|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 9
|
|
|
|
2014-11-27 21:45:54, csütörtök
|
|
|
Melengető téli italok
A téli világ, a hideg magukkal hozzák a forró italok idejét. Hiszen ki ne szeretné magát felmelegíteni egy bögre gőzölgő finomsággal, ki ne szeretné, ha egy jó kirándulás vagy síelés végén a menedékházban vagy otthon meleg italra fonódhatnának átfagyott ujjai?
A téli meleg italkínálat skálája elég széles. Az ezerféle tea mellett ott a kakaó, a forró csokoládé, a kávé és annak különleges változatai, a különféle forralt borok és ciderek, a puncs és a nálunk nem túl ismert eggnog is.
fűszerektől ünnepiek és különlegesek lesznek a forró italok
A téli italok jellegzetes vonása, hogy az édességekben megtalálható - jellemzően karácsonykor használt - fűszerekkel szokás őket ízesíteni. A szegfűszeg, fahéj, kardamom, gyömbér, citrom- és narancshéj mellett, a vanília, szerecsendió, szegfűbors az, amivel ezek az italok ellenállhatatlan ízre és illatra tesznek szert.
A forró italok viszonylag kevés ráfordítással elkészíthetők. Igaz, jó alapanyagokra van szükség, de cserébe nagyon hamar elkészülnek és biztos, hogy osztatlan sikert aratnak. A téli időszaknak és az átfagyott csontoknak köszönhetően a legtöbb téli ital tartalmaz valamilyen alkoholt, ám ezek kihagyásával is lehet a sofőrök és a gyerekek számára ízben az eredetivel szinte azonos nedűt előállítani.
Forró cider, vagyis almabor
A forralt bor, a forró cider és a különféle ízesített teák képviselik a téli italok első nagy csoportját. Ezek az italok általában azonos - vagy igen hasonló - fűszerezéssel készülnek. A klasszikus forralt borba ugyan nem kerülnek gyümölcsök, de érdemes egy kevés almát, mazsolát vagy más aszalt gyümölcsöt tenni a borhoz, ami nem csak ízét, hanem cukortartalmának egy részét is az italnak adja, amellett nagyon kellemes időtöltés a bögre aljáról kipecázni az italt magába gyűjtött puha gyümölcsdarabokat.
Puncs - a legjobb melengető!
A forralt bor/cider alapú italokba az alkoholtartalom extra hozzávalókkal növelhető. Az angolok által igen kedvelt puncshoz a rum dukál, ami az angol karácsonyi partik elmaradhatatlan sztárja. Másik nagy szigetországi kedvenc az eggnog, ami krémesen selymes és lágy, miközben alattomos mód juttatja a szervezetünkbe a benne rejlő alkoholt. A tej és tojás alapokon nyugvó ital szintén rummal gazdagítva, szerecsendióval lelhető fel a leggyakrabban, de itt is igen sok variáció létezik, mind a benne foglalt alkohol milyenségét, mind a fűszereket figyelembe véve. Az eggnog sokban emlékeztet a magyar karácsonyi asztalokon is egyre gyakrabban helyt kapó borkrémlevesre.
A tartalmasabb, vastagabb téli italok sztárja azonban minden kétséget kizáróan a forró csokoládé. Az olvasztott csokoládéval készült, tejjel, tejszínnel összeforralt, fűszerezett ital nem csak melenget, hanem olyan mennyiségű kalóriával lát el, hogy ezután akár fél napig is bírjuk a gyerekkel nehezített szánkó húzását vagy a karácsonyi vásárokban való talpalást.
Forró csoki vagy kakaó, fűszerekkel megbolondítva az igazi
A csokoládék esetében is nagyon sok múlik az alapanyagokon. A boltokban kapható italporok íze és állaga köszönőviszonyban sincs azzal, amilyen egy házilag készített forró csokoládé. A minőségi csokoládékból választhatunk fehéret, vagy dolgozhatunk tej- illetve éttáblával, illetve szerezhetünk különféle ízesítésű csokoládéchipseket, amelyek könnyedén felolvadnak a felforrósított tejszínes tejben. Az édesítésnél érdemes kóstolni, hiszen az fehércsokoládé valószínűleg nem igényel plusz édességet, míg az étcsokoládét jó kiegészíteni egy kevés nádcukorral.
