Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
Biztosítás munkanélküliség ell
  2008-05-07 21:33:31, szerda
 
  Biztosítás munkanélküliség ellen

* Pénzcentrum - ugyelet@index.hucikkszerzonek@mail..inde

| 2008. 05. 07., 14:48 | Frissítve: 6 órája

Egy, a hazai piacon jelenleg egyedülálló terméket kínál az interneten, a Biztosítás.hu. Az ACE Biztosító társasággal közösen fejlesztett termék a munkanélküliség és az átmeneti keresőképtelenség esetére nyújt fedezetet a leendő ügyfeleknek, átlagosan havi 2-3 ezer forintért.


Rácz István, a Biztosítás.hu [1] online alkusz ügyvezetője mai sajtótájékoztatóján jelentette be a termék bevezetését, amelyből reményeik szerint 10 ezer darabot szeretnének értékesíteni az elkövetkezendő egy évben - írja a Pénzcentrum [2].

A munkanélküliségre és az átmeneti keresőképtelenségre fedezetet nyújtó termék 9-12 hónapig nyújt szolgáltatást az ügyfeleknek (a szolgáltatási idő leteltével a szerződés megszűnik). Két, illetve egy hónapos önrész vállalása kötelező a termékek esetében. A havi maximális juttatási összeg munkanélküliség esetén 120 ezer forint, betegség esetén pedig 60 ezer forint. A szerződéses összegtől függően a konstrukcióhoz kiegészítő biztosításként kapcsolódik egy 1-5 millió forint fedezetű balesetbiztosítás is.

A szerződés életbelépésének és megkötésének alapvető feltétele, hogy a biztosítás megvásárlása előtt legalább 12 hónapos folyamatos munkaviszonnyal rendelkezzen a leendő ügyfél egy munkáltatónál, ne álljon felmondás alatt és ne legyen nyugdíjas, valamint életkora 22 és 55 év közzé essen. A biztosító alapvetően csak abban az esetben szolgáltat, ha a munkáltató kezdeményezi a felmondást.

A kifizetések adó és járulékmentesek, szabadon felhasználhatóak és a központi juttatásokon felül (munkanélküli segély, táppénz) értendőek.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megújulás vagy leszakadás
  2008-05-07 21:15:51, szerda
 
  2008-05-06

Megújulás vagy leszakadás
Álláspont
Hányszor hallottunk már arról, hogy mi, magyarok milyen tehetségesek, született Nobel-díj-gyárosok vagyunk, és stratégiailag mennyire fontos szürkeállományunk minél hatékonyabb hasznosítása. Nem folytatjuk, mert mindannyian ismerjük a folytatást, hiszen a rendszerváltás óta minden kormány esküdözött, hogy most aztán áttörünk, és minden forintunkat, valamint utolsó megmaradt agysejtjeinket is a kutatásra és a fejlesztésre fogjuk összpontosítani.

Ehhez képest az erre fordított összeget a GDP arányában az "átkosból" örökölt három százalékról visszavették az egyharmadára, és azóta sem sikerült tartósan egy százalék fölé tornászni. A kilencvenes évek második felét 0,7 százalék körüli értékkel vészeltük át, azóta némileg javult a helyzet, és manapság 0,9 százalék fölé is felkúszik az arány. Az uniós átlag ennek a duplája, de nemcsak ezen a téren, hanem minden mutatót tekintve le vagyunk maradva a fejlettebb országoktól. Ha az egymillió lakosra jutó szabadalmak számát nézzük, vagy azt, mennyi kutatót tudunk kiállítani ezer főre, vagy miként vagyunk képesek szellemi tulajdont teremteni és felhasználni, sehol sem vagyunk. Még a visegrádi országokhoz képest sem. A magyar innovációs hajlandóság szintén csak a fele az uniós átlagnak.
Ez azt jelenti, hogy nemcsak keveset költünk a megújulásra, hanem lassan elveszítjük fogékonyságunkat is az új ötletek, megoldások iránt. A gond csak az: a műszaki fejlesztés a hajtóereje a piacgazdaságnak, s így az Európa szerencsésebb feléhez történő magyar felzárkózásnak is. Ha nem méltóztatunk eleget fordítani a megújulásra, akkor kétszer-háromszor olyan lassan fogjuk elérni az uniós átlagot, mint visegrádi társaink. Ennél is veszélyesebb, hogy amit papíron kutatásra fordítunk, az is sokszor kidobott pénz. A regionális kutatási-fejlesztési pályázatok eredményeként rengeteg közművet csinosítottak ki, sőt több földutat is lebetonoztak, de ezzel aligha rántottuk ki a mocsárból a műszaki fejlesztés szekerét. A döntéshozatal sem áttekinthető, így ember legyen a talpán, aki tudja, mire miért költünk éppen annyit.

