Regisztráció  Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/40 oldal   Bejegyzések száma: 397 
Jó éjszakát, békés álmokat!
  2015-10-31 23:59:34, szombat
 
  Kedves Mindannyiotoknak



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Krizantém
  2015-10-31 22:51:33, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Virágok, gyümölcsök, termések  
Olasz lecsós tészta
  2015-10-31 20:42:17, szombat
 
  Olasz lecsós tészta

Hozzávalók:
50 dkg szarvacska tészta
2 db zsenge, kisméretű cukkini
2 db fehér, édes paprika
2 db paradicsom
2 fej vöröshagyma
5-6 gerezd fokhagyma
1 kis üveg sűrített paradicsom
2 dl félszáraz rozé bor

bors
cukor
pirospaprika
friss és szárított bazsalikom
oregánó
kevés csípős paprika
olívaolaj


Elkészítés: A szarvacska (vagy bármilyen más, általunk választott tésztát) lobogó sós vízben megfőzzük, és ez idő alatt elkészítjük az olaszos lecsót.

Olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, pár pillanatig együtt keverjük a zúzott fokhagymával, és hozzáadjuk a felkockázott, tisztított zöldségeket. Hozzáöntünk egy kis vizet, fűszerezzük, és 10 perc párolás után beleborítjuk a sűrített paradicsomot. Picit megcukrozzuk, hogy ne legyen a szósz túl savanyú, és gazdagon megszórjuk az isteni illatú mediterrán fűszerekkel.

Addig főzzük gyakori kevergetés mellett, amíg megpuhulnak a zöldségek és finoman összeérnek a magyaros és az olaszos ízek. Aláöntünk 2 deci rozé bort is.

A kifőtt, leszűrt tésztát még azon melegében összekeverjük a lecsós szósszal.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Robi

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-főzelékek, lecsók,   
Almás palacsinta
  2015-10-31 20:39:23, szombat
 
  Almás palacsinta



Hozzávalók:
3 bögre liszt (lehet vegyesen, mindenféle)
3 tojás
2 bögre tej
1 dkg élesztő
fél bögre tejszín
3-4 közepes méretű alma
csipet só
2-3 evőkanál kristálycukor, esetleg vaníliás cukor
olaj a sütéshez

Elkészítés

Elkészítés: A tojásokat alaposan felverjük, a lisztet és a tejet felváltva hozzáadva sűrűbb palacsintatésztát keverünk. Hozzáadjuk a cukrot és a tejszínt, belemorzsoljuk az élesztőt, végül lazán beleforgatjuk a megpucolt, magházától megszabadított, kis szeletekre vágott almát. Letakarjuk, és 1-2 órán át szobahőmérsékleten állni hagyjuk.

A sütés a szokott módon történik, vékonyan kiolajozott serpenyőben. Vastagabb palacsinták lesznek, amik lassabban sülnek át, de nem vészesen hosszú idő alatt.

Melegen és hidegen egyaránt nagyon finom. Ha marad belőle, reggelire vagy másnap desszertnek is kitűnő. Kínálhatjuk fahéjas cukorral, vaníliasodóval vagy csokipudinggal - én most ez utóbbit készítettem hozzá.





Megjegyzés

További receptek és fotók a Mandula konyhai kalandjai blogban!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Házi krémes
  2015-10-31 20:35:35, szombat
 
  Házi krémes

Hozzávalók:
A tésztához:
12 db tojássárgája
30 dkg cukor
15 kanál víz
40 dkg liszt
1 csomag sütőpor
A krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
8 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg cukor
2 csapott evőkanál zselatin
12 tojásfehérje
6 dl tejszín


Elkészítés: A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral és a vízzel, ebbe jön a sütőporral elkevert liszt. Tepsibe téve közepes lángon megsütjük. Ez a mennyiség nagy gáz tepsibe elegendő. Ha kihűlt, két lapba elvágjuk.

Közben elkészítjük a krémet. A pudingport, a kétféle cukrot és a zselatint hideg tejjel csomómentesre elkeverjük. A többi tejjel megfőzzük, mint ahogy a pudingot szoktuk. A tűzről levéve néha kevergetve langyosra hűtjük. Ezután óvatosan beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjéket.

