Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Lapu Gizela képei
  2011-05-19 12:25:53, csütörtök
 
  kedves marikam koszonom a soron kivuli kedves latogatasod
en mar megint elhalasztotam jaj de konyu!
kivanok nagyon szep idot a reszedre szeretettel gizella lapu!

......



...

 
 
2 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Kómában van a magyar díva
  2011-05-19 11:30:40, csütörtök
 
  Gábor Zsa Zsa
.....


Sok kép az alábbi linken:
Link
Élete:
Gábor Sári született 1917.02.06. Budapesten - Jelenleg 94 éves
Gábor Zsazsa Budapesten született második gyerekként. Apja, Gábor Vilmos, katona volt, 1962-ben hunyt el és a Kozma utcai zsidó temetőben nyugszik. Anyja, Gábor Jolie (született Tilleman Janka (vagy ,,Jancsi") - szülei ugyanis fiút akartak) 1896-ban Budapesten született, és 1997-ben, 101 évesen hunyt el Kaliforniában, Rancho Mirage-ben. Anyja később Edmund de Szigethy-hez ment feleségül (a férjjel kapcsolatos híreszteléseknek, miszerint magyar grófi család leszármazottja, nincs valóságalapja, mivel a történelem folyamán Szigethy néven egyetlen család sem kapott bárói, vagy grófi címet).
Nevét Fedák Sári színésznő után kapta, akit szintén Zsazsának neveztek, mert a kislánya nem tudta kiejteni a nevét. Gábor Zsazsa szülei zsidó származásúak voltak. Édesanyja rokonságban állt Annette Tillemannal, Tom Lantos feleségével, míg édesapja eredeti neve Grün volt. A Gábor lányok (Magda, Zsa Zsa és Éva) kiemelkedően szépek voltak és már Budapesten extravagáns életstílusukról voltak ismertek. Gábor Zsazsa egy svájci internátusban tanult, majd 1936-ban elnyerte a Miss Hungary (Miss Hungaria) szépségkirálynő címet. Még ebben az évben Bécsbe utazott, ahol a híres tenor, Richard Tauber felfedezte és meghívta, hogy énekeljen egy szubrettet a Der singende Traum ("Az éneklő álom") című operettben a Theater an der Wienben. Ez volt Gábor Zsazsa első nyilvános szereplése. 1941-ben, miután házasságának Burhan Belge-gel, egy török diplomatával vége szakadt, követte testvéreit Hollywoodba. Itt színésznőként dolgozott (1952-től több mint 50 filmben szerepelt) és hamar hírnévre tett szert legfőképpen szépsége, afférjai, botrányai, milliomosokkal kötött házasságai és válásai, valamint egyszeri rövid letartóztatása miatt. A sajtóban gyakran párhuzamot vonnak közte és Paris Hilton között, akivel egyébként Gábor Conrad Hiltonnal kötött házassága révén rokonok.
Gábor Zsazsa 1968 októberében hazalátogatott Budapestre, ahol Lajos György készíthetett róla fotósorozatot.

Férjei:
- Burhan Belge (1937 - 1941) a török követség sajtóreferense volt, később író és diplomata
- Conrad Hilton (1942 - 1947) a Hilton szállodalánc alapítója, tőle van egyetlen gyereke
- George Sanders (1949 - 1954) Oscar-díjas brit színész, aki később Gábor Magdát vette feleségül
- Herbert Hutner (1962 - 1966) pénzügyi tanácsadó
- Joshua S. Cosden, Jr. (1966 - 1967) üzletember
- Jack Ryan (1975 - 1976) a Barbie-baba egyik tervezője
- Michael O'Hara (1976 - 1982) ügyvéd
- Felipe de Alba (1982) (érvénytelen) a házasság csak egy napig tartott
- Friedrich von Anhalt (1986 aug.14-én Jelenlegi férjével, kötött házasságot. A herceg Mária Auguszta anhalti hercegnő (II. Vilmos császár menye) 1980-ban adoptált fia, a német nemesség tagja, üzletember. Ez az utolsó a leghosszabb házassága.
Anhalt herceggel kötött házassága óta a színésznő hivatalos megszólítása, Anhalt és Szászország hercegnője (Princess Von Anhalt and Duchess of Saxony). Az elmúlt években azonban több történész vitatja ennek a címnek a hitelességét.

