Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/42 oldal   Bejegyzések száma: 419 
Szentmise 2018. augusztus 30
  2018-08-31 21:46:43, péntek
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Évközi 22. Vasárnap 09.02
  2018-08-31 21:41:38, péntek
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Évközi 21. vasárnap Déváról - 2018 08.26
  2018-08-31 21:39:30, péntek
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  vallás  
Szent Ágoston püspök és egyháztanító 2. rész
  2018-08-31 15:09:23, péntek
 
  Mit csinálsz?" - kérdezte Ágoston. ,,Kimerem a tengert" - válaszolta teljes komolysággal a gyermek, és folytatta tovább a meregetést. ,,És gondolod, hogy sikerülni fog?" - kérdezte nevetve a szent. ,,Biztosan előbb fog ez nekem sikerülni, mint neked az, hogy megragadd az Isten lényegét!" - felelt a gyermek
2018. augusztus 28. kedd 10:00
Szent Ágostonra, a nagy megtérőre emlékezünk liturgikus emléknapján, augusztus 28-án. Személyiségének varázsa: fáradhatatlanul kutató és töprengő elméje, boldogságvágya és igazság utáni szomjúsága
Istenünk, újítsd meg Egyházadban azt a lelkületet, amellyel betöltötted Szent Ágoston püspök szívét, hogy mi is egyedül téged szomjazzunk és keressünk, igaz bölcsesség forrása és minden szeretet szerzője. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Erdő Péter a nemzeti tanévnyitón:
  2018-08-31 15:06:48, péntek
 
  Iskoláink hivatása az együttműködés a fiatalok érdekében!
2018. augusztus 31. péntek 13:59
Az esztergomi Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskolában tartották augusztus 31-én a IX. Nemzeti Tanévnyitót, melyen Erdő Péter bíboros, prímás és Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere nyitotta meg az új tanévet.
Bővebben Link

Videó Link
Augusztus 29-én tartották az Egri Főegyházmegye által fenntartott köznevelési intézmények Veni Sanctéját Egerben. A tantárgy és a diákok legnemesebb értelemben vett szeretete az, amely által a tanár is szeretetet, elfogadást kap diákjaitól. A feltétel nélküli szeretethez pedig legyen a pedagógus és mindnyájunk példája Jézus - mondta beszédében Ternyák Csaba érsek.
 
 
0 komment , kategória:  Szent István bazilika misék   
21. évközi hét péntek 08.31
  2018-08-31 15:04:34, péntek
 
  SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt első leveléből
Isten a megfeszített Jézusról szóló igehirdetéssel üdvözíti a meghívottakat.
Testvéreim!
Krisztus nem azért küldött engem, hogy kereszteljek, hanem hogy az evangéliumot hirdessem, de nem bölcselkedő beszéddel, hogy Krisztus keresztje erejét ne veszítse.
A keresztre feszített Krisztusról szóló igehirdetésünk oktalanság azoknak, akik elvesznek, de nekünk, akik üdvözülünk, Isten ereje. Hiszen így olvassuk a Szentírásban:
Lerontom a bölcsek bölcsességét, s az okosak okosságát meghiúsítom.
Hol marad a (görög) bölcselő, a (zsidó) írástudó vagy az evilág tudósa? Nemde megmutatta Isten, hogy a világ bölcsessége ostobaság?
Mivel a világ a maga bölcsességével nem ismerte fel Istent isteni bölcsességében, úgy tetszett Istennek, hogy balgaságnak látszó igehirdetéssel üdvözítse a hívőket. A zsidók csodajeleket kívánnak, a görögök bölcsességet követelnek, mi azonban a megfeszített Krisztust hirdetjük. Ő a zsidóknak ugyan botrány, a pogányoknak meg ostobaság, de a meghívottaknak, legyenek bár zsidó- vagy pogány származásúak, Krisztus az Isten ereje és az Isten bölcsessége. Hiszen Isten ,,oktalansága" bölcsebb az embereknél, Isten ,,gyöngesége" pedig erősebb az embereknél.
Ez az Isten igéje. 1Kor 1,17-25

