Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Jó éjszakát!
  2018-02-13 23:58:18, kedd
 
  Kedves Mindannyiotoknak



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Zsályás-bazsalikomos gnocchi
  2018-02-13 23:54:35, kedd
 
  Zsályás-bazsalikomos gnocchi

Hozzávalók

50 dkg lisztes burgonya
18 dkg sima liszt, plusz amennyit meg felvesz, illetve amennyi a lisztezéshez kell
1 ek apróra vágott zsályalevél
1 ek apróra vágott bazsalikomlevél
1 ek sáfrányolaj vagy napraforgóolaj
15 dkg kimagozott, apróra vágott zöld és fekete olívabogyó vegyesen
1 db kimagozott és hosszában vékony szeletekre vágott vörös csili
10 dkg bébispenótlevél
8 dkg lecsöpögtetett, felszeletelt aszalt paradicsom olajban
20 dkg üveges vagy konzerv articsókaszív
1 marék összetépett bazsalikomlevél
20 dkg morzsolt fűszeres mandulasajt
tengeri só
frissen őrölt fekete bors


Elkészítés

A burgonyát megmossuk, kockára vágjuk, és egy lábos forró víz fölé tesszük egy párolóedényben, majd közepes lángon 15-20 percig pároljuk, amíg megpuhul. A sütőt 100 fokra előmelegítjük, és beteszünk egy sütőtálcát melegedni.
A burgonyát egy tálba tesszük, összezúzzuk, beleszitálunk 15 dkg lisztet, a fűszereket, és hozzáadunk egy nagy csipet sót. A maradék lisztet folyamatosan hozzáadagolva kézzel összedolgozzuk. A tésztát kiöntjük egy belisztezett felületre, és 1 percig gyúrjuk, majd 10 percig hagyjuk pihenni.
Felforralunk egy nagy lábos sós vizet, majd takarék lángra tesszük. A tésztát négy részre osztjuk, majd hosszú kolbász alakúra sodorjuk őket. A gnocchi elkészítéséhez mind a négy tésztadarabot 2 cm-es darabokra szeleteljük. Szűrőlapát segítségével, kisebb adagokban a forró vízbe tesszük a gnocchit, és 5 percig főzzük őket, illetve amíg felúsznak a víz felszínére.
Az olajat egy nagy serpenyőben, közepes lángon felhevítjük, majd a gnocchit kisebb adagokban kisütjük. A kifőtt gnocchikat közben folyamatosan melegen tartjuk a sütőtálcán. Az olívabogyót és a csilit a serpenyőbe tesszük, és 5 percig sütjük. Hozzáadjuk a spenótot, a paradicsomot, az articsókát és a bazsalikomot is. A gnocchit visszatesszük a serpenyőbe, és óvatosan összeforgatjuk a zöldségekkel. Borssal fűszerezzük, és a sajttal tálaljuk.





Recept és fotó: Vegán szakácskönyv, Bioenergetic Kiadó, 2014

Megjegyzés

Forrás: Adele McConnell: Vegán szakácskönyv, Bioenergetic Kiadó, 2014
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Szilvás pite diósan
  2018-02-13 23:51:06, kedd
 
  Szilvás pite diósan

Hozzávalók

35 dkg szilva
1 db kezeletlen narancs
1 db vaníliarúd
15 dkg dió
2 tk sütőpor (enyhén púpozva)
25 dkg liszt
20 dkg vaj (+ a formához)
17,5 dkg cukor