Időskora
Gábor Zsazsa 2002. november 27-én utasként részese volt egy autóbalesetnek, melynek következtében a 85 éves színésznő kómába esett. A kórházat csak 2003 januárjában hagyhatta el, azóta folyamatos ellátásban részesül. A baleset után kártérítési pert indított, melyet megnyert és 2 millió dollárt kapott.
A színésznő 2004 decemberében öngyilkossági kísérletet tett: jelentős mennyiségű altatót vett be, azonban férje, Friedrich von Anhalt herceg még időben rátalált. A 87 éves művésznőt azonnal kórházba szállították, ahol kimosták a gyomrát. A Bild című német lapnak a herceg akkor azt nyilatkozta, sejtette, hogy felesége öngyilkosságot kísérelhet meg, de remélte, hogy ez mégsem következik be.
A díva 2005. július 7-én, 88 évesen komoly agyvérzésen esett át. A kórházból július 15-én tért haza és az elmondások szerint a felépülése jól halad.
A színésznő férje, Anhalt herceg 2007. február 9-én az AP hírügynökségen keresztül bejelentette, évtizeden át tartó viszonya volt az egy nappal korábban elhunyt Anna Nicole Smith-szel, a Playboy erotikus magazin egykori modell-színésznőjével, és lehet, hogy ő Smith lányának apja. Végül kiderült, hogy Smith 5 hónapos lányának nem Anhalt az apja.
Az utolsó hivatalos fénykép Gábor Zsazsáról 2007-ben egy amerikai magazinban jelent meg.
A színésznő férje, Anhalt herceg 2010. január 21-én bejelentette, hogy indulni kíván a kaliforniai választásokon, ahol kormányzó akar lenni.
Az idős színésznőt 2010. július 17-én kórházba szállították, miután Bel Air-i otthonában televízió nézés közben kiesett az ágyából, (valószínűleg a telefonjáért nyúlt) aminek következtében több csontja is eltört. A három és fél órás műtét sikeres volt, de a beteg az eséskor a fejét is beütötte, agyrázkódást kapott. Az orvosok, szerint csípőműtétje közben Gábor Zsazsa agyvérzést is kaphatott.
A színésznő lánya, Francesca Hilton viszont cáfolta, hogy anyja kritikus állapotban volna, vagy hogy ne reagálna a körülötte levőkre. "Nincs kómában, gyógyszereket adnak neki, még minden életfunkciója erős, és beszél is" - mondta.
A 93 esztendős díva 2010. augusztus 13-án rohammentővel újra visszakerült a Los Angeles-i Ronald Reagen kórházba, ahonnan két nappal korábban távozhatott, miután csípőtörése után egy hónappal hazengedték. Időközben von Anhalt bejelentette, hogy hivatalosan is visszalép kaliforniai kormányzójelöltségétől felesége egészségi állapota miatt.
Zsazsát 2010. augusztus 31-én eszméletlenül, lázasan, influenzagyanús tünetekkel visszaszállították a kórházba, annak ellenére, hogy már megkapta az utolsó kenetet, és elutasította hogy újabb műtétet hajtsanak rajta végre. 2010. szeptember 3-án engedték ki a kórházból, és a Bild című német lapnak nyilatkozva a színésznő férje elmondta halála után konzerváltatni akarja testét a színésznő.
2011. március 23-án ismét kórházba került, ennek egyik oka kedves barátnőjének Elizabeth Taylornak a halál híre.
2011.március.30-án ismét kórházba szállították,mert nem kapott levegőt.Férje szerint elég valószínű, hogy a sztár már nem távozik élve a kórteremből,ugyanis azt nyilatkozta,hogy fél,mert talán végleg elveszítheti Gábor Zsazsát.
Kómában van a magyar díva
Forrás: 2011. május 19., csütörtök 11:00 Sztori
Gábor Zsa Zsa ismét a halál torkában van, miután nem ébredt fel a keddi életmentő, sürgősségi beavatkozását követően Pár napja megint kórházba kellett szállítani Gábor Zsa Zsát. A kilencvennégy esztendős legendás díva gyomorszondája ugyanis begyulladt, és egy komoly fertőzés terjedt el a gyomrában. A magyar színésznőt kedden meg is kellett operálni, ami ugyan jól sikerült, viszont Zsa Zsa szervezete nem bírta az újabb műtétet, és kómába esett. Azt nem tudni, hogy az orvosok miben reménykednek, vagy mit jósolnak, ugyanis a férje, Frédéric von Anhalt herceg nem ad pontos felvilágosítást. De egyes hírek szerint halálán van Hollywood egyik utolsó dívája. Bár az elmúlt egy évben már legalább háromszor mondták ugyanezt róla, ám ő hihetetlen módon ragaszkodik az élethez.
Miközben Zsa Zsa a kórházi ágyán küzd, a családja az egymással való harcokkal van elfoglalva. Gábor lánya, Constance Francesca és hetedik férje, Conrad Hilton ugyanis azt állítják, hogy az amerikai sajtó által csak Ahole hercegnek csúfolt Frédéric nem engedi őket a sztár közelébe. Pedig ők csak el szeretnének tőle búcsúzni, és megtudni, hogy milyen állapotban van valójában, mivel nem bíznak abban, amit Zsa Zsa ura elmond a média képviselőinek. Ám Anhalt szerint csak hazudnak, és egyedül az érdekli őket, hogy kapjanak majd valamit a színésznő hagyatékából. Mert ugye a világ legnagyobb szállodaláncának feje és egyik örököse amúgy nem tudna máshogy megélni.

