|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2015-02-15 23:06:33, vasárnap
|
|
|
Csőben sült padlizsános egytál
Hozzávalók 4 személyre:
4 közepes padlizsán
4 paradicsom
2 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg zsemlemorzsa
5 evőkanál olaj
1 csipet oregánó
Elkészítés:
A padlizsánt és a paradicsomot megmossuk, szárazra töröljük. A padlizsán szárát levágjuk, húsát héjával együtt kb. 2 cm-es karikákra vágjuk. Megsózzuk, egy zománcozott szűrőbe tesszük, és hagyjuk lecsepegni. A paradicsomot 3-4 db széles karikára vágjuk, gyengén megsózzuk. A hagymát, a fokhagymát apróra vágjuk.
A hagymát, fokhagymát összekeverjük 2 evőkanál olajjal, a zsemlemorzsával, kevés vízzel, oregánóval. Jól kikeverjük a masszát, hogy lágy legyen, de ne folyós. A padlizsánt folyó víz alatt leöblítjük, és szárazra töröljük. Egy nagy serpenyőben olajat forrósítunk, és a padlizsánok mindkét oldalát átsütjük. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. Kiolajozunk egy tűzálló tálat, és beleterítjük a padlizsánokat. Rárakjuk a paradicsomkarikákat, beterítjük a hagymás masszával, sózzuk, borsozzuk. A sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük. Azonnal, forrón tálaljuk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 35 perc múlva
1 adag: 350 kcal
Megjegyzés:
Fotó: Kerekes
Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2015-02-15 23:03:46, vasárnap
|
|
|
Ananászos pulykacsíkok
Hozzávalók:
25 dkg pulykamellfilé
2+2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál rizsliszt
10 dkg sárgarépa
10 dkg cukkini
1 csokor újhagyma
1/2-1/2 zöld, sárga és piros húsú paprika
1 nagy diónyi friss gyömbér (vagy 1/4 kávéskanál őrölt)
2 gerezd fokhagyma
20 dkg darabolt ananász (befőtt)
1/2 kávéskanál koriandermag
2 evőkanál méz
3 evőkanál ketchup
4 evőkanál borecet
1-2 csipet chilipor
2 kávéskanál étkezési keményítő
2+2 evőkanál olaj
Elkészítés:
A húst leöblítjük, vékony csíkokra vágjuk. Összekeverjük 2 evőkanál szójaszósszal és a rizsliszttel, majd lefedjük, és a hűtőszekrényben 1 órát érleljük.
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A sárgarépát és a hámozatlan cukkinit vékony csíkokra metéljük. Az újhagymát 10-12 cm zöldjével együtt rézsútosan felkarikázzuk. A paprikákat vékony csíkokra-rombuszokra aprózzuk. A gyömbért és a fokhagymát meghámozzuk, a gyömbért finomra reszeljük, a fokhagymát áttörjük. Az ananászt leszűrjük, levéből 1 dl-t félreteszünk. A koriandert durvára törjük.
A mézet, a ketchupot, a borecetet, a maradék 2 evőkanál szójaszószt, a chiliport és a félretett ananászlét simára keverjük az étkezési keményítővel, ízlés szerint sóval és borssal.
Serpenyőben felforrósítunk 2 evőkanál olajat, rádobjuk a húst, és folyamatosan kevergetve élénk tűzön aranybarnára pirítjuk (3-4 perc). Egy másik, mélyebb serpenyőben/wokban felhevítjük a maradék 2 evőkanál olajat, beledobjuk a gyömbért, a fokhagymát és a koriandermagot, néhány másodperc múlva a hagymát, és fél percig pirítjuk. Hozzáadjuk a paprikaféléket, további 1 perc múlva a sárgarépát és a cukkinit, végül az ananászt, majd erős tűzön, folyamatosan keverve 3-4 percig sütjük. Ezután hozzákeverjük a húst, ráöntjük a mártást, és éppen csak sűrűsödésig forraljuk (1-2 perc).
Párolt rizs illik hozzá.
Megjegyzés:
Lajos Mari receptje, a fotót Joci küldte. Köszönjük!
