Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Jó éjszakát, békés álmokat!
  2014-11-27 23:59:36, csütörtök
 
  Kedves Mindannyiotoknak



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Melengető téli italok
  2014-11-27 21:45:54, csütörtök
 
  Melengető téli italok

A téli világ, a hideg magukkal hozzák a forró italok idejét. Hiszen ki ne szeretné magát felmelegíteni egy bögre gőzölgő finomsággal, ki ne szeretné, ha egy jó kirándulás vagy síelés végén a menedékházban vagy otthon meleg italra fonódhatnának átfagyott ujjai?

A téli meleg italkínálat skálája elég széles. Az ezerféle tea mellett ott a kakaó, a forró csokoládé, a kávé és annak különleges változatai, a különféle forralt borok és ciderek, a puncs és a nálunk nem túl ismert eggnog is.





fűszerektől ünnepiek és különlegesek lesznek a forró italok

A téli italok jellegzetes vonása, hogy az édességekben megtalálható - jellemzően karácsonykor használt - fűszerekkel szokás őket ízesíteni. A szegfűszeg, fahéj, kardamom, gyömbér, citrom- és narancshéj mellett, a vanília, szerecsendió, szegfűbors az, amivel ezek az italok ellenállhatatlan ízre és illatra tesznek szert.

A forró italok viszonylag kevés ráfordítással elkészíthetők. Igaz, jó alapanyagokra van szükség, de cserébe nagyon hamar elkészülnek és biztos, hogy osztatlan sikert aratnak. A téli időszaknak és az átfagyott csontoknak köszönhetően a legtöbb téli ital tartalmaz valamilyen alkoholt, ám ezek kihagyásával is lehet a sofőrök és a gyerekek számára ízben az eredetivel szinte azonos nedűt előállítani.





Forró cider, vagyis almabor

A forralt bor, a forró cider és a különféle ízesített teák képviselik a téli italok első nagy csoportját. Ezek az italok általában azonos - vagy igen hasonló - fűszerezéssel készülnek. A klasszikus forralt borba ugyan nem kerülnek gyümölcsök, de érdemes egy kevés almát, mazsolát vagy más aszalt gyümölcsöt tenni a borhoz, ami nem csak ízét, hanem cukortartalmának egy részét is az italnak adja, amellett nagyon kellemes időtöltés a bögre aljáról kipecázni az italt magába gyűjtött puha gyümölcsdarabokat.





Puncs - a legjobb melengető!

A forralt bor/cider alapú italokba az alkoholtartalom extra hozzávalókkal növelhető. Az angolok által igen kedvelt puncshoz a rum dukál, ami az angol karácsonyi partik elmaradhatatlan sztárja. Másik nagy szigetországi kedvenc az eggnog, ami krémesen selymes és lágy, miközben alattomos mód juttatja a szervezetünkbe a benne rejlő alkoholt. A tej és tojás alapokon nyugvó ital szintén rummal gazdagítva, szerecsendióval lelhető fel a leggyakrabban, de itt is igen sok variáció létezik, mind a benne foglalt alkohol milyenségét, mind a fűszereket figyelembe véve. Az eggnog sokban emlékeztet a magyar karácsonyi asztalokon is egyre gyakrabban helyt kapó borkrémlevesre.

A tartalmasabb, vastagabb téli italok sztárja azonban minden kétséget kizáróan a forró csokoládé. Az olvasztott csokoládéval készült, tejjel, tejszínnel összeforralt, fűszerezett ital nem csak melenget, hanem olyan mennyiségű kalóriával lát el, hogy ezután akár fél napig is bírjuk a gyerekkel nehezített szánkó húzását vagy a karácsonyi vásárokban való talpalást.





Forró csoki vagy kakaó, fűszerekkel megbolondítva az igazi

A csokoládék esetében is nagyon sok múlik az alapanyagokon. A boltokban kapható italporok íze és állaga köszönőviszonyban sincs azzal, amilyen egy házilag készített forró csokoládé. A minőségi csokoládékból választhatunk fehéret, vagy dolgozhatunk tej- illetve éttáblával, illetve szerezhetünk különféle ízesítésű csokoládéchipseket, amelyek könnyedén felolvadnak a felforrósított tejszínes tejben. Az édesítésnél érdemes kóstolni, hiszen az fehércsokoládé valószínűleg nem igényel plusz édességet, míg az étcsokoládét jó kiegészíteni egy kevés nádcukorral.

