Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Foci VB saját készítés
  2014-06-12 19:33:51, csütörtök
 
  ...... .........

 
 
1 komment , kategória:  saját készítés  
Csizáné, Erzsike gondolt rám
  2014-06-12 19:29:41, csütörtök
 
  ...... .....



...... .....

 
 
0 komment , kategória:  blog partik  
Foci VB. 2014 csoport beosztás
  2014-06-12 18:51:52, csütörtök
 
  .........



Nyitó mérkőzés: Brazília - Horvátország 3:1
Gólszerző: Neymar (29., 72. - 11-esből), Oscar (90+1.) illetve Marcelo (11. - öngól)

Horvátország ugyanúgy megizzaszthatja a brazilokat a vb-nyitányon, mint a szerbek tették a múlt héten. Brazília a torna legnagyobb esélyese a bukik és a szurkolók szerint, de mi mégsem tudunk elájulni ettől a mostani csapattól. Főleg akkor, ha a 10-15 évvel ezelőttihez hasonlítgatjuk. Fiatal, világbajnokságot nézve rutintalan, de az elmúlt két esztendőben tudatosan felépített, egységes, szervezett névsor állt össze. Joga bonito és gólparádé helyett sokkal inkább defenzív hozzáállás jellemző, támadásban az egykori sztárparádé helyett leginkább Neymar és Fred maradt.
- Várható kezdő, Brazília: J. César - Alves, Silva, Luiz, Marcelo - Gustavo, Paulinho - Hulk, Oscar, Neymar - Fred.
BRAZÍLIA: 1 Jefferson (kapus), 2 Dani Alves, 3 Thiago Silva, 4 David Luiz, 5 Fernandinho, 6 Marcelo, 7 Hulk, 8 Paulinho, 9 Fred, 10 Neymar, 11 Oscar, 12 Julio Cesar (kapus), 13 Dante, 14 Maxwell, 15 Henrique, 16 Ramires, 17 L. Gustavo, 18 Hernanes, 19 Willian, 20 Bernard, 21 Jó, 22 Victor (kapus), 23 Maicon
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Luiz Felipe Scolari
Brazil szurkolók
.......


Neymarék kemény találkozón debütálhatnak - sikerrel
.........



- Várható kezdő, Horvátország: Pletikosa - Srna, Corluka, Lovren, Vrsaljko - Modric, Rakitic - Olic, Kovacic, Perisic - Jelavi

HORVÁTORSZÁG: 1 Pletikosa (kapus), 2 Vrsaljko, 3 Pranjic, 4 Perisic, 5 Corluka, 6 Lovren 7 Rakitic, 8 Vukojevic, 9 Jelavic, 10 Modric, 11 Srna, 12 Zelenika (kapus), 13 Schildenfeld, 14 Brozovic, 15 Mocinic, 16 Rebic, 17 Mandzukic, 18 Olic, 19 Sammir, 20 Kovacic, 21 Vida, 22 Eduardo, 23 Subasic (kapus)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Niko Kovac
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Vb-labdák 1930 óta
  2014-06-12 18:28:08, csütörtök
 
  Hír 24 Link  
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Foci-vb: összecsaptak a rendőrök és a tüntetők
  2014-06-12 18:06:01, csütörtök
 
  Forrás: Hír24 2014. JÚNIUS 12. 17:02
........


Mintegy 50 ember állta el a stadionba vezető utat Sao Paulóban, a rendőrök könnygázt és gumibotot is bevetettek. A rendőrség csütörtökön összecsapott a brazíliai labdarúgó-világbajnokság ellen tüntetőkkel Sao Paulóban, mivel a tiltakozók megpróbálták lezárni a nyitómérkőzésnek otthon adó stadionhoz vezető fő utat. A brazil Globo tévécsatorna felvételein látható volt, amint a kivezényelt rendfenntartó erők könnygáz és gumibotok bevetésével oszlatják fel a demonstrációt, amelynek mintegy ötven résztvevője megpróbálta eltorlaszolni a Radial Leste sugárutat. A rendőrség azután avatkozott be, hogy a tüntetők nem voltak hajlandók elhagyni az utat.
Szemtanúk elmondták, hogy az összecsapásban Barbara Arvanitidis, a CNN amerikai hírtelevízió egyik producere megsebesült, az eddigi értesülések szerint legalább egy embert őrizetbe vettek.
A dél-amerikai ország legnagyobb városának számító Sao Paulo szellemváros képét mutatta csütörtökön az általában zsúfolt reggeli órákban, miután a hatóságok az akadálytalan forgalom garantálása érdekében munkaszünetet hirdettek. A városban nagyjából 20 millióan élnek.
- Csütörtök reggel tucatnyi elégedetlen reptéri dolgozó lezárta a Rio de Janeiró-i nemzetközi repülőtérről kivezető egyik utat, és emiatt a helyi sajtó beszámolói szerint óriási dugó alakult ki.
A demonstrálók a kormány túlzott költekezései miatt tiltakoztak. A brazilok jelentős része sokallja a rendezvény 11,5 milliárd dolláros (2,59 ezer milliárd forintos) költségét. A valóságban ráadásul ez az összeg még ennél is jóval magasabb lehet, mivel legutóbb szeptemberben hoztak nyilvánosságra adatokat a költségekről. Egy friss felmérés szerint Brazília lakosságának többsége úgy érzi, a mindennapos korrupció, a rossz infrastrukturális helyzet és az utcai bűnözés miatt a sportesemény inkább árt, mint használ az országnak.
- A 2014-es világbajnokság nyitómérkőzését helyi idő szerint csütörtök délután játsszák a házigazda brazilok a horvátokkal.
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
több szurkoló is berohant az argentinok edzésére
  2014-06-12 18:00:28, csütörtök
 
