Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Csaba testvér az online katedrálisokról
  2020-04-28 10:00:02, kedd
 
  A szép napot jó kedvel, bizakodva kezdjük!! Sok mindenkitől el kell távolodjunk, de a reménytől, a Teremtőnk gondviselő szeretetétől, a keresztény örömtől soha ne távolodjunk el!!
Kicsik vagyunk, bután sok bűnt követtünk el, de Isten gyermekei vagyunk! Krisztus nem csak megváltott bennünket, hanem most is nagyon közel van hozzánk, szeret, ott lakik a szívünkben! Tudnod kell, te nem egyedül vagy, hanem Krisztussal vagy karanténba zárva, kezdjél el beszélni vele, tedd össze a kezed és imádkozzál!!

Kevés olyan ember van a Kárpát - medencében, aki ne ismerné Böjte Csaba atyát. A fiatalok, elesettek támaszát.
Csaba testvér mérhetetlen optimizmussal tekint a legnagyobb kihívások elé is. Számára nincsen lehetetlen, mert tudja, hogy Krisztus nagy rendező, aki minden kockát a helyére tesz és nem hagy elveszni senkit sem.
A járvány idején is keresi a lehetőséget, hogy a közelünkben lehessen. Fogadjátok őt szeretettel:
Szeretettel, Csaba t.

Videó Link

*
- Online hittanórát tart mindennap Böjte Csaba testvér
Csaba testvér mindennap magyar idő szerint 12 órától az interneten keresztül Keresztény Tanösvény címmel online hittanórára invitálja az érdeklődőket, hogy együtt imádkozva, erőt és hitet kérjenek Jézustól. Böjte Csaba erdélyi ferences szerzetes arra ösztönzi az embereket, hogy a járvány következtében kialakult helyzetben a pánikolás helyett a lelki épülésre összpontosítsunk. Úgy véli, hogy noha a koronavírus sok mindent elvett tőlünk, de ne hagyjuk, hogy elrontsa az ünnepeinket és a mindennapjainkat, lássuk meg a benne rejlő pozitív hatást. Csaba testvér mindennap magyar idő szerint 12 órától az interneten keresztül Keresztény Tanösvény címmel online hittanórára invitálja az érdeklődőket, hogy együtt imádkozva, erőt és hitet kérjenek Jézustól.
Böjte Csaba egy szemléletes hasonlattal él a járványt illetően: az autóban, ha a műszerfalon feltűnik a piros lámpa, akkor a bölcs sofőr nem haragszik arra a kis jelző fényre, hanem megkeresi és elhárítja a rendszerben lévő hibát.
- A jelenlegi krízis csak a jéghegy csúcsa - mondják a tudósok, és ha ez a hullám le is cseng, de mi - mintha mi sem történt volna - száguldunk tovább, akkor valószínű, hogy a mainál súlyosabb problémák fognak történni világunkkal. A betegség tüneteit eltüntethetjük, de ha a problémáink gyökereit nem oldjuk meg, akkor a gyógyulásunk nem lesz tartós - véli Csaba testvér.
A ferences szerzetes szerint igazából a teremtett világgal való viszonyunk beteg. Végtelen gőgösségünkben azt gondoljuk, hogy értünk kel fel a nap, és hogy mindannyiunknak joga van úgy élni, mint annak idején a napkirálynak, lehetőleg becsületes munka nélkül, mert nekünk minden kijár. Kizsákmányoljuk, és letapossuk a világunkat, és egymást is könyörtelenül a profit miatt. Lakásaink lassan múzeumokká válnak, annyi felesleges dolgot halmozunk fel. Ez az időszak azonban érzékelteti számunkra, hogy a tárgyak helyett az ember a lényeges. Sokunknak az eszközök - a pénz, a ház, az autó - sokkal fontosabbá váltak mint a szeretteik, a családjuk. Magyar statisztika szerint az emberek átlagosan naponta hét percet beszélnek a gyermekeikkel. Ilyenkor felmerül a kérdés, hogy vajon mennyit beszélnek a Jóistennel, a feleségükkel, a férjükkel?! Észre kell vennünk, hogyha egy ajtó becsukódik, mennyi sok más ajtó kinyílik. Türelem, hűség, kitartás, remény - olyan erények, melyekre most, e bezárt világunkban nagy szükségünk van! Ezek a létfontosságú belső értékek olyan pótolhatatlan erők, amiket üzletben nem lehet megvenni, amelyeket csak Istentől és az ő szentjeitől tanulhatunk meg.
Ezért hív Csaba testvér mindenkit nagy szeretettel mindennap, magyar idő szerint 12 órától az interneten keresztül a Keresztény Tanösvény című online hittanórára, ,,hogy együtt imádkozva bátorságot, hitet kérjünk Mesterünktől, Jézustól"!
Az erdélyi szerzetes látja azt is, hogy sokszor nem is olyan könnyű egy légtérbe összezárva lenni szeretteinkkel.
,,Vannak, akik az elfuserált mézesheteket pótolják be, de sajnos arra is van példa, hogy a családtagok sportot űznek abból, hogy egymást kikészítsék idegileg. A karantén - tetszik, nem tetszik - megmutatja azt, hogy kik is vagyunk valójában. De ez ne okozzon bennünk szomorúságot, hiszen ez olyan, mint egy orvosi átvilágítás, ha tudjuk, hogy mivel van a baj, akkor azon tudunk is változtatni! A megtisztulás időszakát éljük! Ez a jelenlegi helyzet az épülés, szépülés időszaka. Ebben az elszegényedett világunkban az értékek sokkal jobban felcsillannak."

