|
2018-11-08 19:04:29, csütörtök
|
|
|
Hozzávalók:
birsalma
cukor (70 dkg cukor 1kg pépesített birsalmához)
Elkészítés
A birsalmát megmossuk, nem kell meghámozni, felnegyedeljük, a magházakat kivágjuk. Egy fazékba feltesszük főzni, kevés vizet öntünk csak alá, mert egyrészt sűrűnek kell lennie, másrészt az alma is fog még levet engedni. Amikor a birsalma megfőtt, botmixerrel pépesítjük, ekkor lemérjük a püré súlyát, hogy megtudjuk mennyi cukrot kell majd hozzáadnunk. 1 kg püréhez 70 dkg cukorral számoljunk. Ezután visszatesszük a tűzre, amikor már 5-10 perce jól forr, azaz pufog, folyamatos keverés mellett lassan szórjuk bele a cukrot. A keverést ne hagyjuk abba, nehogy lesüljön a pürénk. Várjuk meg, amíg üvegesedik a teteje, és kezd egy kicsit bőrösödni, akkor levehetjük a tűzről, és tetszőleges formákba (tálkákba) töltjük és megvárjuk, amíg megdermed. Előfordulhat, hogy 1-2 napra is szükség van, amíg megszilárdul.
(Mielőtt tálkákba töltjük a birspürét, adhatunk hozzá, egy kevés dióbelet, ettől még ízletesebb lesz a birsalma sajt.) |
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
Címkék: felnegyedeljük, visszatesszük, megszilárdul, előfordulhat, birsalmához, hozzáadnunk, botmixerrel, tetszőleges, magházakat, pépesítjük, hozzávalók, üvegesedik, feltesszük, folyamatos, ízletesebb, meghámozni, számoljunk, levehetjük, pépesített, elkészítés, megdermed, bőrösödni, birspürét, birsalmát, megmossuk, megvárjuk, megtudjuk, keverést, tálkákba, birsalma, lesüljön, lemérjük, cukorral, formákba, kivágjuk, adhatunk, birsalmát megmossuk, magházakat kivágjuk, fazékba feltesszük, birsalma megfőtt, püré súlyát, kicsit bőrösödni, kevés dióbelet, birsalma sajt,
|
|
|
|
birsalmát megmossuk, magházakat kivágjuk, fazékba feltesszük, birsalma megfőtt, püré súlyát, kicsit bőrösödni, kevés dióbelet, birsalma sajt, felnegyedeljük, visszatesszük, megszilárdul, előfordulhat, birsalmához, hozzáadnunk, botmixerrel, tetszőleges, magházakat, pépesítjük, hozzávalók, üvegesedik, feltesszük, folyamatos, ízletesebb, meghámozni, számoljunk, levehetjük, pépesített, elkészítés, megdermed, bőrösödni, birspürét, birsalmát, megmossuk, megvárjuk, megtudjuk, keverést, tálkákba, birsalma, lesüljön, lemérjük, cukorral, formákba, kivágjuk, adhatunk, egyrészt, dióbelet, másrészt, mielőtt, hagyjuk, fazékba, püréhez, megfőtt, sűrűnek, keverés, töltjük, szükség, mellett, szórjuk, engedni, ezután, cukrot, lassan, amikor, nehogy, mennyi, öntünk, pürénk, tűzről, lennie, súlyát, kicsit, várjuk, teteje, hozzá, kevés, ettől, napra, akkor, perce, főzni, levet, tűzre, ekkor, cukor, pufog, vizet, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 108
- e Hét: 6886
- e Hónap: 11290
- e Év: 43019
|
|
|