Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Szent Mónika 08.27
  2018-08-27 16:34:19, hétfő
 
  Sírt, mert látta, hogy halott vagyok azon hit és vallásos szellem részére, amely őbenne a te ajándékod volt, s te, Uram, meghallgattad őt. Meghallgattad. Nem vetetted el könnyeit, melyekkel bőven öntözte a földet, ahol csak imádkozott. Meghallgattad." (Szent Ágoston)
Augusztus 27-én emlékezünk Szent Mónikára, Szent Ágoston édesanyjára, aki állhatatos imádsággal esdekelte ki fia és férje megtérését.
...... ........... .............


Irgalmas Istenünk, szomorúak vigasztalója, te Szent Mónika könnyes imádságát fiának, Ágostonnak megtérésével jutalmaztad. Közbenjárásukra add, hogy bűneinket megsirassuk, és megbocsátó kegyelmedet elnyerjük. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
Halászléfőző verseny lesz szeptember elsején
  2018-08-27 16:07:23, hétfő
 
  ...... .......


Idén szeptember 1-jén lesz a Halászléfőző verseny lesz Újbudán, a rendezvény helyszíne a Gazdagréti út és a Rétkerülő út közötti park. A versenyre már lehet jelentkezni.
A főzőversenyre augusztus 29-én (szerdán) délig lehet regisztrálni Link

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét képekben  
2018.09.01 Szent Mónika találkozó Gazdagrét ......
  2018-08-27 15:52:53, hétfő
 
  Meghívó a Gazdagrét Szentangyalok templom programjára Link
2018.09.01. Szent Mónika találkozó:
A Keresztény Édesanyák Szent Mónika Közösségének országos találkozója 2018. szeptember 01-én, szombaton lesz a gazdagréti Szent Angyalok-templomban. 11:00 órakor Hortobágyi T. Cirill, pannonhalmi főapát mond ünnepi szentmisét.
Az egész napos, 16:00 óráig tartó programra szeretettel várjuk az érdeklődőket.

Júniusi körlevél - Keresztény Édesanyák SZENT MÓNIKA közössége
Üdvözlégy, örökké áldott légy, az Oltáriszentségben jelenlevő isteni Fölség, Isten és ember, Krisztus Jézus! Minden áldás élő kútfeje, menny és föld Ura, Istene; akit az angyalok - mint odafenn az egekben - úgy imádnak az Oltáriszentségben. Én is, méltatlan teremtményed, leborulva imádom szent Fölségedet, és teljes szívemből hálát adok neked, hogy Te, mennyei Fölség, lelkünk eledelére önmagadat adtad az Oltáriszentségben. Kérlek, Uram, ne vegyelek soha ítéletemre, hanem az üdvösség e szentsége legyen nekem is üdvösségemre. Ámen"
Szeretettel és imával:
/Kürtösi Krisztián atya - Bátaszék/

Szelíd és alázatos szívű Jézus, alakítsd szívünket a Te szent szíved szerint!.
Elhangzott a meghívás, hogy találkozzunk szeptember 1-én a Gazdagréti Szent angyalok templomban (XI. kerület Gazdagréti út 14.). Házigazdánk Dr. Szederkényi Károly c. prépost, esperes lesz és az ottani lelkes édesanyák. A program 9-kor köszöntés, majd örvendetes rózsafüzér elmélkedéssel, énekekkel. 10-kor Károly atya ismerteti ennek a rendkívül megdöbbentő formájú és díszítésű templom megépítését és más értékeket, amit csak itt láthatunk. A 11 órai hálaadó szentmisénket Hortobágyi Cirill pannonhalmi főapát úr mutatja be. A vendég papok kérjük hozzanak ruhát. Az agapén saját étkeinket fogjuk elfogyasztani, majd visszamegyünk a templomba, hogy meghallgassuk a zenei ajándékot. Krisztián atya tanítását hallgathatjuk ezután és reménykedem, majd nagyon értékes tanúságtételeiteket, amiket szívünkbe fogadunk, hogy emlékezzünk egymásra. Szentségimádás, áldás után befejeződik a találkozónk. A templom nagyon tágas, de kevés az ülőhely, kérjük hozzatok zarándokszéket.
Isten áldja meg családjainkat! A szeptemberi találkozás reményében szeretettel:
/Bartalné Veronka - Kalocsa/

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
A Szentatya üzenete
  2018-08-27 13:05:06, hétfő
 
  Kérem a mi Anyánkat, a Boldogságos Szűz Máriát, járjon közben mindazokért, akik bármilyen visszaélést elszenvedtek, és erősítse meg a keresztény család minden tagját abban a szilárd elhatározásában, hogy nem engedi meg, hogy hasonló események újra megtörténjenek.
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
2018.08.26 szentmise
  2018-08-27 12:53:30, hétfő
 
  Videó Link

.......



