Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Elnapolták a Magyar Gárda per
  2008-05-19 23:58:24, hétfő
 
  Elnapolták a Magyar Gárda perét - Gárdista nem, a zsidók meg a cigányok bemehettek
Írta: Administrator
2008. május 19
.
Elnapolta júliusra a Fővárosi Bíróság a Jobbikhoz köthető Magyar Gárda perét. A gárda működését a civil szervezetek feletti ellenőrzést gyakorló Fővárosi Főügyészség alkotmányellenesnek találta, ezért kezdeményezte a feloszlatását. A bíróság előtt Vona Gábor, a Jobbik elnöke a két szervezet teljes függetlenségére hivatkozott, a gárdát képviselő Gaudi Nagy Tamás pedig a per felfüggesztését kérte.


Fokozott készültség

Fővárosi Bíróság előtti utca- és járdaszakaszt reggel hat órától este hat óráig kordonokkal zárták le. A bíróság épületébe - a sajtó munkatársain kívül - csak idézéssel engedték be az embereket, többszörös ellenőrzés után. Az újságíróknak sem volt könnyű a bíróság épületébe való bejutás, előzetes regisztrációra volt szükség. Aki kiment a teremből, helyére más nem mehetett be. Bár a kijelölt terem az első tárgyalási napon is kicsinek bizonyult, a bíróság nem jelölt ki nagyobbat. A Jobbikhoz köthető Magyar Gárda működését a civil szervezetek feletti ellenőrzést gyakorló Fővárosi Főügyészség alkotmányellenesnek találta, ezért kezdeményezte a feloszlatását.

Indoklás nélkül tiltható a felvételek készítése

Egy, a pártállami időkben született, de máig hatályos miniszteri rendelet szerint a polgári perben eljáró bíró indokolás nélkül megtilthatja, vagy korlátozhatja a kép- és hangfelvétel készítését. A Társaság a Szabadságjogokért nevű jogvédő szervezet márciusban az Alkotmánybíróságnál támadta meg az igazságügyi tájékoztatásról szóló 1986-os miniszteri rendeletet, kérve annak megsemmisítését.

Korábban írtuk: Zajlik a Gárda-per, az évszázad koncepciós pere - Gárdista nem, a zsidók meg a cigányok bemehettek

A HunHír.Hu és az Origo.hu beszámolója. HunHír.Hu: Egyenruhás gárdista nem, a zsidók meg a cigányok gyűlöletkeltő, kirekesztő bandája viszont bejutott a kis befogadóképességű tárgyalóterembe. Az eljáró bíró jelezte: mindent megtesz, hogy végére járjn az ügynek. Éppúgy, mint a legsötétebb judeobolsevik diktatúra idején. Akkor szorgoskodtak a zsidó vérbírók és segítők, hogy gyorsan elítélhessék a magyar hazafiakat. Ez a per olyan, mint az árpádsávos zászló ügye.

Az agresszív kisebbség hatalmának és erejének demonstrálása, a kereszt és a dávid-csillag küzdelme.

Körülbelül 150-200 fős tömeg gyűlt össze a Fővárosi Bíróság épületénél a Markó utcában. Az emberek többsége a Magyar Gárda egyenruháját viseli.A Markó utca Fővárosi Bíróság előtti szakaszát a rendőrség kordonokkal zárta el - ezen csak az újságírókat engedik át, és azokat, akiknek tárgyalása van a bíróságon. Abba a terembe, ahol a Magyar Gárda ügyét tárgyalják csak azok juthatnak be, akik már egy héttel ezelőtt regisztráltak, illetve azokat sem nagyon, szemrevételezés után diszkriminálnak. A zsidók és a cigányok bandája természetesen zöld utat kapott.

A kordon külső oldalán békés a hangulat. A szervezet tagjai ügyelnek arra, hogy az összegyűlt emberek ne ácsorogjanak az úttesten - egy gárdista és egy rendőr közösen húzott egy rendőrség feliratú szalagot az út szélére, hogy zavartalan legyen a keresztutca forgalma.

HunHír.Hu - inforádió

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Vizet kaptak a várakozó gárdisták [origo]

A bírósághoz közeli kordonoknál várják a Magyar Gárda tagjai, milyen eredménnyel zárul a szervezet feloszlatásáról döntő per hétfői tárgyalása. Az első tárgyaláson kialakult rendbontás ezúttal elmaradt, mert csak az előzetesen regisztráltak mehettek be, a bíró azonban megtiltotta a kamerázást és fényképezést az eljárás zavartalanságára hivatkozva. A gárdisták szimpatizánsai hangosan szidták a rendőröket az utcán, amiért nem engedik be őket.

Hétfőn folytatódott a Jobbik által életre hívott Magyar Gárda feloszlatásáról döntő per a Fővárosi Bíróságon. Az újságírók és az érdeklődők a bíróság döntése értelmében csak előzetes regisztrációval vehetnek részt a tárgyaláson, miután márciusban az első tárgyalási napon botrány tört ki, amikor a gárdisták többeket megakadályoztak abban, hogy bejussanak a terembe. A tárgyalóteremben 63 ülőhely áll rendelkezésre, s 48 újságíró jelezte részvételi szándékát. A teremszolgák előbb a sajtó munkatársait engedték be, ezt követően már csak annyi érdeklődő és magánszemély léphetett a tárgyalóterembe, ahány szabad ülőhely maradt.

Gond nélkül bejutott ezúttal a tárgyalóterembe Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke, akit az előző tárgyaláson az egyenruhás gárdisták ellökdöstek a terem elől több más roma vezetővel együtt. Megjelent Morvai Krisztina, a Civil Jogász Bizottság társelnöke is.