A tepsibe visszahelyezzük az egyik tésztalapot, majd rákenjük a vaníliás krémet. Erre simítjuk a géppel habbá vert tejszint, végül ráhelyezzük a felső lapot is. Legalább 4-5 órára hűtőbe tesszük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!





Megjegyzés

Fontos, hogy a tejszín hideg legyen, és géppel verjük fel, így biztos, hogy nem folyik meg a süteményben.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Pangasius provence-i fűszerekkel
  2015-10-31 20:32:34, szombat
 
  Pangasius provence-i fűszerekkel

Hozzávalók 2 személyre:
1 szelet pangasiusfilé (fagyasztott)
1 nagy gerezd fokhagyma
kb. 5 dkg zöldfűszeres vaj
provence-i fűszerkeverék



15 perc egyszerű átlagos 2 adag
Hozzávalók

Hozzávalók 2 személyre:
1 szelet pangasiusfilé (fagyasztott)
1 nagy gerezd fokhagyma
kb. 5 dkg zöldfűszeres vaj
provence-i fűszerkeverék


Elkészítés

Elkészítés: A halszeletet először félbe, majd vízszintesen is kettévágjuk. A fokhagymát felaprítjuk, majd a szeletek mindkét oldalát alaposan bedörzsöljük vele. Utána mindkét oldalát megszórjuk provance-i fűszerrel. Hagyjuk állni pár percet, majd egy serpenyőben olvasszuk fel a fűszervajat, és süssük benne a halszeletek mindkét oldalát, kb. 4-4 percig. Közben sózzuk meg ízlés szerint.

Megjegyzés

Villámgyorsan elkészül, nagyon egyszerű és könnyű is. Jázminrizst és majonézt ajánlanék mellé, bár én egyből befaltam magában az egészet...

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-halas  
Sertéscsülkös szarvasleves
  2015-10-31 20:30:29, szombat
 
  Sertéscsülkös szarvasleves

Hozzávalók:
2-3 db sertésköröm
50 dkg szarvas lábszár
1 db szarvas csont
1 db kisebb füstölt csülök
20 dkg kolozsvári füstölt szalonna
2-3 db vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
2 db babérlevél
1 evőkanál zsír
2 dl tejföl
leveszöldségek
őrölt kömény
őrölt szerecsendió
őrölt bors
majoránna

őrölt pirospaprika
1 tojásból csipetke


Elkészítés: Az apróra vágott kolozsvári szalonnát a zsíron üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk az összevágott vöröshagymát, addig pároljuk, míg a hagyma is üveges lesz. Pirospaprikát adunk hozzá, majd beletesszük a darabolt körmöket és a kettévágott füstölt csülköt, felöntjük annyi vízzel, ami bőven ellepi. Másfél óra hosszan főzzük, hozzáadjuk a felkockázott szarvashúst és a csontot, valamint a zöldségeket, fűszerezzük.

Amikor megpuhult, a füstölt csülköt kivesszük, a húst leválasztjuk a csontról, apró kockákra vágjuk, és visszarakjuk a levesbe. A húsokat készre főzzük, hozzáadjuk a csipetkét, és ízlés szerint tejföllel dúsítjuk.

Megjegyzés

A leves sózására ügyelni kell, mert a füstölt húsok miatt könnyen elsózhatjuk.

Én rénszarvas húst használok, de normál szarvas vagy akár marha húsával is elkészíthető! Jó étvágyat, Nord.

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Tökmagolajos túró
  2015-10-31 20:20:46, szombat
 
  Tökmagolajos túró

Hozzávalók:
50 dkg tehéntúró
1 evőkanál margarin (a szendvicsbe való)
bazsalikom
só ízlés szerint
2-3 gerezd fokhagyma
2-3 evőkanál tökmagolaj

Elkészítés: A hozzávalókat elkeverjük, rozskenyérrel, paradicsommal vagy egyéb más zöldséggel tálaljuk. Isteni finom és nagyon egészséges!

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Meghitt hétvégét!
  2015-10-31 00:41:18, szombat
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak



 
 
0 komment , kategória:  Hétvégét  
Jó éjszakát!
  2015-10-30 23:58:22, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
     1/40 oldal   Bejegyzések száma: 397 
2015.09 2015. Október 2015.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 397 db bejegyzés
e év: 4135 db bejegyzés
Összes: 29224 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 15429
  • e Hónap: 87643
  • e Év: 1198399
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.