...... ........... .......

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Videó a riportról, - Maronita pátriárkájával | 2018.08.21
  2018-08-27 12:45:28, hétfő
 
  Interjú Béchara Boutros Al-Raï Antióchia és egész Kelet maronita pátriárkájával | 2018.08.21.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Az államok közül csak a magyar segít
  2018-08-27 12:41:54, hétfő
 
  Interjú a maronita pátriárkával.
.......


Budapesti látogatása során Magyarország és a nemzetközi közösség segítségét kérte a kereszténység gyökerét jelentő közel-keleti ősi keresztények fennmaradásához. Őboldogsága Bechara Boutros Rai Antióchia és egész Kelet maronita pátriárkája méltatta hazánk gyakorlatát, mely szerint támogatja a közel-keleti keresztények helyben maradását. A nyugati országoktól azt kérte, hogy álljanak végre a béke pártján és hagyjanak fel a háborús uszításokkal. Többek között erről, és a libanoni keresztények múltjáról jelenéről kérdeztük a maronita egyház vezetőjét.
Őboldogsága, először is köszönöm, hogy fogadott minket ésa sűrű programja ellenére is időt szán ránk. A portálunk neve Stand For Christians. Ez egy újonnan indult honlap, aminek egyik célja, hogy magyar és angol nyelven felvilágosítsa az embereket a közel-keleti keresztények helyzetéről, beleértve az egyházakat, azoknak a megalakulását, eredetét. A legtöbben nehezen tudják hova tenni, ha a maronita kifejezést hallják. Ezért kérném Őboldogságát, hogy világosítson fel minket a maronita egyházról!
Először is a közel-keleti keresztényekről beszélnék. A nyugati társadalomnak nem szabad elfelejtenie, hogy a közel-keleti keresztényég kétezer éve létezik. Jézus korától kezdve az egész Közel-kelet, Palesztinától Egyiptomon át Líbiáig, Szaúd-Arábia, az öbölig, Szírián át Irakig és Iránig, Jordániában és Libanonban is elterjedt a kereszténység, majd fokozatosan kialakította a saját térségbeli arculatát. Vagyis Alexandriában a kopt irányzat fejlődött ki, Jeruzsálemben a jeruzsálemi, Irakban a káldeusi, Antióchiában a szír, Kis-Ázsiában a bizánci. Minden irányzat a helyi kultúra szerint formálódott. Ezeknek a helyi közösségeknek megvolt a saját szertartásuk, hagyományuk. Az idő elteltével az egyházon belül sajnálatos módon teológiai szakadások történtek. Ezek közül az egyik lett a Maronita Egyház.
A maronita kifejezés Szent Marontól származik, aki a IV. század vége felé élt és 410-ben halt meg. Szerzetes volt, az antióchiai szír vonalat képviselte és remeteként élt. Nem alapított egyházat, de sokan követték, míg követői nagy közösséggé nem váltak. Ezek után nevezték el őket maronitáknak. 686-ban pátriárkát választottak maguk közül antióchiai székhellyel, mivel már a egyházon belüli szakadások miatt nem maradt katolikus pátriárka Antióchiában, ami az első székhely volt, és Szent Péter alapította Róma előtt. Mivel a maroniták mindig is katolikusok voltak és a kezdetektől Rómával léptek unióra, ezért választottak maguknak pátriárkát, aki katolikus volt.
Így alakult meg a Maronita Egyház, ami a térségben egyedüliként volt katolikus. A többi keleti katolikus egyház későbbi szakadások következményeként jött létre. A Maronita Egyház a kereszténység vezetőjévé vált Libanonban, majd a legerősebb, legstabilabb és legnagyobb közösséggé formálódott. Nem volt konfliktusa senkivel. A pátriárkák vezették a közösséget a nemzeti úton, egészen 1920-ig, amikor is megalakult Nagy-Libanon.
A maronita közösség a libanoni keresztények reménye, mert képesek voltak Libanonban összefogni a többi keresztény és muszlim egyházzal, hogy a többi arab államhoz képest eltérő államrendszert építsenek fel. A vallást elválasztották az államtól. A keresztények és muszlimok közösen kormányoznak és irányítanak. Ezért az ország rendszere demokratikus, elismeri az összes általános és emberi jogot.
A közel-keleti kereszténység szerepe azért fontos, mert hatszáz évvel előzte meg iszlámot. Vagyis a térség kultúrája eredetileg keresztény.
Immár ezernégyszáz éve élünk együtt a muszlimokkal. Átéltünk sok nehéz korszakot, amiket közösen átvészeltünk és felépítettünk egy társadalmat.
Felépítettünk egy közös kultúrát, közös civilizációt, közös államiságot. Ennek a keresztény- iszlám kölcsönhatásnak köszönhetően, és amiket átadtunk egymásnak az értékeinkből, együttes erővel kialakítottuk a Közel-Keleten az úgynevezett mérsékelt iszlámot. Nagy szerepet játszottak ebben az iskoláink, egyetemeink, kórházaink, kulturális központjaink, amik nyitva állnak mindenki előtt. Ezért mi mindig kapcsolatban vagyunk a többi felekezettel, a piacon, az iskolában és a hivataloknál.
Sajnálatos módon jött ez a háború, amint mi “kiszabott háborúnak" nevezünk. Ránk lett kényszerítve Irakban, Szíriában és Palesztinában. Ez a háború azért jött, hogy mindent leromboljon, amit megéltünk. Lerombolja a mérséklet irányzatot, hogy széles utat nyisson a radikálisok, a fundamentalisták és a terrorista szervezetek előtt.
Mi azt mondjuk, hogy folytassuk együtt. Mindenek ellenére folytassuk együtt a közös történelmünket, a közös kultúránkat, a közös civilizációnkat. Bármennyire is nehéz lesz ez az út, nekünk ez az álláspontunk.
A levantei és mezopotámiai társadalmak sok nehéz korszakot éltek meg, sok üldöztetésnek voltak kitéve. Ami ma zajlik Irakban és Szíriában, az korábban többször megismétlődött. A nagy probléma az, hogy a keresztény társadalom létszámában csökken, sokan elvándorolnak a térségből. Mit tud tenni a magyar kormány, a magyar nép, avagy Európa és a nyugat, hogy megoldja ezt a problémát?