Tíz perccel a tárgyalás kezdete után a bíró kikapcsoltatta a kamerákat és megtiltotta a fényképezést az eljárás zavartalanságára hivatkozva. Az [origo] tudósítója szerint a gárdát képviselő Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd azzal érvelt a bíróság előtt: a szervezettel kapcsolatos félelemérzet absztrakt, ha erre hivatkozva feloszlatnák az egyesületet, az lavinát indítana el. Példaként az április 4-i koszorúzásokat hozta, szerinte ezek szintén félelmet keltenek, és sokak méltóságát sértik, mégsem merült fel a résztvevő szervezetek feloszlatása.

A gárda ügyvédje kezdeményezte a per felfüggesztését, mivel azt kéri, hogy a bíróság keresse meg az Alkotmánybíróságot azzal: vizsgálják meg gyülekezési törvény azon szakaszának alkotmányosságát, miszerint a gyülekezési jog gyakorlása nem sértheti mások jogait. Gaudi-Nagy szerint ugyanis ez elkerülhetetlen a demokratikus vita során.

A gárda csak a fészek

Ezután Vona Gábor, a Jobbik elnöke, a gárda egyik alapítója megismételte korábbi álláspontjukat: a Magyar Gárdát mint mozgalmat el kell választani az egyesülettől, mert attól független. "Az egyesület olyan mint egy fészek, ahol tojásokat nevelgetnek, de amikor kikelnek, hagyják őket szabadon repülni"- mondta Vona. Az ügyész szerint azonban az egyesülettől nem lehet elválasztani a mozgalmat, egyértelmű, kik hozták létre a szervezetet. Azon is vita bontakozott ki Vona és az ügyész között, hogy a gárda felvonulásai tulajdonképpen az egyesület vagy a mozgalom rendezvényei-e, amit tovább bonyolít, hogy időnként ezekhez társult a Jobbik is. Egyértelmű, hogy a gárda működése megosztja a magyar társadalmat, de ez elmondható az Országos Cigány Önkormányzatról, és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségéről is - tette hozzá Vona.

A bíróság ezután fél órás szünetet rendelt el, mert több iratot sokszorosítani kell, és be kellett hívni az utcán várakozó Dósa Istvánt, a Magyar Gárda országos főkapitányát, akit tanúként hallgatnak meg a tárgyaláson. Dósa is a mozgalom önállóvá válásáról beszélt, és hozzátette: a gárda nem erőszakos, nem megbélyegző, soha senkit nem bántottak.

Panaszt tettek a kinn rekedtek

A gárdisták és szimpatizánsaik a közelben várakoznak, mivel a rendőrség a bíróság előtti szakaszt, a Nagy Ignác és a Bihari János utca közötti részt, beleértve a járdát is, reggel hat órától este hat óráig teljesen lezárja. Az [origo] tudósítója szerint több tucat rendőr ügyel a rendre, a gárdisták és szimpatizánsaik nagyjából százan lehetnek, a kordonnál várakoznak. Néhány szimpatizáns reggel szidta a rendőröket, amiért nem engedték be őket, a "cigányokat viszont igen". Voltak, akik kormányellenes feliratú transzparenssel érkeztek, de egy gárdista arra kérte őket, ne emeljék fel a táblákat, nehogy a rendőrség feloszlassa a gyülekezőket, mint be nem jelentett rendezvényen részvevőket.

A gárdisták nagyon fegyelmezettek, és tudósítónk szerint még a rend fenntartásába is besegítenek: vezényszóra sorfalat álltak a járda szélén, mikor észrevették, hogy járókelők és a gyülekezők az úttestre is lelépnek, ahol olykor autók is áthaladnak. A fotósokat és a sajtó munkatársait azonban viszonzásképpen ők is fényképezik, és felveszik, több gárdistánál is van kamera. Megjelent a helyszínen a Tomcat néven ismert Polgár Tamás, akit nagy ovációval fogadott a tömeg.

Tudósítónk szerint fél kettő körül egy belül árpádsávos zászlókkal díszített autó érkezett, több rekesz ásványvizet hozott a melegben reggel óta várakozó gárdistáknak. Nem sokkal később egy szimpatizáns bejelentette: négyen hivatalosan panaszt tettek a bíróságon, amiért nem jutott be minden érdeklődő a perre, szerintük ezzel korlátozták a nyilvános tárgyaláshoz való alkotmányos jogukat. A kint várakozókat arra buzdították, hogy ők is tegyenek panaszt. Szerintük a következő tárgyaláson, és az ehhez hasonló nagy érdeklődésre számot tartó ügyeknél - erre példaként Budaházy György perét említették - a lehető legnagyobb termet kellene biztosítani számukra.

Gyűlnek a beavatkozók

A Fővárosi Főügyészség álláspontja szerint a Magyar Gárda Kulturális és Hagyományőrző Egyesület tevékenységét az egyesületi keretet felhasználva, de az egyesületi joggal visszaélve gyakorolja. A kereset döntően a gárda decemberi, tatárszentgyörgyi rendezvényén alapul.

Az ügyészség, mint felperes mellett az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) is beavatkozik a Magyar Gárda feloszlatására kezdeményezett polgári perbe, így indítványt, észrevételt tehetnek, és betekinthetnek az ügy minden iratába. Hétfőn közölték, hogy a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége szintén bekapcsolódna a perbe a felperesi oldalon. A tárgyaláson Kolombár Orbán és a Mazsihiszt képviselő Egri Oszkár azzal magyarázta a beavatkozást, hogy a gárda félelmet kelt a cigányság, illetve a zsidóság körében.