  Több szurkoló is berohant az argentinok edzésére, hogy találkozzanak a játékosokkal.
...... .....


Mielőtt még a biztonságiak - akik nem sok mindent tettek a nézők ellen - lerángatták volna őket a pályáról, a játékosok megölelték a bátor drukkereket és útjukra bocsátották.
Egyikük ráadásul kiköpött Ronaldinho, és ezen Messiék is jót nevettek.
Ahhoz képest, hogy milyen magas szintű biztonsági intézkedések vannak az angolok edzésein, az argentinoknál ez nem igazán figyelhető meg.
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
VB sztár játékosa a Fradi 21 éves játékosa lehet.
  2014-06-12 17:53:12, csütörtök
 
  Egy népszerű szaklap cikke szerint a Fradi 21 éves játékosa, Muhamed Besic - nyolcszoros bosnyák válogatott labdarúgó, jelenleg a Ferencváros hátvédje - is az öt legnagyobb ígéret között van.
...... .......


...


A fenti felütéssel közölt cikket a minap a goal.com. Majdnem leestünk a székről, amikor a listában megtaláltuk a Fradi 21 éves csillagát, Muhamed Besicet. A méltán népszerű fradista neve mellett az alábbi sorokat olvashattuk. A 21 éves védekező-középpályás tisztázatlan körülmények között hagyta ott 2012-ben a Hamburg együttesét, jelenleg a magyar bajnokságban a Ferencváros csapatát erősíti. Bár kevés tapasztalatot szerzett eddig topligákban, készen áll arra, hogy csapata vezéregyénisége lehessen. A felkészülési meccseket minden esetben végigjátszotta, ahol tökéletesen semlegesítette a szintén vb-résztvevő csapatok (Elefántcsontpart és Mexikó) támadóit.
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
A „magyar körte” – a magyar társadalom osz
  2014-06-12 17:42:02, csütörtök
 
  Forrás Hí24
A ,,magyar körte" - a magyar társadalom osztályszerkezete
...... ...........


Elit (2 százalék, legfeljebb 200.000 ember)
Gazdagok és a magas kultúra különböző szegmenseinek fogyasztói, ugyanakkor kapcsolati szempontból zárt csoport. Nagyon magas körükben a felsőfokú végzettségűek és a budapestiek aránya, státuszuk gyakorlatilag ,,örökletes", hiszen már szüleik is hasonló társadalmi körülmények között éltek.

Felső közép (10,5 százalék, szűk egymilliónyi magyar)
Fővárosi és nagyvárosi lakóhelyen élnek, mind a gazdasági, kulturális és kapcsolati tőke terén jó eredményeket mutatnak. Magasan képzettek, sok embert ismernek és kapcsolataikat jól is használják. Rendszeresen járnak színházba, sok szabadidővel rendelkeznek, sportolnak, aktív közösségi életet élnek.

Feltörekvő fiatalok (6 százalék, mintegy félmillióan lehetnek)
Ők azok a fiatalok, akik jelenleg főleg még szüleik pénztárcáját használják a mindennapokban, de tudásuk, saját és szüleik kapcsolatai révén bennük van a jövő ígérete - bármi lehet belőlük. Az összes társadalmi csoport közül ők az újtőke maximális felhasználói: a tudásmenedzsment, az információkezelés vagy a személyes kapcsolatok működtetésének gurui. A csoport egy részét a fiatalos attitűddel rendelkező középkorúak alkotják.

Vidéki értelmiség (7 százalék, 600-700 ezer ember)
A vidéki értelmiség mindennel rendelkezik, amivel a felsőbb társadalmi osztályok, de mindenből kevesebb van neki. Ők a kisvárosi tanárok, orvosok, helyi közéleti szereplők, akik mindenkit ismernek. Átlagos, de biztonságos jövedelemmel rendelkeznek, járnak nyaralni, magas a kultúra iránti igényük, többnyire állami alkalmazottak vagy vállalkozók.

