Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
Imperfectum együttes - adventi áhítat videón
  2019-12-07 23:37:25, szombat
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Advent  
Vasadi Péter: Magnificat - vallásos
  2019-12-07 23:31:28, szombat
 
  Templomainkban szentmisére harangoznak az adventi hétköznapok hajnalain, a Szűzanya tiszteletére. Mária, igaz hajnalként, magában hordja azt, akire a világ várakozik, a világ világosságát. Az anya csöndes várakozásáról szól mai versünk. Leheletfinoman, ahogy a hó hullik, ahogy az angyalszárnyak suhognak.

Uramnak udvara vagyok.
Nagy csöndje bennem lépdel.
Elcsábít visszalengetett
énekeimnek énekével.

Sejtelmem az udvart behavazza.
Elmémben angyalok suhognak.
Méhemben végre moccan
új igéje e hallgatag napoknak.
 
 
0 komment , kategória:  versek  
Advent 2. vasárnapja 12.08 - Igenaptár
  2019-12-07 21:21:48, szombat
 
  OLVASMÁNY Izajás próféta könyvéből
Igazságot szolgáltat az alacsony sorsúaknak.
Azon a napon:
Vessző kél majd Izáj törzsökéből, és hajtás sarjad gyökeréből. Az Úr lelke nyugszik rajta: a bölcsesség és az értelem lelke, a tanács és az erősség lelke, a tudás és az Úr félelmének lelke, s az Úr félelmében telik öröme.
Nem aszerint ítél majd, amit a szem lát, s nem aszerint ítélkezik, amit a fül hall, hanem igazságot szolgáltat az alacsony sorsúaknak, és méltányos ítéletet hoz a föld szegényeinek. Szája vesszejével megveri a földet, s ajka leheletével megöli a gonoszt.
Az igazságosság lesz derekán az öv, s a hűség csípőjén a kötő. Akkor majd együtt lakik a farkas a báránnyal, és a párduc együtt tanyázik a gödölyével. Együtt legelészik majd a borjú s az oroszlán, egy kisgyermek is terelgetheti őket. A tehén és a medve együtt legelnek, kicsinyeik is együtt pihennek, és szalmát eszik az oroszlán, akárcsak az ökör. A csecsemő nyugodtan játszadozhat a viperafészeknél, s az áspiskígyó üregébe is bedughatja kezét az anyatejtől elválasztott kisgyermek. Sehol nem ártanak s nem pusztítanak az én szent hegyemen. Mert a föld úgy tele lesz az Úr ismeretével, mint ahogy betöltik a vizek a tengert.
Azon a napon az Izáj gyökeréből támadt sarj zászlóként áll majd a népek előtt. Keresni fogják a pogány nemzetek, és dicsőséges lesz lakhelye.
Ez az Isten igéje. Iz 11,1-10

ZENTLECKE Szent Pál apostolnak a rómaiakhoz írt leveléből
Üdvösségünk közel van!
Testvéreim!
Mindazt, amit egykor megírtak, a mi okulásunkra írták, hogy az Írásból türelmet és vigasztalást merítsünk reményünk megőrzésére. Adja meg nektek a béketűrés és vigasztalás Istene, hogy Krisztus Jézus akarata szerint egyetértsetek, és egy szívvel, egy szájjal magasztaljátok Istent, Urunk, Jézus Krisztus Atyját!
Karoljátok fel tehát egymást, amint Krisztus is felkarolt benneteket Isten dicsőségére! Állítom ugyanis: Krisztus azért vállalta a zsidóság szolgálatát, hogy bebizonyítsa Isten igazmondását, és valóra váltsa az atyáknak tett ígéreteket. A pogányok viszont irgalmasságáért magasztalják Istent, amint írva van:
Ezért magasztallak téged a pogányok között, és dicsérem dallal a nevedet!
Ez az Isten igéje. Róm 15,4-9