Mit is kellene tenni? Először talán a politikai elitnek kellene megegyeznie abban, mit is szeretnénk kihozni Magyarországból az elkövetkezendő tizenöt-húsz évben. És ha esetleg tényleg úgy látják, hogy szürke agysejtjeink a legértékesebb természeti kincsek hazánkban, sürgősen gondoskodniuk kell itthon marasztalásukról. Ha nem akarunk behozhatatlan hátrányba kerülni az uniós versenytársakkal szemben.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ötmillióan uralnák a világot
  2008-05-07 21:14:57, szerda
 
  Ötmillióan uralnák a világot

Gyurcsány is eléjük térdepel


2008. május 07. 10:33HunHír.Hu

Izrael kikiáltásának 60. évfordulója alkalmából Simon Peresz interjút adott a külföldi újságiróknak. Sajátos történelemmagyarázata szerint az emberiség történelmébe a zsidók hozták be az elégedetlenséget, ami erős ambiciókkal kiegészülve ennek a népnek a nagy erőssége, ez hajtja előre képviselőit az új utak keresésében. Hogy a pénz hatalmáról meg a zsidó rafinériáról nem beszélt, ez természetes.

Megemlékezett a leghíresebb zsidókról, Jézusról, Marxról, Einsteinről, a Nobel-díjas tudósok kiemelkedő számáról és persze az izraeli csodáról: miként tartóztatták fel az arab államok összehangolt támadását az állam 1948-as kikiáltása után szinte fegyvertelenül és esélytelenül, s azóta is miként győztek olykor fogcsikorgatva minden háborúban, és az utóbbi évtizedekben miként épitettek technológiai újításokkal élenjáró, modern gazdaságot.

Peresz szerint annak idején Ben Gurion miniszterelnök azért fogadta el az ENSZ meglehetősen életképtelennek tűnő felosztási tervét, mert nem volt más választása: sürgősen ország kellett az európai menekülttáborokban élő többszázezernyi túlélőnek, akiket az angolok nem akartak Palesztina földjére engedni. A zsidók elfogadták, a palesztinok elutasították az ENSZ ajánlatát, s a többi már történelem: az arab államok kudarcot vallott beavatkozása, majd a mára 4 milliósra duzzadt, egykor 650 ezres palesztin menekültáradat, akiknek letelepítését máig egységesen elutasítják a környező befogadó országok.

Az azóta eltelt 60 év alatt Izrael hét támadást és két intifádát vert vissza, s az alapitó cionista atyák elképzelésével szemben nem a zsidó paraszt, a földművelés lett Izrael erőssége, hanem a high tech és a biotech. A zsidók erőssége ma is, Izraelben is a kreativitásuk. Peresz jövőképe a mindössze 44 ezer négyzetkilométeres ország számára az, hogy afféle kisérleti tereppé, laboratóriummá váljék. A modern technológiákra mindig is nyitott, az internet izraeli megjelenését annak idején elsők közt szorgalmazó államfő hosszan beszélt az elektromos autók 2011-re tervezett beinditásáról, a napenergiáról szóló vállalkozásokról, az izraeli egészségügyi és orvosi kutatásokról, s az errefelé szintén úttörő biztonsági találmányokról.

Peresz végül szólt a jövő héten esedékes Holnap című nagyszabású nemzetközi konferenciáról: május 13. és 15. között Izrael köztársasági elnöke Jeruzsálemben lát vendégül 20 egykori és jelenlegi államfőt, köztük George Busht, 27 ország miniszterelnökét vagy külügyminiszterét, köztük Gyurcsány Ferencet, valamint a tudomány, a gazdaság és a kultúra világraszóló képviselőit. A meghívottakkal - Izrael 60. születésnapja alkalmából - a világ jövőjének kulcskérdéseit vitatják meg.

hvg.hu nyomán

Hunhír.Hu kommentár: a cionisták ott mondják meg a szolganépek képviselőinek, hogy mit kell tenniük.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ismét fehér por és maszop ajvé
  2008-05-07 21:13:44, szerda
 
  Ismét fehér por és maszop ajvék

Fehér port tartalmazó borítékot kapott ma nyolc budapesti maszop-iroda
Édua, sze, 2008/05/07 - 14:51


Fehér port tartalmazó borítékot kapott nyolc budapesti MSZP-iroda. A borítékokban levél is volt, amelyek tartalmáról semmit nem árultak még el.