Kádári kisember (17 százalék, kb. másfélmillió magyar)
A kádári kisember ,,éldegél". A mindennapokban nehezen, de kijön a jövedelméből, nyaralni nem jár, alig beszél idegen nyelvet, inkább állami munkahelyen dolgozik, ahol irodai foglalkozást űz. Főleg kisebb településen él.

Sodródók (18 százalék, 1,6-1,7 millió honfitársunk)
A feltörekvő fiatalok mellett a másik fiatalos réteget a sodródók adják, akiknek szülei nem az elitbe, hanem a középosztályba tartoznak. Képzetlenebbek, nincs elég kapcsolatuk (sem személyes, sem szervezeti), nem járnak színházba, nem olvasnak könyveket, viszont nagyon otthon vannak az újkultúrában. A mindennapoknak élnek, ugyanakkor újkultúra-tudásuk (internet) akár feljebb is viheti őket a társadalomban. A réteg fiataljainak egy jelentős része a ,,mamahotel" viszonylagos biztonságában él.

Munkások (16,5 százalék, nagyjából másfélmillió fő)
A réteg tagjai döntően szakmunkás végzettségűek, viszonylag sok embert ismernek, de kötődéseik alacsony presztízsűek. Kis vagyonnal, jövedelemmel rendelkeznek, és egyáltalán nem fogyasztanak kultúrát, barátokkal ritkán járnak össze, leginkább otthonukban szórakoznak, ,,tévéznek". A munkásokat a leszakadtaktól egyetlen tényező különbözteti meg: az ide tartozóknak van munkája, azonban amint elveszítik az állásukat - tartalékok híján - azonnal a leszakadtak osztályába kerülnek át.

Leszakadtak (23 százalék, bő kétmillió magyar)
A magyar társadalom számosságában legnagyobb rétege a leszakadtak köre. Nem csupán anyagi, jövedelmi, vagyoni helyzetük rendkívül kedvezőtlen, de kapcsolatszegények, kultúrafogyasztásuk pedig elhanyagolható. Jelentős körükben a szakképzetlenek aránya: ha dolgoznak, fizikai vagy mezőgazdasági munkát végeznek, de leginkább munkanélküliek, közfoglalkoztatottak, segélyezettek, és magas körükben a rokkantak, illetve az öregségi nyugdíjasok aránya.
Megállapítható, hogy szüleik is hasonló jellemzőkkel bírnak: azaz a legalsó réteg is újratermeli önmagát. A társadalom alsóbb csoportjai kisvárosi, falusi lakóhelyeken koncentrálódnak, főként körükben jelennek meg az önmagukat romaként meghatározó válaszadók.
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Sikeres érettségit tett a tízéves minizseni
  2014-06-12 17:34:25, csütörtök
 
  Forrás: Hír24
Tanishq Abraham
......


A kisfiú nem áll meg itt: jövőre már az egyetemen folytatja tanulmányait.
A kaliforniai kisfiú, Tanishq Abrahamról minden túlzás nélkül kijelenthetjük, hogy igazi csodagyerek. Szülei állítólag már közvetlenül születése után is pontosan tudták, hogy gyermekük nem átlagos, ám a világ számára csak valamivel később, Tanishq negyedik születésnapján vált nyilvánvalóvá: amikor a patinás Mensa, az a nemzetközi egyesület, melynek célja, hogy összefogja a magas intelligenciájú embereket, felvette őt a tagjai közé.
A KXTV amerikai hírcsatorna számolt be arról, hogy a kisfiú nem sokkal a tizedik születésnapja után sikeres érettségi vizsgát tett, méghozzá kitűnő eredménnyel. Büszke szülei a Reuters hírügynökségnek elmondták, hogy gyermeküket sokáig ők maguk tanították, csak ezután engedték iskolába, ahol messze túlszárnyalta kortársait.
Noha a kisfiú már március végén sikeresen leérettségizett, a bizonyítványát csak most vette át, eddig ugyanis túlságosan lefoglalta az egyetemi előkészítő, és a közösségi iskola. ,,Jövőre a Kaliforniai Egyetemre járok majd" - nyilatkozta büszkén, majd hozzátette, az érettségi vizsga nem volt egyszerű, de nem volt nehéz sem.
Arra a kérdésre, hogy szerinte mitől ilyen okos, Tanishq elmondta: ,,Az agyam máshogy működik, mint a többieké. Ha a kezembe adnak valamit, hirtelen egy csomó dolog eszembe jut arról a dologról, olyasmik is, amikről nem is tudtam, hogy tudom."
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2014.05 2014. Június 2014.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 214 db bejegyzés
e év: 3406 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 10221
  • e Hét: 33281
  • e Hónap: 66435
  • e Év: 300182
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.