Érdekességek olvashatók és videók nézhetők az alábbi linken
Link
 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
Az élet egy iskola.....
  2011-05-19 10:36:54, csütörtök
 
  Szia Maroka!
Jó hangulatú napot kívánok és kellemes kikapcsolódást! Puszi! V.Ildykó

...

 
 
0 komment , kategória:  Verses képek  
arra megtanít Noé Bárkája
  2011-05-19 09:49:35, csütörtök
 
  Minden, amit tudnod kell az életben, arra megtanít Noé Bárkája.

........


1. Ne késd le a hajót.
2. Emlékezz, mind ugyanabban a hajóban vagyunk!
3. Tervezz előre. Akkor sem esett az eső, amikor Noé megépítette a Bárkáját.
4. Tartsd jó kondiban magadat. Mikor 60 éves leszel, lehet valaki felkér egy nagy dologra.
5. Ne törődj a kritikákkal. Csak csináld meg a munkát, amit meg kell csinálni.
6. A jövődet építsd magasra.
7. A biztonságod érdekében mindig párban utazz.
8. A sebesség nem mindig számít. A csiga és a párduc is ugyanabban a hajóban van.
9. Ha stresszes vagy, lebegj kicsit.
10. Emlékezz: a Bárkát amatőrök, a Titanicot pedig profik építették.
11. Nem számít a vihar, ha Istennel vagy, a végén mindig vár a szivárvány.
 
 
1 komment , kategória:  vallás  
Az élet egy nagy társasjáték
  2011-05-19 09:40:32, csütörtök
 
  Szia Marokám!
Küldöm Neked so-sok szeretettel ,hogy mosolyogj sokat Te is. További szép estét,puszillak,Kati
Hoztam Neked egy idézetet is. Manyákné, Kati
" Az élet egy nagy társasjáték,ahol néha kiütnek. (Engemet elég gyakran ki üt az élet, Maroka)
Na és akkor mi van?
Dobok egy hatost és folytatom,lépek tovább:))"

...... ......



...... .........


Válasz a Ning oldalon

 
 
1 komment , kategória:  Verses képek  
Kívánok neked szép napot
  2011-05-19 09:01:52, csütörtök
 
  Szia Kedves Maroka.
Köszönöm a sok szép képet és a látogatásodat.
Jó reggelt! Kívánok neked szép napot, mosolyt és csillagot.
A nap minden percében békés pillanatot!
Puszi Klára

.....