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Íme, jön a Vőlegény! Menjetek eléje!
Abban az időben Jézus a következő példabeszédet mondta tanítványainak:
A mennyek országa olyan, mint az a tíz szűz, akik vették lámpáikat, és kimentek a vőlegény elé. Öten közülük balgák voltak, öten pedig okosak. A balgák fogták a lámpásukat, de olajat nem vittek magukkal; az okosak azonban korsóikban olajat is vittek lámpásaikhoz. Késett a vőlegény, s ők mind elálmosodtak és elaludtak. Az éjszaka közepén egyszerre kiáltás hangzott: ,,Íme, a vőlegény! Menjetek eléje!" Erre a szüzek mindnyájan fölébredtek, és felszították lámpásaikat. A balgák kérték az okosakat: ,,Adjatok az olajotokból, mert lámpásaink kialvóban vannak!" Az okosak ezt válaszolták: ,,Nem lehet, nehogy nekünk is, nektek is kevés legyen. Inkább menjetek el a kereskedőkhöz, és vegyetek magatoknak!"
Míg azok vásárolni mentek, megérkezett a vőlegény, és akik készen voltak, bementek vele a menyegzőre; az ajtó pedig bezárult. Később megérkezett a többi szűz is. Így szóltak: ,,Uram, uram! Nyiss ajtót nekünk!" De ő így válaszolt: ,,Bizony, mondom nektek, nem ismerlek titeket!"
Virrasszatok tehát, mert nem ismeritek sem a napot, sem az órát!
Ezek az evangélium igéi. Mt 25,1-13
......



Imádság
Szeretettel valósítsd meg ránk vonatkozó akaratodat azáltal, hogy minden nap irgalmas karjaidba veszel minket. És ha eljön a végső ,,átmenet" pillanata, add, hogy derűs szívvel induljunk, nem sajnálva azt, amit magunk mögött hagyunk, hiszen ha a hosszú keresés után Veled találkozunk, újra megtalálunk minden igazi értéket, amit itt a földön megismerhettünk. És újra találkozunk mindazokkal, akik előttünk távoztak el a hit és a remény jelében.
Szent II. János Pál pápa
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Eltörölhetik az óraátállítást az Európai Unióban
  2018-08-31 10:43:37, péntek
 
  Képen: : Dankó József, a Városüzemeltetési Kht. munkatársa állít át egy órát Nyíregyháza belvárosában. (MTI/Balázs Attila)
...... ........


Az elmúlt hónapokban megkérdezték az unió polgárait, és mivel ők az évente kétszer esedékes óraátállítás ellen foglaltak állást, ezért Jean-Claude Juncker még pénteken az Európai Bizottság elé viszi ennek megszüntetését - mondta el a testület elnöke a német közszolgálati televízióban. A Hvg szemléje szerint Juncker szerint értelmetlen lett volna megkérdezni a polgárokat, ha utána nem történik semmi.
Az EU által végzett kutatáson az emberek 80 százaléka, 4,6 millió polgár az óraátállítás ellen szavazott.
A nyári időszámítás szabályait a Wikipedia cikke szerint az Európai Unió 1996-ban egységesítette, majd 2001-ben irányelvben rögzítette. Maga az óráátállítás száz évre nyúlik vissza, amikor a nappali fény jobb kihasználása miatt kialakították ezt a módszert. Az első világháború óta változott, hogy alkalmazzák-e vagy sem. Magyarországon több európai országhoz hasonlóan 1980 óta használjuk folyamatosan a nyári időszámítást.
Az órát március utolsó vasárnapján állítjuk hajnali 2-ről 3-ra, és október utolsó vasárnapján 3-ról vissza 2-re.

- Milliók töröltetnék el az óraátállítást
Az uniós állampolgárok unják, hogy van téli meg nyári időszámítás.
Egy uniós felmérés megkérdezetteinek 80 százaléka szerint el kellene törölni az óraátállítást - írja a Spiegel. A felmérésben 4,6 millióan vettek részt, a túlnyomó többségük (3 millió fő) Németországból.
A felmérés eredménye, amelyet hivatalosan még nem közöltek, nem kötelező érvényű az uniós döntéshozatalra nézve, de mindenképpen hasznos adalékot jelent az évek óta tartó vitának. A téli és nyári időszámítás eltörlése csak akkor léphet életbe, ha azt minden uniós tagállam elfogadja.
Amennyiben minden érintett rábólintana, a téli időszámítás maradna meg, azaz nyáron a mostaninál egy órával előbb világosodna, este pedig korábban sötétedne.

 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Kialakult a a 2018/19 év B.L. 32 csapatos főtáblája
  2018-08-31 10:07:58, péntek
 
  ...... .......


Egyébként Szalai az egyetlen magyar labdarúgó mindössze, aki ott lesz az elitsorozatban.