A forró csokoládé - felnőttek részére - egy kis likőrrel is megbolondítható. A csokoládénak jól áll a narancslikőr, de egy kevés krémlikőrrel is fokozható az ital selymessége. Ezeket az alkoholokat a csokoládé tűzről való levétele után tegyük az italhoz és mindig mértékkel, mert az első pillanatban nem mindig érezni mennyire fog ,,ütni" a benne lévő alkohol, ha egy egész bögrényit elszopogattunk már.

Az elkészült csokoládét, - vagy a kevésbé gazdag italra vágyóknak készült - kakaót megkoronázhatjuk vaníliás tejszínhabbal vagy beledobálhatunk néhány marshallowt is, ami végképp energiabombává változtatja az italunkat, viszont az is igaz, hogy a sok úszó habszigetecskével ellenállhatatlanul vonzóvá is varázsolja.





Kardamommal, fahéjjal, chilivel, likőrrel is fűszerezhetjük a forró csokit!

A csokoládén kívül a kávét is variálhatjuk, ünnepi jelleget kölcsönözhetünk neki. A boltokban kapható mindenízű szirupokkal pillanatok alatt készíthetünk mézeskalácsos, fahéjas, pörköltmogyorós kávét, de ha időnk engedi, akkor magunk is fűszerezhetjük a kávét, adhatunk hozzá alkoholt, tejszínt, koronázhatjuk tejszínhabbal vagy tejhabbal, dekorálhatjuk karamellizált cukorral vagy fűszerekkel.

Forró cider

Hozzávalók:
1 liter cider
1 liter jó minőségű almalé
4-5 szegfűszeg
4-5 szegfűbors
4-5 egész kardamom
1 rúd fahéj
2 dl Calvados, vagy más almalikőr illetve pálinka

Elkészítés: A cidert és a gyümölcslevet összeöntöm, hozzáadom a fűszerlabdába csomagolt fűszereket, majd lassan, közepes lángon hagyom főni. Fél óra után kiveszem a fűszerlabdát, majd a tűzről lehúzott italba öntöm a calvadost. Alaposan elkeverem és előre melegített bögrékben kínálom. Almadarabokat is érdemes belefőzni, ha lehet többféle almából.

Rumpuncs

Hozzávalók:
0,5 l elkészített fekete tea
0,5 l vörösbor
0,5 l rum
40 dkg nádcukor
1 citrom leve
1 narancs leve

Elkészítés: A bort, a rumot és a teát egy nagyobb lábasban összeöntöm, majd hozzáadom a citrusok levét elkezdem melegíteni. Egészen addig melegítem, amíg a cukor el nem olvad. Ezután melegített poharakban kínálom.

WM

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-ital,szörp,gyümölcs  
A jó puncs nem pancs!
  2014-11-27 21:38:39, csütörtök
 
  A jó puncs nem pancs!

A téli, ünnepi italkínálat egyik kedvence a puncs. Az angol eredetű ital könnyen összeállítható, rengeteg változata létezik, s ezeket alkoholos vagy alkoholmentes kiadásban is elkészíthetjük.

A puncs történetében nincs semmi meglepő. A XVII. század angol matrózai számára a munka és a tengeren való végtelen hánykódás ellenszereként használt sör jelentette az egyik legfőbb vigaszt. Sajnos a sör hamar elfogyott, vagy a behajózni kívánt vidék meleg éghajlatának köszönhetően megbuggyant. A Brit Kelet-indiai Társaság matrózai pedig ital nélkül maradtak, amire - az egyik angol, puncsról szóló anyag csodálatos megfogalmazása szerint - igen rosszul reagáltak.

Ennél finomabban nehéz kifejezni, hogy komoly alkoholelvonási tünetekkel küzdhettek a kor tengerészei, lázadás fenyegethetett, amit bölcsen a helyi alapanyagok gyors megismerésével és azok alkoholos itallá történő alakításával orvosoltak. Így született a puncs.





