Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Tűzoltás közben is lopnak tetv
  2008-05-21 21:32:15, szerda
 
  Tűzoltás közben is lopnak tetvesék a lánglovagoktól - elképesztő
2008-05-21. 11:16

Elképesztő károkat okoznak cigányaink. Nem csak az üzem alatti(!) vasutak sínjeit lopkodják, mit sem törődve az esetleges tömegszerencsétlenséggel, nem csak egy ipari alpinista halálával és egy másik végleges megnyomorodásával járó emelőkosár-ellensúlyokat emelnek el; most oltás közben (!) "csentek" a tűzoltóktól.

"Halálos áldozatot is követelő tűzesetnél lopták el a zalaegerszegi tűzoltók úgynevezett dugólétráját. Bagyó Sándor, a zalegerszegi tűzoltóság sajtóreferense elmondta: csütörtökön este a Vas megyei Nagytilajba, a Béke utcába vonultak egy kigyulladt házhoz. A tűzoltók hajnali négyre fejezték be a munkát, s akkor döbbentek rá, ellopták a dugólétra két tagját. Azonnal értesítették a rendőrséget, de sem az eszköznek, sem a tolvajnak eddig nem akadtak a nyomára. A kigyulladt házban a tulajdonos életét vesztette. "

(langlovagok)

Nem véletlenül írtuk egy régebbi cikkünkben a következőket: “Lehet, a tűzoltóautó felszerelését akarta megdézsmálni [a lánglovagokkal kötekedő cigány], csak látta, szemmel tartják, így beléjük kötött. Egy korszerű tűzoltókocsi felszerelésével együtt 100 millió körül van, egy létrás kivitelű akár 200 millió. Úgyhogy van mit elvinni belőle (navigáció, GPS, stb). Tűzoltó haver mesélte, hogy egy rajban külön egy ember van, aki csak a kocsit figyeli, nehogy eltűnjön belőle valami. Ilyen világ van."

És még csodálkozni fognak, ha a mentősök, tűzoltók beintenek a cigóknak a legközelebbi esetnél, és egyszerűen nem mennek ki... Dögöljenek meg a saját maguk által okozott tűzben. Ami elég gyakori, ugye - emlékszünk még az OCI MK felgyújtására, ahol kiderült (a tűzoltók maguk nyilatkozták!), hogy kábelt égettek az adófizetői pénzből a cigány felsővezetésnek juttatott épületben, és azért keletkezett a tűz? Persze ezt a tüzet is ,,rasszista gyújtogatásként“ tálalták a cigók, meg természetesen a fajvédő lakájmédia.

Pár zsIndex cigánytopicos kommentár + plusz sztori:

Tegnap jártam a raktárunk felé. Akkorát röhögtem!!! Ugye meséltem, hogy egy amerikai cég nálunk raktározta a berendezéseit. Ipari gép, 10 emelet magas. A hozzá tartozó vezetékek karnyi vastagok!!! 1m belőle úgy 20 kiló. Na mindet ellopták a cigányok. Most hogy nézem, úgy néz ki a kerítés mint egy koncentrációs tábor:) A tetejére olyan szögesdrót van húzva méter magasan, hogy oda élő ember be nem jut. Nem gyenge látvány. Mindamellett kiállították a bizonyítványt rólunk a cigányok, mert mikor észrevették a kárt az amcsik, nem gyengén káromkodtak. Több 10 millió a cucc értéke. (Refil)

Tegnap a Blahán volt dolgom. A krt-i részen elmentem egy felállványozott ház előtt. Olyan fura volt a helyzet, mert az emberek többsége (gondolom, akik rendszeresen erre járnak) kikerülték ezt a részt, az árkádok alatt. Én meg kívül mentem. Látom, ott ül egy fószer sárga láthatósági mellényben egy széken az állvány tövében. Megkérdeztem, hogy "ez itt most le van zárva?"- Azt mondta, hogy NEM, csak most pár napig nem tudnak dolgozni az állványon (vmi engedélyeztetési eljárás folyik még), de muszáj valakinek ott ülnie, mert egy másik háznál _fényes nappal_ lebontották az állványt, és elvitték a fémtraverzeket. Ki lehet találni, hogy kik voltak... :-))))) (kékhagyma)

