa
néhány szál lestyán
0,5 dl zöldségleves-alaplé

bors

Elkészítés

A megmosott és szárazra törölt csirkemellfiléből négy szeletet vágunk. A szeletek közepét legyező alakban bemetsszük. Húsklopfolóval egy kicsit megütögetjük, majd megsózzuk, megborsozzuk.
Megpucoljuk a sárgarépát és a krumplit, felszeleteljük megsózzuk. Egy tepsibe olívaolajat teszünk, majd rárakjuk a zöldségeket. A spenótlevelet 2-3 másodpercre forró vízbe tesszük, majd papírtörlőre szedjük.
Kiterítjük a baconszeleteket, és rátesszük a csirkemellet. Mindegyik csirkemellre ráfektetünk 2-3 spenótlevelet, erre rátesszük a kecskesajtot és néhány szem szárított paradicsomot.





Ezután felteketjük a húst úgy, hogy a külsején a baconkabát legyen.





Ráfektetjük a zöldségágyra, a csirkemell tetejére ráteszünk egy aszalt paradicsomot és meglocsoljuk olívaolajjal (ebben volt a szárított paradicsom).





Ráöntjük a zöldségleves-alaplevet.





Fóliával betakarjuk, majd 180 fokos sütőbe tesszük. Alsó-felső sütésen, fólia alatt kb. 45 percig sütjók, 2-3 alkalommal meglocsoljuk, majd levesszük a fóliát és még kb. 15 percig pirítjuk.





A párolt zöldségekkel együtt kínáljuk.





Megjegyzés

Nagy előnye, hogy a hússal együtt elkészül a köret is.
Biró Sára

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Mediterrán paradicsomleves
  2016-04-14 22:03:18, csütörtök
 
  Mediterrán paradicsomleves


Hozzávalók

6 dl csülök főzőlé
amiben volt:
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 db chili
1 tk egész fekete bors
2 db paradicsom
0,5 csípős hegyes paprika
2 doboz sűrített paradicsom
1 marék petrezselyem
15 dkg tagliatelle nidi
5 dkg parmezan
2 dl víz
Ízlés szerint:

őrölt fekete bors
csípős pirospaprika
morzsolt oregano
morzsolt bazsalikom
4 szál petrezselyem díszítésnek
4 db chili díszítésnek

Elkészítés

A fazékban lévő csülök főzőlevéhez hozzákeverjük a paradicsomsűrítményt, majd hozzáadjuk a darabolt paradicsomot és paprikát, fűszerezzük. Lereszeljük a sajtot.
Amikor felforrt a leves, beletesszük a tésztát és a durván aprított petrezselymet. Időnként megkeverjük, hogy ne ragadjon oda a tészta. 8 perc után elzárjuk a tűzhelyet.Tálaláskor merek a levesből, szórok rá sajtot, díszítem chilivel és petrezselyemmel.





Megjegyzés

A csülök főzőleve várakozott felhasználásra, ez az olasz ízvilágú, kellemesen csípős leves lett belőle. Szerettem volna friss bazsalikomot is tenni bele, de sajnos a gondos locsolás ellenére is lelombozódott, s a nejem kidobta, cseréppel együtt.
Sinka Endre

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2016.03 2016. április 2016.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 229 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4411
  • e Hét: 13914
  • e Hónap: 27819
  • e Év: 157526
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.