A főváros I., II., III., IX., XII., XIV., XV. és XIX. kerületi MSZP-irodájához érkezett fehér port tartalmazó boríték. Ahol felbontották a borítékot, ott levelet is találtak a por mellett. Néhány borítékot nem bontottak ki mert kitapogatható volt bennük a fehér por (illetve valószínűleg már értesülhettek a korábbi küldeményekről, ahol gyorsabb volt a postás - szerk.). A levelek tartalmáról egyelőre még nincs információ, elképzelhető, hogy ismét a rovásírással gyűlt meg az idegenszívűek baja.

Burány Sándor, a fővárosi maszop elnöke számolt be az őket ért orbitális támadásról és teljes felháborodással közölte, hogy a IX. kerületi irodájuk egy közösségi házban van, ahol a nap folyamán 200 gyerek is tartózkodik egy rendezvényen, így a küldemények őket is veszélyeztették. A kedves Burány Sándornak ilyenkor bezzeg nem jutnak eszébe a bezárt kórházak, szülészetek, amelyekkel ők rengeteg kisgyermek életét veszélyeztetik. Ez az álszent szöveg szánalmas a maszopos szájából.

A lelkes levélküldőknek kitartást kívánunk, kíváncsian várjuk, milyen üzenetet juttattak el egy kis porral nyomatékosítva a nemzetárulóknak.

(inforádió nyomán: Szent Korona Rádió)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ágika elqúrta, az önkéntes seg
  2008-05-07 21:11:57, szerda
 
  Ágika elqúrta, az önkéntes segítők helyrehozzák

Önkéntes segítőkkel pótolják az elbocsátott munkaerőt a nagykanizsai kórházban
Édua, sze, 2008/05/07 - 15:23



A Kanizsai Dorottya Kórházban önkéntes segítőket képeznek, akik az elbocsátások nyomán kialakult gondokat próbálják orvosolni: segítséget nyújtanak a betegek testi és pszichés ápolásában. A feszített munkaütem miatt az ápolóknak nincs idejük foglalkozni a betegek lelki támogatásával pedig a gyógyuláshoz ez a menedzserek számára elhanyagolható tevékenység elengedhetetlen.


A segítők teljesen ingyen és bérmentve vállalják, hogy segítenek a betegek ápolásában, lelki támogatásukban.
Ennek révén csökkenhet az egészségügyi intézmény dolgozóinak leterheltsége, hiszen bizonyos, nem szakszemélyzetet igénylő feladatokat elláthatnak a segítők is.

- Korábban, a létszámleépítés előtt, kényelmesebb tempóban tudtunk dolgozni, több idő jutott például a betegekkel való beszélgetésre, illetve más, nem kifejezetten a gyógyító munkához, vagy a terápiához kötődő tevékenységekre - magyarázta dr. Kovács József főigazgató. - A létszámleépítést követően azonban feszítettebb lett a munkarend, s kevesebb idő jut a páciens lelki támogatására. Más kórházak pozitív példájából kiindulva úgy gondoltuk, hogy érdemes létrehozni egy önkéntességen alapuló segítő szolgálatot, amely reményeink szerint nemcsak betegeink számára teszi elviselhetőbbé a kórházi tartózkodás időszakát, hanem nekünk, az itt dolgozóknak is nagy segítséget jelent, kicsit talán betölti a polgári szolgálat rendszerének megszűnésével keletkező űrt. Az önkéntesek a személyes törődés élményét nyújtják a betegeknek, beszélgetnek velük, segítenek az étkezésben vagy esetleg a betegszállításban. Apróbb feladatokat rájuk lehet bízni, hiszen nem kell mindenhez szakszemélyzet. S bármilyen hihetetlen, elég sok elhivatott ember van, akik karitatív ambícióikat érvényre is kívánják juttatni.