Mi két dolgot kérünk a nyugattól. Először is; legyen meg az akaratuk arra, hogy megállítsák a háborút.
Ennek a háborúnak nincs értelme, nincs vége, kizárólag a rombolás, gyilkolás és az üldöztetés jellemzi. Ezért azt kérjük tőlük, hogy mondják, ki legyen vége, elég a háborúból.
Másodszor az kérjük, hogy álljanak ki amellett, hogy akiket elűztek, visszatérjenek hazájukba, hogy folytassák életüket, történelmüket és kultúrájukat. Segítsenek helyreállítani otthonaikat. Mert hiába mondjuk nekik, hogy jöjjenek vissza, ha háború van és romokban hevernek az otthonaik.
Attól függetlenül, hogy felelős vagy sem a nyugat ebben a háborúban, én úgy gondolom, hogy igenis nagy felelőssége van benne, kötelessége közösen vinni velünk ezt a terhet, ha valóban jó szándék jellemzi. Bár én személy szerint kétlem, hogy így van, ennek ellenére mi reménykedünk.

Mi a remény közössége vagyunk.
Ha jól tudom, a maronita és a magyar katolikus egyház kapcsolata hat éve kezdődött. Őboldogsága 2012-ben tett látogatása óta megerősödtek a két egyház közötti oktatási és kulturális kapcsolatok. Milyen irányú fejlődésnek indult ez az együttműködés? Hírül adtuk, hogy a magyar kormány harminchárom templom helyreállítását is támogatja Libanonban.
Valóban, Magyarország és a magyar kormány érzékenyen követi a keresztények helyzetét. Nem fanatizmusból teszi, hanem meggyőződésből, hogy a kereszténység szükséges az iszlám világnak. Mert a magyar kormány keresztény értékrenddel rendelkezik, amit fontos megőrizni a Közel-Keletnek és az iszlámnak is. A muszlimok is ugyanezt mondják. A vallásos muszlimok azt mondják, hogy a keresztények fontosak az életükben.
Ebből kiindulva Magyarország kiemelt álláspontot képvisel. Igaz, sok európai szervezet segít, de mint állam, csak a magyar érzékeli ezt, és segít a mérsékelt irányzat fennmaradásában a Közel-Keleten.
Tavaly kezdeményezték az iraki és szíriai pátriárkák meghívását, akiknek segítséget nyújtottak, hogy helyrehozzák templomaikat. Segítettek az embereken, hogy felépítsék otthonaikat. Libanonban is segítenek a helyreállításban és az emberek hazatérésében. Ezek a kezdeményezések a közelmúltban indultak. Nincsenek régi kapcsolataink, ezért sincsen nagy libanoni közösség itt. Ebben a nyitottságban Magyarországnak kiemelt helye van, mi pedig értékeljük a magyar állam erőfeszítéseit. Sok tisztviselőt láttam, akik érzékenyen állnak ehhez. Azon vannak, hogy minél több fiatal egyetemista jöhessen Magyarországra folytatni a tanulmányait. Bátorítják a fiatalokat, hogy vegyenek részt ösztöndíjprogramokban és a diákcsere-programban.
Igazság szerint köszönetet szeretnék mondani a magyar államnak, hogy ilyen álláspontot képvisel a közel-keleti keresztény entitással kapcsolatban, mert tudja, hogyha segíti a keresztényeket, ezzel a békét és a mérsékelt irányzatot támogatja a Közel-Keleten.
Bízunk abban, hogy ez az együttműködés, ami egyrészt a magyar állam és egyház, másrészt a közel-keleti egyházak között létrejött, minél szélesebb körben fog kibővülni.
Az interjún keresztül szeretném megköszönni minden magyarnak a támogatást.
Örülnék annak, ha a magyar nép szervezett utakon, turistaként jönne hozzánk, hogy megismerjenek minket. Mert ha a kereszténységről beszélünk, a nyugati emberek fejében csak szegény elveszett egyének vannak a térségben. Nem tudják, hogy itt templomok, pátriárkák, püspökségek, közösségek, iskolák és intézmények vannak. Úgy gondolom, hogy rólunk, mint egyénekről beszélnek és nem mint egyházról.
Holott mi létező egyházak vagyunk és az jelenthet biztosítékot a keresztényeknek, hogy az egyházak maradnak, igaz csökken a létszámunk, de Jézus jelenléte segít minket. Reménykedünk abban, hogy a magyar emberek meglátogatnak minket, és csereprogram keretében a mieink is látogatást tehetnek Magyarországon. Ez a barátság nagyon fontos keleten. Lelkileg feltölti az mieinket, ha valaki nyugatról meglátogatja őket. Úgy érzik, nincsenek magukra hagyva, tőrödnek velük. Nektek pedig az a feladatok, hogy az oldalatokon keresztül bátorítsátok az embereket.