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Tartsatok bűnbánatot, elközelgett a mennyek országa.
Abban az időben: Keresztelő János megjelent Judea pusztájában, és így tanított: ,,Térjetek meg, elközelgett a mennyek országa!"
Ő volt az, akiről Izajás próféta ezt mondta:
A pusztában kiáltónak szava:
Készítsétek elő az Úr útját,
tegyétek egyenessé ösvényeit!
János öltözéke teveszőrből készült, és bőrövet viselt a derekán. Sáska és vadméz volt az étele. Kivonult hozzá Jeruzsálem, egész Judea és a Jordán vidéke. Megvallották bűneiket, és ő megkeresztelte őket a Jordán folyóban.
Amikor látta, hogy sok farizeus és szadduceus is jön hozzá megkeresztelkedni, így szólt hozzájuk: ,,Viperák fajzata! Ki indított benneteket arra, hogy meneküljetek a közelgő harag elől? Teremjétek hát a bűnbánat méltó gyümölcsét! És ne higgyétek, hogy közben azt gondolhatjátok: A mi atyánk Ábrahám! Mert mondom nektek: Isten ezekből a kövekből is tud Ábrahámnak fiakat támasztani. A fejszét ráhelyezték már a fák gyökerére: Kivágnak és tűzre vetnek minden fát, mely jó gyümölcsöt nem terem!
Én csak vízzel keresztellek titeket a bűnbánatra, de aki énutánam jön, az erősebb nálam; arra sem vagyok méltó, hogy a saruit hordozzam. Ő Szentlélekkel és tűzzel keresztel meg titeket; kezében tartja már a lapátot, hogy kitakarítsa szérűjét. A búzát magtárba gyűjti, a pelyvát pedig olthatatlan tűzben elégeti!"
Ezek az evangélium igéi. Mt 3,1-12
...... ........... ...........



Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Te belépsz szegényes emberi világunkba, hogy jöveteleddel és jelenléteddel megújítsd életünket, örömet és békességet hozz nekünk. Emberré válásod ténye elgondolkoztat minket: mivel érdemeltük ki és méltók vagyunk-e arra, hogy így mutasd ki végtelen szereteted irántunk? Nem emberi érdemeink jutalmaként történt mindez, hanem mert letértünk Isten útjáról, a szeretet és a bizalom útjáról, és te így akarsz minden embert visszavezetni a helyes útra. Bűneink térítettek le minket az útról, Istentől való elfordulásaink, engedetlenségeink és hűtlenségünk. Segíts minket, Urunk, hogy felhagyjunk bűneinkkel és engedjük, hogy az irgalmas Atya magához vonzzon bennünket!
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Vasárnapi gondolatok advent 2. vasárnapjára
  2019-12-07 21:14:14, szombat
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Advent  
Lélekkel élni - Advent második vasárnapja
  2019-12-07 21:03:17, szombat
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Advent  
Gondolatok Advent 2. vasárnapja - Szükség a pusztára
  2019-12-07 20:52:34, szombat
 