Marton Ferencné ápolási igazgató átvéve a szót jelezte: korábban is tevékenykedtek a kórházban ilyen segítők, ám a rendszer nem volt szervezett. A napokban tizenöt önkéntes segítő vesz részt egy belső képzésen, amely szükséges a térítés nélkül, kizárólag felajánlás alapján végzett munkához. A segítők kiválasztását egyébként komoly vizsgálatok előzték meg, hiszen pszichikailag alkalmasnak, morálisan pedig feddhetetlennek kell lenniük. Az ápolási igazgató hozzátette: szerencsére jelentős az érdeklődés a szolgálat iránt segítői részről is, a jelentkezők között meglepő módon több fiatal is van.

Bróz Melinda ugyancsak ifjú még, ám szívesen vállalja a feladattal járó - valljuk be, elsősorban pszichés - terhet. Melinda a Teleki úti idősotthonban dolgozik takarítóként.

- Eredetileg titkárnőnek készültem, de belecseppentem az egészségügybe - mesélt az indítékokról. - Először kicsit furcsa volt ugyan, de végül rájöttem, hogy nekem ezt kell csinálnom, rájöttem, hogy szeretek emberekkel foglalkozni.

Galambné Rutkai Beatrix számára nem újdonság a betegek szolgálata, hiszen korábban az egészségügyben dolgozott, igaz, adminisztratív vonalon. Ám személyes tapasztalatai vannak arról, milyen, amikor valaki elesett és ápolásra szorul.

- Szeretek emberek között lenni, szívesen segítek másokon - magyarázza. - A férjem is beteg volt, őt is sokat ápoltam. Azt hiszem, elsősorban az a lelki segítség lesz fontos a betegeknek, amit csak mi tudunk nyújtani a számukra.

(Zalai Hírlap)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A jobbos polgármester lesöpörn
  2008-05-07 21:09:53, szerda
 
  A jobbos polgármester lesöpörné az aszfaltról a homokosokat
2008. május 07. 20:04HunHír.Hu

Betiltaná a Rómában 1994 óta minden évben megrendezett Meleg Büszkeség (Gay Pride) felvonulást Gianni Alemanno jobboldali politikus, az olasz főváros frissen megválasztott polgármestere.

A június 7-ére tervezett rendezvényen a melegjogok kiterjesztését és a homo-, illetve a heteroszexuális élettársi kapcsolatok törvényi elismerését követelnék a felvonulók.

"Tisztelem a homoszexuálisokat, de attól tartok, hogy a Meleg Büszkeség parádé a szexuális exhibicionizmus egy formája, én pedig az exhibicionizmus minden formáját ellenzem" - jelentette ki Alemanno, aki a Nemzeti Szövetség (AN) jobbközép pártszövetség színeiben győzött az április végén tartott önkormányzati választáson.

Az új római polgármester nyilatkozatát hevesen kritizálta az Arcigay melegszervezet. "A Gay Pride felvonulás egyáltalán nem kóros önmutogatás, hanem egy rendezvény, amely fórumot biztosít a vitának a melegek és a transzszexuálisok jogairól" - mondta Fabrizio Marrazzo, az Arcigay elnöke.

A felvonuláshoz koncertek, fesztiválok és divatbemutatók sora kapcsolódik, és számos nyilvános vitát is szerveznek például az AIDS-ről és a homofóbiáról. A Vatikán eddig minden egyes alkalommal bírálta és elítélte az eseménysorozatot.


http://hunhir.hu/?pid=hirek&id=10990
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Inkább faluvégi cigánysor, min
  2008-05-07 21:07:33, szerda
 
  Inkább faluvégi cigánysor, mint cigányok a faluban
2008. Május 07. 11:19

Abcúg.hu

A Tolna megyei Váralja önkormányzata arra készül, hogy állami támogatással felszámolja a falu szélén lévő romatelepet és az ott élőket normális házakba költöztesse a faluban. A lakók népszavazással akadályoznák ezt meg, írja a Tolnai Népújság.

Váralján népszavazást kezdeményezett Ranga János helyi lakos, a falu telepfelszámolási propgramja ellen. Ranga azt a kérdést tenné fel a falu ezer lakójának, hogy akarják-e, hogy továbbra is pályázzon az önkormányzat a telepfelszámolási programra. Ha az önkormányzat megnyeri a pályázatot, akkor felszámolnák a Pérónak nevezett, a település peremén lévő cigánysort, és az ott élőket beköltöztetnék a faluba.