A forró csokoládé - felnőttek részére - egy kis likőrrel is megbolondítható. A csokoládénak jól áll a narancslikőr, de egy kevés krémlikőrrel is fokozható az ital selymessége. Ezeket az alkoholokat a csokoládé tűzről való levétele után tegyük az italhoz és mindig mértékkel, mert az első pillanatban nem mindig érezni mennyire fog ,,ütni" a benne lévő alkohol, ha egy egész bögrényit elszopogattunk már.
Az elkészült csokoládét, - vagy a kevésbé gazdag italra vágyóknak készült - kakaót megkoronázhatjuk vaníliás tejszínhabbal vagy beledobálhatunk néhány marshallowt is, ami végképp energiabombává változtatja az italunkat, viszont az is igaz, hogy a sok úszó habszigetecskével ellenállhatatlanul vonzóvá is varázsolja.
Kardamommal, fahéjjal, chilivel, likőrrel is fűszerezhetjük a forró csokit!
A csokoládén kívül a kávét is variálhatjuk, ünnepi jelleget kölcsönözhetünk neki. A boltokban kapható mindenízű szirupokkal pillanatok alatt készíthetünk mézeskalácsos, fahéjas, pörköltmogyorós kávét, de ha időnk engedi, akkor magunk is fűszerezhetjük a kávét, adhatunk hozzá alkoholt, tejszínt, koronázhatjuk tejszínhabbal vagy tejhabbal, dekorálhatjuk karamellizált cukorral vagy fűszerekkel.
Forró cider
Hozzávalók:
1 liter cider
1 liter jó minőségű almalé
4-5 szegfűszeg
4-5 szegfűbors
4-5 egész kardamom
1 rúd fahéj
2 dl Calvados, vagy más almalikőr illetve pálinka
Elkészítés: A cidert és a gyümölcslevet összeöntöm, hozzáadom a fűszerlabdába csomagolt fűszereket, majd lassan, közepes lángon hagyom főni. Fél óra után kiveszem a fűszerlabdát, majd a tűzről lehúzott italba öntöm a calvadost. Alaposan elkeverem és előre melegített bögrékben kínálom. Almadarabokat is érdemes belefőzni, ha lehet többféle almából.
Rumpuncs
Hozzávalók:
0,5 l elkészített fekete tea
0,5 l vörösbor
0,5 l rum
40 dkg nádcukor
1 citrom leve
1 narancs leve
Elkészítés: A bort, a rumot és a teát egy nagyobb lábasban összeöntöm, majd hozzáadom a citrusok levét elkezdem melegíteni. Egészen addig melegítem, amíg a cukor el nem olvad. Ezután melegített poharakban kínálom.
WM
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-ital,szörp,gyümölcs |
|
|
|
|
|
2014-11-27 21:38:39, csütörtök
|
|
|
A jó puncs nem pancs!
A téli, ünnepi italkínálat egyik kedvence a puncs. Az angol eredetű ital könnyen összeállítható, rengeteg változata létezik, s ezeket alkoholos vagy alkoholmentes kiadásban is elkészíthetjük.
A puncs történetében nincs semmi meglepő. A XVII. század angol matrózai számára a munka és a tengeren való végtelen hánykódás ellenszereként használt sör jelentette az egyik legfőbb vigaszt. Sajnos a sör hamar elfogyott, vagy a behajózni kívánt vidék meleg éghajlatának köszönhetően megbuggyant. A Brit Kelet-indiai Társaság matrózai pedig ital nélkül maradtak, amire - az egyik angol, puncsról szóló anyag csodálatos megfogalmazása szerint - igen rosszul reagáltak.
Ennél finomabban nehéz kifejezni, hogy komoly alkoholelvonási tünetekkel küzdhettek a kor tengerészei, lázadás fenyegethetett, amit bölcsen a helyi alapanyagok gyors megismerésével és azok alkoholos itallá történő alakításával orvosoltak. Így született a puncs.