4 db tojás

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 175 fokra. Vajjal kikenünk egy 26 cm-es kapcsos tortaformát vagy egy kb. 8 cm magas piteformát. A szilvát megmossuk, lecsepegtetjük és kimagozzuk.
A forró vízzel lemosott narancs héját lereszeljük, majd a levét kifacsarjuk, és kimérünk 5 cl-t. A hosszában felhasított vaníliarúd belsejét kikaparjuk. A dió felét durvára aprítjuk, a többit finomra daráljuk. A sütőporral elvegyített lisztet keverőtálba szitáljuk és összeforgatjuk a darált dióval.
A vajat habosra keverjük a cukorral, 2 csipet sóval, a vaníliavelővel és a narancshéjjal. Egymás után hozzáadjuk a tojásokat, és közben adagonként, váltogatva beledolgozzuk a kimért narancslét és a lisztes keveréket.
A tésztát a formába simítjuk, majd megszórjuk az aprított dióval és kirakjuk a gömbölyű felükkel lefelé fordított fél szilvákkal. Végül az előmelegített sütő alsó sínjén sütjük kb. 60 percig. (Ha túlságosan barnulna, akkor a sütőt visszakapcsoljuk 150 fokra.) A pitét kissé hűlni hagyjuk, majd kiszedjük a formából, és rácsra téve hagyjuk kihűlni.





PATAKY KRISZTINA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Fasírt kenyér nélkül
  2018-02-13 23:47:02, kedd
 
  Fasírt kenyér nélkül

Hozzávalók

20 dkg sárgarépa
10 dkg zeller
1/2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
30 dkg darált sertés dagadó
2 dkg petrezselyemzöld
2 db tojás

bors
2 dkg kukoricakeményítő
olaj vagy olívaolaj


Elkészítés

A megtisztított és feldarabolt sárgarépát, zellert, vöröshagymát és fokhagymát késes aprítóba tesszük, és apróra, de nem pépesre daráljuk.
Ezután a zöldségeket összekeverjük a darált hússal. Hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet és a tojást. Megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk a kukoricakeményítővel, és alaposan összegyúrjuk.
A masszából pogácsákat formázunk, és olajban kisütjük. Vagy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal, és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.





Íme a recept videón:
Link


Megjegyzés

Buday Péter receptje.

Lehet szárnyasból is készíteni. Nem tartalmaz áztatott zsemlét, ezért kevesebb a szénhidráttartalma. Ízben és kinézetben nagyon közel áll a megszokotthoz.
MME

Forrás: Mindmegette.hu

 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Csorbaleves
  2018-02-13 23:43:31, kedd
 
  Csorbaleves

Hozzávalók

A leveshez:
3 ek napraforgó étolaj
2 fej vöröshagyma

frissen őrölt bors
10 dkg sárgarépa
10 dkg zellergumó
10 dkg zöldborsó
10 dkg csiperkegomba
1 tk szárított, morzsolt lestyán
1 ek frissen aprított zeller zöld
3 ek citromlé
A húsgombóchoz:
25 dkg darált sertéshús
1 tk só
1 mk őrölt köménymag
1 db tojás
3 dkg rizs
1 ek frissen aprított zeller zöld


Elkészítés

Egy lábasban felmelegítjük az olajat. Ezen megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, és megsózzuk, megborsozzuk.
A sárgarépát és a zellert apró kockára vágjuk, majd a borsóval és a feldarabolt gombával együtt a hagymához adjuk. Átpirítjuk, majd felengedjük kb. másfél liter vízzel.
Amíg felforr, elkészítjük a gombócokat. A darált húst megsózzuk, és fűszerezzük őrölt köménnyel. Hozzáadjuk a tojást, a rizst és az apróra vágott zellerlevelet.Ezután vizes kézzel kb. 2 cm átmérőjű gombócokat formázunk a masszából.
Ha felforrt a leves, közepes lángra tesszük, majd óvatosan beleeresztjük a gombócokat. Ekkor hozzáadjuk a lestyánt és a zeller zöldet. Végül citromlével ízesítjük. Kb. 15-20 perc főzzük, amíg a gombócok megpuhulnak.





Megjegyzés

Recept és foodstyling: Filep Kata, fotó: Tóth András
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 340 db bejegyzés
e év: 2277 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 111
  • e Hét: 513
  • e Hónap: 6095
  • e Év: 122748
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.