A gárdisták oldalán szintén többen beavatkoznának a perbe: Mónus Áron könyvkiadó, a Jobbik, az Új Demokratikus Koalíció, az 56-os Magyarok Világszövetsége és a Túlélés 98 Egyesület. Az ügyész szerint azonban nincs jogi érdekeltségük a perbe avatkozáshoz, jelentkezésük csak politikai állásfoglalásnak tekinthető. Válaszképpen Mónus Áron arról beszélt, hogy tavaly ötször törtek be a tanyájára, és a rendőrség nem találta meg a tetteseket, míg szerinte a gárda kileste volna a tolvajokat. Mónus a bíróság többszöri felszólítására sem fejezte be mondandóját, hosszan beszélt a Mein Kampfról, és más, szerinte a zsidó összeesküvésről szóló könyveiről és az ellene folyó eljárásokról.

A Magyar Gárdát 2007 júniusában tíz alapítóval jegyeztette be Vona Gábor, a Jobbik elnöke. A Magyar Gárda első 56 tagja augusztusban a Budai Várban, a Szent György téren tette le esküjét, de létszámuk azóta meghaladja az ezret. A szervezet létrejötte ellen parlamenti pártok, civil- és kisebbségi szervezetek, hazai és külföldi politikusok, állami vezetők is tiltakoztak. A Magyar Gárda ügye több alkalommal szóba került az Európai Parlamentben, és a nemzetközi sajtóban is élénk érdeklődést váltott ki.

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hering, az izraeli hadsereg v
  2008-05-19 23:56:21, hétfő
 
  Hering, az izraeli hadsereg veteránja rágalmazásért feljelentette Csintalant - Ma kezdődik a per
Írta: Administrator
2008. május 19.

Hering József, az izraeli hadsereg veteránja rágalmazásért feljelentette Csintalan Sándort, mert a Hír Tv-ben többek között azt állította róla, hogy az általa "náci hírportáloknak" nevezett világhálós újságokban őspatkányként antiszemita gyűlöletet terjeszt. A korábbi, kibékítő bírósági találkozón Csintalan azzal védekezett, hogy Hering Józsefnek közszereplőként el kell tűrnie az általa megfogalmazott kijelentéseket.


Csintalan Sándornak a Hír Tv Vonalban című betelefonálós műsorában több néző is feltette a kérdést: Miért tagadja, hogy Simon Peresz izraeli államelnök Tel-Avivban kijelentette, hogy a zsidó állam fölvásárolja Magyarországot? (Mint ismert, Simon Peresz az Izraeli Kereskedelmi Kamarák 2007. október 12-én tartott éves összejövetelén hencegve kijelentette, hogy Izrael - más országok mellett - Magyarországot is fölvásárolja. A héber nyelvű beszédet Hering József újságíró fordította magyarra, s azt elsőként a Nemzeti Hírháló tette közzé.)

Csintalan Sándor a Hír Tv 2007. november 7-én sugárzott Vonalban című műsorában, dacára annak, hogy nem tud héberül, továbbra is makacsul tagadta, hogy Simon Peresz Magyarország fölvásárlásáról beszélt volna. Csintalant később az sem zavarta, hogy újságírói kérdésre Izrael budapesti nagykövetsége, sőt maga Simon Peresz is igazolta Hering fordításának korrektségét.

A magyar zsidó kultúrával nyilvánosan közösséget vállalt Csintalan - s akinek Marci nevű fia Izraelben él - a mostani per tárgyát képező műsorban a Peresz-beszéd megmagyarázására fölvázolt egy bonyolult összeesküvés-elméletet, amelynek lényege az, hogy bizonyos, a Gyurcsány-kormánnyal együttműködő náci internetes hírportálok a jelenlegi kormányzati oligarchikus képződmény megmentésére, életben tartására szítanak antiszemita gyűlöletet. Csintalan az őspatkány módján antiszemita gyűlöletet terjesztők közül Hering Józsefet név szerint is megnevezte.

A tárgyalásra ma, május 19-én, 14,30 órai kezdettel kerül sor a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróságon (Budapest, III. Miklós utca 2. szám, fdsz. 6.)

(Nemzeti Hírháló)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Milliárdokat fog eltapsolni a
  2008-05-19 23:54:41, hétfő
 
  Milliárdokat fog eltapsolni a kisebbségi kormány - Legalább 100 millióba kerülnek az új miniszterek
Írta: Administrator
2008. május 19.

Összesen 4,3 milliárd forintot fog eltapsolni a kisebbségi kormány arra, hogy mindenáron megtartsa a hatalmát - mutatott rá Balsai István fideszes honatya hétfői sajtótájékoztatóján.


Ez a kormány képtelen kezelni az ország problémáit, képtelen kivezetni az országot az egyre mélyülő szociális válságból - emelte ki Balsai István. Az a módszer, ahogy összetákolta Gyurcsány Ferenc a kisebbségi kormányát, újabb százmilliókkal terheli meg az adófizetők pénztárcáját.

Legalább 100 millió forintba kerül a két új miniszter és az új államtitkár hivatalba lépése, illetve a távozó államtitkárok és miniszterek végkielégítése - mondta a fideszes képviselő. Mint tájékoztatott, a hétvégén arról értesültek, hogy a médiakuratóriumok kibővítése újabb 50 millió forintba fog kerülni - olvasható a Fidesz honlapján.

Szólt arról is, hogy az eddigi 1,26 milliárd forinthoz képest újabb 1,6 milliárd forinttal terhelik meg az adófizetők pénztárcáját úgynevezett kommunikációs kiadásokra. "Tegnap arról értesültünk, hogy 1,6 milliárdból, a költségvetés tartalékából kívánják népszerűsíteni (...) az Új Magyarország kiadvány további számait, az Új rend és szabadság program intézkedéseivel kapcsolatos lakossági tájékoztatást, és általában minden olyat, (...) ahol a lakosság tájékoztatása szükséges" - fogalmazott a képviselő.

