Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Az Árpád-kor Utolsó Évtizedei
  2020-11-16 17:05:11, hétfő
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Iskola  
2013.03.12 Pétertől XVI. Benedekig
  2020-11-16 17:01:35, hétfő
 
  A pápaválasztás kapcsán Pétertől XVI. Benedekig címmel tartott előadást a pápaságról Székely János püspök az Esztergomi Helischer József Városi Könyvtárban.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Zsigmond Magyar Király és Német-Római Császár
  2020-11-16 16:58:14, hétfő
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Háló tábor Vépen_Dr. Székely János előadása
  2020-11-16 16:52:57, hétfő
 
  Martinus Tv 2018.07.31_Háló tábor Vépen_Dr. Székely János előadása.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Szentírás üzenete - 2020. november 16.
  2020-11-16 16:47:24, hétfő
 
  Németh Tamás vépi plébános gondolatai

Videó Link

...... ...........

 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Az Ország Három Részre Szakadása
  2020-11-16 16:44:13, hétfő
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Imádkozzunk együtt ismét napról napra a járvány ....
  2020-11-16 16:32:48, hétfő
 
  Imádkozzunk együtt ismét napról napra a járvány megszűnéséért!
...... .............



Videó Link

Kedves Barátaink!
A pandémia első hulláma enyhülésekor, a tavaszi veszélyhelyzet végén, május 31-én közel három hónap közös imádság után úgy váltunk el, hogy folytatjuk az imádságot, de bíztunk benne, hogy hasonló célból nem kell újra összejönnünk.
Most azonban ismét járványügyi veszélyhelyzetben vagyunk, és ismét arra hívunk mindenkit, hogy fejezzük ki együttérzésünket és közelségünket a koronavírus-fertőzésben szenvedők felé, mindazok felé, akik betegek, imádkozzunk elhunytainkért hazánkban és határainkon túl. Mindenkit arra hívunk, hogy szólítsuk meg együtt Istent, aki életünknek és hitünknek forrása. Aki mindig többet ad nekünk, mint amit megérdemlünk és kívánhatunk. Árassza ránk irgalmát, bocsássa meg nekünk, amivel lelkiismeretünk vádol, és amit szinte már kérni sem merünk, adja meg nekünk atyai jóságából.
Arra hívunk mindenkit, hogy a járványveszély elvonulásáig a déli imádságot követően fohászkodjunk együtt mindennap Istenhez Erdő Péter bíboros, prímás imádságával, és kérjük a Szűzanya oltalmát Ferenc pápa felajánló imája segítségével.

A közös imát naponta 11.55-től, itt a Magyar Kurír YouTube-csatornáján élőben közvetítjük a budapest-angyalföldi Szent Mihály-templomból. Az imádságot a kihelyezett Oltáriszentség előtt Kuzmányi István diakónus, főszerkesztő vezeti.
Csatlakozzanak imádságunkhoz!

Budapest, 2020. november 12.

*
Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Titkársága
Pázmány Péter Katolikus Egyetem
Magyar Kurír és Új Ember szerkesztősége
Böjte Csaba, Csókay András és Szikora Róbert, a világesemény hírnökei
Fodor Réka missziós orvos, az Afréka Alapítvány megálmodója
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Élő közvetítés kezdete: 2020. nov. 13. - karácsonyi videó
  2020-11-16 12:54:38, hétfő
 
  Instrumental Christmas Music: Christmas Piano Music & Traditional Christmas All is Bright Tim Janis
Gyönyörű felvételek a téli tájakról
Videó Link

...... ........... .............

 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
Skóciai Szent Margit 11.16
  2020-11-16 12:51:08, hétfő
 
  - Igenaptár oldalon Link

- Wikipedia oldalon Link
Magyar származású Szent Margit a II. Malcolm második feleségeként Skócia királynéja lett 1069-ben.
Margit minden angol királynő ősanyja lett azáltal, hogy leánya, Matild, Hódító Vilmos legkisebb fiának, I. Henriknek lett a felesége. Legkisebb fia I. Dávid néven követte apját a skót trónon, ám mindvégig az angolok irányítása és ellenőrzése alatt uralkodott. A királyné népének jótevője, a szegények segítője, az Egyház pártfogója volt.

- Magyar kurír oldalon Link
Képen: Margit evangéliumos könyvének részlete
...... ............



- Újraéled a Skóciai Szent Margit tiszteletére szervezett zarándoklat hagyománya
Itt olvasható Link

- Skóciai Margit 1093. november 16-án halt meg. Már közel volt életének utolsó órája, amikor megérkezett a hír, hogy férje és egyik fia elesett a csatatéren. Margit még ezt a tragikus hírt - ezt a szenvedést is úgy fogadta, mint olyan próbatételt, mellyel az úr őt erősíti.
Szenté avatására 1251-ben került sor. Emlékét - a nép szívén kívül az edinburgh-i várban egy kápolna, Skócia különbözö pontjain pedig számtalan és sokféle helyszín - barlang, modern kórház - őrzi.