Kassab Adonis
Külön köszönetet mondunk Balog Gellértnek, aki munkájával segítette az interjú elkészítését.

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Ferenc pápa homíliája Dublinban
  2018-08-27 12:33:57, hétfő
 
  Augusztus 26-án délután a családok világtalálkozójának befejezéseként a Szentatya a dublini Phoenix Parkban mutatott be szentmisét. A mise elején bocsánatot kért az Egyház tagjai által elkövetett visszaélésekért, a mise végén pedig köszönetet mondott az egész találkozóért.
Ferenc pápa homíliáját, és a mise elején és végén mondott beszédeit teljes terjedelmükben közreadjuk., mely itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Jézus egyszer így korholta a farizeusokat:
  2018-08-27 12:30:55, hétfő
 
  ...... .....


Jaj, nektek, képmutató írástudók és farizeusok! Elzárjátok a mennyek országába vezető utat az emberek elől. Ti magatok nem mentek be oda, és azokat sem engeditek odajutni, akik be szeretnének menni.
Jaj, nektek, képmutató írástudók és farizeusok! Tengert és szárazföldet bejártok, hogy egyetlen pogányt megtérítsetek, és ha megtért, a kárhozat fiává teszitek, kétszerte inkább, mint magatokat.
Jaj, nektek, vak vezetők! Azt mondjátok: ,,Ha valaki a templomra esküszik, az semmi; ha azonban a templom aranyára esküszik, az kötelez." Ti, esztelenek és vakok! Hát mi nagyobb: az arany vagy a templom, amely megszenteli az aranyat? - Továbbá azt mondjátok: ,,Ha valaki az oltárra esküszik, az semmi, de ha a rajta lévő áldozati ajándékra esküszik, az kötelez." - Ti, vakok! Hát mi nagyobb: az áldozati ajándék vagy az oltár, amely megszenteli az ajándékot? Aki tehát az oltárra esküszik, az esküszik az oltárra és mindarra, ami rajta van. Aki a templomra esküszik, az esküszik a templomra és arra, aki ott lakik. Végül aki az égre esküszik, az az Isten trónjára esküszik és arra, aki a trónon ül.

Fotó: Pixabay
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
A korábbi nuncius lemondásra szólította fel Ferenc pápát
  2018-08-27 12:28:50, hétfő
 
  2018. augusztus 27. hétfő 11:58
Carlo Maria Viganò érsek, aki 2011 és 2016 között szolgált az Egyesült Államokban a Vatikán nagyköveteként, számos megszólalásában kritizálta az egyházi hierarchia tagjait, köztük Ferenc pápát.
Viganò érsek, korábban apostoli nuncius felszólította a Szentatyát, hogy az egyre súlyosabbá váló abúzusbotrány miatt - amely írországi útját is beárnyékolta - mondjon le. Az érsek, aki a Szentszék washingtoni nagykövete volt évekig, azzal vádolta Ferenc pápát, hogy visszavont bizonyos szankciókat, melyeket XVI. Benedek pápa hozott Theodore McCarrick washingtoni érsekkel szemben.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2018.07 2018. Augusztus 2018.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 419 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7965
  • e Hét: 31025
  • e Hónap: 64179
  • e Év: 297926
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.