"Számításaink szerint (...) mindösszesen 4,3 milliárd forintot fog eltapsolni a (...) bukott kormány, a kisebbségi kormány arra, hogy mindenáron megtartsa a hatalmát, és mindenkinek juttasson, aki még ez alatt a hátralévő idő alatt a kormány bőkezű, gavalléros kiadásaiból részesülni kíván" - hangsúlyozta Balsai István.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a Fidesz úgy gondolja, ezeket a hatalmas károkat egy módon lehet megelőzni: előre hozott választásokkal.
hírtv
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Torz jövőkép - A limuzinkommu
  2008-05-19 23:51:20, hétfő
 
  Torz jövőkép - A limuzinkommunista országbitorlók hogyan verik át az egész világot?
Írta: Administrator
2008. május 19.


Megbízható szemtanúk szerint a minap egy külföldi turistacsapat mindenáron a 4-es metróval akart volna utazni. Amikor egy pesti fiatal elmagyarázta nekik, hogy várniuk kell még néhány évet, felháborodottan tiltakoztak, és lobogtatták az útmutató kiadványt, amelynek térképén fővárosunk jövendőbeli létesítménye már működő vonalként szerepelt. A 4-es metró építése felszínre hozza azt a demokráciahiányt, amelyet Magyarország lakosságának el kell szenvednie.


Amúgy nem akad olyan hiteles jövendőmondó a hazában, aki a 4-es metró üzembe helyezésének dátumát biztonsággal meg tudná jelölni: borúlátó embertársaink veszélyeztetve látják az első metróvonal építésével felállított másfél évtizedes lassúsági rekordot is. A döcögő, bizonytalan finanszírozású kivitelezés közben pedig egyre erősödik a kétely, hogy talán nem a leginkább célravezető elképzelések érvényesültek az objektum tervezésében. Netán eleve hibás koncepció alapján születik majd meg a hatalmas vagyont felemésztő beruházás.

Lapunkban (Magyar Hírlap) ma olvasható egy mérnöki elképzelés, amely más nyomvonalon, a 3-as metró alagútjának felhasználásával, HÉV-vonallal összekapcsolva álmodja meg az új létesítményt. A terv óriási összeggel tehette volna olcsóbbá a beruházást, és több fővárosi kerületet kapcsolt volna be a felgyorsított tömegközlekedésbe.

Laikus megfigyelői státusunk persze nem teszi lehetővé, hogy Szentesi Emil koncepcióját a lehető legjobbnak kiáltsuk ki. Látható viszont, hogy a terv rengeteg olyan szempontot vesz figyelembe, amelyet a most érvényben levő elképzelés elhanyagolt. Döbbenetes, hogy a beruházásban választóik által érintett országgyűlési képviselők és a miniszterek a címükre küldött javaslatot még válaszra sem méltatták.

A 4-es metró építése így ismét felszínre hozza azt a demokráciahiányt, amelyet a jelenlegi hatalmi struktúra alatt Magyarország lakosságának el kell szenvednie. Mind a kormány, mind a főváros úgy döntött az objektumról, hogy "elfelejtette" a közvetlenül érintett utazóközönség véleményét részletesen kikérni és a szakmai konzultációk sorozatát folytatni a legjobb metróterv kialakítása érdekében. A hosszadalmas előkészületi időszak lehetővé tette volna a széles körű egyeztetéseket, s aligha bizonyult volna fölösleges energiapazarlásnak.

Az érvényes koncepció gyakorlati sikertelenségeit egyébként előrevetíti, hogy hosszú évek alatt alig léptünk előre a régiós tömegközlekedésben - csupán a budapesti egyesített bérlet bevezetése valósult meg, de a MÁV, a BKV és a Volán járatai továbbra is elszigeteltek, és így egyaránt növelik a közönség költségeit és az utazási időt. Szomorú, hogy az új metróvonal is ebbe a torz közlekedési jövőképbe illeszkedik.

(Magyar Hírlap, fidesz.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Hit Gyülekezetének filoszemi
  2008-05-19 23:35:27, hétfő
 
  A Hit Gyülekezetének filoszemita szövegét nyomta Bölcskei is
2008-05-19. 18:43


Kiválasztott népről beszélt, valamiféle hollókoszt miatt siránkozott, judeo-kereszténységről prédikált Bölcskei egy Izrael-ünnepen, megfejelve mindezt azzal, hogy szerinte a zsidók jelképezik az Istennel szövetségben való emberlétet. Sajnos nem tudtunk sok különbséget felfedezni az ő és a Német Sándor szektavezér szavai között, lásd kapcsolódó anyagunkat.

Kapcsolódó: Még egyszer a hitgyülis Izrael-ünnepről: a zsidók "kiválasztott" voltát sulykolta Németh

A Debreceni Református Egyházmegye, a Barankovics Alapítvány Izraelita Műhely, a Debreceni Magyar-Izraeli Baráti Társaság, a Debreceni Baptista Gyülekezet, és a Híd Alapítvány 2008. május 15-én tartott ünnepségét Bölcskei Gusztáv püspök nyitotta meg.

,,Nem feledkezhetünk meg a templom lerombolása és az állam újjáalapítása között eltelt 1878 esztendő utolsó évtizedeinek a borzalmairól, a holokausztról, ami az emberiség történelmében ugyanúgy, mint a választott nép történelmében minden addigi szörnyűségnél és szenvedésnél borzalmasabb volt... A hívő ember számára éppen a hatvan évvel ezelőtti események bizonyítják azt, hogy a Mindenható újra és újra kinyújtja az ő kezét és azt el lehet fogadni" - mondta a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke.

Bölcskei a nagy protestáns teológus és gondolkodó Barth Károly 1948-ban írt hatalmas művéből, a Dogmatikából, ,,Az isteni gondviselés" című fejezetből idézett: ,,...Kik ők számunkra, keresztyének számára? Azt mondja az egyházatya, Ágoston kifejezésével élve, hogy ők az egyház könyvtárosai. Hiszen a Szent Könyv nélkül nem létezne az, amit mi Ószövetségnek hívunk, és nem létezne keresztyén egyház".