Illatos és fűszeres, ünnepi ital a puncs
A punch (Panc) szanszkritül ötöt jelent, amely az ital jellegére és a benne lévő alkotóelemekre utal, úgymint erős (alkohol), gyenge (víz), édes (cukor), savanyú (citrusfélék) és fűszeres. Az öt elemből felépülő ital hamar elterjedt a matrózok körében, és természetesen - az ő hazatérésüket követően - Angliában is hamar teret hódított. A brit gyarmatokon is gyorsan meghonosodott, olyannyira, hogy feljegyzések bizonyítják: az amerikai alapító atyák a Függetlenségi Nyilatkozat aláírása után punccsal ünnepeltek.
Angliában az alkoholos puncs szárnyalásának Viktória királynő szigora vetett véget, az ő intézkedéseinek köszönhetően ma már inkább a gyerekzsúrokhoz köthető az angol puncs, és nem a felnőttek kedvelt italaként emlegetjük.
Gyümölccsel gazdagítva partikra,bulikra is tökéletes a puncs
Az eredeti puncs alapját a rum képezte, ehhez jöttek a különféle citrusfélék és fűszerek, amelyek az ital jellegét megadták, de az igazat megvallva, a puncs szabályai nincsenek kőbe vésve, nyugodtan kísérletezhetünk a nekünk szimpatikus alapanyagokkal.
A puncs alkoholtartalmáról nem csak a rum gondoskodhat. Az italunkat készíthetjük víz helyett pezsgővel, adhatunk hozzá almabort, vörösbort, fehérbort is. Az alkoholtartalmú alapok mellett jól teljesít a tea, a tej, a különféle szűrt vagy szűretlen gyümölcslevek, vagy épp a gyömbérsör.
Természetesen magát a rumot is lecserélhetjük más alkoholra, készülhet a puncs gin, aperol, tequila, whiskey, különféle likőr vagy épp vodka alapokon is. Ilyen például az 1835-ös születésű Garrick Club puncs, amely ginnel készül, vagy a Sanyal puncs, amelynek alapját a perui pisco adja, s amihez darjeeling tea, valamint ananászlé társul, és citrommal, chilivel ízesítik.
A fűszerek adják mega puncs ünnepi jellegét
A puncs fűszerei általában a klasszikus édességhez használt fűszerek (fahéj, szegfűszeg, vanília, csillagánizs) de emellett szerecsendió, szegfűbors, kardamom, chili, cayenne bors, gyömbér, koriandermag, feketebors is nyugodtan szerepelhet az összeállításban. Az italhoz 3-4 fűszernél többet nem érdemes használni, mert a puncs jellegzetes citrusos aromájának is érvényre kell jutnia.
A citrusosságot nem feltétlen egy citrom lehámozott héjával kell megadnunk: nyugodtan használhatunk narancslevet, citromlevet, adhatunk az italhoz lime levelet, de thai citromfűvel vagy épp citromos kakukkfűvel is megbolondíthatjuk az italt. A zöldfűszerek közül nyugodtan a puncshoz illeszthetjük még a mentát, illetve a citromfüvet is.
A citrusfélék nem maradhatnak el a puncsból
A puncsot ihatjuk melegen vagy hidegen. A téli hónapokban inkább a forralt, meleg puncsokat érdemes fogyasztani, a hideg, fagylalttal, jégkockával kínált puncsok ideje inkább a nyár. A meleg puncs jó kiegészítője a téli vendégeskedéseknek, hűvös estéknek. Könnyen elkészíthető, nagyobb bólés tálban kínálva igen látványos finomság.
A puncsot édesíthetjük cukorral (érdemes barna nádcukorral kísérletezni), adhatunk hozzá mézet vagy bármilyen más természetes édesítőszert. Az édességet természetesen befolyásolhatjuk a hozzáadott gyümölcslevekkel is. A levek mellett a puncshoz adhatunk apróra vágott gyümölcsöt vagy különféle aszalványokat is, amelyek nem csak édesítik az italt, hanem igazi ízesszenciává válnak, ha kellő idei hagyjuk ázni az elkészült keverékben. A gyümölcsök közül kedvelt az alma, a banán, az ananász, a narancs, az érett körte, szilva vagy a bogyós gyümölcsök.
