Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Angyali üzenet
  2011-01-22 20:49:33, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenet Pusztai Orsitól  
Angyali üzenet a mai napra
  2011-01-22 20:44:42, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenetek  
Vasárnap - menüajánlat
  2011-01-22 11:42:07, szombat
 
  Vasárnap - menüajánlat:

Reggeli: Gazdag rántotta ropogós kenyérrel, frissen facsart narancslével
Előétel: Gazdag húsleves
Főétel: Ördögi rostélyos
Desszert: Csokis-banános muffin édesszájúaknak
Vacsora: Melegszendvics, megérdemel egy kevés forralt bort
Vegetáriánus ajánlat: Kukoricás-fetás töltött avokádó


Gazdag rántotta:

Hozzávalók:
2 tojás
2 darab virsli
2-3 fej hagyma
1-2 paradicsom
1-2 paprika
egy kis feta sajt
olívaolaj

Elkészítés:
A hagymát megpucolom és felvágom, aztán teflon serpenyőben egy kis olívaolajon megpirítom a virslivel együtt (amit karikákra szabdaltam), ehhez később hozzáadom a paprikát és a paradicsomot is, természetesen felvágva. Ezt így együtt rotyogtatom néhány percig, aztán a felvert tojást is hozzáadom, rámorzsolom a feta sajtot. Így már sózni sem kell, mert a feta sajt már önmagában is elég sós. Éppen ezért csak egy kicsi kell belőle. Én nem szoktam összekutyulni, hanem miután a tojást is hozzáadtam, hagyom, hogy egy kis lepény képződjön. Már csak ki kell csúsztatni egy tányérra, és már ehetünk is! :-)

A Gazdag rántotta mellé lehet fogyasztani görög salátát, de abból az olajbogyó sem hiányozhat!

Jó étvágyat kívánok! :-)

Megjegyzés:
A receptet Blaskó Zsófi küldte. Köszönjük!


Gazdag húsleves:

Hozzávalók:
1-1 orjacsont, karajcsont, tarjacsont
50-60 dkg szegy vagy oldalas marhahús
15-20 db pucolt csirkeláb
2-3 db csirke mellcsont vagy csontos része
1 egész pulykanyak
4-5 db sárgarépa
4-5 db fehérrépa
1 db közepes karalábé
1 db közepes zellergumó
1 db nagy krumpli
fél fej kelkáposzta
fél fej karfiol
1 nagy fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem összekötve fehér cérnával
1 csokor zellerzöldje összekötve fehér cérnával
2 db paradicsom (fagyasztott is lehet)
2 db zöldpaprika (fagyasztott is lehet)
10-15 szem egész feketebors
kevés zöldborsó
ételízesítő


Elkészítés:
A húsokat és csontokat megmosom, a zöldségeket megpucolom, a zöldeket összekötöm. A megfelelő nagyméretű fazékba a húst és a disznó- valamint marhacsontokat felteszem főni annyi hideg vízben, hogy bőven ellepje, de a zöldségeknek maradjon hely.

Amikor felforrt a víz, takarékra veszem, éppen annyira, hogy csak gyöngyözzön. Amikor már majdnem megfőtt a hús, akkor a kimaradt csirkecsontot és -lábat beleteszem, ahogy az előkészített zöldségeket is(bezöldségelem). Ízlés szerint sózom, ételízesítővel ls szemes feketeborssal ízesítem.

Amikor megfőtt, a gázt kikapcsolom, és 5-10 percet pihentetem. A zöldségeket és a húst külön tálra kiszedem. A levest leszűröm.

Grízgaluskával vagy levestésztával tálalom.





Megjegyzés:
Esetleg fűszerként használható szerecsendió vagy szerecsendió virág is.

Ha színesebbre akarjuk a levest, akkor a vöröshagyma belső levelét ne vegyük le, gyönyörűen megfesti a levest.

A receptet és a fotót Papusmaci küldte. Köszönjük!


Ördögi rostélyos:

Hozzávalók:
4 gyönyörű, egyenként 25 dkg-os csontos hátszínszelet
3 evőkanál mustár
2 kiskanál Erős Pista
0,5 dl házi pálinka
5 dl ördögmártás

olaj

Elkészítés:
Marhánkat gyengéden megveregetjük, és acélosan bedörzsöljük a mustár és az Erős Pista keverékével. Előkeressük kedvenc pácoló edényünket, belegyömöszöljük a Riskát, és olajba fojtjuk. Jó szorosan lezárjuk, lábcédula nem kell, és három napig a hűtőben rejtegetjük. Néha forgassuk meg, nehogy már jól érezze magát az a marha.

Sütéskor, kedvenc teflonunkban, lecsepegtetés nélkül, gusztusunk szerint megsütjük (kannibál, félkannibál, hittérítő), közben megsózzuk. Nyakon öntjük a langyos pálinkával, felgyújtjuk, és közben ügyesen rázogatva sütjük, míg lángjaink elhamvadnak. Most kerüljön rá az ördögmártás, forrósítsuk össze, és már tálalhatjuk is.

Körítsük burgonyakrokettel, és öblítsük le egy jóképű vaskeresztesi kékfrankossal.

Megjegyzés:
A receptet Dzsafi küldte. Köszönjük!