A jegyzőnek 15 napja van arra, hogy hitelesítse a népszavazási beadványt. Ezt követően 150 váraljainak kell aláírni az íveket ahhoz, hogy helyi népszavazást írjanak ki.

A faluban az a hír járja, hogy hollandok akarnak házakat venni, ám ők nem költöznének Váraljára, ha a cigányok betelepülnének. A helyi roma kisebbségi önkormányzat vezetője viszont azt mondta a Tolnai Népújságnak, hogy a telepen élőknek - különösen a gyerekeknek - meg kell adni az esélyt egy jobb életre.



Abcúg.hu: de miért mindíg a másik pénzén, mások munkájából? Ti, cigányok, miért nem tesztek önmagatokért valami építő jellegű dolgot végre?!?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A tüntetőket lelövik, ugye?
  2008-05-07 21:06:49, szerda
 
  A tüntetőket lelövik, ugye?
2008. Május 07. 11:11

Udvardy Zoltán jegyzete - MNO

Bencze József nem versben mondta el: a széppróza iránti vonzalmáról is híres rendőrkapitány most kevéssé lírai alkatról tanúbizonyságot téve közölte, hogy Strasbourg ide, a gyülekezés szabadságának aránytalan korlátozása oda, továbbra is szétverik a spontán tüntetéseket.

A kérdést, hogy lelövik-e a tüntetőket, 2002. július 4-e óta nemcsak afféle elméletieskedő-jogászkodó álvita alapkérdéseként lehet (és kell) fölvetni. Álltam a hídon, az esőben, egy korábbi baleset miatt törött karral, s miközben a sajtós kötelező semlegességét átlépve, maradék karommal hadonászva együtt tiltakoztam az országnyi csalás ellen bőgve protestáló, tekintélyes méretű tömeggel, egyszer csak a velőmig hatolt a megafonokba bömbölt felszólítás: a törvény nevében azonnal hagyjuk el a hidat.

A törvény nevében. Mert törvényeink nem tiltják, akkor legalábbis nem tiltották, hogy stencilgépekbe gyömöszöljenek vitatott szavazólapokat, ahelyett, hogy újraszámlálnák azokat, ahogy messze, a civilizált Európában. Törvényeink nem tiltják, s nem tiltották, hogy a betöréses rablás után (saját tapasztalat) csak órák múlva a helyszínre érkező, s létszámhiányra hivatkozva semmiféle helyszínelést el nem végző, a köztereken a motoros bandák száguldozása ellen soha fel nem lépő, a kisgyermekeinket ablakából üvegpalackokkal hajigáló garázdával szemben (szintén saját tapasztalat - hej, kispesti kapitányság!...) még csak egy rendőrkapitányságon történő előállítást sem foganatosító, a keményebb intézkedésre való felszólítást cinikus hangnemben kikérő rendőrség sikoltó rohamkocsik tömegeivel, tömegesen, nyüzsgő hangyabolyként zúduljon kisebb-nagyobb csoportokra, akik egyik legelemibb jogukkal, a véleménynyilvánítás szabadságával élnek.

Amikor 2002 július 4-én, a késő délelőtti órákban elhangzott, hogy a törvény nevében hagyjuk el a hidat, iszonyatos csönd lett. S valami olyat éreztem, hogy ezek most lőni fognak. Magamnak sem tudtam megindokolni a sajátmagam által is teljesen alaptalannak tartott megérzést, de egy hang azt súgta, hogy ezek mindjárt lőnek. Közönyösen siklottak alattunk a gépkocsik a rakparton, mi persze nem mozdultunk; a tömeget végül rendőrroham szorította le a hídról. Mikor beértem a szerkesztőségbe, perceken belül kiderült, hogy megérzésem nem volt alaptalan: egy fotós rögzítette, ahogy az egyik rendőr zászlós elővette a pisztolyát, miközben a földre kényszerítette valamelyik elfogott tüntetőt. Az eset felzúdulást keltett mindazon szemérmesen szűkös, a választók szerény egykettedének véleményét megjelenítő tartományban, amely a nem balliberális sajtónak tartatott fenn (ma sem sokkal tágasabb). Pedig az Erzsébet hídon intézkedő Balogh zászlós (17293 volt az azonosító száma) csak az első fecske volt egy igen borús nyár folyamán, mely mintha azóta sem akarna véget érni.