Az semmi! Nálunk kb. 10 éve történt az a sztori, hogy a városközpont legforgalmasabb részén lévő 1 emeletes épület tetején valami javítást végeztek. Amire végeztek nem tudott lejönni a brigád, mert addigra valaki elvitte a 6 méteres alulétrát. Azóta kötéllel kötik felül vagy felhúzzák a tetőre. Tűzoltó ismerősöm is mesélte, hogy vonuláskor a rajban egy ember csak azért van, hogy szemmeltartsa a dolgokat. (ízléstelen ficam)

Kapcsolódó (a fentiek mellett):

Mentőautót vertek szét a véletlenül sem cigányok

Zalakomár: ügyeletes orvost akartak lincselni a cigók + videó

Mentőst vertek Békéscsabán

http://kuruc.info/r/1/25106/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyenesei nem lát jogsértést &#
  2008-05-21 21:25:52, szerda
 
  2008-05-21 21:10
Gyenesei nem lát jogsértést - az MSZP másképp gondolja

Bár Gyenesei István továbbra sem lát jogsértést, az MSZP szerint van jelentősége annak, ha a felek előre megállapodnak egy közbeszerzési eljárás feltételeiben. Az Országgyűlés közbeszerzési albizottságának szocialista elnöke akkor sem tartja tisztességesnek ezt a megoldást, ha csak egyetlen ajánlattevő volt. Egy másik MSZP-s politikus ennél egyértelműbben fogalmazott: ő bűncselekményről beszélt.



Hétfőn az új önkormányzati miniszter azzal próbált érvelni: ha egy közbeszerzési eljáráson egyetlen cég tett ajánlatot, akkor nincs jelentősége annak, ha a felek előre megállapodtak a feltételekben. A Magyar Nemzet birtokába került levél szerint a Gyenesei által vezetett Somogy Megyei Önkormányzatnál valószínűleg ez történt az előző ciklusban, a kaposvári megyei kórház eszközeinek fertőtlenítésére kiírt közbeszerzési eljáráson.

Göndör István, a közbeszerzési albizottság szocialista elnöke szerint ,,nem korrekt", ha a felek egyeztetnek. Végh Tibor MSZP-s honatya törvénytelenségről beszélt.

"Én azt gondolom, hogy kiírás előtt egyeztetni nem elegáns, a büntetőjog is büntetni rendeli. Az más, ha tárgyalásos úton felkérik a résztvevőket, de ott is valamilyen hirdetmény ezt megelőzi, ezt nyilvánosan kell tenni...De azt, hogy egy kiíró egy lehetséges ajánlattevővel előzetesen egyeztet, ezt a törvény jelenlegi állása szerint bünteti" - nyilatkozta Végh.

hírTV
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dr.Nagy Attila: MTA – Ki
  2008-05-21 21:19:44, szerda
 
  Dr.Nagy Attila: MTA - Kinek az Akadémiája?


2008.05.21.

Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia frissen megválasztott elnöke ebben a minőségében is megtartotta debreceni bemutatkozó, nem tudományos, inkább közéletinek nevezhető előadását. E fórumra a volt piarista, majd Csokonai nevét viselő, jelenleg pedig Szent Józsefre keresztelt gimnázium dísztermében került sor. Az előadásnak figyelemkeltő címe volt: Európa jövője és a kereszténység. E helyen korábban jelentős tudománypolitikai és az ország helyzetét érintő előadások is elhangzottak, amit Pálinkásnak ezúttal sikerült meglehetősen alulmúlnia. Annyira, hogy az ott készült felvétel még rövidített formában sem alkalmas bemutatásra, és e sorok írója sem tud erről tartalmi összefoglalót adni. Nem véletlen, hogy egy fiatal, igen udvarias kérdező is azt hiányolta, hogy az előadásból épp a jövőkép és a kereszténység viszonya hiányzott, de ugyanígy nem esett szó az Európai Unióról, az alkotmánytervezetben a kereszténység említésének elmaradásáról stb. Az elhangzott kérdések között volt egy, szintén érdemi válasz nélkül, ami azonban megmaradt a hallgatóságban. Arra a kérdésre, hogy az Akadémia tervezi-e a (debreceni) Orsós Ferenc professzor rehabilitálását, Pálinkás olyan kitérő választ adott, ami ma szánnivalóan közhelyes, de rávilágít a magyar tudomány helyzetére. Orsóst az MTA korábban kizárta sorai közül, ő volt a katyini mészárlás orvosszakértője. Időközben azonban nemcsak a tudomány, de közvélemény is megismerhette a gyilkosságok hátterét, utóbbira példa a nemrég bemutatott lengyel film. Tehát meg lenne a lehetőség a korábban is tisztességes szakmai munkát végző professzor rehabilitálására. Pálinkás azonban a következőket mondta: ,,Nem vagyok történész, tehát nem érzem szakembernek magam ebben a kérdésben". (Megj.: akarat esetén felállítható lenne olyan történészbizottság, amely szakmai véleményt formálna ez ügyben, kérdés, hogy az MTA tagok között vállalnák-e ezt.) Pálinkás kitért arra is, hogy szerinte az ügynek egyéb (politikai) szálai is vannak, vizsgálata talán nem aktuális, és ez egyesek, egyéb közösségek érzékenységét sérthetné. Tehát a tudományos tények vizsgálata, valakinek a rehabilitálása még mindig nem történhet meg tisztán szakmai alapon. Eközben az Akadémia tagjai között megülhetnek a korábban akár dogmatikus marxista, ma ultraliberális filozófiát hirdetők is. Pedig bármilyen széles alapra is helyeződik a tudomány, az előbb említettek valójában mégsem tartoznak a magyar jelzővel illethető tudományosság ágazatai közé.
Az utókor Pálinkás szakmai elképzeléseit is valószínűleg másként fogja igazolni. Utópia ugyanis a magyar tudomány felvirágoztatása, még a külföldről hazahívottakkal is, ha az alapképzések, a mindenszintű oktatás szétverése történik, illetve megtörtént. A bolognai folyamat egésze is megbukhat egyszer, ahogyan ez a kétszintű érettségivel már megtörtént. Pálinkás mindezeknek és az egész uniósdinak közszereplője volt. A ,,nyitott kapu, átláthatóság, mobilitás stb." éppolyan reklámfogás az oktatásban, mint ennek a butaságig leegyszerűsített reklámja, hogy ,,nyissunk kávéházat Bécsben". A ,,hazahívogató" Pálinkás egy tálból cseresznyézik azokkal, akik inkább exportálnák a munkaerőt és a magyar szellemi kapacitást. A magyar tudománytörténet még nem vette észre, hogy az Akadémiának volt orvos elnöke olyan korban, amikor a háttérben megtörténhetett a hatmillió abortusz, volt történész elnöke a legnagyobb történelemhamisítások idején. Most lett egy reáltudósokkal körülvett atomfizikus elnöke, amikor (akár Debrecenben) a világ legnagyobb neutronkutatója épülhet, aminek lehetséges következményeiről a közvélemény tájékoztatása elmarad.

Dr. Nagy Attila
orvos, közíró
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy kép Palesztinából...
  2008-05-21 21:15:10, szerda
 
  Eduardo: Egy kép Palesztinából...


2008.05.21.


Egy kép Palesztinából...

http://www.fusz.hu/images/pal_olive.jpg



Egy csonkított olíva fa dózerolás előtt...
Az asszonyt nem írom le. Egy egyszerű palesztin ember.
Siratja a fát, földjét, hazáját, szabadságát.
Pár nappal ezelőtt, egyik ismerősöm neheztelve szólt: hagynám már abba ezt a palesztin témát...
Miért nem foglalkozol többet a magyar kérdéssel? -inkrepált.
Nem jutott eszembe akkor a megfelelő válasz. Annyira ledöbbentem.
A válaszomat most elküldöm mindenkinek, kinek tehetem:
Nincs magyar ügy.
Palesztin ügy az van.
"Magyar ügy", majd akkor lesz, ha a legegyszerűbb ember is rájön mi mindent veszíthet el végérvényesen, ha nem adja fel tunyaságát és nem harcol jogaiért, hazájaért. "Magyar ügy", majd akkor lesz ha ténylegesen fölvesszük a harcot földünkért, nyelvünkért, hagyományainkért.
Globálisan -tudom, csúnya szó,elvileg mind palesztinok vagyunk.
De -GYAKORLATILAG most a PALESZTINOK harcolnak.
Ők halnak meg nap mint nap.
Az ő fáikat vágják ki.
A nekem is szent olíva fákat...
Ezért van nálam "palesztin ügy".
Ezért folyik még a csapból is. És így is lesz, míg marad egy élő palesztin, míg áll olíva fa a meggyalázott Palesztinában.
Mint magyar ez kötelességem.
Mert majd elvárom, ha eljön a mi harcunknak ideje, hogy mellettünk is kiálljanak.