Sorsolás 2018.08.30 - A csoportkör sorsolását Monte-Carlóból csütörtökön 18 órától az M4 sport és az m4 sport TV is élőben közvetíti.
Első kalap:
Real Madrid, Atlético Madrid, Barcelona (spanyolok), Bayern München (német), Manchester City (angol), Juventus (olasz), Paris Saint-Germain (francia), Lokomotiv Moszkva (orosz)

Második kalap:
Borussia Dortmund (német), Benfica, Porto (potugálok) Manchester United, Tottenham Hotspur (angolok) Napoli, Roma (olaszok), Shakhtar Donetsk (ukrán)

Harmadik kalap:
Schalke (német) Lyon, Monaco (franciák), Liverpool (angolok), Ajax (holland) CSZKA Moszkva (orosz), Valencia (spanyol), PSV (holland),

Negyedik kalap:
Viktoria Plzeň (cseh), Club Brugge (belga), Galatasaray (török) Young Boys (svájci), Internazionale (olasz), Hoffenheim (német), AEK Athen (görög), Crvena zvezda (szerb)


Sorsolás eredménye
...... ......



Díj átadások a sorsolás közben 2017 évi B.L. szereplés alapján
A végeredmény a BL előző csoportkörében szereplő 32 klub vezetőedzőjének, valamint 55 újságírónak a szavazatai alapján állt össze.
- Elnöki különdíj: David Beckham 115-szörös angol válogatott középpályás életműdíjat vehetett át az UEFA elnökétől, Aleksander Ceferintől.
Év játékosa-díját, a férfiaknál mind az öt kategóriában Real-játékos érdemelte ki a legjobbnak járó díjat a Bajnokok Ligája díjkiosztóján.
- Az év kapusa: Keyrol Navas / Real Madrid
- Az év legjobb védője: Sergio Ramos / Real Madrid
- Az év legjobb közép pályás játékosa: Luka Modric /Real Madrid
- Az év legjobb csatára: Cristiano Ronaldo /Real Madrid
- Az év legjobb férfi játlékosa Luka Modric /Real Madrid
- Az év legjobb női játékosa: Pernille Harder /Dánia

- Egyszerűség a játékban díjat Guram Kasia kapta

Csoportok mérkőzési 2018.09.18. -án kezdődnek
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Hangfelvételen kér segítséget a Boko Haram ......
  2018-08-30 17:43:18, csütörtök
 
  Hangfelvételen kér segítséget a Boko Haram által februárban elrabolt nigériai keresztény diáklány
Tényleg az ő hangja! Én azt hittem, meghalt. Mikor a kiszabadult lányok elmondták, hogy a Boko Haram azért tartotta őt egyedül fogságban, mert keresztény, biztos voltam benne, hogy megölték. Bele sem merek gondolni, hogy milyen szörnyűségeket tettek vele" - mondta Leah Sharibu édesapja.
Hangfelvételt tett közzé a radikális iszlamista terrorszervezet, a Boko Haram. A 35 másodperces felvételen, melyet a The Cable nigériai hírportál publikált hétfőn, Leah anyanyelvén, hausza nyelven beszélve a nigériai kormányt kérleli, hogy járjon közbe a kiszabadulásáért.
Leah Sharibu vagyok, a dapchi lányiskolából elrabolt lány. Kérem a kormányt és a jóakaratú embereket, hogy szabadítsanak ki engem. Kérem az embereket, hogy segítsék anyukámat, apukámat, a kistestvéremet és a rokonaimat. Legyenek olyan kedvesek, és segítsenek nehéz helyzetemben."
Az együttérzésükért könyörgök. Felhívom a kormányt, különösen az elnököt, hogy könyörüljenek meg rajtam, és szabadítsanak meg a bajtól. Köszönöm."
A felvételen hallatszik, hogy Leah többször tart apróbb szüneteket, ami arra enged következtetni, hogy leírt üzenetet olvas fel. A teljes cikk itt olvasható angol nyelven. Link

A nigériai kormány jelenleg is vizsgálja a felvétel valódiságát. Leah édesapja, Nathan Sharibu állítja, hogy a felvételen hallható hang a lányáé
A hangfelvétel mellé a terrorszervezet egy fényképet is küldött, amelyen Leah drapp színű hidzsábban ül egy színes matracon, ismeretlen helyszínen.

Fordította: Puskás Balázs
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Légi parádé a Duna fölött 08.20
  2018-08-30 17:27:17, csütörtök
 
  Képeket a Duna tv videójáról készítettem
Nemzeti zászlónk 300 m2, amivel az ejtőernyősök kiugrottak a helikopterből
.........



.........



.........



.........



.........



.........



.........



.........



.........



...... ......



...... ......



...... ......


A légi és vízi parádé program zárásaként egy utas szállító aerbusz "levegőben repülő cápa"hagyta el a légteret.
...... .......

 
 
0 komment , kategória:  augusztus 20  
     1/42 oldal   Bejegyzések száma: 419 
2018.07 2018. Augusztus 2018.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 419 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 826
  • e Hét: 1905
  • e Hónap: 15343
  • e Év: 218256
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.