Illatos és fűszeres, ünnepi ital a puncs

A punch (Panc) szanszkritül ötöt jelent, amely az ital jellegére és a benne lévő alkotóelemekre utal, úgymint erős (alkohol), gyenge (víz), édes (cukor), savanyú (citrusfélék) és fűszeres. Az öt elemből felépülő ital hamar elterjedt a matrózok körében, és természetesen - az ő hazatérésüket követően - Angliában is hamar teret hódított. A brit gyarmatokon is gyorsan meghonosodott, olyannyira, hogy feljegyzések bizonyítják: az amerikai alapító atyák a Függetlenségi Nyilatkozat aláírása után punccsal ünnepeltek.

Angliában az alkoholos puncs szárnyalásának Viktória királynő szigora vetett véget, az ő intézkedéseinek köszönhetően ma már inkább a gyerekzsúrokhoz köthető az angol puncs, és nem a felnőttek kedvelt italaként emlegetjük.





Gyümölccsel gazdagítva partikra,bulikra is tökéletes a puncs

Az eredeti puncs alapját a rum képezte, ehhez jöttek a különféle citrusfélék és fűszerek, amelyek az ital jellegét megadták, de az igazat megvallva, a puncs szabályai nincsenek kőbe vésve, nyugodtan kísérletezhetünk a nekünk szimpatikus alapanyagokkal.

A puncs alkoholtartalmáról nem csak a rum gondoskodhat. Az italunkat készíthetjük víz helyett pezsgővel, adhatunk hozzá almabort, vörösbort, fehérbort is. Az alkoholtartalmú alapok mellett jól teljesít a tea, a tej, a különféle szűrt vagy szűretlen gyümölcslevek, vagy épp a gyömbérsör.

Természetesen magát a rumot is lecserélhetjük más alkoholra, készülhet a puncs gin, aperol, tequila, whiskey, különféle likőr vagy épp vodka alapokon is. Ilyen például az 1835-ös születésű Garrick Club puncs, amely ginnel készül, vagy a Sanyal puncs, amelynek alapját a perui pisco adja, s amihez darjeeling tea, valamint ananászlé társul, és citrommal, chilivel ízesítik.





A fűszerek adják mega puncs ünnepi jellegét

A puncs fűszerei általában a klasszikus édességhez használt fűszerek (fahéj, szegfűszeg, vanília, csillagánizs) de emellett szerecsendió, szegfűbors, kardamom, chili, cayenne bors, gyömbér, koriandermag, feketebors is nyugodtan szerepelhet az összeállításban. Az italhoz 3-4 fűszernél többet nem érdemes használni, mert a puncs jellegzetes citrusos aromájának is érvényre kell jutnia.

A citrusosságot nem feltétlen egy citrom lehámozott héjával kell megadnunk: nyugodtan használhatunk narancslevet, citromlevet, adhatunk az italhoz lime levelet, de thai citromfűvel vagy épp citromos kakukkfűvel is megbolondíthatjuk az italt. A zöldfűszerek közül nyugodtan a puncshoz illeszthetjük még a mentát, illetve a citromfüvet is.





A citrusfélék nem maradhatnak el a puncsból

A puncsot ihatjuk melegen vagy hidegen. A téli hónapokban inkább a forralt, meleg puncsokat érdemes fogyasztani, a hideg, fagylalttal, jégkockával kínált puncsok ideje inkább a nyár. A meleg puncs jó kiegészítője a téli vendégeskedéseknek, hűvös estéknek. Könnyen elkészíthető, nagyobb bólés tálban kínálva igen látványos finomság.

A puncsot édesíthetjük cukorral (érdemes barna nádcukorral kísérletezni), adhatunk hozzá mézet vagy bármilyen más természetes édesítőszert. Az édességet természetesen befolyásolhatjuk a hozzáadott gyümölcslevekkel is. A levek mellett a puncshoz adhatunk apróra vágott gyümölcsöt vagy különféle aszalványokat is, amelyek nem csak édesítik az italt, hanem igazi ízesszenciává válnak, ha kellő idei hagyjuk ázni az elkészült keverékben. A gyümölcsök közül kedvelt az alma, a banán, az ananász, a narancs, az érett körte, szilva vagy a bogyós gyümölcsök.