Forrás: Magnificat.ro
Fotó: Török Brigi
...... ........


Magyar Kurír 2020.04.28
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Címkék: összpontosítsunk, mindennapjainkat, mindannyiunknak, kizsákmányoljuk, szeretteinkkel, gőgösségünkben, eltüntethetjük, elszegényedett, létfontosságú, optimizmussal, következtében, pótolhatatlan, gyermekeikkel, könyörtelenül, felcsillannak, megtisztulás, érdeklődőket, napkirálynak, gyógyulásunk, mézesheteket, feleségükkel, szeretetétől, szomorúságot, mesterünktől, hittanórára, változtatni, koronavírus, ünnepeinket, szeretettel, lehetőséget, mérhetetlen, közelünkben, világunkban, átvilágítás, statisztika, érzékelteti, szép napot, keresztény örömtől, legnagyobb kihívások, helyére tesz, járvány idején, közelünkben lehessen, interneten keresztül, járvány következtében, pánikolás helyett, lelki épülésre, benne rejlő, szemléletes hasonlattal, járványt illetően, műszerfalon feltűnik, piros lámpa, bölcs sofőr, Böjte Csaba, Keresztény Tanösvény, Török Brigi, Magyar Kurír,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Különös!  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Facebookon kaptam  Aki szeret, annak senki sem id...  Pillangó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa  Facebookon kaptam  Az Európai Unió is foglalkozik...  Facebookon kaptam  A föld szépségéért  Esti kép  Különös!  Facebookon kaptam  György napra  Búzaszentelés  Facebookon kaptam  William Shakespeare idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  Ma  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam  Az embernek a társa: hiányzik.  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  William Shakespeare idézet  A fenyő nem szép fa, (...)  Gondolatok az életről és szere...  802 esztendeje, 1222. április ...  György napra  Szent György napi hiedelmek, s...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bella István: Zsoltár  Facebookon kaptam  Ez a jó az alvásban.  A könnyek összegyűjtése  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam  Muratáj  Föld napja április 22  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Mosolyogtál már ma?  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A keserű igazság  Alakot vált...  Szent György nap  Föld napja április 22  Gábor Dénes gondolata  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  A világnak égető szüksége van ...  Rögtön puha Mézes Krémes  A könnyek összegyűjtése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A föld szépségéért  A Gömb  képre írva  Facebookon kaptam  Minden gyerek jó.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Búzaszentelés  Ez a jó az alvásban.  Az udvariasság alapja: önismer...  Az udvariasság alapja: önismer...  Két tekintet van  Facebookon kaptam  802 esztendeje, 1222. április ...  Facebookon kaptam  Pillangó  A végzet az  Messziről jött ember  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  S a dalok tanulsága  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Esti kép 
Bejegyzés Címkék
szép napot, keresztény örömtől, legnagyobb kihívások, helyére tesz, járvány idején, közelünkben lehessen, interneten keresztül, járvány következtében, pánikolás helyett, lelki épülésre, benne rejlő, szemléletes hasonlattal, járványt illetően, műszerfalon feltűnik, piros lámpa, bölcs sofőr, rendszerben lévő, jelenlegi krízis, jéghegy csúcsa, mainál súlyosabb, betegség tüneteit, problémáink gyökereit, ferences szerzetes, teremtett világgal, profit miatt, időszak azonban, tárgyak helyett, eszközök &#8211, autó &#8211, emberek átlagosan, ajtó becsukódik, létfontosságú belső, erdélyi szerzetes, légtérbe összezárva, elfuserált mézesheteket, családtagok sportot, karantén &#8211, orvosi átvilágítás, megtisztulás időszakát, jelenlegi helyzet, elszegényedett világunkban, értékek sokkal, összpontosítsunk, mindennapjainkat, mindannyiunknak, kizsákmányoljuk, szeretteinkkel, gőgösségünkben, eltüntethetjük, elszegényedett, létfontosságú, optimizmussal, következtében, pótolhatatlan, gyermekeikkel, könyörtelenül, felcsillannak, megtisztulás, érdeklődőket, napkirálynak, gyógyulásunk, mézesheteket, feleségükkel, szeretetétől, szomorúságot, mesterünktől, hittanórára, változtatni, koronavírus, ünnepeinket, szeretettel, lehetőséget, mérhetetlen, közelünkben, világunkban, átvilágítás, statisztika, érzékelteti, tanulhatunk, szentjeitől, krisztussal, családtagok, műszerfalon, hasonlattal, rendszerben, kikészítsék, problémáink, szemléletes, világunkkal, mindenkitől, távolodjunk, interneten, múzeumokká, legnagyobb, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7565
  • e Hét: 42551
  • e Hónap: 75705
  • e Év: 309452
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.