  Gondolatok az evangéliumhoz (Mt 3,1-12)
,,A pusztában kiáltó szava: Készítsétek az Úr útját, tegyétek egyenessé ösvényeit" - idézi Máté evangélista Izajás prófétát, miközben Keresztelő Jánost bemutatja. Őt, aki a pusztába vonul, ahol - mai szóval élve - nincs se hipermarket, se élményfürdő, se 3D-s mozi és még folytathatnánk. Csak a természet viszontagságai vannak: perzselő nap és dermesztő éjszaka, vadállatok és kiszolgáltatottság, magány és egyszerűség. A pusztába vonul, amely megnyitja a figyelmet és a lelket a természet és a természetfölötti felé. Ott az élő Istennel lehet találkozni.
Így készül küldetésére a Keresztelő. Elvonul, és bár nem ad invitáló hírt magáról, az emberek mégis tódulnak hozzá. Fiatalosan fogalmazva: ,,tudott valamit". Mit is? Egyszerűen Istenre hagyatkozni, Istenben élve hívogató jellé lenni az emberek számára, akik kimondva-kimondatlanul szomjazzák Istent.
A puszta többször is visszatér a Szentírásban. A választott nép 40 évig bolyongott a pusztában. Úton voltak: kísértéseik, hűtlenségeik közben is megtapasztalták, hogy Jahve nem hagyja el őket. Nyilvános működésének hajnalán 40 napra Jézus is a pusztába vonul, hogy felkészüljön küldetésére. És ott nemcsak az Atyával találkozik, hanem a Sátánnal is, aki már idejekorán el akarja tántorítani őt küldetésétől. A puszta tehát testileg-lelkileg ,,kemény hely". Aki fontos küldetést kap, annak szüksége van a pusztára, ahol Isten jelöli ki számára lelkigyakorlatának rendjét és módját.
És a Jánoshoz sereglő nép köntörfalazás nélkül megkapja: ,,Térjetek meg!" Nem léleksimogató kényeztetés zajlik, ezt ne várjuk a Keresztelőtől. Nem kedves Mikulás hangulatú, koszorút fonogató, gyertyafényes várakozás, és nem is két hónappal előrehozott karácsonyfás, édességdömpinges, unalomig ismételt karácsonyi dallamok közt ,,shoppingolós", már-már adventnek nem nevezhető készülődés hangulata uralkodik Júdea pusztájában. Hanem valami olyan, ami valóban felkészít az Úrral való találkozásra: a komoly megtérésre való felszólítás és annak elfogadása. Merüljön fel a kérdés bennünk is: én is elfogadtam-e már most, 2019 karácsonya előtt ezt a hívást? Ha még nem, jó lesz ,,kitakarítani": ne maradjon a gyónás az ünnepek előtti napokra!
Az érkező Úr útjait mi is építjük. Az útépítés nem könnyű feladat, de igen hasznos: az út kapcsolatot teremt helyiségek, emberek között. Az útépítő kemény munkával egyengeti a talajt: dombokat bont, és völgyeket tölt fel.
Akarom-e én is lebontani önzésem, önteltségem hegyeit, és feltölteni hiányosságaim, mulasztásaim völgyeit? Akarok-e utat építeni, mi több: úttá lenni mások számára is az érkező Úr előtt?
Mit kell tennem magammal, és mit kell tennem másokért az Úrjövet idei heteiben? Hogyan akarok megnyílni a Lélek felé, hogy az ige, Anya szentegyházunk adventi tanítása ne pusztába kiáltott, semmibe vesző szó legyen, hanem magam is megteremjem a bűnbánat méltó gyümölcseit, és megtisztuljak az Úrral való találkozásra?

Kovács Zoltán rektor Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Advent  
Egy magyar egyetemista csodagyerek képes gyógyítani a magas
  2019-12-07 20:48:43, szombat
 
  Magyarországon évente sokan meghalnak szívroham és infarktus következtében. Gondolt már valaki arra, hogyan mentsük meg ezeket az embereket?
Egy magyar egyetemista csodagyerek állami kitüntetést kapott egy olyan módszer felfedezéséért, mely képes gyógyítani a magas vérnyomást, és ezzel megelőzni a szívroham illetve infarktus miatt bekövetkező korai halált.
...... ..........