رﻭﺸﺎ ﻔﻠﻮرﺱ ﺃﺪﻭﺍرﺪ&#6526 1; Eduardo Rózsa-Flores

http://fusz.hu/node/8511
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A fél ország Tubes sorsára jut
  2008-05-21 21:10:10, szerda
 
  A fél ország Tubes sorsára juthat
2008. május 21. 12:53HunHír.Hu-információ

Elkeserítő helyzet alakulhat ki a kiemelt fontosságú honvédelmi területekre vonatkozó legújabb törvénymódosítási javaslatok elfogadása esetén. Amennyiben ez megvalósul, akkor az ország jelentős részén -- többek között sűrűn lakott városi területeken - , a honvédelem szabad kezet fog kapni a területhasználat teljes szabályozása felett. A Magyar Természetvédők Szövetségének, civil partnereinek és a lakosságnak a félelmei sajnos rendkívül indokoltak, hiszen a törvénymódosítások pl. ellehetetlenítenék a tubesi radar, vagy a Kánya--hegyi lehallgatótorony miatt tiltakozókat is, és nem csak itt, de az ország számos más területén is képes lesz a honvédelem akár természetvédelmi területek bekebelezésére. Milyen érdekek húzódnak meg a törvénytervezet mögött, ha pl. az UNESCO Békeváros címet birtokló Pécs is kiemelt katonai övezet lehet?

Civil szervezetek azt kérik a parlamenti képviselőktől, hogy a kiemelt fontosságú honvédelmi terület övezete kerüljön ki az Országos Területrendezési Tervről szóló törvény tervezetéből és a nemzetgazdaságilag kiemelt építési beruházásokról szóló törvénytervezetből.

Május 26-án szavaz az Országgyűlés az Országos Területrendezési Tervről (OTrT) szóló törvény tervezetéhez benyújtott módosító indítványokról. Az Országos Területfejlesztési Tanács munkájában aktív civil szervezetek arra kérik a parlamenti képviselőket, hogy a szavazás során támogassák azon módosító indítványokat, amelyek a kiemelt fontosságú honvédelmi terület övezetének törlését javasolják. A kiemelt fontosságú honvédelmi terület övezete a két szakaszban lefolytatott társadalmi vitát követően került az OTrT törvény tervezetébe. Az övezet meghatározása kidolgozatlan, ez pedig az alapos, körültekintő szakmai előkészítés hiányára utal - vélik a természetvédők.

A kiemelt fontosságú honvédelmi terület övezetéhez az OTrT semmilyen szabályozást nem kapcsol, csak létrehozza a területet. Az övezethez kapcsolódó szabályozást a nemzetgazdaságilag kiemelt építési beruházások engedélyezését megkönnyítő törvénytervezet tartalmazza. Ez a jogszabály többek között megtiltaná az OTrT-ben kiemelt fontosságú honvédelmi terület övezetébe sorolt települések önkormányzatai számára építési tilalom elrendelését a települések teljes közigazgatási területén és megvonná az önkormányzatok és társadalmi szereplők fellebbezési jogát az engedélyezési eljárás során.

Ez azt jelenti, hogy többek között Budapest, Debrecen, Győr, Kaposvár, Kecskemét, Pécs, Székesfehérvár, Szolnok, Veszprém teljes közigazgatási területén nem rendelhetne el az önkormányzat építési tilalmat, és a honvédség bárhol bármilyen építkezésbe kezdhetne saját céljai szerint.

Mivel a kiemelt fontosságú honvédelmi területek átfednek az OTrT-ben meghatározott természet- és kulturális örökségvédelemi övezetekkel, és a nemzetgazdaságilag kiemelt beruházásokról szóló törvény a honvédelmi okokat minden más szempont elé helyezi, konkrét fejlesztések -- így pl. Tubes, Kánya-hegy stb. -- mentén súlyos konfliktusokat idézne elő ezen övezet bevezetése.