Csokis-banános muffin édesszájúaknak:

Hozzávalók:
12 darabhoz:
15 dkg liszt
10 dkg vaj
15 dkg cukor
1 tojás
fél csomag sütőpor
1 dl tej
1 teáskanál kakaópor
2 darab érett banán

Elkészítés:
Egy nagyobb tálba beletesszük a vajat, a cukrot, a tojást, a kakaóport és az előtte összenyomkodott banánokat. Ezeket egyenletesre kikeverjük. Mielőtt beletennénk a vajat, kicsit megmelegíthetjük a mikróban, hogy könnyen el lehessen keverni. Utána hozzátesszük a lisztet és a sütőport. Majd kevergetés közben hozzáöntjük a tejet.

Kivajazott muffinsütőbe adagoljuk, mindegyik tetejére vághatunk 1-1 banánkarikát. Előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 18 percig sütjük 180 fokon.





Megjegyzés:
Lehet, hogy nem kell bele az összes tej, ez az állagától függ. Ne legyen túl folyós, de túl kemény se.

A receptet és a fotót Ptiti küldte. Köszönjük!


Gombás melegszendvics:

Hozzávalók:
50 dkg gomba
1 közepes fej hagyma
1 kis pohár tejföl

őrölt bors
őrölt pirospaprika
majoránna
liszt
zöldfűszerek tetszés szerint (petrezselyem, zeller, bazsalikom, kapor, lestyán, oregánó, kakukkfű...)
sajt

Elkészítés:
A gombát megtisztítjuk, majd feldaraboljuk. (Ha friss, ne húzzuk le a héját, attól csak finomabb.) A hagymát is aprítsuk fel, majd kevés zsiradékon pirítsuk meg, húzzuk félre, és tegyünk rá egy kis pirospaprikát. Jöhet a gomba, rögtön sózzuk meg ízlés szerint, és tegyük rá a fedőt. Vizet ne öntsünk hozzá, mert a gomba a sótól enged annyi levet, amennyiben megpárolódik, és így sokkal finomabb is lesz. (Már ha friss a gomba... ha mégsem, akkor jöhet a víz.) Ha elfőné a levét és még nem puhult meg, persze pótoljuk vízzel.

Pár perc múlva, amikor összeesett a gomba és kiadta a levét, jöhet a többi fűszer: a bors és a majoránna az alap, illetve ami épp van otthon: kakukkfű, petrezselyem, bazsalikom, kapor... hosszan lehetne folytatni. Még soha nem sikerült kétszer egyforma krémet készítenem. Télen jöhetnek a szárított fűszerek, nyáron lehet tobzódni.

A lényeg: egyszerre csak két fűszerrel dolgozzunk, nehogy elnyomjuk a gomba aromáját. A fotón szereplő krémben az éppen kihajtott friss lestyánból és zellerből aprítottunk fel egy nagyon keveset, mert elég intenzív ízük van, óvatosan kell adagolni őket. Közben persze lehet kóstolgatni...

Ha megpárolódott a gomba és már csak kevés leve van, lisztből és tejfölből készítsünk habarást, majd főzzük össze a gombával.

Ha kihűlt, kenjük a kenyérre, szórjunk rá reszelt sajtot, és mehet a sütőbe.





Megjegyzés:
A receptet és a fotót Kata.stinner küldte. Köszönjük!


Forralt bor:





Készülhet fehér- és vörösborból is


Kukoricás-fetás töltött avokádó:

Hozzávalók 4 személyre:
1 doboz Bonduelle Gold kukorica
4 érett avokádó
8 szem koktélparadicsom
10 dkg feta
Az öntethez:
1 csokor petrezselyemzöld
1 csokor metélőhagyma
3 gerezd fokhagyma
1 dl extra szűz olívaolaj
1 citrom
3 szál friss bazsalikom
őrölt feketebors


Elkészítés:
A petrezselymet, a metélőhagymát és a bazsalikomot durvára vágjuk, majd hozzáadjuk az olívaolajat és a fokhagymát. Az egészet finomra turmixoljuk. Az öntetet egy nagyobb keverőtálba tesszük, citromlével, borssal, és kevés sóval ízesítjük. Az avocadokat kettévágjuk, a magot kivesszük belőle, majd kiskanál segítségével kiszedjük a húsát.

A kockára vágott avokádóhúst, a fetasajtot, a leöblített kukoricát és a cikkekre vágott apró paradicsomot az öntetbe forgatjuk. Az avokádó héjába visszatöltjük a salátát, és tálalás előtt hűtőbe téve jól lehűtjük. Tálaláskor a kukoricás, fetasajtos töltött avokádókat kettesével tányérra helyezzük, körülöntjük a maradék öntettel, és bazsalikom levelekkel díszítjük.





Forrás: Mindmegette.hu - Pasik blogja
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
Szép, napsütéses hétvégét!
  2011-01-22 11:25:58, szombat
 
  Kedves barátaimnak, Látogatóimnak

Szép, napsütéses napot!
és





(Szeretettel meghívlak, nézz be ide, - ha tetszik regisztrálj és legyél a társunk: www.kassakkiado.hu Lélek-Világ lap - Fórum)

Link

Nézz be ide is, megéri:

Link
 
 
1 komment , kategória:  Hétvégét  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2010.12 2011. Január 2011.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 332 db bejegyzés
e év: 2798 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3916
  • e Hét: 13419
  • e Hónap: 27324
  • e Év: 157031
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.