A továbbiakban a püspök hangsúlyozta, hogy Barth hozzátette, hogy könyvtárosokról és nem antikváriusokról van szó. Amikor Izrael jelenéről beszélünk mindig szem előtt kell tartanunk, hogy a zsidóság nem múlt, hanem jelen, hiszen mindenkor reprezentálják az Istennel szövetségben lévő emberlétet és sorsot.

(református.hu)



http://kuruc.info/r/1/25045/



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
43 milliót utazgatott el eredm
  2008-05-19 23:32:45, hétfő
 
  43 milliót utazgatott el eredmény nélkül a D-209-es
2008-05-19. 19:21

Több mint 43 millió forintot fordított az állam Medgyessy Péter bő három és féléves utazó nagyköveti munkájára - közölte az InfoRádió megkeresésére a Kormányszóvivői Iroda. A volt miniszterelnök 2004 októbere óta 44 hivatalos látogatást tett és négy földrészen járt. A kabinet nem tudja pontosan, hogy mekkora magyarországi befektetés köszönhető neki. Nekünk van egy tippünk, főleg annak fényében, hogy még magyarul sem tud beszélni.

Szingapúr, India, Bahrein, Mexikó, Tunézia - csak néhány ország, ahol Medgyessy Péter utazó nagykövet az elmúlt három és fél évben lógatta a lábát és makogott egyet néha.

A Kormányszóvivői Iroda adatai szerint Medgyessy 2004. októberi kinevezése óta Ausztrálián és a Déli-sarkon kívül az összes kontinensen járt: Párizsban nyolcszor, Brüsszelben ötször, Monacóban négyszer, Milánóban és Luxemburgban pedig háromszor, de megjárta magát Washingtonban, Szófiában, Bécsben, Kínában, Kanadában, Mexikóban, Tunéziában, Frankfurtban, Isztambulban, Indiában, Vietnamban, Genfben, Tiranában, Jordániában, Izraelben és Szingapúrban is.

Részt uniós állam- és kormányfői csúcstalálkozón, az Egyesült Államokban amerikai politikusokkal és cégvezetőkkel beszélgetett, Bulgáriában a magyar rendszerváltozás tapasztalatairól beszélt az ország vezetőinek, Kínában pedig a két ország közötti gazdasági és turisztikai fejlesztésekről tárgyalt.

Utazó nagyköveti munkájához az is hozzátartozott, hogy Bahreinben a Közel-Kelet biztonságának globális megközelítéséről szóló konferencián szólaljon fel, Monacóban több ízben vegyen részt a Crans Montana gazdasági Fórum ülésein, Moszkvában pedig Borisz Jelcin korábbi orosz elnök temetésén képviselje a kúrmányt.


Nem tudni, mennyi a haszon

Az elmúlt három és félévben az állam összesen 43,1 millió forintot fordított Medgyessy Péter "munkájára", mint a Kormányszóvivői Irodától megtudtuk, ez az utazási költségeket, a kormányváró és a napidíj költségeit fedezte, de útjainak jelentős részét állítólag a meghívó fél fizette.

Az InfoRádió kérdésére az iroda azt mondta, mivel "az utazó nagykövetnek nem feladata konkrét üzletek megkötése, így nem is lehet pontosan megmondani, hogy mekkora befektetés köszönhető az utazó nagyköveti munkának."

(InfoRádió nyomán)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"SS-tisztnek öltözött", most i
  2008-05-19 23:29:41, hétfő
 
  "SS-tisztnek öltözött", most igazgatói posztra vár
2008-05-19 09:58 barikád.hu

Jó eséllyel pályázik az igazgatói posztraJó eséllyel pályázik az igazgatói posztraKosaras Péter Ákos, a budakeszi Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium egykori igazgatóhelyettese azért kényszerült elhagyni munkahelyét, mert óriási felháborodást váltott ki az interneten megjelent fotója, melyen SS-egyenruhában pózol. A tanár akkor azzal védekezett, hogy csupán egy hagyományőrző kirándulás kedvéért öltötte magára az egyenruhát, ám hamar kiderült: több egyértelmű bizonyíték - újságcikkei, iwiwes kapcsolatai - szól amellett, hogy vonzódik a szélső jobboldali eszmékhez - írja az ATV.hu

Az ATV.hu értesülései szerint Kosaras most a megüresedő tordasi általános iskola igazgatói posztjára pályázik, ráadásul jó eséllyel. A hír felháborodást váltott ki a községben, több szülő demonstrációt kíván szervezni annak érdekében, hogy ne a hírhedtté vált tanár vegye át az iskola irányítását. Akiért egyébként annak idején a budakeszi eltávolítása idején egységesen álltak ki a diákjai. Információnk szerint az iskola legnépszerűbb tanára volt, a gyerekek imádták a karizmatikus történelem tanárt.

Kosaras Péter Ákos nyilatkozában kijavítja a média és sok más személy tévedését:

"Az iwiw-en az egykori német haderő 25. Hunyadi hadosztályának (a Wehrmacht és ezzel párhuzamosan a Magyar Királyi Honvédség kötelékébe is, tartozó magyar vezényleti nyelvű alakulatról van szó, amelyet 1992-ben a magyar Legfelsőbb Bíróság mentesített a háborús bűnök vádja alól. Az alakulat egy korabeli német-magyar államközi egyezmény értelmében viselte a német véderő egyenruháját) katonai egyenruhájában szereplő fotóm semmiféle politikai vagy propagandisztikus tartalommal nem bír."

ATV.hu - barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vona Gábor bírósági nyilatkoza
  2008-05-19 23:24:44, hétfő
 
  Vona Gábor bírósági nyilatkozata a Gárda-per második napján
2008-05-19 16:25 barikád.hu

Tisztelt Bíróság!