...


Köszi, neked is.
 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Internet világnapja: május 18.
  2011-05-19 08:45:04, csütörtök
 
  Internet világnapja: május 18.

Manapság már szinte mindennek van világnapja. Vannak kitüntetett napok, amelyeket már régóta ünnepel a világ és van rengeteg viszonylag új világnap is. A mai napon, május 18-án az Internet Világnapját ünnepelhetjük.
Ez az esemény a fiatal világnapok közé tartozik. Tegnap tartották a Távközlés Világnapját. Ez a megemlékezés jóval nagyobb múltra tekint vissza, ugyanis 1968 óta ünneplik világszerte. Annak emlékére nyilvánították kiemelt nappá, hogy 1865. május 17-én 20 ország (hazánk már akkor köztük volt a monarchia részeként) részvételével Párizsban aláírták a Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU: International Telecommunications Union) alapító okiratát. Érdekesség, hogy 1865-ben még szikratávírókat alkalmaztak, mert Graham Bell csak 1876-ban találta fel a telefont.
Az internet világnapját szintén a Nemzetközi Távközlési Egyesület kezdeményezésére ünnepeljük. A kezdeményezés célja elsősorban az, hogy a fejlődő országokba és minden lefedetlen területre is eljusson a világháló. A mai nap egyébként csak másodsorban szól a világhálóról. Ugyancsak mára esik a Nemzetközi Múzeumi Világnap.
2002-ben emlékeztek meg legelőször május 18-án az internet Világnapjáról. Egy évvel korábban, még 2001. április 3-án ünnepelték és a Távközlési Világnap miatt helyezték át. Ebből is látható, hogy az internet szempontjából tényleg nem túl nagy hagyományra tekint vissza ez a nap. Bár az internet és annak elterjedése történelmi léptékben rövid múltra tekint csak vissza, nagyon fontos elismernünk, hogy ma a világháló már szinte kihagyhatatlan eszköz, lehetőség. Már az életünk szerves részévé vált.

 
 
0 komment , kategória:  Informatika  
Imádságok: 05.18 - 19.
  2011-05-19 08:40:32, csütörtök
 
  Miasszonyunk, Istennek szent Anyja, minden asszonyok között első, aki fogadalommal az Úrnak szentelted szüzességedet, kérlek téged, nyerd meg nekem szent Fiadtól azt a kegyelmet, hogy a mai naptól kezdve ő legyen lelkem jegyese. Megígérem neked és neki, hogy soha nem lesz más jegyesem, mint ő, és mindent megteszek, ami tőlem függ, hogy tisztán és folt nélkül őrizzem meg magam, egyedül neki, napjaim során életem alkonyáig.
Sziénai Szent Katalin


Ó, Mária, irgalmasság Anyja, tekints mindannyiunkra, hogy Krisztus keresztje erejét ne veszítse, hogy az ember le ne tévedjen a jó útjáról, el ne veszítse bűntudatát, gyarapodjék reménye Istenben, aki gazdag az irgalomban, szabadon tegye jó cselekedeteit, melyeket Ő előre elrendelt, és így egész életével Isten dicsőségének dicsérete legyen.
Boldog II. János Pál pápa
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Kiss V: Május reggeli áhítat
  2011-05-19 08:37:45, csütörtök
 
  Kiss Virág: Május reggeli áhítat
2011. május 14

.........


rőt fénysugár beesik az ablakon
reggeli imádság szól ajkamon
még az álom pókhálója szememen
oly jó élnem, minden percét szeretem

májusunk beragyog, tündököl, csábít
fáradt, illanó, szétmálló éj ásít
már hajnali koncertet ad a rigó
fújja a dalát, élni szép, élni jó

szívemet és az ablakot kitárom
kicsiny életem Istennek ajánlom
hálás szívvel a májusi reggelért
minden szépért, életért, lelkemért

 
 
0 komment , kategória:  Tavaszi versek és képek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2011.04 2011. Május 2011.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 209 db bejegyzés
e év: 4538 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3341
  • e Hét: 38327
  • e Hónap: 71481
  • e Év: 305228
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.