A hideg téli esték fénypontja lehet egy pohár forró puncs
Pancsoljunk egy puncsot!
Hozzávalók 2 pohárhoz:
Narancsos puncs
Alaposan megmosunk 1 citromot és 1 narancsot, és a héjukat lereszeljük. Felforralunk 3 dl vizet a gyümölcsök héjával, 1/2 rúd félbevágott vaníliával és 2 evőkanál cukorral. 3 evőkanál citromlevet és 1 dl narancslevet keverünk hozzá. Beleöntünk 1/2 dl rumot és 1 dl fehérbort, összeforrósítjuk.
Almapuncs
Felforralunk 5 dl almalevet 1 rúd fahéjjal és 1 db meghámozott és cikkekre vágott almával. Ha forró, elzárjuk, és 2 evőkanál pálinkát adunk hozzá. Bögrébe öntve azonnal fogyasztjuk.
Ananászos puncs
Apró kockákra vágunk 2 szelet ananászt, megszórjuk 2 teáskanál porcukorral, 2 dl vörösbort locsolunk rá, majd 1 órát állni hagyjuk. Ezután felforraljuk 1,5 dl fekete teával, majd a tűzről levéve 2 evőkanál citromlével ízesítjük, forrón kínáljuk.
Vadásztea
Megfőzünk 4 dl fekete teát, cukorral ízesítjük, majd hozzáöntünk 1 dl fehérbort és 1/2 dl barna rumot, forrón fogyasztjuk.
Almás forralt bor
Felforrósítunk 2 dl almalevet (ne forraljuk sokáig), belekeverünk felkockázott almát, 2 szelet citromot, egy csipet fahéjjal és cukorral ízesítjük, majd hozzáöntünk 2 dl fehérbort, és azonnal kínáljuk.
Szőlős forralt bor
Felforralunk 1,5 dl piros szőlőlevet és 1,5 dl vizet. Hozzáadunk 1 citromkarikát, csipetnyi szegfűszeget és fahéjat, majd cukorral ízesítjük. Hozzáöntünk 2 dl vörösbort és 1 marék leszemezett szőlőt, 2-3 perc pihentetés után forrón kínáljuk.
Szinte számtalan változatban készülhet puncs - az alapanyagokkal és a fűszerekkel is játszhatunk
WM
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-ital,szörp,gyümölcs |
|
|
|
|
|
2014-11-27 21:30:40, csütörtök
|
|
|
Paleo mézes krémes
Hozzávalók:
kb. 16 szelethez:
A mandulás tésztához:
3 tojás
5 dkg őrölt mandula
2 nagy evőkanál méz
1 csapott kiskanál szódabikarbóna
A gesztenyés tésztához:
3 tojás
5 dkg gesztenyeliszt
2 nagy evőkanál méz
1 csapott kiskanál szódabikarbóna
A krémhez:
4 dl kókusztej
1 dl kókusztejszín
2 tojássárgája
2 evőkanál mandulaliszt
3 evőkanál nyírfacukor
1 evőkanál kókuszzsír
késhegynyi vaníliapor
1 evőkanál keményítő vagy tápiókaliszt
Valamint:
mézzel készített sárgabaracklekvár
A tetejére:
20 dkg 85%-os étcsokoládé
1 evőkanál kókuszzsír
Elkészítés:
Mindkét tésztát külön-külön egyforma módon készítjük el. A tojások fehérjéből csipet só hozzáadásával kemény habot verünk. A többi hozzávalót elektromos habverővel krémesre keverjük, majd fakanállal óvatosan - a habot össze nem törve - hozzákeverjük a tojáshabot is.
