Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Cicák az ablakban
  2019-12-10 19:20:47, kedd
 
  ...... ............

 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
Lépjünk már rá a cselekvő szeretet útjára!
  2019-12-10 19:04:24, kedd
 
  Lépjünk már rá a cselekvő szeretet útjára!
A 2019-es zoboralji magyar zarándoklatok sorát Böjte Csaba ferences rendi szerzetes látogatása zárta a nyitrai kálvárián advent második vasárnapján.
Zoboralja az egész idei zarándokévben a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készült. Több ezer hívő zarándokolt el a nyitrai Kálváriára, hogy anyanyelvén imádkozzon és énekeljen.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Edda - Lelkünkből (40 év rock) HD
  2019-12-10 18:59:30, kedd
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  kedvenc videóm  
KARÁCSONY JIMMYVEL - Zámbó Jimmy (TELJES CD)
  2019-12-10 18:51:38, kedd
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Adventi naptáram  
2019.12.08 Advent második vasárnapja
  2019-12-10 18:32:27, kedd
 
  Videó Link
...... ...........


Mottó:
Keresztelő Szent János fellépése és hitelessége elgondolkodtat minket prófétai
A "lélek sötét éjszakája" kifejezés Keresztes Szent Jánoshoz köthető
Keresztes Szent János a nappalok és az éjszakák váltakozásával írja le az ember hullámzó kapcsolatát Istennel
Amikor Isten szeretetében élek, az a fényes nappal, amikor pedig hiányát érzem, az a sötét éjszaka.
A "lélek sötét éjszakája" a lelki fejlődés egy sajátos állomása, amelyet Keresztes Szent János is átélt.
Keresztelő János megjelent Judea pusztájában, és így tanított: ,,Térjetek meg, elközelgett a mennyek országa!"
Ő volt az, akiről Izajás próféta ezt mondta:
A pusztában kiáltónak szava:
Készítsétek elő az Úr útját, tegyétek egyenessé ösvényeit!

Gitta orgonál
...... .......


Péter vezényel
...... .........

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Idén is csordultig megtelt fiatalokkal a Szent István.......
  2019-12-10 18:25:49, kedd
 
  Idén is csordultig megtelt fiatalokkal a Szent István-bazilika.
Szűz Mária szeplőtelen fogantatásának ünnepén, december 9-én Marton Zsolt váci megyéspüspök főcelebrálásával a Szent István-bazilikában szentmisét mutattak be a Regnum Marianum családi főünnepén. A szertartáson Michael August Blume SVD nuncius, Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti megyéspüspök és Balás Béla nyugalmazott kaposvári püspök mellett részt vettek a regnumi atyák és más segítő paptestvérek.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Útravaló – 2019. december 10
  2019-12-10 18:13:48, kedd
 
  Isten mai üzenetének középpontjában a vigasztalás áll. Mai modern világunk sok minden miatt elkedvetlenedett. Megannyi lehetősége a kapcsolattartásra nemhogy közelebb hozott volna minket egymáshoz, inkább eltávolított. A csillogás és bőség csak látszat, az ember belső világa egyre szürkébb és éhesebb. Vágyjuk az igazat, a szépet, a teljeset, az emberit, és nem tudjuk sokszor mi magunk sem ezt nyújtani, mert már annyira elfelejtettünk alapvető dolgokat, annyira nem tudunk már igaziak és természetesek és emberiek lenni. Igazi vigaszt csak Isten tud adni, aki elveszett önmagunkat a vállára kegyeskedik venni. Örömmel éljük meg megmentett és hordozott létünket!  
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
2. adventi hét kedd 12.10
  2019-12-10 18:12:54, kedd
 
