Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Rakott cukkini
  2016-04-07 19:34:23, csütörtök
 
  Rakott cukkini


Hozzávalók

2 db kicsi cukkini
1 db lilahagyma
2 db vöröshagyma
3 db paradicsom
4 db paprika
20 dkg reszelt sajt (legjobb ha a fele füstölt sajt)
1 csokor petrezselyem
3 gerezd fokhagyma

bors
bazsalikom
4 ek zsemlemorzsa

Elkészítés

A zöldségeket meghámozzuk, majd karikára vágjuk.
Kivajazott tepsibe felváltva lerakjuk.





A fűszereket a zsemlemorzsával elkeverjük, majd rászórjuk. Előmelegített sütőbe tesszük és körül-belül 20 percig sütjük.





Megszórjuk reszelt sajttal, és további 10 percig sütjük.









Forrás: Mindmegette.hu




 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Karamelles háromszögek
  2016-04-07 19:29:24, csütörtök
 
  Karamelles háromszögek


Hozzávalók

8 db tojás
16 dkg cukor
16 dkg liszt
A krém:
1,2 l tejszín
60 dkg cukor
35 dkg fehér csokoládé vagy vaj

Elkészítés

A tojás sárgáját habosra verjük a fele cukorral, a tojás fehérjéből, a cukor másik felével nem túl kemény habot verünk. A felvert sárgáját és a felvert fehérjét óvatosan összeforgatjuk. Apránként belekeverjük a lisztet.
A sütőforma alját kibéleljük sütőpapírral, majd a tésztát óvatosan belekanalazzuk, és felhúzzuk a karika széléig, így homorú formát adva a piskótának. 166 fokra előmelegített sütőben, 30-40 perc alatt készre sütjük.
A tejszínt felforraljuk, félretesszük. Egy magas falu edényben karamellizaljuk a cukrot, és, amikor már egyáltalán nem kristályos, hozzáöntjük apránként a tejszínt. (Azért kell a magas falu edény, mert ekkor felfut a keverékünk.) Ha feloldódott a karamell, adjuk hozzá a fehér csokoládét. Ha langyosra hűlt, tegyük hűtőbe 8 órára,míg besűrűsödik, de egész éjszaka is ott maradhat.
Másnap, elekrtomos habverővel verjük fel a krémet: először csak lassú fordulatszámon, majd végül keverjük át egy kicsit gyorsabb fokozaton, de csak rövid ideig, hogy ne csapódjon ki.
A piskótát félbe vágjuk, és a betöltjök a krémmel, úgy, hogy a tetejére is jusson belőle egy kevés. Étcsokoládé forgáccsal díszítjük.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Tésztasaláta - paleo módra
  2016-04-07 19:26:39, csütörtök
 
  Tésztasaláta - paleo módra


Hozzávalók

25 dkg paleolit szezámlisztes orsó vagy szarvacska tészta
200 dkg bacon
5 szál újhagyma
15 dkg paleo házi majonéz

Elkészítés

A tésztát, a címkén feltüntetett utasítás szerint, lobogó sós vízben kifőzzük, ezután a többi hozzávalót is elkészítjük.
Egy serpenyőben a felcsíkozott bacont lepirítjuk, a kisült zsírt a tésztával összekeverjük, így nincs szükségünk olajra, hogy a tészta ne ragadjon össze.
Amíg a tészta és a bacon hűl,elkészítjük a házi majonézt , az újhagymát felkarikázzuk és belekeverjük.
Ezután minden hozzávalót a tésztára teszünk, és szépen beleforgatjuk.
Az elkészült salátát zöldfűszerekkel díszíthetjük. Hidegen salátaként, melegen akár főételként is megállja a helyét.





Paleolit száraztézta kapható a paleo szaküzletekben, és házigazdánk webshopjában is >>>

KISS NOÉMI
Mindenmentes- és paleo-étrend nagykövet

Színes paprikakockákkal színesebbé, reszelt parmezánnal még ízesebbé tehetjük tésztasalátánkat!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Borzas hagymakarika joghurtos-uborkás mártogatóssal
  2016-04-07 19:23:19, csütörtök
 
  Borzas hagymakarika joghurtos-uborkás mártogatóssal


Hozzávalók

A hagymakarikákhoz:
2 nagy fej vöröshagyma
300 g liszt
250-300 ml sör
0,5 tk só
3 ek kukoricakeményítő
300 ml olaj a sütéshez
A mártogatóshoz:
300 g natúr joghurt
100 g tejföl
0,5 db citrom

őrölt fekete bors
2 db kígyóuborka
2 db nagyobb csemegeuborka
4 gerezd fokhagyma

Elkészítés

1. A hagymákat hámozzuk meg, vágjuk vastagabb karikákra, és bontsuk azokat gyűrűkre.

2. Keverjünk össze 200 g lisztet a sörrel, a sóval és a kukoricakeményítővel. Akkor jó, ha sűrűn folyós masszát kapunk. Ha túl sűrű, adjunk hozzá egy kevés sört, ha pedig túl híg, egy kevés lisztet. Pihentessük a tésztát 30 percig.

3. A hagymakarikákat forgassuk meg a megmaradt lisztben, villa segítségével mártsuk őket a tésztába, majd csepegtessük le róluk a felesleget. Süssük mindet aranyszínűre a felforrósított olajban, végül szedjük konyhai papírtörlőre.

4. A mártogatóshoz keverjük össze a joghurtot, a tejfölt, a citrom kifacsart levét, ízlés szerint sót, valamint borsot. Adjuk hozzá a megmosott, nagylyukú reszelőn lereszelt kígyóuborkát, az apróra kockázott csemegeuborkát és a megtisztított, lereszelt fokhagymát. Alaposan keverjük össze az egészet, majd tálalásig tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. Ezzel kínáljuk a hagymakarikákat.





KOCSIS BÁLINT

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2016.03 2016. április 2016.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 229 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4411
  • e Hét: 13914
  • e Hónap: 27819
  • e Év: 157526
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.