2019 tavaszán a Kardiológusok Európai kongresszusán hihetetlen esemeny történt. Az egesz terem állva tapsolta meg a színpadon álló magyar egyetemistát. Ez a fiú nem volt más, mint Miksai Pál. Ő az, aki egy olyan képlet alkalmazását ajánlotta, mely képes gyógyítani a magas vérnyomást és megelőzni az általa előidézett szív rohamot és infarktust.
Miksai Pál egy remek ötlettel állt elő. Ennek megvalósításán az Egészségügyi Világszervezet, a Berlini Kardiológiai Központ illetve a Budapesti Szív és érrendszeri Központ legkiválóbb szakemberei vettek részt. A kitartó munka eredményeként a készítmény készen áll, és a legjobb eredményeket mutatja.
Miként mentheti meg milliók életét a készítmény és miért juthat hozzá a magyar lakosság államilag támogatott program keretein belül? - erről lesz szó mai anyagunkban.
Tudósító: "Mondja kedves Pál, ön a világ tíz legtehetségesebb orvostan hallgatóinak egyikeként miért döntött úgy, hogy tudását a magas vérnyomás problematikájának szenteli?
Nem nagyon szeretek erről nyilvánosság előtt beszélni, a motiváció kizárólag személyes jellegű. Néhány éve hipertónia miatt hunyt el az anyukám. Még egy nappal azelőtt minden rendben volt, de aztán álmában váratlan inzultus érte, majd pedig szörnyű halál. És ennyi, egy ember nincs többé. Emiatt halt meg a nagymamám is. Akkor kezdtem el tanulmányozni a magas vérnyomással, illetve annak kezelésével kapcsolatos kérdéseket. Megdöbbentett, hogy a gyógyszertárban kapható készítmények hatástalanok, mivel alapjuk vegyszer és csak súlyosbítják a problémát. Anyukám ezeket szedte gyakorlatilag minden nap.
Az elmúlt három évben belevetettem magam a témába. A hipertónia gyógyításának új módszerére tulajdonképpen a diplomamunkám írása közben jöttem rá. Már akkor tudtam, hogy valami újat fedeztem fel. Arra viszont gondolni sem mertem, hogy ez ekkora érdeklődést vált ki különböző szervezetek részéről.
Tudósító: "Pontosan milyen szervezetekre gondol?"
Amint a képzés módszeréről szóló publikációm nyilvánosságra került, azonnal elkezdtek érkezni a megvásárlását célzó ajánlatok. Először a franciák jelentkeztek, 120 ezer eurót ajánlottak fel. A legutóbbi megkeresés egy amerikai gyógyszeripari holdingtól érkezett, ők már 35 millió dollárt ajánlottak. Telefonszámot kellett változtatnom és leiratkoznom a közösségi oldalakról. Hiszen nap mint nap az én ötletemet akarják megvásárolni minden lehetséges úton.
Tudósító: "Jól tudom, hogy végül nem adta el a felfedezését?"
Nem. Talán furcsán fog hangzani, de nem azért hoztam létre, hogy külföldi cégek gazdagodjanak meg rajta. Mert mi lesz akkor, ha eladom a képletet? Jogvédetté teszik, a gyártását megtiltják a konkurens cégeknek majd pedig felemelik a készítmény árát. Lehet, hogy fiatal vagyok, de hülye nem. Ebben az esetben a magyarok egyszerűen nem tudnának meggyógyulni. A gyógyszeripari szervezetek előrejelzései szerint egy ilyen készítmény legalább 48 ezer forintba fog kerülni. Magyarországon ki tudná megvenni ennyiért?
Ezért amikor az állam arra tett ajánlatot, hogy magyar készítmény kidolgozásán vegyek részt, egyből beleegyeztem. A Magyar Kardiológusok Egyesülete, az Egészségügyi világszervezet, a Berlini Kardiológiai központ valamint a Budapesti szív és érrendszeri Központ legkiválóbb szakembereivel dolgoztunk együtt. Felejthetetlen tapasztalatot szereztem. Jelenleg a készítmény átment a klinikai vizsgálatokon és elérhető az emberek számára.
Államunk részéről a készítmény kidolgozását Dévényi Mária, az Kardiológusok Egyesülete felelős államtitkára koordinálta. Arra kértük, beszéljen az új készítményről és a kivitelezési tervekről.
Cikk folytatása Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
Raniero Cantalamessa adventi elmélkedése első rész
  2019-12-07 20:43:27, szombat
 
  Először Mária szívében fogant meg Isten Igéje.
December 6-án, Szent Miklós püspök emléknapján, péntek délelőtt tartotta meg Raniero Cantalamessa kapucinus atya, a Pápai Ház szónoka első adventi prédikációját a Redemptoris Mater-kápolnában, Ferenc pápa és a közvetlen munkatársai jelenlétében. Első elmélkedésének első részét közöljük.
...... .......


Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Advent  
Szent Ambrus: Ádventi himnusz
  2019-12-07 20:38:38, szombat
 
  Figyelmezz, Izrael Ura,
Ki ülsz a Kerubok felett,
Jelenj meg Efraim előtt,
Jöjj, támaszd fel hatalmadat!

Nemzetek Megváltója, jöjj,
Szűznek szülötte, jöjj közénk,
Ámuljanak a századok:
Istenhez illő születés!

Nem férfiú magva hozott,
Titkos lehellet ád nekünk:
Isten Igéje testbe vált,
S a szűzi méh virága vagy.

Kelyhe gyümölcsöt bontogat,
Szemérme bár bontatlan áll,
Erénye tisztán tündököl:
Isten járja e templomot.

Szemérme mint királyi ház:
E nászteremből lép elő,
Mint kettős lényű óriás,
S vígan repes az út elé.

Kijössz Atyádnak mélyiről,
Bemégy Atyádnak mélyire.
Leszállasz mind a poklokig,
Felszállasz Isten székeig.

Ki az Atyának mása vagy,
Ölts testet, győzelmed jelét.
Testünket, a gyámoltalant,
Tegye acélossá erőd.

Már fénylik Jézus jászola,
Új fényt lehel az éjszaka.
Ezt immár meg ne rontsa éj,
Nem-szűnő láng legyen a hit.

...... ........... ........... ......


Istenünk, te példaképül adtad Szent Ambrus püspököt, hogy katolikus hitet és apostoli bátorságot tanuljunk tőle. Támassz egyházadban szíved szerinti férfiakat, akik népedet erős lélekkel és nagy bölcsességgel kormányozzák. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  Advent  
Adventi üzenet videón
  2019-12-07 20:23:36, szombat
 
  A tavalyi évben különleges felvételt töltöttek fel az esztergomi Érseki Papnevelő Intézet YouTube-csatornájára a szeminárium növendékei. A szeminaristák ,,Ecce, carissimi" című videójukat idén adventben is megnézésre, átelmélkedésre, imádkozásra ajánljuk. A különleges zenei és lelki élményt nyújtó felvétel segítséget nyújt advent üzenetének befogadásában.
A felvétel, melyet az esztergomi bazilikában, a szeminárium kápolnájában és a Szent Tamás-hegyen vettek fel, az első pillanattól magával ragadja a hallgatót.
Az Ecce, carissimi azaz Íme, kedveseim (Éneklő Egyház 13.) kezdetű énekkel, a középkori Magyarországon minden adventi vasárnap miséje előtt a templomban - ha az időjárás engedte, a templomon kívül - körmenetet tartottak. A visszatérő menetet éneklő gyermekek szólították meg: ,,Jöjjetek, fiaim..." majd mindnyájan e szavakkal léptek be és foglalták el a helyüket: ,,hogy megláthassátok..." A gregorián klasszikus stílusától eltérő dallam valószínűleg gallikán eredetű.
(Forrás: Szendrei - Dobszay - Rajeczky: Magyar Gregoriánum című antológiájához)

A felvételen a szeminárium növendékei láthatóak. A zenei szolgálatot Horváth Ákos, Faragó András, Gyurász Krisztián, Forgács Balázs, Kiss Géza, Borbás Sándor, Müller Márk, Rónaszéki János, Kurucz Zoltán, Mihovics Szebasztián, Miklovits Attila adta. Az éneket Fejes János kísérte orgonán.
Az adventi énekre a növendékeket Pálmai Árpád készítette fel, az operatőr és a vágó Tajti Krisztián volt
Videó .Link
 
 
0 komment , kategória:  Advent  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2019.11 2019. December 2020.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 392 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 90
  • e Hét: 1169
  • e Hónap: 14607
  • e Év: 217520
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.