Vona Gábor vagyok, az alperesi egyesület elnöke. Az itt jelenlévők némelyikével ellentétben büntetlen előéletű, sőt, soha még alperes sem voltam.

A Magyar Gárda Egyesületet 2007 tavaszán 10 magánszemély alapította és jegyeztette be a Fővárosi Bíróságon. Célunk akkor és most is a magyarság, ezen belül különösen a magyar ifjúság felrázása, valamint a nemzetért végzett szolgálat intézményrendszerének kiépítése volt. Tevékenységünk egy törvényes bejegyzéssel vette kezdetét, és a törvények adta kereteken belül folytatódott és fog folytatódni a jövőben is.

Az Egyesület 2007. augusztus 25-én életre hívta a Magyar Gárda Mozgalmat, amely azóta az egyesülettel testvéri viszonyban, de jogilag az egyesülettől függetlenül végzi a maga misszióját. Rendezvényeit maga szervezi, belső működését a maga szabályai szerint alakítja, helyi és országos szinten saját vezetőséggel rendelkezik. Az Egyesület nem tagadja, hogy a Mozgalom megálmodója és életre hívója volt, mint ahogy megálmodója és életre hívója a terveink szerint szeptembertől az ország közel 20 pontján tanítani kezdő Atilla Király Népfőiskolának is. Ahogy a Mozgalom, úgy a Népfőiskola is az egyesülettől függetlenül fog működni, lesz saját szabályzata, alapítványi háttere. A jövőre nézve további alkotó tervekkel rendelkezünk. Ez a 10 tagú egyesület olyan, mint egy fészek, amely tojásokat melenget, de aztán hagyja, hogy a kikelő turulmadarak a maguk útján repüljenek.

Az Egyesület és a Mozgalom viszonyát tehát a testvériség, a közösen tartott rendezvények, kölcsönös segítségnyújtás, de egyben egymás függetlenségének tiszteletben tartása jellemzi. Az egyesület egyetlen egy tagja sem gárdista, és viszont, egyetlen egy gárdista sem tagja az egyesületnek.

Az Egyesület működése során élt a véleménynyilvánítás-, a gyülekezés- és az egyesülési szabadság jogával. Ezen jogaink gyakorlása során senkinek a jogait, a méltóságát vagy a szabadságát nem sértettük meg, és ilyen nem is állt és áll a szándékunkban. Faji vagy bármilyen jellegű megkülönböztetést nem tettünk. Tevékenységünket az állami szervekkel és hatóságokkal - bíróság, ügyészség, rendőrség, önkormányzatok stb. - maximálisan együttműködve végeztük.

Az Egyesület és egyébként a Gárda Mozgalom is minden rendezvényét a szükséges bejelentések birtokában, törvényes keretek között tartotta. Rendezvényeinken soha semmilyen rendbontás, zavargás, jogsértés, bűncselekmény nem történt, ami a mai felbolydult Magyarországon ritkaság. Gondoljunk csak a magyarországi miniszterelnök ellen nemrégiben elkövetett ál-merényletre, vagy az antifasiszták tavaly augusztusi bicikli dobálóira.

Elismerem és vállalom, hogy az Egyesület tevékenysége megosztja a magyar társadalmat. Másképp gondolkodnak az emberek számtalan kérdésről, így szervezetekről, egyesületekről is, de ezt én természetes és óvni való értéknek tartom egy demokráciában. Az MSZP, az SZDSZ, az In-Kal Security, az OCÖ, a Mazsihisz vagy a Kendermag Egyesület is megosztja a társadalmat, működésüket komoly ellenérzések, tiltakozások kísérik. Sőt, a társadalom egy jelentős részében a Mazsihisz és az OCÖ működése például mindennapi és komoly félelmet kelt. Itt jegyzem meg, hogy erről egyébként szükségesnek tartanám hiteles közvélemény-kutatások megtartását.

Az Egyesület és a Mozgalom egyetlen cigányellenes demonstrációt sem tartott. Voltak demonstrációk a közbiztonság romlására való figyelemfelhívás szándékával, amelyeket a média és a közélet egy része cigányellenesnek minősített.

Külön kell, hogy beszéljek az ügyészségi fellépés konkrét okául megnevezett tatárszentgyörgyi felvonulásról. Ezen a rendezvényen Kolompár János révén felszólalt egy cigány származású állampolgár is, akit nem mi hívtunk oda, nem szerepelt a felszólalók között, hanem ő kért lehetőséget. Erre Dósa István, jelen lévő főkapitány engedélyt adott, mint a rendezvényt szervező Gárda Mozgalom vezetője. Kolompár János a felsorakozott gárdisták előtt elmondhatta gondolatait, majd a beszéd végén a főkapitány és Kolompár János a színpadon kezet fogtak. A terv szerint felszólalók beszédeinek egyetlen mondata sem volt törvénysértő. A rendezvényt az elejétől a végéig biztosította a rendőrség, a gárdisták közvetlen közelében pedig ott ácsorgott számos cigány vezető, akiknek az arcán és viselkedésén semmiféle megfélemlítés nem látszott. Ezek a tények egyértelműen ellent mondanak a cigányellenes rendezvény vádjának.

Fontosnak tartom megemlíteni, hogy Hajdúszoboszlón a Gárda Mozgalom 2007. december elején, még Tatárszentgyörgy előtt tartott egy Mikulás ünnepséget, amelyen az ott lévő gárdisták saját pénzükön vásárolt ajándékokat vittek árva - cigány és nem cigány - gyermekeknek. Nem tudom, hogy a Mazsihisz járt-e árvaházban valaha is? Hasonló jellegű karácsonyi ajándékozásra került sor Győrben, ahol rászoruló - cigány és nem cigány - családok kapták meg a gárdisták által adományozott ajándékaikat 600 ezer forint értékben.
Nem tudom, Karácsonykor az OCÖ könyvelt-e el ilyen jellegű adományozást?