Az önkormányzati autonómia ilyen mértékű korlátozása, a demokrácia elveinek megsértése jogbizonytalanságot eredményez és alkotmányossági aggályokat is felvet, ezért teljességgel elfogadhatatlan - tudatta a Magyar Természetvédők Szövetsége.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dr.Nagy Attila: PÁLINKÁSRÓL &#
  2008-05-21 21:09:05, szerda
 
  Dr.Nagy Attila: PÁLINKÁSRÓL - JÓZANUL


2008.05.21.

Pálinkás József atomfizikus lett a Magyar Tudományos Akadémia újonnan megválasztott elnöke. A címbeli keresztnév nélküli megjelölés is egyértelműen utal személyére, hiszen a média jóvoltából neve éppúgy bent van a köztudatban, mint elnök elődeié, Glatzé vagy Vízyé. Az akadémia leköszönő és új elnöke egyaránt megállapították, hogy valamennyi médiacsatorna kiemelten foglalkozott e választással, ahogyan mindketten elégedettségüket fejezték ki az általuk eddig végzett és ezután végzendő munkáról is. A kétoldalú tájékoztatás érdekében az elhangzottakat érdemes a közelmúlt tényeivel kiegészíteni.
Pálinkás neve - oktatási miniszterként - már a 2002-es MTA elnökválasztás előtt is felmerült. E nem kevésbé forrongó korszakot felidézve időszerű újra szólni arról a tudósításról, ami az előtt egy évvel, nevezett államtitkárságának idején hangzott el. Ebben védelmébe vette azt a szombathelyi Tanárképző Főiskolát, ahol október 23-a nem nemzeti ünnep, hanem nyíltan vagy kevésbé sokkal inkább november 7-ét ünnepelnék. A tisztánlátásban akkor is egy debreceni vélemény segített: ,,Államtitkár úr nyilatkozata igen meghökkentett, és a mai napig érthetetlen számomra. Kissé a régi idők pártfelelőseinek óvatos, tudatformáló gyakorlatát idézte. Szerinte ma a felsőoktatási intézményekben minden rendben van, s a legtöbb egyetemen, demokratikus jogrendünkben egy haja szála sem görbülhet ma már a bátor véleménynyilvánítónak. Úgy látszik az államtitkári ,,magaslesről" ennyi látható a mai magyar valóság oktatási szférájának gyötrelmeiről. A lent élők, a munkahelyükért és megélhetésükért küszködők, a magyarságukat, kereszténységüket, antikommunizmusukat megvallók azonban nap mint nap szembesülhetnek a meztelen igazsággal: minden állami intézményben, sőt az egyházi iskolák jó részében is ők az irtani való, az elüldözendő, másodrendű munkavállalók, s velük szemben sorakoznak fel a kőkemény csatárláncot alkotó volt kommunista és vezető posztokat betöltő főigazgatók, rektorok. Többségük igazgatási módszerében nyoma sincs a törvények tiszteletének, a demokratikus szellemnek. Az intézményre telepített jogászaikkal megtalálnak minden olyan jogilag szabályozatlan rést, kiskaput, amelyekkel könyörtelenül végrehajtják a maguk és érdekszövetségeseik elképzeléseit. Nagyobb félelmet gerjesztenek a felelőtlenül liberalizált törvénykönyvekkel megtámogatva, mint amilyen a régi pártállami idők vége felé volt." Akkoriban nem mondott semmit az államtikár úrnak, hogy a szombathelyi főiskola közfelháborodást kiváltó ügyeiről csak neve elhallgatásának és hangja eltorzításának garantálásával merte vállalni a nyilatkozatot az egyik ott dolgozó.
Pálinkás elnökségét most elsöprő többséggel szavazta meg az Akadémia. A kiemelt médianyilvánosságot lehet magyarázni a tudománynak pártokon felülálló voltával, de valószínűleg másról van szó. Pálinkás (korábbi MDF-es, majd Fidesz-es háttérrel) már 2002-ben is kapott jelölést, amiről akkoriban nyilatkozta: ha jelölik az elnöki posztra, azt megtiszteltetésnek érezné és elfogadná. E küzdelemben most alulmaradt (többek között, szintén Debrecenből) Fésüs László, volt MSZMP-s, egyre nyíltabban liberálisnak tekinthető akadémikus. Azonban feltehetőleg ő sem fog megállni az ismételten megkapott rektorságnál. Legutóbbi székfoglalójában már utalt arra, hogy kívánatos lenne egy új felsőoktatási minisztériumot szervezni. Ez előrevetíti annak lehetőségét, hogy egy gondosan tervezett miniszterség után - Pálinkáshoz hasonlóan - ő is beüljön majd az Akadémia első székébe. A váltás pedig éppoly zökkenőmentes lehet Pálinkás után is, mint Glatz, majd Vízy leköszönésekor történt.
Pálinkás egyik első elnöki előadását épp Debrecenben, a Szent József Gimnáziumban fogja tartani Európa jövője és a kereszténység címmel. E program biztosan előre megtervezett, valószínűsíthető, hogy az elnökválasztás is az volt.

