Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Volt Egyszer Egy Vadnyugat (1968) teljes film
  2012-11-04 20:46:51, vasárnap
 
  Volt egyszer egy Vadnyugat 1968-ban készült színes, amerikai-olasz western. 165 perc
Eredeti címe: C'era una volta il West / Once Upon a Time in the West.

Főszereplők:
Henry Fonda - a kékszemű bandita
..



Charles Bronson,


Jason Robards
Claudia Cardinale)

Kietlen vasútállomás a Vadnyugaton. Három marcona férfi várja az érkező vonatot. A várakozás idegtépően hosszúnak tűnik, a megszokott zajok és zörejek az elviselhetőség határáig felerősödnek. Végül befut a szerelvény. Az egyik vagon ajtaja kivágódik, ám senki nem száll le, csak egy poggyászt dobnak le a földre. Úgy tűnik, utas nem érkezett. A három férfi már-már távozna, mikor harmonikaszó hangzik fel. A távozó vonat mögött megjelenik egy ismeretlen férfi. Frankről kérdezi a három másikat, akik azt felelik, hogy ők jöttek Frank helyett. Az ismeretlen megpillantja a három lovat. ,,Nekem nem hoztatok?" - kérdezi. Az egyik bandita vigyorogva felel: ,,Én majd megosztom az enyémet." Az ismeretlen másként látja: ,,Így is marad két felesleges." A három férfi fegyvert rántana, de az ismeretlen gyorsabb, és leteríti mindhármójukat.
A Sweetwater farmon Brett McBain, két fia és lánya a férfi új feleségének érkezésére készülődik. A lány az asztalt teríti, a nagyobbik fiú az állomásra indul a vendégért. A természet hangjai hirtelen elnémulnak, a csend vészjósló. McBain a kúthoz indul vízért. Aztán eldördül az első lövés. A lány összeesik. Apja kétségbeesett kiáltással rohan felé. A következő lövések őt érik. A nagyobbik fiú számára sincs kegyelem. Miután a lövések zaja elült, megjelennek a gyilkosok. A házból kiszaladó kisebbik fiú, Timmy könnyes tekintettel néz velük farkasszemet. A vezérnek tűnő kék szemű bandita halványan elmosolyodik. ,,Mi legyen vele, Frank?" - kérdezi tőle az egyik bűntársa. A Franknek nevezett férfi arcáról eltűnik a mosoly: ,,Most, hogy a nevemen szólítottál." Ezzel revolvere után nyúl, és a csendet újabb pisztolylövés hangja töri meg.
Flagstone állomásra megérkezik a vonat. Az érkező utasok között van egy gyönyörű fiatal nő, Jill is. Úgy tűnik, a forgatagban senki nem várja, ezért kocsit fogad, és a Sweetwater farmra hajtat. Útközben a kocsis megáll egy kocsmánál. Néhány perccel később lövöldözés zaja hallatszik, és egy megbilincselt férfi lép a helyiségbe. Inni kér. Meghúzza a flaskát, és ekkor hirtelen megszólal a jól ismert dallam harmonikán. A megbilincselt férfi kölcsönveszi a Harmonikának nevezett férfi pisztolyát, és arra kényszeríti az egyik jelen lévőt, hogy lője szét a bilincseit. Később megérkeznek a férfi emberei, akik Cheyenne-nek szólítják őt. Harmonika érdeklődve nézegeti a férfiak által viselt köpenyt. Elmondja, hogy nemrég az állomáson látott három ilyen köpenyt. A köpenyekben három férfi volt. A férfiakban három golyó. Cheyenne bolondságnak tartja Harmonika szavait. Szerinte senki nem visel ilyen köpenyt az emberein kívül, őket pedig nem szokás megölni. A férfiak távoznak.
A McBain farmon Jillt szomorú látvány fogadja: a család minden tagja ravatalon fekszik, a tervezett esküvő helyett temetést tartanak. Jill elmondja, hogy az esküvő valójában már megvolt: a bejelentést meglepetésnek szánták. A temetés után a seriff emberei találnak egy kesztyűt, ami arra utal, hogy Cheyenne volt a tettes. Hajtóvadászat indul a férfi ellen. Jill a farmon marad, átkutatja a házat, de nyomát se találja a néhai férje által emlegetett vagyonnak. Csupán néhány modellt talál, például egy vasútállomás kicsiny mását. Az asszony másnap távozni akar. Kinyitja az ajtót, és Cheyenne áll vele szemben, az embereivel együtt. A férfi kávét kér Jilltől, és azt állítja, hogy a gyilkosságokat nem ő követte el, már csak azért sem, mivel nem lenne képes gyereket ölni.