Mert a tüntetőket, ugye, lelövik. Ez valahogy így szokásos errefelé, a Kárpátok között meghagyott kis rezervátumunkban, s véletlenség akkor, ha baloldali vezetése vagyon az országnak. Ez persze bizonyára nem több, mint szerencsétlen egybeesés, elolvashatja ezt bárki, bármely zömmédia-beli orgánumban.

A rohadt fideszesek, azok voltak. Így magyarázta egy klubbeli (kutya-klubbeli) ösmerősünk, hogy mik is történtek kicsit később, 2006 október 23-án (mit ad Isten, megint ott voltam; mormogtam is a záporozó könnygázgránátokat s a lábamba is csippentő, gumilövedéket okádó fegyverek dörgése között, hogy nocsak, ezek tényleg lőnek), s hogy mely erők egybeesésének köszönhető mindaz, ami a Belvárosban történt. Ha élne ma is egy Petőfi, csillogó szemmel írt költeményben magyarázná, hogy nem is lehetett volna tán ennél szebb és méltóbb ünneplése a szent forradalomnak, mint hogy ismét fölkelés legyen, még ha csak olyan mini felkelés is. Csakhogy ez a ,,népzsaroló dús" (tudom, nem Petőfi, Vörösmarty) nekirohanása volt, neki a békés megemlékezőknek. Ezt magyarázta úgy kutyás ösmerősünk, kinek kissé balrébb dobban a szíve, hogy ott randalíroztak a rohadt fideszesek.

Bamba idealistaként mi mindeközben nemcsak tűrjük mindezt, de türelmesen magyarázgatjuk, hogy ez itt csak egy ilyen átmeneti micsoda, kérem, mi már csatlakoztunk is Európához, ott van la', a kertek alatt. Látják? Ott, ni, már be is jönne ide Európa, csak eltorlaszolták az útját neki. De azért jön.

Csak a törvényeknek kellene kicsit megváltozni, hogy aztán Európa ott a kertek alatt másfelé ne csalinkázzon. Addig tudjuk ugyan, hogy a strasbourgi bíróság döntése alapján nem lehet feloszlatni a villámtüntetéseket, de hát Strasbourg olyan messze van. Kétharmados többség kéne például ahhoz, hogy Európa idáig eljöjjön. És még valami.

Ne is emlegessük, milyen országvezetés alatt, de ugye nemrég volt egy ilyen flashmob, annak rendje s módja szerint be nem jelentve a rendőrségen, melyen felbukkant Észak és Dél követe, a fényes tekintetű Gyurcsány Ferenc, mint a Déli, és Gerhard Schröder, mint az Északi Áramlat építésében erőteljesen érintett (ex- és gyakorló) államférfiak. Ha Bencze olykor lírai logikáját követjük, a rendőrségnek hisztériás gyorsasággal a helyszínre érkező, jól ismert rohamkocsikról kellett volna a tüntetők nyakába ugrálnia, hogy visszaállítsák a Magyar Köztársaság biztonságának újabban vezérelvként kezelt, egyetlen zálogát: a közlekedés zavartalanságát egy mellékutcában. Ehelyett a rendőrök később feloszlatták - az ellentábor esti tüntetését, elvonulást kínálva, ám a megjelölt elvonulási útvonalat elállva a demonstrálók elől.

A tüntetőket lelövik, persze. Könnygázgránáttal, szembe; aztán kapnak viperával is egy keveset. Legalábbis azokat, akik hisznek a véletlenben, hogy egyszer csak beesik ide Európa. Meg azokat is lelövik, akik csak úgy hisznek Európában.

Forrás: MNO
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány már csak az ellenzék
  2008-05-07 21:05:18, szerda
 
  Gyurcsány már csak az ellenzék össze nem tartásában bízik
2008. Május 07. 18:16

Abcúg.hu

A miniszterelnök kizártnak tartja, hogy az ellenzéki pártok közösen a kormány ellenében fogadjanak el adómódosításokat, azt ugyanakkor elismerte, hogy ebben az esetben a kormánynak le kellene mondania. Gyurcsány Ferenc erről beszélt külfölfi újságírók előtt kérdésre válaszolva - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Daróczi Dávid kormányszóvivő. A Fidesz szerint ugyanakkor a kormánynak törvényektől függetlenül le kell mondania, hiszen elvesztette többségét.

