Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Jó éjszakát!
  2018-02-15 23:53:39, csütörtök
 
  Kedves Mindannyiotoknak



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Fűszeres-lencsés sárgaborsó tojással
  2018-02-15 22:14:03, csütörtök
 
  Fűszeres-lencsés sárgaborsó tojással

Hozzávalók:
15 dkg vörös lencse
15 dkg sárgaborsó (feles borsó)
1 evőkanál olaj
2-3 db újhagyma
2 gerezd fokhagyma
5 dl zöldségalaplé
1 mokkáskanál curry

őrölt fehér bors
korianderlevél (ízlés szerint)
petrezselyemzöld (ízlés szerint)
2 dkg vaj
4 db tojás


Elkészítés: Az újhagymát szeleteljük fel vékonyra, az olajon futtassuk meg. Adjuk hozzá a vörös lencsét és a sárgaborsót, keverjük össze, öntsük fel a zöldségalaplével. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, őrölt borssal és a curryvel, majd főzzük puhára (amikorra a lencse és a borsó megfő, felszívja az alaplevet, és besűrűsödik).

Vegyük le a tűzről, keverjünk hozzá ízlés szerint apróra vágott korianderlevelet és petrezselyemzöldet.

A formát kenjük ki a vajjal, majd öntsük bele a fűszeres-lencsés sárgaborsót. Csináljunk kis mélyedéseket, és óvatosan üssük bele a tojásokat, majd szórjuk meg egy csipet sóval.

Helyezzük be a sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 15-20 percig. A sütési idő attól függ, hogy a tojásokat lágyabbra vagy keményebbre szeretnénk sütni...

A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit hűlni, majd szedjük tányérra, és úgy kínáljuk.





Kard Sándorné kgizike

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Tejbegrízgombóc
  2018-02-15 22:08:00, csütörtök
 
  Tejbegrízgombóc

Hozzávalók

20 dkg rizsdara
3 ek nádcukor vagy édesítőszer
3 dkg növényi margarin
2 db alma
2 bögre rizstej
0,5 doboz rizstejszín

őrölt fahéj
citromlé

Elkészítés

Egy lábosban felmelegítjük a rizstejet. Hozzáöntjük a rizsdarát, a nádcukrot, a csipet sót, majd fedő alatt puhára főzzük. Hűtőben hűtjük.

Az almát kockára vágjuk, és olvasztott vajon félig megpároljuk. Meglocsoljuk citromlével, cukorral és fahéjjal ízesítjük majd felöntjük rizstejszínnel és forralunk egyet rajta.

Kanál segítségével a kihűlt tejbegrízből gombócokat formázunk és a meleg tejszínes almával tálaljuk.





ÍME A RECEPT VIDEÓN:
Link
Forrás: Mindmegette.hu

 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Rakott karfiol quinoával
  2018-02-15 22:04:05, csütörtök
 
  Rakott karfiol quinoával

Hozzávalók

1 fej karfiol
40 dkg sütőtök
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
50 dkg darált pulykahús

bors
friss kakukkfű
25 dkg quinoa
4 dl tejföl
1 db tojás
frissen őrölt szerecsendió
20 dkg sajt (ementáli)

Elkészítés

A karfiolt rózsáira szedjük, és gőzpárolóban megpároljuk, majd félretesszük. A sütőtököt falatnyi kockára vágjuk, és a gőzpárolóban azt is puhára pároljuk. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, és vékonyan felkarikázzuk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, rátesszük a hagymát és a fokhagymát, néhányszor átkeverjük, és hozzáadjuk a darált húst. Sóval, borssal és kakukkfűvel fűszerezzük, és készre pároljuk.
A quinoát kétszer annyi vízben megfőzzük és lecsöpögtetjük. Egy kiolajozott jénai aljára tesszük a quinoát, rátesszük a sütőtököt, a húst és a karfiolt. A tejfölt összekeverjük a tojással, sóval, borssal és szerecsendióval, és a karfiolra öntjük. Megszórjuk a lereszelt sajttal, és 200 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütjük.





Gallicoop

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Tárkonyos gombócleves
  2018-02-15 22:01:28, csütörtök
 
  Tárkonyos gombócleves

Hozzávalók kb. 2,5 literhez:
45 dkg sertéslapocka vagy csirke felső-comb kicsontozva, kis kockákra vágva
30 dkg vegyes leveszöldség (fehérrépa, sárgarépa, zeller, karalábé) felaprítva
30 dkg zöldbab felaprítva

őrölt bors
kevés pirospaprika
majoránna ízlés szerint
tárkony ízlés szerint
1 vöröshagyma finomra vágva
2 gerezd fokhagyma zúzva, aprítva
citromlé vagy ecet
kevés mustár
2 dl tejszín
2 dl tejföl
3-4 evőkanál olaj
kb. 1 csapott evőkanál liszt
A gombóchoz:
50 dkg krumpli
kb. 20 dkg liszt
1 tojás
pici szerecsendió vagy őrölt bors


Elkészítés: A krumplit megtisztítjuk, kockákra vágva sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, a főzőlevét félretesszük, kicsit hűlni hagyjuk, áttörjük.

Közben kevés zsiradékon megdinszteljük a vöröshagymát, a fokhagymát, majd benne a húst fehéredésig. Kevés pirospaprikával megszórjuk, felengedjük vízzel, hozzáöntjük a burgonya főzőlevét is, sóval, borssal, majoránnával, tárkonnyal ízesítjük, mérsékelt hőfokon főzzük, amíg a hús félpuha lesz, majd beleadjuk a zöldbabot és a zöldségeket, utána ízesítünk, és puhára főzzük a leves belevalóit.

Közben a gombóchoz a krumplit, a liszttel és a tojással egy tálban összegyúrjuk, és enyhén lisztezett tálcára gombócokat formázunk.

Amikor a levesünkben minden megpuhult, a tejfölben elkeverjük a lisztet, hozzákeverjük a tejszínt, kevés forró levessel kikeverjük, és behabarjuk a levest. Amikor újra forr, beleadjuk a gombócokat, és addig főzzük, amíg a leves felszínére a gombócok feljönnek. (Fakanállal óvatosan kicsit segítünk, hogy nehogy letapadjon némelyik az edény aljára.) A végén utána ízesítjük kevés tárkonnyal, esetleg kevés ételízesítővel, pici cukorral, és citromlével kellemesen pikánsra savanyítjuk.





Rozsnyai Gabriella gaby53

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 340 db bejegyzés
e év: 2277 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 208
  • e Hét: 610
  • e Hónap: 6192
  • e Év: 122845
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.