Dr. Nagy Attila,
orvos, közíró
FÚSZ
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csak most kaphatják meg a végt
  2008-05-21 19:54:36, szerda
 
  Csak most kaphatják meg a végtisztességet a protektorátusban elpusztult német hősök
2008. május 21. 16:44HunHír.Hu

A nyugat-csehországi Chebben helyezik örök nyugalomra annak a mintegy 4000 német katonának a földi maradványait, akik a II. világháború idején Csehország területén vesztették életüket - döntött a chebi városi tanács. A partizánok meg a zsidók tiltakoznak.

A szerződést a külföldi katonai sírokat gondozó német szervezettel május 26-án írják alá. A chebi döntés egy több éve húzódó, érzékeny ügy végére tett pontot. A német katonai temetőt a chebi városi temető civil részében alakítják ki, s a német fél mintegy 25 millió koronás összeggel járul hozzá a terület rendbetételéhez és megfelelő átalakításához.

A cseh területen elhunyt német katonák földi maradványait a külföldi német katonai sírokat gondozó szervezet a kilencvenes évek közepétől kezdve gyűjtötte össze, de miután elfogyott a pénze, a mintegy 4000 katona maradványait öt éve ládákban elraktározták az észak-csehországi Ústí nad Labem egyik elhagyott ipartelepén.

Miután a Mladá Fronta Dnes című lap 2006 márciusában nyilvánosságra hozta a dolgot, országos botrány támadt, s a cseh és a német fél tárgyalásokat kezdett a helyzet mielőbbi rendezése érdekében. Az akkor megszületett cseh-német megállapodás értelmében a mintegy 4000 katonát ideiglenesen a Brdy katonai kiképző körzetben temették el. A németek 2008-ig bérbe vették a területet, s fizetik az összes további költséget is. Miután azonban Chebben elkészül a német katonai temető, a Wehrmacht-katonák földi maradványait ott fogják végső nyugalomra helyezni.

Cheb (német nevén: Eger) a szudétanémet határvidéken fekszik, s a II. világháború előtt a helyi lakosok többsége németnek vallotta magát. A II. világháború után, a hírhedt Benes-dekrétumok alapján a németeket háborús bűnösnek nyilvánították és kitelepítették a korabeli Csehszlovákiából.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Romániában már lelövik az ork
  2008-05-21 19:45:35, szerda
 
  Romániában már lelövik az ork színesfémtolvajokat
2008-05-21. 15:33

"Lelőtték, mert vasúti alkatrészeket akart lopni

Lelőttek egy férfit Cernavoda közelében, amikor vasúti alkatrészeket akart lopni harmadmagával az Anghel Saligny híd melletti vasúti felújítási munkálatoknál.

A három férfit egy cernavodai rendőr vette észre, aki először felszólította őket, hogy álljanak meg. Mivel a felszólítás eredménytelen maradt, a rendőr a levegőbe lőtt, de a tolvajok erre sem álltak meg, ezért feléjük irányította a rendőr a pisztolyt, és lőtt. A lövés eltalálta az egyik férfit, aki belehalt a sérülésbe, egy másikat a rendőr tartóztatott le, a harmadik pedig elmenekült.