A piskótatésztát sütőpapírral kibélelt széles tepsibe öntjük, és egyenletes vastagságúra kenjük. Előmelegített sütőben készre sütjük. Mindkét piskótát így sütjük, egyforma méretű tepsiben. A gesztenyés nekem vastagabb lett, mint a mandulás. Amikor kihűltek a tészták, hosszában középen kettévágjuk, félretesszük. Így kapuk 2 mandulás és 2 gesztenyés lapot.
A pudingos krémhez az összes hozzávalót simára keverjük, és gázon felfőzzük sűrű masszává. Kihűtjük.
Ezután összeállítjuk a süteményt: alulra egy hosszú gesztenyés lap kerül, amit a puding felével megkenünk. Erre jön egy mandulás lap, amit lekvárral vastagon megkenünk. Ezután egy újabb gesztenyés lap következik, amire a maradék pudingot kenjük, majd a lekvárral vastagon megkent maradék mandulás lappal befedjük. Hűvös helyre tesszük addig, amíg a csokit felolvasztjuk.
A csokimázhoz 15 dkg csokit tördelünk fel, és a kókuszzsírral együtt vízgőz felett megolvasztjuk. Ezt rácsurgatjuk a süteményre, elsimítjuk, hagyjuk, hogy nagyjából megszáradjon. A maradék 5 dkg csokit megolvasztjuk, és azzal berácsozzuk a süti tetejét. Hagyjuk megszáradni, majd a sütit hosszában vágjuk félbe forró vízbe mártott, szárazra törölt késsel. Ezután szeleteljük fel. Nekem 16 darab lett belőle.
Hagyjuk 1-2 napot hűvös helyen összeérni az ízeket. Jó étvágyat!
Megjegyzés:
Nagyon finom sütemény!
A receptet és a fotót Christine35 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmgette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2014-11-27 21:27:46, csütörtök
|
|
|
Zeller-burgonya gratin
Hozzávalók:
1 nagy zeller
50 dkg krumpli
6-8 szelet császárszalonna
4 dl főzőtejszín (20%-os)
2-3 gerezd fokhagyma
1-2 db chili (kimagozva, apróra vágva)
1 evőkanál dijoni mustár
1 evőkanál rozmaring (apróra vágva)
só
Elkészítés:
A szalonnát vágjuk fel apróra, majd pirítsuk szép pirosra, tegyük félre.
A zellert és a krumplit pucoljuk meg, majd nagyon vékonyra szeleteljük fel. A fokhagymát szintén pucoljuk meg, a chilit magozzuk ki, majd mindegyiket vágjuk apróra.
Egy edénybe öntsük bele a tejszínt, adjuk hozzá az apróra vágott rozmaringot, a fokhagymát, a chilit és a mustárt, majd kevergetve melegítsük forráspontig.
Néhány kanállal tegyünk egy sütőtálba a tejszínes keverékből, rendezzünk el benne egy réteg vékonyra szeletelt zellert, enyhén sózzuk, és szórjuk meg a kisütött szalonnával, locsoljuk meg a tejszínes keverékkel. Rendezzünk el rajta egy réteg vékonyra szeletelt krumplit, enyhén sózzuk, szórjuk meg szalonnával, és locsoljuk meg a tejszínes keverékkel. Folytassuk így a rétegezést váltogatva, arra figyelve, hogy a tetejére krumpli kerüljön, majd öntsük rá a maradék tejszínes keveréket. Fedjük le a tálat alufóliával, mielőtt betennénk a sütőbe.
Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 50 perc alatt pároljuk puhára. Végül vegyük le a fóliát, és süssük szép pirosra.
Megjegyzés:
Buggyantott tojással, sült hússal vagy csak úgy magában kínáljuk.
A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2014-11-27 21:24:59, csütörtök
|
|
|
Sütőtökös ravioli
Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt
2 tojás
só
víz
A tölteléhez:
80 dkg sütőtök
5 dkg erős sajt (Old Amsterdam, cheddar)
5 dkg pirított zsemlemorzsa
1/2 dl tejszín
1 teáskanál zsálya
só
bors
citromlé
Elkészítés:
Sütőben megsütöm a 4-be vágott tököt. Meghámozom, apróra darabolom, és összekeverem a töltelék többi hozzávalójával. A tésztát keményre gyúrom, kinyújtom. Megtöltöm a tésztá, és kifőzöm. Sajtmártással leöntve tálalom.