A hideg téli esték fénypontja lehet egy pohár forró puncs

Pancsoljunk egy puncsot!

Hozzávalók 2 pohárhoz:

Narancsos puncs
Alaposan megmosunk 1 citromot és 1 narancsot, és a héjukat lereszeljük. Felforralunk 3 dl vizet a gyümölcsök héjával, 1/2 rúd félbevágott vaníliával és 2 evőkanál cukorral. 3 evőkanál citromlevet és 1 dl narancslevet keverünk hozzá. Beleöntünk 1/2 dl rumot és 1 dl fehérbort, összeforrósítjuk.

Almapuncs
Felforralunk 5 dl almalevet 1 rúd fahéjjal és 1 db meghámozott és cikkekre vágott almával. Ha forró, elzárjuk, és 2 evőkanál pálinkát adunk hozzá. Bögrébe öntve azonnal fogyasztjuk.

Ananászos puncs
Apró kockákra vágunk 2 szelet ananászt, megszórjuk 2 teáskanál porcukorral, 2 dl vörösbort locsolunk rá, majd 1 órát állni hagyjuk. Ezután felforraljuk 1,5 dl fekete teával, majd a tűzről levéve 2 evőkanál citromlével ízesítjük, forrón kínáljuk.

Vadásztea
Megfőzünk 4 dl fekete teát, cukorral ízesítjük, majd hozzáöntünk 1 dl fehérbort és 1/2 dl barna rumot, forrón fogyasztjuk.

Almás forralt bor
Felforrósítunk 2 dl almalevet (ne forraljuk sokáig), belekeverünk felkockázott almát, 2 szelet citromot, egy csipet fahéjjal és cukorral ízesítjük, majd hozzáöntünk 2 dl fehérbort, és azonnal kínáljuk.

Szőlős forralt bor
Felforralunk 1,5 dl piros szőlőlevet és 1,5 dl vizet. Hozzáadunk 1 citromkarikát, csipetnyi szegfűszeget és fahéjat, majd cukorral ízesítjük. Hozzáöntünk 2 dl vörösbort és 1 marék leszemezett szőlőt, 2-3 perc pihentetés után forrón kínáljuk.





Szinte számtalan változatban készülhet puncs - az alapanyagokkal és a fűszerekkel is játszhatunk

WM

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-ital,szörp,gyümölcs  
Paleo mézes krémes
  2014-11-27 21:30:40, csütörtök
 
  Paleo mézes krémes

Hozzávalók:

kb. 16 szelethez:
A mandulás tésztához:
3 tojás
5 dkg őrölt mandula
2 nagy evőkanál méz
1 csapott kiskanál szódabikarbóna

A gesztenyés tésztához:
3 tojás
5 dkg gesztenyeliszt
2 nagy evőkanál méz
1 csapott kiskanál szódabikarbóna

A krémhez:
4 dl kókusztej
1 dl kókusztejszín
2 tojássárgája
2 evőkanál mandulaliszt
3 evőkanál nyírfacukor
1 evőkanál kókuszzsír
késhegynyi vaníliapor
1 evőkanál keményítő vagy tápiókaliszt

Valamint:
mézzel készített sárgabaracklekvár

A tetejére:
20 dkg 85%-os étcsokoládé
1 evőkanál kókuszzsír

Elkészítés:

Mindkét tésztát külön-külön egyforma módon készítjük el. A tojások fehérjéből csipet só hozzáadásával kemény habot verünk. A többi hozzávalót elektromos habverővel krémesre keverjük, majd fakanállal óvatosan - a habot össze nem törve - hozzákeverjük a tojáshabot is.