Az ügyet a konstancai ügyészek vizsgálják. A rendőrség szerint a környékről rendszeresen lopják a vasúti felszerelést, mert a fémalkatrészek nagyon értékesek."

(manna.ro)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Iskolaigazgató lehet a zsidók
  2008-05-21 19:43:42, szerda
 
  Iskolaigazgató lehet a zsidók által meghurcolt tanár - beindult a fasisztázó gépezet, cáfol a polgármester
2008-05-21. 11:41

Friss: Véletlenül ismét igazunk volt: a helyi polgármester szerint is csak a cionista Népszava próbál uszítani és hangulatot kelteni. Szerencse, hogy a bánat sem olvassa.

Cáfolja a tordasi polgármester, hogy településén forrna a levegő az iskolaigazgató-választás miatt. Juhász Csaba szerint pusztán csak hangulatkeltésről van szó - önt tiszta vizet a pohárba a fasizmussal aligha vádolható M1-es Híradó.


Korábban írtuk: Forr a hangulat a Fejér megyei Tordason, ahol iskolaigazgatót választ az önkormányzat - írja a magyarellenes Népszava. Valójában a zsidók feje forr, amiért úgy tűnik, nem tudtak végkép kicsinálni egy történelemtanárt, aki a háborús bűnösség alól felmentett Hunyadi hadosztály egyenruháját viselte a szovjet és az amerikai társaságában (azokkal persze nincs baj) egy történelmi játékban. Így hát megpróbálják bepótolni, ami eddig nem sikerült, tönkretenni még jobban egy újabb magyar életet.

A szülők úgy értesültek, hogy az öt pályázó közül a testület Kosaras Péter Ákost látná szívesen a vezetői székben - írja a cionista lapocska, ennek alapján próbálja megelőzni a bajt, s elkerülni a Tel-Avivból érkező fejmosást.

A "tordasiak" féltik jó hírű művészeti iskolájukat, ezért szerdán demonstrációval tiltakoznak a történelemtanár kinevezése ellen - szervezi a zavarkeltést a lap. Érthető, nem: az egész Tordas tüntetni készül, egy emberként. Nemcsak néhány komcsi és gyűlölködő zsidó. Majd meglátjuk, kik lesznek ott.

Addig is elevenítsük fel kicsit a történteket.

Az igaztalanul elbocsátott tanár mellett tüntettek + fotók

Kosaras-ügy: kétes üzletei, cionista kapcsolatai vannak a budakeszi Fidesznek

A budakeszi Zsidesz érdeke az "SS-botrány" - frissítve a meghurcolt tanár nyilatkozatával

Felmentették a történelmi játékban részt vevő igazgatóhelyettest

http://kuruc.info/r/26/25105/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Deportálták a magyarokat Cseh
  2008-05-21 19:41:47, szerda
 
  Deportálták a magyarokat Csehszlovákiából
2008. május 21.

A felvidéki magyar lakosság erőszakos kitelepítésére, a csehszlovák terrorra emlékeztek a deportált magyarok és hozzátartozóik az elmúlt hétvégén Nyíregyházán.
1947-ben a csehszlovák hatóság Csehországba és a mai Magyarországra toloncolt több tízezer útjában álló, szülőföldjén élő magyart. A Felvidékről 70 faluból érkeztek hozzátartozók. Az megemlékezésről az MR1-Kossuth Rádió Határok nélkül című magazinja tudósít.

Deportáltak 1300 embert Diószegről, ahol 4700 lélek élt 1947-ben. Szabó Antal édesapját Csehországba deportálták kényszermunkára, egyik nagybátyját Magyarországra kitelepítették, a másik nagybátyja otthon maradhatott. A nacionalista csehszlovák politika, a "kassai törvények" néven emlegetett hírhedt terrorintézkedések "szétzüllesztették a diószegi magyarságot" - emlékezik vissza Szabó Antal.

Kiválasztották a leggazdagabb magyar családokat, őket deportálták elsősorban, hogy a Békés megyei Pitvarosról érkező szlovákok gazdag portákat kapjanak. Akinek neve rákerült a listára, annak nem volt menekvés...

MR1-Határok nélkül , Veszprémi Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2008.04 2008. Május 2008.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 831 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 754
  • e Hét: 14984
  • e Hónap: 26095
  • e Év: 179591
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.