Sajnos a film videóját nem találtam
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Brutális, előre eltervezett gyilkosság
  2012-11-04 19:35:20, vasárnap
 
  A 11 éves Bence nővérének hetekkel ezelőtt szemet szúrt, hogy furcsán viselkedik a nő.
Brutális, előre eltervezett gyilkosság áldozata lett a kisfiú. Szita Bence nevelőanyját és két hajléktalant őrizetbe vettek.
- Az egész országot sokkolta a hír, az indulatok elszabadultak a közösségi oldalakon. Szita Bence meggyilkolása miatt egyre többen szorgalmazzák, hogy a törvényhozás tárgyalja újra a halálbüntetés visszaállításának ügyét, de többen az önbíráskodástól sem riadnának vissza. Az értelmetlen gyilkosság teljesen megosztotta a közvéleményt, mert sokan úgy vélik: éppen a gyászt sértik azok, akik egy ártatlan gyerek halálát használják manipulatív céljaikra.
Időközben egyébként olyan meg nem erősített információ látott napvilágot, amely szerint a nő 200 ezer forintot ígért a két hajléktalan férfinek, ha megölik a gyermeket. Mindhárom gyanúsított vallomást tett, egymást vádolják a gyilkossággal. Elmeorvos szakértő vizsgálja a nőt, mert nem találni olyan ésszerű okot, ami a gyilkossághoz vezethetett volna.

Régóta tervezhették a fiú megölését
Bence mostohanővére szerint már hetek óta gyanúsan viselkedett P. Erika -írja a Bors. A nő titokzatos telefonbeszélgetéseket folytatott, és órákon át idegen férfiakkal ücsörgött a kocsijában a ház előtt. Az asszonyt vasárnap előzetes letartóztatásba helyezték. A brutális kegyetlenséggel meggyilkolt fiú nevelőapja és mostohanővére Hajdú Péter műsorában beszélt a tragédiáról. A Bencét saját öccseként szerető Lilla azt mondta, feltűnt neki, hogy P. Erika egy ideje furcsán viselkedet


Szita Bence ...



Közösségi oldalon így búcsúztak el a kisfiútól
Gigi emlék videója
Link

 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Bunyó karácsonyig
  2012-11-04 17:24:32, vasárnap
 
 
...... ........


Bunyó karácsonyig (teljes film) Link
színes, magyarul beszélő, olasz-német-amerikai vígjáték, 107 perc, 1994
rendező: Terence Hill
forgatókönyvíró: Jess Hill
zeneszerző: Pino Donaggio
operatőr: Carlo Tafani
jelmeztervező: Vera Marzot, Barcie Waite
producer: Giuseppe Pedersoli, Matthias Wendlandt
executive producer: Willy Egger, Günther Russ
látványtervező: Mario Garbuglia
vágó: Eugenio Alabiso
...... .........


szereplő(k):
Bud Spencer (Moses)
Terence Hill (Travis)
Boots Southern (Sam Stone)
Ruth Buzzi (Maw)
Anne Kasprik (Bridget)
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Vigyázat, vadnyugat!
  2012-11-04 17:22:41, vasárnap
 
  ...... ........


Vigyázat, vadnyugat! (1972) Link
színes, magyarul beszélő, olasz-francia vígjáték, 120 perc, 1972
rendező: Enzo Barboni
forgatókönyvíró: Enzo Barboni
operatőr: Aldo Giordani
zene: Guido De Angelis, Maurizio De Angelis
vágó: Eugenio Alabiso
...... ..........


szereplők:
Terence Hill (Sir Thomas More)
Gregory Walcott (Bull)
Yanti Somer (Candida)
Harry Carey Jr. (Holy Joe)
Dominic Barto (Monkey)
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Egy írástudó megkérdezte Jézustól:
  2012-11-04 10:09:30, vasárnap
 
  Egy írástudó megkérdezte Jézustól: ,,Melyik az első a parancsok közül?"
Jézus így válaszolt:
- Szeresd Uradat, Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és minden erődből!
- A második hasonló ehhez: Szeresd felebarátodat, mint önmagadat! Ezeknél nincs nagyobb parancsolat
Az írástudó erre azt válaszolta: ,,Valóban, jól mondtad, Mester, hogy ő az Egyetlen, és hogy rajta kívül nincs más. És azt is, hogy őt teljes szívünkből, teljes elménkből és teljes erőnkből szeretni, embertársunkat pedig úgy szeretni, mint saját magunkat, többet ér minden égő vagy véres áldozatnál."
- Jézus az okos felelet hallatára megdicsérte: ,,Nem jársz messze Isten országától." Ezután több kérdést már nem mertek neki föltenni

Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Te szeretettel fordulsz felénk és a szeretet gyakorlására hívsz minket. Azt kéred tőlünk, hogy mutassuk ki szeretetünket Isten iránt és embertársaink iránt. A szeretet gyakorlásához szükségünk van szívünk odaadó szándékára, lelkünk beleegyezésére, értelmünk belátására és akaratunk erejére. Taníts minket az önzetlen szeretetre! Tégy minket készségessé, hogy le tudjunk mondani saját érdekeinkről és mások szolgálatában találjuk meg életünk örömét! Taníts minket, hogy teljes szívvel szeressünk mindenkit! Hiszek, Uram, erősítsd bennünk a hitet.
 
 
1 komment , kategória:  vallás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2012.10 2012. November 2012.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 265 db bejegyzés
e év: 3554 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6284
  • e Hét: 29344
  • e Hónap: 62498
  • e Év: 296245
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.