A piskótatésztát sütőpapírral kibélelt széles tepsibe öntjük, és egyenletes vastagságúra kenjük. Előmelegített sütőben készre sütjük. Mindkét piskótát így sütjük, egyforma méretű tepsiben. A gesztenyés nekem vastagabb lett, mint a mandulás. Amikor kihűltek a tészták, hosszában középen kettévágjuk, félretesszük. Így kapuk 2 mandulás és 2 gesztenyés lapot.

A pudingos krémhez az összes hozzávalót simára keverjük, és gázon felfőzzük sűrű masszává. Kihűtjük.

Ezután összeállítjuk a süteményt: alulra egy hosszú gesztenyés lap kerül, amit a puding felével megkenünk. Erre jön egy mandulás lap, amit lekvárral vastagon megkenünk. Ezután egy újabb gesztenyés lap következik, amire a maradék pudingot kenjük, majd a lekvárral vastagon megkent maradék mandulás lappal befedjük. Hűvös helyre tesszük addig, amíg a csokit felolvasztjuk.

A csokimázhoz 15 dkg csokit tördelünk fel, és a kókuszzsírral együtt vízgőz felett megolvasztjuk. Ezt rácsurgatjuk a süteményre, elsimítjuk, hagyjuk, hogy nagyjából megszáradjon. A maradék 5 dkg csokit megolvasztjuk, és azzal berácsozzuk a süti tetejét. Hagyjuk megszáradni, majd a sütit hosszában vágjuk félbe forró vízbe mártott, szárazra törölt késsel. Ezután szeleteljük fel. Nekem 16 darab lett belőle.





Hagyjuk 1-2 napot hűvös helyen összeérni az ízeket. Jó étvágyat!

Megjegyzés:

Nagyon finom sütemény!

A receptet és a fotót Christine35 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmgette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Zeller-burgonya gratin
  2014-11-27 21:27:46, csütörtök
 
  Zeller-burgonya gratin

Hozzávalók:

1 nagy zeller
50 dkg krumpli
6-8 szelet császárszalonna
4 dl főzőtejszín (20%-os)
2-3 gerezd fokhagyma
1-2 db chili (kimagozva, apróra vágva)
1 evőkanál dijoni mustár
1 evőkanál rozmaring (apróra vágva)


Elkészítés:

A szalonnát vágjuk fel apróra, majd pirítsuk szép pirosra, tegyük félre.

A zellert és a krumplit pucoljuk meg, majd nagyon vékonyra szeleteljük fel. A fokhagymát szintén pucoljuk meg, a chilit magozzuk ki, majd mindegyiket vágjuk apróra.

Egy edénybe öntsük bele a tejszínt, adjuk hozzá az apróra vágott rozmaringot, a fokhagymát, a chilit és a mustárt, majd kevergetve melegítsük forráspontig.

Néhány kanállal tegyünk egy sütőtálba a tejszínes keverékből, rendezzünk el benne egy réteg vékonyra szeletelt zellert, enyhén sózzuk, és szórjuk meg a kisütött szalonnával, locsoljuk meg a tejszínes keverékkel. Rendezzünk el rajta egy réteg vékonyra szeletelt krumplit, enyhén sózzuk, szórjuk meg szalonnával, és locsoljuk meg a tejszínes keverékkel. Folytassuk így a rétegezést váltogatva, arra figyelve, hogy a tetejére krumpli kerüljön, majd öntsük rá a maradék tejszínes keveréket. Fedjük le a tálat alufóliával, mielőtt betennénk a sütőbe.

Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 50 perc alatt pároljuk puhára. Végül vegyük le a fóliát, és süssük szép pirosra.





Megjegyzés:

Buggyantott tojással, sült hússal vagy csak úgy magában kínáljuk.

A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Sütőtökös ravioli
  2014-11-27 21:24:59, csütörtök
 
  Sütőtökös ravioli

Hozzávalók:

A tésztához:
50 dkg liszt
2 tojás

víz

A tölteléhez:
80 dkg sütőtök
5 dkg erős sajt (Old Amsterdam, cheddar)
5 dkg pirított zsemlemorzsa
1/2 dl tejszín
1 teáskanál zsálya

bors
citromlé

Elkészítés:

Sütőben megsütöm a 4-be vágott tököt. Meghámozom, apróra darabolom, és összekeverem a töltelék többi hozzávalójával. A tésztát keményre gyúrom, kinyújtom. Megtöltöm a tésztá, és kifőzöm. Sajtmártással leöntve tálalom.

