Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Gyertyaszentelő Boldogasszony mise Dobszay László emlékére
  2017-02-22 16:43:50, szerda
 
  Pax tv videó Link

- Dobszay László Szeged, 1935. február 2. - Budapest, 2011. augusztus 26.) Széchenyi-díjas magyar zenetörténész, népzenekutató, karnagy, egyetemi tanár.
zenetörténész, népzenekutató, karnagy, egyetemi tanár
.


Nős, házasságából hét gyermek született, ebből két leány- és öt fiúgyermek.
Hét gyermeke: Dobszay Ágnes (1961-), Dobszay Tamás (1962-) történész, az ELTE BTK egy. docense, Dobszay János (1963-) újságíró, a Heti VG munkatársa, Dobszay Gergely (1965-), Dobszay Ambrus (1966-), Dobszay Anna (1971-) és Dobszay Márton (1975-).
Legkisebb gyermeke Dobszay Benedek, a magyarországi ferences rendtartomány provinciálisa
A Magyar Egyházzenei Társaság örökös elnöke, a Magyar Tudományos Akadémia Zenetudományi Bizottsága, az International Society of Musicology vezető testületének és az Európai Tudományos Akadémia (Academia Europaea) meghívott tagja volt. Részt vett számos nemzetközi sorozat és folyóirat szerkesztőbizottságának a munkájában. Elnöke volt a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémiának, de posztjáról 2011. április 20-án lemondott, mivel méltánytalannak tartotta, hogy az ,,ellen-akadémia", a Magyar Művészeti Akadémia nevesítve bekerült az új Alkotmányba.[2]
Dobszay László zenekutatói tevékenységét, a régi zene oktatásában és előadásában folytatott munkáját itthon és külföldön is elismerték. Hatvanadik születésnapján David Hiley, a neves brit zenetudós így méltatta: ,,Dobszay László nemcsak a gregorián zene kutatásában és muzikológiában, hanem a zenepedagógia, a jelenkori liturgikus zene és az előadóművészet terén is kiemelkedőt alkotott. a Schola Hungaricával új mintát teremtett a gregorián ének értő válogatásában és előadásában. Zenetudományi munkái ugyanakkor a 16-18. századot is átfogják, Bartók zenéjének is tekintélyes ismerője, s a monumentális Musicalia Danubiana sorozat irányítói közé tartozott.
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Kapuslegendák találkoznak a BL-ben
  2017-02-22 10:23:13, szerda
 
  Hazai pályán fogadja ma este a két éve döntős Juventust az FC Porto a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A két csapatnak ez lesz a negyedik találkozása, és a statisztikák szerint az olaszok az esélyesek, hiszen eddig a Porto nem tudta megverni a ,,zebrákat".
A párosítás pikantériáját a két kapus személye adja. A portugáloknál Iker Casillas, az olaszoknál pedig Gianluigi Buffon nevével kezdődik a csapatnévsor, előbbi az abszolút rekordot jelentő 163., utóbbi pedig a 102. mérkőzésén lép pályára a BL-ben.
A kép bal oldalon Gianluigi Buffon a jobb oldalon Iker Casillas látszik
...... .........

 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
A vak is látta, hogy ez gól volt!
  2017-02-22 10:15:55, szerda
 
  Ismét kiderült, hogy szükség lenne a videóbíró bevezetésére a labdarúgásban, hiszen a Real Betis-FC Barcelona spanyol bajnoki mérkőzésen a katalán együttesnek nem adtak meg egy szabályos gólt.
Bár a meccs összképét nézve a Barcelona játékosai elégedettek lehetnek az 1-1-es eredménnyel, hiszen az idei szezon egyik leggyengébb teljesítményét nyújtották, azonban a játékvezető igen csúnyán benézett egy gólt. Történt ugyanis, hogy a 76. percben 1-0-s hazai vezetésnél egy jobb oldali beadást követően Luis Suárez lőtte el a labdát, amelyet Aissa Mandi, a hazaiak védője vágott ki, csakhogy a labda cirka egy méterre bent volt a kapuban. A televíziós lassításokból egyértelműen kiderült, hogy szabályos találattól fosztották meg a Barcát, Alejandro Hernandez Hernandez bíró azonban ezt nem látta.
A találkozó után Luiz Enrique, a Barcelona vezetőedzője ismételten a videobíró-rendszer bevezetése mellett foglalt állást.
- Láttam egy fotót az akcióról. Most is azt mondom, amit korábban: a játékvezetőknek szükségük van segítségre, és ebbe a technikai támogatás is beletartozik - mondta a 46 éves edző.
Ezzel a döntetlennel a Barcelona igen nehéz helyzetbe került, mivel hátránya a listavezető Real Madriddal (amely tegnap 3-0-ra verte a Real Sociedadot) szemben már négy pontra dagadt, ráadásul a fővárosiak egy meccsel kevesebbet játszottak.

Meg nem adott szabályos gól videója Link
 
 
0 komment , kategória:  Lionel Messi  - Barcelona   
Kiss Attila Olaszországban világbajnok lett.
  2017-02-22 10:11:55, szerda
 
  ...... .........