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2015-02-15 23:01:46, vasárnap
|
|
|
Zöldborsóleves III.
Hozzávalók:
30-40 dkg zsenge borsó
1 kisebb fej vöröshagyma
2 közepes szál sárgarépa
1 közepes szál petrezselyem
fél közepes nagyságú karalábé
1 csokor petrezselyemzöld
fél dl étolaj
1 evőkanál őrölt paprika
2 evőkanál liszt
ételízesítő
bors
só
1 dl tej
A galuskához:
1 tojás
diónyi olvasztott vaj
liszt (a tojás nagyságától függ, általában 1,5-2 púpozott evőkanállal teszek bele)
Elkészítés:
Az olajon a hagymát megdinszteljük, rászórjuk a pirospaprikát, majd rátesszük a borsót, és fedő alatt elkezdjük párolni. Hintünk rá ételízesítőt, borsot, sót. Megpucoljuk a sárgarépát, a petrezselymet, a karalábét, felkarikázzuk, kockázzuk, ki hogy szereti.
Hozzáadjuk a borsóhoz, beletesszük a petrezselyemzöldet is, és kevés víz hozzáadásával készre pároljuk. Mikor majdnem zsírjára sült, 2 evőkanál liszttel meghintjük, elkavarjuk, és felengedjük meleg vízzel.
A tojást felverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, pici sót teszünk bele, és a liszttel lágy galuskatésztát készítünk. A galuskaszaggatóba tesszük a tésztát, és gyors mozdulatokkal apró galuskákat szaggatunk. Hozzáadjuk a tejet, néhány percig forraljuk, és tálalhatjuk is.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Jabaki2 küldte. Köszönjük!
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2015-02-15 22:45:39, vasárnap
|
|
|
Heti menü ajánlat - 2015. február 16-22.
Hétfő:
Előétel: Zöldborsóleves
Főétel: Ananászos pulykacsíkok párolt rizzsel
Desszert: Narancs
Vegetáriánus ajánlat: Csőben sült padlizsános egytál
Kedd - Hobbychef receptjeiből válogatunk
Előétel: Kacsa-húsleves grízgaluskával
Főétel: Rántott csirkemáj kakukkfüves sütőtökkel
Desszert: Madártej tojáslikőrrel
Vegetáriánus ajánlat: Rántott patisszon burgonyapürével
Szerda:
Előétel: Kukoricás paradicsomleves
Főétel: Egyszerű töltött csirkecomb
Desszert: Almás pite nagyitól
Vegetáriánus ajánlat: Fűszeres tojás tésztafészekben
Csütörtök:
Előétel: Csicsókakrémleves
Főétel: Káposztafőzelék virslipörkölttel
Desszert: Körte
Vegetáriánus ajánlat: Káposztafőzelék tükörtojással
Péntek:
Előétel: Olasz csirkeleves
Főétel: Krumplistészta (grenadírmars) baconnel és vörösborral
Desszert: Sütőtökös zabkeksz
Vegetáriánus ajánlat: Krumplistészta (grenadírmars)
Szombat:
Reggeli: Gyors kakaós csiga habos kakaóval
Előétel: Joghurtos körteleves főzés nélkül
Főétel: Gombás halpaprikás galuskával
Desszert: Tiroli almás rétes
Vacsora: Tepertőkrém házi tepertőből, kenyérrel, laza fröccsel
Vegetáriánus ajánlat: Focaccia szárított paradicsommal és mediterrán fűszerekkel
Vasárnap:
Reggeli: Tojásrántotta kolbásszal és hagymával, tea
Előétel: Tejszínes fokhagymakrémleves
Főétel: Gnocchi marhahússal fehérborsos mártásban
Desszert: Rácsos linzer finomabban
Vacsora: Burgonyás rakott palacsinta
Vegetáriánus ajánlat: Hagymás-majonézes tésztasaláta
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-menük |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2015. Február
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
278 db bejegyzés |
e év: |
4135 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 3421
- e Hét: 12924
- e Hónap: 26829
- e Év: 156536
|
|
|