Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Piros pünkösd napján
  2014-06-06 20:28:28, péntek
 
  ...... ........


Piros pünkösd napján, mikor gyümölcs érik,
életed kalászát, angyalszemek nézik.
Ezüstös harmatot csorgatnak tövére,
hogy termése nőjön, s vihar ki ne tépje.

Piros pünkösd napján, az Úr keres téged,
zúgó szelek szárnyán, Lelkét küldi néked.
Fogadd szeretettel, a mennyei lángot,
növeljen szívedben, hitet, boldogságot.
/Piován Győző/
 
 
0 komment , kategória:  Pünkösd  
Pénteken istentisztelet csíksomlyói pünkösdi ....
  2014-06-06 20:17:16, péntek
 
  Élő közvetítés- Szentmise + Előadás -dr. Kellermayer Miklós sejtkutató és dr. Csókay András idegsebész, agykutató tart közös előadást a csíksomlyói kegytemplomban. - csak a Youtubon
Videó Link

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Csíksomlyói búcsú programja
  2014-06-06 19:45:03, péntek
 
  ......


1. nap, június 6.
A hazai síneket elhagyva az észak-erdélyi villamosított vasútvonalon, az Érmihályfalva-Nagyvárad-Kolozsvár szakasz kivételével magyar mozdonnyal a vonat élén érkezünk Csíkba. Elhelyezés: felcsíki falvakban (Csíkszentdomokos, Csíkkarcfalva, Csíkdánfalva, Csíkmadaras, Madéfalva) a faluturizmus keretében székely-magyar családoknál, fürdőszobás házakban, félpanziós ellátással. Az egyes vasútállomásokon a szállásadók várják a vendégeket.

2. nap, június 7.
A szállásadóknál elköltött bőséges reggeli után indulás a csíksomlyói Mária-ünnepre a szálláshelyek vasútállomásairól. Érkezés Csíkszereda vasútállomására, majd gyalog vonulunk fel a búcsú színhelyére. Itt felkapaszkodunk a Kis- és Nagy-Somlyó közötti nyeregbe, ahol részt veszünk a 12:30-kor kezdődő szentmisén. Egyénileg meglátogatható a Csodatévő Szűz Mária szobra a csíksomlyói kegytemplomban. Délután indulás vissza a vonattal a szálláshelyekre, vacsora a vendéglátóknál.

3. nap, június 8.
Ezen a napon felejthetetlen hangulatú vonatozás vár ránk. De előbb reggeli a vendéglátóknál, majd ezt követően indulás a vasútállomásokról a Gyímesekbe, a történelmi Magyarország határán álló vasúti őrházhoz. Madéfalvától hazánk egykoron legjelentősebb hegyivasúti pályáján, azaz a következő útvonalon haladunk tovább: Karakó-völgyhíd-Lóvész-Gyimesközéplok-Gyimesbükk, a történelmi Magyarország vasúti határállomása. A fogadtatást követően elsétálunk a vasútállomásról a történelmi határon magasodó Antalok sorkán a vidéket vigyázó, 1629-ben emelt Rákóczi várhoz, illetve a Tatros partján álló, felújított MÁV-őrháznál zajló megemlékezések színhelyére.

4. nap, június 9.
A Történelmi Székely Gyors a kora reggeli órákban indul Erdély északi vasútvonalán (Csík-Gyergyó-Dés-Kolozsvár-Nagyvárad [Érmihályfalva]) Magyarországra.

...... ......



.........

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Székely Gyors - Különvonattal 2014 évben is.
  2014-06-06 19:40:18, péntek
 
  ...... .....


Szombathely - Budapest -Debrecen - Nagyvárad - Csiksomlyó
A csíksomlyói búcsú, minden évben Pünküsdkor kerül megrendezésre, az erdélyi Csíksomlyó településen. A csiksomlyói búcsún, több százezer, magyar katolikus hívő vesz részt minden évben.
Csíksomlyó a katolikus székelység hírneves búcsújáró helye. 1990 óta, minden évben több százezer ember zarándokol a "Csíksomlyói búcsúra", és vesz részt a Szűzanya tiszteletére tartott körmeneten, szentmisén. Míg kezdetben csak katolikusok vettek részt, most már a más vallású keresztény hívek is szívesen jelen vannak