  OLVASMÁNY Izajás próféta könyvéből
Vigasztaló jövendölés: a jó Pásztor érkezik. Ő a Megváltó. Egyengessétek útját - bűnbánattal!
,,Vigasztaljátok meg népemet, vigasztaljátok meg" - ezt mondja Istenetek. ,,Szóljatok Jeruzsálem szívéhez és kiáltsátok oda neki: Véget ért szolgaságának ideje, bocsánatot nyert gonoszsága, hiszen az Úr keze kétszeresen sújtotta minden bűnéért." Egy hang kiált: ,,Készítsetek utat az Úrnak a pusztában, egyengessétek Istenünk ösvényét a sivatagon át. Minden völgy emelkedjék föl, minden hegy és halom süllyedjen alá. Ami egyenetlen, váljék egyenessé, és sima úttá, ami göröngyös. Akkor megnyilvánul az Úr dicsősége, és meglátják azt mindenek. Igen, az Úr szája mondta ezt így." Egy hang kiált: ,,Hirdesd!" Erre megkérdeztem: ,,Mit hirdessek?" ,,Minden test olyan, mint a fű, és minden szépsége, mint a mező virága. Kiszárad a fű, elhervad a virág, ha az Úr lehelete éri. Valóban, olyan a nép, mint a fű! Kiszárad a fű, elhervad a virág, de Istenünk szava örökké megmarad." Menj föl egy magas hegyre, te, aki jó hírt viszel Sionnak, emeld föl erősen hangodat, te, aki jó hírt viszel Jeruzsálemnek. Emeld föl hangodat! Ne félj! Hirdesd Júda városainak: ,,Íme, a ti Istenetek! Íme, a ti Uratok, Istenetek eljön hatalommal, karjával mindent uralma alá vet. Vele van győzelmének jutalma, és színe előtt a bőséges zsákmány. Úgy legelteti nyáját, mint a pásztor. Karjaiba veszi bárányait, ölében hordozza őket, az anyajuhokat pedig nagy gonddal vezeti."
Ez az Isten igéje. Iz 40,1-11

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
A jó Pásztor nem akarja a gyengék és a bűnösök vesztét.
Egy alkalommal Jézus ezt a példabeszédet mondta tanítványainak: ,,Mit gondoltok? Ha valakinek száz juha van, és egy elcsatangol közülük, nem hagyja-e ott a kilencvenkilencet a hegyen, és nem megy-e, hogy megkeresse az eltévedtet? Ha aztán szerencsésen megtalálja, bizony mondom nektek: jobban örül neki, mint az el nem tévedt kilencvenkilencnek. Éppen így mennyei Atyátok sem akarja, hogy csak egy is elvesszen e kicsinyek közül."
Ezek az evangélium igéi. Mt 18,12-14
...... .........



Imádság
Istenünk, irgalmas Atyánk! Teremts a mi szívünkben csendet, amelyben meghallhatjuk a te megtérésre hívó szavad. Az advent bűnbánati idő számunkra és alkalmat ad, hogy a megtérés útjára lépjünk. Az adventtel nem csak új egyházi év kezdődik, hanem egy új élet kezdete lehet számunkra.

Elmélkedés
Az elveszett juhról szóló példabeszéd sodrását az említett állat élethelyzetei adják. Kezdetben az is a nyájhoz tartozik, egy a száz juh közül. A nyáj a legjobb hely számára az élethez, itt biztonságban van, gondoskodnak róla, a pásztor figyelme rá is kiterjed, ugyanúgy, mint a többi állatra. Ha farkas támad a nyájra vagy más veszély leselkedik, a pásztor meg fogja védeni a rábízott állatokat.
A második élethelyzetben a juh egyedül van. Elcsatangolt, elhagyta a nyájat. A pusztában kóborol. A tanítás nem keresi annak okát, hogy miért került ilyen helyzetbe, csupán tényként közli, hogy elszakadt a nyájtól. Meglehetősen távol kerülhetett, már nem hallja a többi bárány bégetését és a pásztor hangját sem. Ha hallaná, biztosan elindulna visszafelé, visszatalálna magától is a nyájhoz. Úgy tűnik, hogy jelen esetben erre már nincs esély. Közben persze a pásztor már észrevette, hogy elveszett, elindult keresésére, de az minderről nem tudhat semmit.
A harmadik mozzanatban a pásztor megtalálja az elveszett juhot. Nincs büntetés és fegyelmezés, nincs dorgálás vagy szidalmazás. Csak öröm van. A pásztor örül, hogy megtalálta az elveszettet és visszaviszi, visszavezeti a nyájhoz. Ezzel helyreáll az eredeti rend, a juh újra biztonságban van, újra a nyájhoz tartozik. Istentől való eltávolodásainkat és Isten utánunk sietését jelképezi a történet. Ő, az irgalmas
Isten indul utánunk, amikor bűneik miatt eltávolodunk tőle. És örül annak, ha megtalál minket.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Csaba testvér adventi elmélkedése Homrogd, 2019
  2019-12-10 17:54:55, kedd
 
  Videó Link

 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2019.11 2019. December 2020.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 392 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 90
  • e Hét: 1169
  • e Hónap: 14607
  • e Év: 217520
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.