Daróczi Dávid elmondta: Gyurcsány Ferenc egy újságirói kérdésre válaszolva jelezte, teljesen kizártnak tartja, hogy az Országgyűlésben az ellenzéki pártok közösen, a kormány ellenében fogadják el például az egykulcsos adó bevezetését. Azt ugyanis nem támogatja a Fidesz, vagy ha taktikai okok miatt mégis megszavazna egy ilyen kezdeményezést, akkor az olyan következményekkel járna, hogy azonnal elveszítené a népszerűségét, amit a populista politizálással szerzett. Ilyen feltételezett esetben persze a kormánynak le kellene mondania, mert a költségvetés és az adótörvények olyan ügyek, amelyeknél, ha a kormány nem tudja elfogadtatni a javaslatát a parlamentben, távozni kényszerül. A helyzet azonban szerinte kizárható ma Magyarországon.

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője erre úgy reagált: Gyurcsány Ferencnek fel kellene ajánlania lemondását vagy bizalmi szavazást kellene kérnie maga ellen, de ez nem a költségvetéstől vagy az adótörvényektől függ, hanem attól, hogy a kabinet elvesztette társadalmi támogatottságát és parlameti többségét is.

Forrás: HírtV
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Büszkeségünk" tárgya a magyar
  2008-05-07 21:04:45, szerda
 
  "Büszkeségünk" tárgya a magyar nyelvű izraeli Új Kelet című napilap
2008. Május 07. 18:34

Abcúg.hu

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök jeruzsálemi látogatásáról, Izrael állam születésének történetéről, Izrael magyar születésű megálmodóiról és a függetlenség napi programokról számol be az Új Kelet, Izrael egyetlen magyar nyelvű független napilapja, amely ünnepi számmal jelentkezett az állam születésének 60. évfordulója alkalmából szerdán.

Az 1948 óta megjelenő újságban egészoldalas írás olvasható arról, hogy Izrael állam születésének 60. évfordulója alkalmából a magyar miniszterelnök mellett Simon Peresz államelnök meghívására Jeruzsálembe érkezik George Bush amerikai elnök, Viktor Juscsenko ukrán államfő, Lech Kaczynski lengyel államelnök és Robert Fico szlovák kormányfő. A híradás szerint Albánia, Ruanda, Horvátország, Burkina Faso magas rangú képviselői is ellátogatnak Izraelbe.

Izrael állam születésének történetét foglalja össze a Kárpát-medencén kívüli egyetlen magyar nyelvű napilap ünnepi számának fő cikke. Az Izrael állam kikiáltását, az első miniszterelnököt, David Ben Guriont, valamint a hatnapos háború végét ábrázoló képek mellett az írás az 1930-as évektől kezdve veszi sorra az állam megszületéséhez vezető út mérföldköveit.

Herzl Tivadar és Max Nordau magyar származású cionista politikusokról, illetve a 100 éve született zsidómentőről, Oskar Schindlerről is cikket közöl az Új Kelet.

Egyidős Izrael államával a Gondos és Sosana nevű haifai könyvkereskedés - olvasható a lapban. Az 1948-ban nyílt bolt alapítója, Gondos Sándor 1946-ban még az Andrássy úton üzemeltetett könyvesboltot, sőt a könyvnapon is standot állított.

Magyarországi hírekről is beszámol az ünnepi kiadás: a Pécsett nyíló Holokauszt Múzeum és a budapesti Országos Rabbiképző Zsidó Egyetem háromnapos konferenciájának is írást szentel a lap.

Az Új Kelet a csütörtöki, függetlenség napi programokra: a haditengerészeti bemutatóra, a légierő akrobatikai mutatványára, a tengeralattjárók felvonulására és a kommandós bemutatóra is felhívja a figyelmet.

Izrael Állam létrejöttét 1948. május 14-én Tel-Avivban deklarálták az ENSZ-szavazást követően. Azóta minden évben a zsidó naptár szerint számított évforduló előtti napon az ország hősi halottaira emlékező gyásznapot tartanak, amikor országszerte egy-két percre megáll az élet és megszólalnak a légvédelmi szirénák.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2008.04 2008. Május 2008.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 831 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3010
  • e Hét: 13277
  • e Hónap: 24388
  • e Év: 177884
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.