Megjegyzés:
A receptet ZilkaZil küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2014-11-27 21:23:41, csütörtök
|
|
|
Rizsfelfújt (rizskoch)
Hozzávalók:
12 dkg rizs
5 dl tej
1 dl víz
2 tojás
10 dkg cukor
1 kávéskanál liszt
2 dkg vaj
vanília
esetleg reszelt citromhéj
Elkészítés:
A rizst a vízzel elkevert tejben a cukor felével (esetleg citrom héjjal) feltesszük főni, felforraljuk, a rizs félig puhuljon meg, de ne főzzük készre. A maradék folyadékot állás közben magába szívja és megpuhul.
A tojássárgát a vajjal elkeverjük, hozzáadjuk a kihűlt rizshez, hozzákeverjük a kis lisztet és a felvert tojáshabot.
Egy kis tepsit (nekem 32x19 cm) kivajazunk és zsemlemorzsával meghintünk, majd belesimítjuk a masszát.
Kb. 180 fokos sütőben 30 percig sütjük, míg szép színt kap a teteje.
Lekvárral, pudinggal vagy csokiöntettel is tálalhatjuk.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Suncika küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2014-11-27 21:20:34, csütörtök
|
|
|
Csőben sült sonkás penne
Hozzávalók:
35 dkg penne
1 fej lereszelt vöröshagyma
1 db reszelt sárgarépa
1 szál apróra vágott metélőzeller
3 evőkanál szűz olívaolaj
2 db közepes, felkockázott cukkíni
15 dkg felkockázott sonka
2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
1 evőkanál apróra vágott majoránna
1 csomag Knorr Tejszínes-sonkás Rafinéria
Elkészítés:
A sütőt 220-230 fokra előmelegítjük. Kifőzzük a tésztát, majd leszűrjük. A hagymát, sárgarépát és zellert pár perc alatt, közepes lángon megdinszteljük, hozzáadjuk a cukkínit, a sonkát, a petrezselyemzöldjét és a majorannát, közel 5 percen át együtt főzzük. Belekeverjük a kifőtt tésztát. Kivajazott, hőálló tálba öntjük. Az elkészített Knorr Rafinériát a tésztára öntjük, és kb. 15 percig sütjük.
Megjegyzés:
A receptet Kurucz Renáta küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2014-11-27 21:19:29, csütörtök
|
|
|
Sárgaborsókrémleves füstölt hússal
Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg sárgaborsó
8 dl füstölt lé
1 kisebb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál Vénusz olaj
2 evőkanál liszt
1 dl tejszín
15 dkg főtt füstölt hús
Elkészítés:
A sárgaborsót pár órára beáztatjuk. Amikor megduzzadt, leöblítjük, és feltesszük főni a füstölt lében, de öntünk mellé még 3-4 dl vizet is. Kíméletesen, kb. 40 percig főzzük, vigyázva nehogy kifusson. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.
Felforrósítjuk az olajat, zsemleszínűre pirítjuk benne a lisztet, majd rátesszük a hagymát. Kicsit pirulni hagyjuk, ezután levesszük a tűzről, és belenyomjuk a tisztított fokhagymát. (Ha valaki szereti, tehet bele ilyenkor kevés fűszerpaprikát is.) Elkeverjük, a leveshez adjuk, és besűrítjük. Jól összeforraljuk, majd összetörjük-leturmixoljuk. Ismét visszatesszük főni, ha kell, utána ízesítjük, és a tejszínt is belekeverjük. A főtt füstölt húst összevágjuk, a levesbe keverjük, és tálaljuk. Ízlés szerint csípős paprikát is keverhetünk bele.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 579 kcal
Megjegyzés:
Fotó: Komáromi Zoltán
Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 9
|
|
|
|
2014. November
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
342 db bejegyzés |
e év: |
4790 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 1116
- e Hét: 10619
- e Hónap: 24524
- e Év: 154231
|
|
|