- Történelmi Székely Gyors 2014. június 6-9.
Hetedik útjára indul pünkösdkor az első erdélyi zarándokvonat, a Történelmi Székely Gyors, amely számos újdonsággal várja utasait. Új útvonal, új matricás Traxx!
Az utazás védnöke Sebő Ferenc, a vonatot a Gábor Áron mozdony húzza, a szerelvénybe sorozott Orfeum kocsiban népzenészek szórakoztatják az utasokat és játszóház köti le a legfiatalabbak figyelmét, továbbá idén először ejti útba a vonat Magyarország második legnagyobb és legnépesebb települését, Debrecent. A 2014. évi különvonat utazásszervezője a Baobab Travel.
Ma már vasút- és pünkösdi zarándokvonat-történelem: 2008 májusában indult első útjára a Székely Gyors különvonat. Ötletgazdái az Indóház vasúti magazin szellemi köréhez tartoznak, és az első út sikerében jelentős szerep jutott a napjainkra közismertté vált gyimesbükki, egykori MÁV-őrház felújításával maradandót alkotva szorgalmazó Budakeszi Kultúra Alapítványnak.
- 2014-ben ismét lehetőség nyílik arra, hogy a zarándokvonatot (a nem villamosított országhatár-Érmihályfalva-Nagyvárad-Kolozsvár szakasz kivételével) teljes útján magyar villamos mozdony vontathassa. A MÁV-Trakció Zrt. Traxx típusú gépét a jeles alkalomból a szervezők feldíszítik. A téma: a 200 éve született székely ágyúöntő mester, a szabadságharc őrnagya, Gábor Áron. A mozdonymatrica elkészítésére a szervezők és a MÁV Zrt. közös grafikai tervpályázatot írnak ki, a pályaműveket a Link oldalon lehet majd megtekinteni és véleményezni. A legjobbnak tartott pályaművet a szakmai zsűri választja ki.
A vonat a két étkezőkocsin kívül egy előadások megtartására alkalmas, közös élményteret nyújtó speciális vasúti kocsit is magával visz az útra: az Orfeum-kocsiban lépnek fel a népzenészek, szakképzett animátorok pedig a legfiatalabbaknak tartanak játszóházat.
...... .......


- Az útvonal
A Történelmi Székely Gyors 2014-ben Debrecent is útba ejti: a Kelet-Magyarország szellemi, kulturális, gazdasági, idegenforgalmi és közlekedési központjában, hazánk egyik legdinamikusabban fejlődő nagyvárosának pályaudvarán csatlakozhat a város és a régió Csíksomlyóra tartó közönsége a különvonathoz. A különvonat június 6-án a hajnali órákban indul Budapest-Nyugati pályaudvarról. További belföldi útvonala: Szolnok-Püspökladány-Debrecen-országhatár. A határ délelőtti átlépése után az észak-erdélyi vaspályán haladva - [Érmihályfalvát] Nagyváradot, Kolozsvárt, Szamosújvárt és Dédát érintve - az esti órákban érkezik a Székelyföldre, a felcsíki falvakba. A Történelmi Székely Gyors ugyanezen az útvonalon halad június 9-én hazafelé is.
 
 
1 komment , kategória:  vallás  
Három, cumizó kisállatok videón
  2014-06-06 19:26:17, péntek
 
  Kiskutyusok Videó Link

Kiscicák videó Link

A harmadik műalkotás pedig némiképp kakukktojás: főszereplője egyetlenegy vombat.
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Női pólósaink felkészülése a EB. re
  2014-06-06 19:17:50, péntek
 
  Két góllal verték a hollandokat női pólósaink
Magyarország - Hollandia 14-12 (3-3, 4-3, 4-2, 3-4)
A magyar góldobók: Keszthelyi 5, Csabai, Takács, Antal 2-2, Czigány, Illés, Szücs 1-1
Szűcs Gabriella

 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Cr. Ronaldo és a tökéletesség:
  2014-06-06 19:12:53, péntek
 
  Mindezt egy reklámfilmben tette meg a brazíliai VB. -én pár nap múlva bríllirozni kezdő Cé. Mert senkinek se legyenek kétségei, Ronaldo térdnyavalyái ellenére is odateszi majd magát.
A reklámot nem reklámozzuk tovább stílszerű hasonlatok és utalások felemlegetésével, legyen elég annyi, lesz, ami hajtja majd Cristianót.
Merthogy ő mindig a tökéletesre törekszik. Egy kuka nem foghat ki rajta.
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Real Madrid - Cr. Ronaldo  
Jézus megjelent tanítványainak
  2014-06-06 19:01:03, péntek
 
  Amikor (feltámadása után egy alkalommal) Jézus megjelent tanítványainak és velük étkezett, megkérdezte Simon Pétertől: ,,Simon, János fia, jobban szeretsz-e engem, mint ezek?" Péter így szólt: ,,Igen, Uram, te tudod, hogy szeretlek." Erre Jézus azt mondta neki: ,,Legeltesd bárányaimat!"
Aztán újra megkérdezte tőle: ,,Simon, János fia, szeretsz te engem?" Ő azt felelte: ,,Igen, Uram, tudod, hogy szeretlek!" Erre azt mondta neki: ,,Legeltesd juhaimat!"
Majd harmadszor is megkérdezte tőle: ,,Simon, János fia, szeretsz engem?" Péter elszomorodott, hogy harmadszor is megkérdezte: ,,Szeretsz engem?", és ezt válaszolta: ,,Uram, te mindent tudsz, azt is tudod, hogy szeretlek!" Jézus pedig ismét ezt mondta: ,,Legeltesd juhaimat! Bizony, bizony, mondom neked: Amikor még fiatal voltál, felövezted magad, és oda mentél, ahová akartál. De ha megöregszel, kiterjeszted karjaidat. Más fog felövezni téged, és oda visz, ahova nem akarod." Azt jelezte e szavakkal, hogy (Péter) milyen halállal dicsőíti majd meg az Istent. Azután még hozzátette: ,,Kövess engem!"
JN 21.15 - 19
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2014.05 2014. Június 2014.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 214 db bejegyzés
e év: 3406 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 11351
  • e Hét: 34411
  • e Hónap: 67565
  • e Év: 301312
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.