Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Jó éjszakát!
  2017-07-19 23:48:40, szerda
 
  Ezzel a videómmal kívánok kedves Mindannyiotoknak

Link
 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Cukkinis rakott krumpli
  2017-07-19 22:43:16, szerda
 
  Cukkinis rakott krumpli

Hozzávalók

60 dkg burgonya
60 dkg cukkini
1 gerezd fokhagyma
olvasztott vaj (a sütőtálhoz)
10 dkg parmezán (+ a szóráshoz)
20 dkg tejföl
2 dl habtejszín

bors
szerecsendió
majoránna
2 dkg vaj
zsemlemorzsa a szóráshoz (elhagyható)


Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 190 fokra. Közben a meghámozott burgonyát, valamint a megmosott és a végektől megszabadított cukkinit egyforma vékony szeletekre vágjuk vagy legyaluljuk.
A megtisztított és félbevágott fokhagymagerezddel bedörzsölünk egy tűzálló tálat, majd a maradékot félretesszük. A tálat az alján és az oldalán is beecseteljük egy kevés olvasztott vajjal.
A sajtot nagyobb tálba reszeljük. Hozzáadjuk a tejfölt és a tejszínt, présen át belenyomjuk a maradék fokhagymát, majd simára keverjük. Sóval, borssal, frissen reszelt szerecsendióval és 1 csipet morzsolt majoránnával ízesítjük.
Az előkészített burgonyát és cukkinit a kikent tálba rétegezzük. Közben a rétegeket enyhén megsózzuk, majd az egészet leöntjük a sajtos-tejfölös szósszal. Végül ráforgácsoljuk a 2 dkg vajat, tetszés szerint megszórjuk egy kevés zsemlemorzsával és parmezánnal, és az előmelegített sütőben aranybarnára sütjük kb. 50 perc alatt.





DÖMÖTÖR VIOLA
Szerkesztő

Szárított morzsolt fűszer helyett ízesítsd frissen finomra aprított majoránnával, amelyet az étel díszítéséhez is használhatsz! Az utolsó 10 percre letakarhatod sütőpapírral vagy alufóliával, ha túlságosan pirul a teteje.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Fahéjas amerikai palacsinta
  2017-07-19 22:40:25, szerda
 
  Fahéjas amerikai palacsinta

Hozzávalók

1 ek vaj
2 db tojás
1 tk cukor
csipet só
2 tk szódabikarbóna
1/2 db citrom leve
2,5 dl tej
15 dkg liszt
1/2 tk fahéjpor


Elkészítés

A tojásokat habosra keverjük az olvasztott vajjal, cukorral, sóval, majd beletesszük a szódabikarbónát és a citromlevet, majd végül a tej, a liszt, és a fahéj következik. Habverőgéppel jól átkeverjük, és 30 percre betesszük a hűtőbe.
Kiolajozott serpenyőben, sütőlapon, gofrisütőben vagy grillserpenyőben palacsintákat sütünk a tésztából.





Megjegyzés

Saját eltevésű meggydzsemmel ettük a gofri formában sütött palacsintát, vanília sodóval, vagy csokoládé öntettel is finom.
ambroziandi

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Paradicsomos gnocchi olaszosan
  2017-07-19 22:36:10, szerda
 
  Paradicsomos gnocchi olaszosan

Hozzávalók

1 cs gnocchi (fél kg)
7 db paradicsom (kb. 1 kg)
3 db zeller levél
5 szál bazsalikom

bors
1 teáskanál méz (vagy cukor, édesítőszer)
2 evőkanál parmezán (reszelve)


Elkészítés

A paradicsomokat megmossuk, a héját egy kicsit bemetsszük és lobogó vízbe dobjuk, de csak egy-két percre, majd kiszedjük a vízből.
Hideg vízzel leöblítjük, majd a héját lehúzzuk, a csumáját kivágjuk, feldaraboljuk.
Elkészítjük a mártásunkat: néhány bazsalikom és zeller levelet adunk hozzá és turmixoljuk. Ízesítjük sóval, borssal. Beletesszük egy lábasba, felforraljuk, hozzáadjuk a mézet (vagy ízlés szerint édesítőszert, esetleg cukrot) és a lángot lezárjuk.
Közben a gnocchit sós vízben kifőzzük, amíg feljönnek a víz tetejére. A gnocchit leszűrjük és beletesszük a paradicsomos mártásba, majd néhány percre lefedjük.
Tálaláskor gazdagon meghintjük reszelt parmezánnal.





Megjegyzés

Ajánlom ezt a receptet kezdő háziasszonyoknak is, mert elronthatatlan és gyorsan kész. Persze, ha magunk készítjük a gnocchit, akkor időigényesebb. Remek fogás hőségben. Jó étvágyat kívánok!
BiroSari

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Bolgár csorba
  2017-07-19 22:32:58, szerda
 
  Bolgár csorba

Hozzávalók

50 dkg bárány- vagy birkahús
20 dkg vegyes zöldség
1 dl olaj
5 dkg rizs

bors
menta
2 dl joghurt

Elkészítés

A kis kockákra vágott húst és zöldséget az olajban megpároljuk. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a rizst, megfűszerezzük, és felöntjük 1 l vízzel.
A levest felforraljuk, és a hozzávalókat puhára főzzük. Végül a levesestálban elkeverjük a joghurttal.





PATAKY KRISZTINA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2017.06 2017. Július 2017.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 417 db bejegyzés
e év: 4386 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 163
  • e Hét: 565
  • e Hónap: 6147
  • e Év: 122800
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.