Az óradnai közösség római katolikus papja, idén február 16-19. között az olaszországi Millegrobbéban (Alpe Cimbra) megrendezett FISTC sprint kutyaszánhajtó világbajnokságon vett részt és hatkutyás szibériaihusky-fogattal szerezte meg az első helyet.
A korábban kétszeres európai bajnok és világbajnokságon második Kiss Attila végig vezette a versenyt a mezőnyében a világ egyik legismertebb pályáján, és így megszerezte a világelsőséget.
 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
Átadták a Duna Arénát
  2017-02-22 09:57:32, szerda
 
  Fürjes Balázs kedden bejelentette, hogy a szerződésben vállalt határidő előtt és költségkereten belül elkészült a nyári vizes világbajnokság központi létesítménye, amelyet Duna Arénának kereszteltek el.
Ez a nap az összefogásról, a magyar tehetségről és az ígéretek betartásáról szól" - jelentette ki az egyes kiemelt jelentőségű budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos a keddi ünnepélyes eseményen.
Mindenki kivette belőle a részét, az új Duna Aréna felépítése megmutatta, hogy mire vagyunk képesek, ha összefogunk - mondta Fürjes Balázs, aki szerint "az adott szó megtartása ezekben a napokban kicsit felértékelődik Budapesten".
Mire vagyunk képesek, ha igazán összefogunk, ha kitartunk az adott szavunk mellett, ha nem szegjük meg ígéreteinket, ha nem áruljuk el az összefogást..." - fogalmazott.
A Duna Aréna rekordidő alatt, világszínvonalon, költségkereten belüli felépülése megmutatta, hogy a magyarok összefogása, párosulva a magyar tehetséggel, igenis csodákra képes" - mondta Fürjes Balázs, hozzátéve, hogy a XXI. század első budapesti, olimpiai versenyekre is alkalmas létesítménye, a 15 évvel ezelőtt felépült Papp László Sportaréna tervezésében még angol és amerikai cégek segédkeztek, míg a kivitelezésben a legnagyobb francia építőipari vállalat vett részt, ugyanakkor a 15 ezres Duna Aréna már száz százalékig magyar sportlétesítmény.
A Duna Aréna jelképes kulcsát Tarlós István főpolgármester és Fürjes Balázs közösen nyújtotta át a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkának, aki válogatott társaival együtt hamarosan birtokba veheti az uszodát.
.........


Ez a mai nap ünnep számunkra, mondhatom az úszók nevében, hogy nagyon örülünk, hogy elkészült a Duna Aréna. A vízfelületi problémáink egyből meg fognak oldódni. Amikor belépünk ebbe a létesítménybe, egyből érzem azt, hogy milyen nagyszerű lesz majd nyáron hazai környezetben versenyezni. Most rajtunk a sor, hogy úgy készüljünk fel, hogy a magyar szurkolók jól érezzék magukat a világbajnokságon" - mondta Hosszú Katinka.

A beszédek után a jelenlévők körbejárták a létesítményt, majd a junior-, felnőtt- és paraúszó-válogatott tagjai felavatták az 50 méteres melegítő medencét: az első két hosszt Bernek Péter, Papp Márk, Novoszáth Tamás, Novoszáth Noel, Papp Bianka, Lavotha Oszkár, Verrasztó Evelyn, Gyurta Dániel, Cseh László és Hosszú Katinka úszta le a Duna Arénában.

M4 Videó Link

Yotube videó Link

Nagyobb kép Link
...... ..............



- Válogatott úszók balról jobbra: Papp Bianka paraúszó, Cseh László olimpiai ezüst- és bronzérmes úszó, Lavotha Oszkár, Verrasztó Evelyn Európa-bajnok úszó, olimpikon, Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok úszó, Bernek Péter rövid pályás világ- és Európa-bajnok, Papp Márk olimpikon, Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó, Novoszáth Tamás és Novoszáth Noel junior válogatott úszók a Duna Arénában, a nyári vizes világbajnokság központi létesítményében a helyszínbejárás napján, 2017. február 21-én
...... ..........

 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Napos téli idő
  2017-02-22 09:44:10, szerda
 
  ..

 
 
0 komment , kategória:  tél képekben és versben  
Érdekes téli kép
  2017-02-22 09:41:45, szerda
 
  ........

 
 
0 komment , kategória:  tél képekben és versben  
Kapui Ágota: Fagy keringő
  2017-02-22 09:40:03, szerda
 
  ...... ......


Ajkainkat tél rajzolja kékre,
körmünk fénye régen megkopott,
ruhánkra a zúzmara fehérje,
jégcsap tűvel fagyot foltozott.

Tovasiklunk január jegében
- sors-keringő töretlen varázs -
körbe-körbe forgatnak az évek...
E szédült táncot majd folytatja más.

...... ......

 
 
0 komment , kategória:  tél képekben és versben  
Valentin hinta
  2017-02-22 09:22:53, szerda
 
  ....

 
 
0 komment , kategória:  tél képekben és versben  
Hóemberek ruhában
  2017-02-22 09:18:40, szerda
 
  ...... ......



...... ........... ...........



Hógolyózni jó
...... .........



...... ..............

 
 
0 komment , kategória:  tél képekben és versben  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2017.01 2017. Február 2017.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 245 db bejegyzés
e év: 3932 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 9652
  • e Hét: 32712
  • e Hónap: 65866
  • e Év: 299613
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.