- Katolikus oldalon Link

- Mecseknádasd oldalon Link

- Árpád-házi hercegnő Skóciában Link

- Skóciai Margit nyomában Link

- Szentangyalok plébánia Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
33. évközi hét hétfő 11.19
  2020-11-16 12:25:27, hétfő
 
  SZENTLECKE a Jelenések könyvéből
Isten számon kéri az első szeretet megfogyatkozását.
Íme, Jézus Krisztus kinyilatkoztatást ad, amelyet Isten azért bízott rá, hogy megmutassa szolgáinak mindazt, aminek csakhamar meg kell történnie. Ezért elküldte angyalát, és így jelentette ki szolgájának, Jánosnak, aki tanúskodik arról, amit Isten mondott, és amiről Jézus Krisztus tanúságot tett: mindenről, amit látott. Boldog, aki olvassa, és boldogok, akik hallgatják ennek a jövendölésnek szavait, megtartva mindazt, ami fel van jegyezve benne, mert a beteljesülés ideje közel van.
János (üdvözletét küldi) a hét kis-ázsiai egyházközségnek: Kegyelem nektek és békesség Istentől, aki van, aki volt, és aki eljövendő; valamint a hét (ajándékú Szentlélektől, aki Isten trónja előtt áll, és Jézus Krisztustól!
Látomásom volt, és hallottam, amint az Űr ezt mondta nekem: ,,Az efezusi egyház elöljárójának írd meg! Így szól az, aki jobbjában a hét csillagot tartja, aki a hét arany gyertyatartó között jár: Ismerem tetteidet, fáradozásodat és állhatatosságodat. Tudom, hogy nem tűröd a gonoszokat. Próbára tetted azokat, akik apostolnak mondják magukat, pedig nem azok; és hazugnak találtad őket. Állhatatos is vagy: szenvedtél értem, és nem fáradtál bele. De van egy kifogásom ellened. Elhagytad első szeretetedet. Gondold meg, honnan süllyedtél ide! Tarts bűnbánatot, és tégy úgy, mint azelőtti"
Ez az Isten igéje. Jel 1,1-4;2,l-5a

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
A jerikói vak azt kívánta, hogy lásson. Lássuk meg mi is a helyes utat!
Amikor Jeruzsálembe menet Jézus Jerikó városához közeledett, egy vak koldus ült az út szélén. Amint ez meghallotta, hogy sokan vonulnak arra, megkérdezte, mi történik. Mondták neki, hogy a názáreti Jézus jön errefelé. Erre kiáltozni kezdett: ,,Jézus, Dávid fia könyörülj rajtam!" Akik elöl mentek, csitították, hogy hallgasson. De ő annál jobban kiáltotta: ,,Dávid fia, könyörülj rajtam!"
Jézus ekkor megállt, és szólt, hogy vezessék hozzá. Amikor odaért, megkérdezte: ,,Mit akarsz, mit tegyek veled?" A vak könyörgött: ,,Uram, hogy lássak!" Jézus így szólt hozzá: ,,Láss! Hited meggyógyított téged." Azonnal visszanyerte látását. Dicsőítette Istent, és követte őt. Ennek láttára az egész nép áldotta Istent.
Ezek az evangélium igéi. Lk 18,35-43

Imádság
Urunk, Jézus Krisztus, te példát mutattál életeddel és haláloddal. Példát mutattál nekünk az imában és a szenvedésben. Taníts meg mindkettőre! Nem félek attól, hogy megváltozom, mert tudom, hogy közelebb kerülhetek hozzád. Szeretnék az imában elcsendesedni, az Istenre hallgatni, és hagyni, hogy tetszése szerint alakítson engem. Szeretnék bátorságot kérni a szenvedéshez, az elhagyatottsághoz, hogy eljuthassak oda, hogy az élettől már semmit se várjak, hanem mindent Istentől várjak. Jézusom, te buzgó voltál az imában és erős a szenvedésben. Taníts engem erényeidre!

Elmélkedés
Életünk során vannak olyan lehetőségek, amelyek nem fognak megismétlődni. Ha az ilyen egyszeri alkalmakat elmulasztjuk, akkor örökre bánhatjuk, hogy nem ismertük fel az adott pillanat jelentőségét.
A jerikói vak, aki a mai evangélium szereplője, felismerte élete nagy lehetőségét. Tudta, hogy ki Jézus, hírneve már eljutott hozzá, hallott már gyógyító csodáiról. Talán már jó ideje reménykedett abban, hogy a csodás gyógyító hírében álló Jézus egyszer eljön az ő városába, s akkor ő is meggyógyulhat, visszanyeri látását. És most végre eljött ez a nap! Ha most úgy megy tovább Jézus, hogy észre sem veszi őt, akkor élete nagy lehetőségét fogja elszalasztani. Ezért a vak elkezd kiabálni, fel akarja hívni magára a figyelmet, azt akarja, hogy Jézus észrevegye őt. Kiáltásában, amellyel Jézust megszólítja, kifejezi, hogy Isten irgalmasságát várja. Ezt mondja: ,,Jézus, Dávid fia könyörülj rajtam!" A tíz leprás meggyógyítása esetében már észrevettük, hogy ez a megfogalmazás a gyógyulásra váró ember hitét fejezi ki. A vak az irgalmas Isten segítségében reménykedik. A vak két ajándékot kap. Egyrészt Jézus visszaadja látását, s ezzel gyökeresen megváltozik az élete. Másrészt Jézus megnyitja lelki szemeit is, hogy ezentúl a hit szemével lásson.
Ha elindulok a hit útján Jézussal, felfedezhetek egy új világot!
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2020.10 2020. November 2020.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 482 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 526
  • e Hét: 35512
  • e Hónap: 68666
  • e Év: 302413
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.