Nem hagyhatjuk ki a 2008 elején, Budapesten, a Vas utcában tartott fáklyás demonstrációt. Itt a budapesti gárdisták egy fiatalemberről emlékeztek meg, akit az egyik társa halálra vert, és aki az általunk megkeresett alpolgármester, valamint a helyi önkormányzat egyik cigány származású bizottsági vezetőjének elmondása szerint félig cigány származású volt. A gárdisták ennek tudatában mentek oda, de nem mérlegeltek, mert kötelességüknek tartották, hogy felemeljék a szavukat egy értelmetlenül kioltott fiatal életért. Tették ezt őszinte meggyőződésből, tették ezt az akkor néma csendben bujkáló OCÖ és Mazsihisz helyett is...

Perdöntőnek tartom a nemrégiben tartott vásárosnaményi Gárda felvonulás kapcsán a helyi cigányönkormányzat vezetője, Demeter István által jegyzett nyilatkozott. Szó szerint fogom idézni: "A Vásárosnaményi Cigány Kisebbségi Önkormányzat nevében Demeter István elnök kinyilatkozza, hogy a 2008. április 27-én, Vásárosnamény területén tartandó Jobbik Magyarországért Mozgalom által bejelentett demonstráció (felvonulás) ellen a vásárosnaményi roma lakosság semmilyen ellenszerveződéssel, demonstrációval nem kíván részt venni. Elhatárolódik minden rendbontó, rendezvényt megzavaró cselekményektől. Kéri a Vásárosnaményban élő roma lakosságot, hogy önkényesen semmilyen csoportosulást, rendbontást ne kezdeményezzenek, mivel a demonstráció nem ellenük irányul, hanem annak érdekében, hogy a jövőben ne történjen ilyen és hasonló jellegű brutális cselekmény Vásárosnaményban. A roma lakosságot tájékoztatva egyöntetűen elítéljük ezt a brutális bűncselekményt, és kérjük, hogy a törvény szigorát alkalmazva kapják meg méltó büntetésüket."

Ez a nyilatkozat jelzi, hogy a cigányság egy része nem hogy nem fél a Gárdától, hanem az általa felvetett problémákat maga is súlyosnak, megoldásukat pedig magára nézve is sürgetőnek tartja. Az OCÖ rettegő cigányságról szóló állítása ezért csupán egy vélemény, egy nagyon is vitatható vélemény, és semmilyen esetben sem tekinthető ténynek.

A tatárszentgyörgyi és a hozzá hasonló rendezvényeket fontos és folytatandó eseményeknek tartom. Rávilágítanak egy eddig gyáván a szőnyeg alá söpört, de létező, milliók életét megkeserítő problémára. Azóta két alkalmam is volt arra, hogy nyilvános tévévitán vegyek részt Száva Vince, cigányvezetővel - egyszer az Echo TV és egyszer a TV2 stúdiójában. Érzékelhető a médiában és a közbeszédben a témával való foglalkozás szignifikáns felerősödése. Ezért még egyszer hangsúlyozom, Tatárszentgyörgyöt én sikeres, a demokratikus párbeszéd szempontjából is előremutató, korszakos jelentőségű rendezvénynek tartom, amely senkinek a jogait, a méltóságát és a szabadságát nem sértette. Ellenben felháborító volt a bejelentés nélkül tartott érpataki, kiskunhalasi, pétervásárai cigánydemonstráció, amelyek egyértelmű célja a törvényesen bejelentett rendezvényüket tartó gárdisták megfélemlítése volt. Ezek közül némelyiken megjelent Kolompár Orbán is, ezért elgondolkodtató, hogy nem szervezett provokációra került-e ott sor. Bízom az esetek alapos kivizsgálásában. A szükséges bizonyítékokkal rendelkezünk.

Szintén szót kell ejtenem a cigánybűnözés kifejezésről. A kifejezés használatának jogát az Egyesület nevében továbbra is fenntartom, abban az értelemben, ahogy arról mi mindig is beszéltünk, de nem úgy, ahogy azt az ellenoldal igyekezett beállítani. A cigánybűnözés szót minden esetben kriminológiai fogalomként, és sohasem kollektív ítélet formájában használtuk. Ezzel, mármint a cigánybűnözéssel kapcsolatban ajánlom mindenki figyelmébe Dr. Tauber István, Dr. Vavró István és Garamvölgyi László tanulmányait, amelyeket erről a témáról nagyobbrészt a Belügyi Szemlében publikáltak.

A cigánybűnözés szó ilyen értelmű használatát nem tartom tehát aggályosnak és sértőnek. Ha valakiket sértő és igaztalan kijelentésekkel illettek, akkor azok éppen a gárdisták voltak. Olyan tisztességes magyar emberek, akiket a felperesi oldalon beavatkozó szervezetek képviselői, valamint a média és a közélet számos szereplője rendszeresen aljas és hazug vádakkal mocskolt.

A Gárdát, mind az Egyesületet, mind a Mozgalmat komoly és egyre erősödő társadalmi igény hívta életre, működésüket a törvények és az alapvető emberi normák tisztelete jellemzi, ami a mai magyar közéletben sajnos szinte példa nélküli. Ezért a Gárda ügyét politikai és nem jogi ügynek tartom. Sajnálom, és együtt érzek mind az ügyészséggel, mind a bírósággal, hogy ilyen méltatlan helyzetbe kerültek. Meggyőződésem szerint a megoldás kizárólag a politikai vita lehet, és nem a jogi szankcionálás, hiszen a Gárda működése által keltett vita jogi síkon nem is kezelhető.