Megjegyzés:

A receptet ZilkaZil küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Rizsfelfújt (rizskoch)
  2014-11-27 21:23:41, csütörtök
 
  Rizsfelfújt (rizskoch)

Hozzávalók:

12 dkg rizs
5 dl tej
1 dl víz
2 tojás
10 dkg cukor
1 kávéskanál liszt
2 dkg vaj
vanília
esetleg reszelt citromhéj

Elkészítés:

A rizst a vízzel elkevert tejben a cukor felével (esetleg citrom héjjal) feltesszük főni, felforraljuk, a rizs félig puhuljon meg, de ne főzzük készre. A maradék folyadékot állás közben magába szívja és megpuhul.

A tojássárgát a vajjal elkeverjük, hozzáadjuk a kihűlt rizshez, hozzákeverjük a kis lisztet és a felvert tojáshabot.

Egy kis tepsit (nekem 32x19 cm) kivajazunk és zsemlemorzsával meghintünk, majd belesimítjuk a masszát.

Kb. 180 fokos sütőben 30 percig sütjük, míg szép színt kap a teteje.





Lekvárral, pudinggal vagy csokiöntettel is tálalhatjuk.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Suncika küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Csőben sült sonkás penne
  2014-11-27 21:20:34, csütörtök
 
  Csőben sült sonkás penne

Hozzávalók:

35 dkg penne
1 fej lereszelt vöröshagyma
1 db reszelt sárgarépa
1 szál apróra vágott metélőzeller
3 evőkanál szűz olívaolaj
2 db közepes, felkockázott cukkíni
15 dkg felkockázott sonka
2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
1 evőkanál apróra vágott majoránna
1 csomag Knorr Tejszínes-sonkás Rafinéria

Elkészítés:

A sütőt 220-230 fokra előmelegítjük. Kifőzzük a tésztát, majd leszűrjük. A hagymát, sárgarépát és zellert pár perc alatt, közepes lángon megdinszteljük, hozzáadjuk a cukkínit, a sonkát, a petrezselyemzöldjét és a majorannát, közel 5 percen át együtt főzzük. Belekeverjük a kifőtt tésztát. Kivajazott, hőálló tálba öntjük. Az elkészített Knorr Rafinériát a tésztára öntjük, és kb. 15 percig sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Kurucz Renáta küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Sárgaborsókrémleves füstölt hússal
  2014-11-27 21:19:29, csütörtök
 
  Sárgaborsókrémleves füstölt hússal

Hozzávalók 4 személyre:

30 dkg sárgaborsó
8 dl füstölt lé
1 kisebb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál Vénusz olaj
2 evőkanál liszt
1 dl tejszín
15 dkg főtt füstölt hús

Elkészítés:

A sárgaborsót pár órára beáztatjuk. Amikor megduzzadt, leöblítjük, és feltesszük főni a füstölt lében, de öntünk mellé még 3-4 dl vizet is. Kíméletesen, kb. 40 percig főzzük, vigyázva nehogy kifusson. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.

Felforrósítjuk az olajat, zsemleszínűre pirítjuk benne a lisztet, majd rátesszük a hagymát. Kicsit pirulni hagyjuk, ezután levesszük a tűzről, és belenyomjuk a tisztított fokhagymát. (Ha valaki szereti, tehet bele ilyenkor kevés fűszerpaprikát is.) Elkeverjük, a leveshez adjuk, és besűrítjük. Jól összeforraljuk, majd összetörjük-leturmixoljuk. Ismét visszatesszük főni, ha kell, utána ízesítjük, és a tejszínt is belekeverjük. A főtt füstölt húst összevágjuk, a levesbe keverjük, és tálaljuk. Ízlés szerint csípős paprikát is keverhetünk bele.





Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 579 kcal

Megjegyzés:

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2014.10 2014. November 2014.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 342 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1116
  • e Hét: 10619
  • e Hónap: 24524
  • e Év: 154231
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.