Végül jelezni kívánom, hogy mivel a Gárda Egyesület vallási ügyekben soha nem nyilvánult meg, a Mazsihisz beavatkozási kérelmét egyértelműen provokációnak tartom, a Mazsihisz képviselőjének ezért egyetlen egy kérdésére sem vagyok hajlandó válaszolni. Egyúttal megnyugtatom őt és az OCÖ képviselőjét is, hogy amennyiben a közeli jövőben ellenük is indulna feloszlatási per, aminek utóbbi esetben komoly esélyét látom, a Gárda Egyesület nem kíván majd felperesi beavatkozással élni. Van ugyanis egy nagy különbség. Mi ugyanis nem valami ellen jöttünk létre, hanem valamiért. A saját fajtánkat mi nem felhasználjuk, hanem szolgáljuk.

Köszönöm a Bíróság figyelmét.

barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A fejlesztéspolitika csődje
  2008-05-19 23:23:17, hétfő
 
  A fejlesztéspolitika csődje

2008. május 19., 15:10 fidesz.hu

Hiteltelenné váltunk Brüsszelben, a konvergencia-kritériumok közül egyet sem teljesítünk, a Nemzeti Fejlesztési Terv eredményei nem érzékelhetőek - hangzott el Pelczné Gáll Ildikó napirend előtti felszólalásában.

Szavahihetőséggel hadilábon állnak belföldön és külföldön egyaránt, ám egy dologban kiválóak, a kormányzati kommunikációban, propagandában - mondta Pelczné Gáll Ildikó a kormánypárti képviselőknek, hozzátéve: így lehet az őszödi beszédből "igazságbeszéd", egy milliárdos üzletemberből a baloldal "igazságbajnoka", és így fordulhatott elő, hogy a kisebbségi kormányzást a társadalmi párbeszéd és konszenzus kormányaként hirdetik. A Fidesz alelnöke arra is felhívta a figyelmet, hogy a hírek szerint a kormányülésen azzal foglalatoskodnak, hogy hogyan tudnák a parlament szerepét csökkenteni, és egyfajta rendeleti kormányzást megalkotni.

A fejlesztéspolitika csődje (Pelczné Gáll Ildikó)

Pelczné Gáll Ildikó leszögezte: a kormány olyan képet vizonál Magyarországról, ami a valóságban nem létezik. A valóságban csőd van, morális, szociális és gazdasági értelemben - tette hozzá. A Fidesz alelnöke aláhúzta: a baloldal hat éve kormányoz, és ennyi idő alatt a csőd közelébe jutatta az országot. Hiteltelenné váltunk Brüsszelben, mert meghamisították a költségvetési adatokat, a konvergencia-kritériumok közül egyet sem teljesítünk, 27 milliárdot különítettek el nagyprojektekre, miközben egyet sem nyújtottak be az EU-nak, a gazdaságpolitika kiszámíthatatlan, a Nemzeti Fejlesztési Terv eredményei nem érzékelhetőek, sőt a 2004-2006-os pályázati időszakból 20 milliárdot kell visszafizetni - sorolta a politikus. A kommunikáció teljes gőzerővel, érzékelhető eredmény nélkül folyik - hangsúlyozta a képviselő.

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rohad az ország
  2008-05-19 23:22:06, hétfő
 
 
Rohad az ország, szétesett az állam, a mi Sólymunk Ázsiában tárgyal (???) környezetvédelemről.
Tiszta kabaré, gondolom gyorsan összerittyentették ezt az útját, hogy ne kelljen jelen lennie az új banda eskütételénél. Sólyom, mivel egész ke. időszaka alatt gyurcsány(i) egymás után adja be neki a gyomrosokat, személyében is megalázza, bátor hazafiként, inkább elhúz a világ másik végére, nehogy mán számon kérje valamelyik újságíró rajta, hogy valamit szerencsétlenkedjen már össze, mert regnálása alatt példátlan, afrikai katonai juntához hasonlatos társadalmi-gazdasági állapotok kialakulásához és megszilárdulásához sikerült bebetonzódnia az országnak.
Azt hiszi ez a jóember, hogy a felelősség is olyan, mint szó.
Hogy elszáll!
Soha nem felejthetjük el Sólyom uralkodását! Megdöbbentően és példátlanul gyáva alakot sikerült felhajtani a jobboldalnak!
Ha már foggal-körömmel ragaszkodik is a szemét alkotmányához, legalább személyes emberi méltóságát mutatná meg itthon!

Mert neki joga van, az általa és Tölgyessy által összebarmolt alkotmány szerint, joga van minden parlamenti ülés előtt felszólalni! Szili engedélye sem kell!

Felszólalhat akár minden hétfőn, kedden!

Betonba döngölhetné gyurcsány(i)t! Egyetlen passzusa az Alkotmánynak nem tiltja, hogy minden hétfőn-kedden felszólítsa ezt a mocsok bandát a takarodásra!
Nem! Ő bátor hazafiként a világ másik végére szökik.
Ja kérem, havi kb. 2-3 millió nettóért megéri!
Mi meg magasról és nagy ívben!

Ime, lesz témája 2 hétre a komcsi sajtónak, mert az biztos!
Mégpedig: a cigányok emberi méltósága és Magyar Gárda fasiszta alakulat c. fejezet!
Drukkolok, mert ha az ügyészi kérelem erre alapozódik, akkor biztos lesz azért olyan ostoba újságíró, aki "elfelejti" összmosni a cigányokat a zsidókkal, úgy hogy egy jó kis holokauszt recept jöjjön ki belőle.
Akár kontraproduktív is lehet a történet, mert a mai viszonyok között még a szoci nyugdíjas vénasszony sem igen tiszteli a cigányok emberi méltóságát. Arra viszont baromi jó, hogy tovább verjék a tanárokat, orvosokat, szétlopják a szemünket.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2008.04 2008. Május 2008.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 831 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2820
  • e Hét: 13087
  • e Hónap: 24198
  • e Év: 177694
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.