Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
izületi fájdalmakra természetes gyógymód
  2015-04-30 13:29:48, csütörtök
 
  Egészségügyi szakemberek a mai napig keresik a megoldást arra, hogy miként lehet minél tovább megőrizni a végtagok és azok ízületeinek egészségét, hogy ne nehezítsék meg az emberek életét a kellemetlen fájdalmak.





Létezik egy házi praktika, amely ezen a problémán segít, csak kövessük a receptben szereplő útmutatásokat, és máris sokat tettünk a hát-, a nyak-, a térd, a vállízületek és csontok egészségének megőrzésé érdekében.

Első lépésként szerezzünk be 150 grammi étkezési zselatint, ez a boltok többségében megtalálható. Este két teáskanál zselatint, vagy, ha ki szeretnénk mérni, akkor 5 grammnyitkeverjünk el egy negyed pohár hideg vízben.

Hagyjuk állni egész éjszaka, nem kell a hűtőbe betenni. Reggelre zselészerű anyagot kapunk majd. Ébredés után igyuk meg a feloldott zselatint, még mielőtt bármit is meginnánk, vagy ennénk reggelire. Azok akik szeretnék ízletesebbé tenni a gyógyitalt, tehetnek bele mézet, joghurtot, tejfölt, gyümölcslét.

Ezt egy hónapon keresztül, mindennap fogyasszuk el, egy hét múlva már az enyhülés is be fog következni. A kezelést kizárólag egy hónapig szabad csinálni, leghamarabb egy félév múlva lehet ismét nekikezdeni.

A zselatin fogyasztása olyan, mintha bezsíróznánk a nyikorgó ajtósarkakat, csak mindez az ízületeinkre értendő. A zselatin voltaképpen állati eredetű termék, serkenti a kötőszövetek növekedését, hatásos aminosavakat tartalmaz. Ugyanakkor erősíti az ízületeket és a szívet, elősegíti az anyagcsere működését, javítja a mentális képességeket, biztosítja a bőr rugalmasságát és erősíti ínszalagokat. Megakadályozza a csontritkulást, javítja a bőr és a haj szerkezetét, például a házi zselatin sampon minden hajtípusra nagyszerű.

forrás:http://filantropikum.com/
 
 
0 komment , kategória:  egészség  
napelem
  2015-04-30 13:22:40, csütörtök
 
 



Japánban 2010-től a felére esett egy kilowattóra áram napelemmel történő előállításának költsége, csakúgy, mint Európában és az USA-ban. A napelemes forradalom a szemünk előtt zajlik, csak mi nem tudunk róla.

A fukushimai katasztrófa után Japán döntően napelemekkel kívánja előállítani az ország hiányzó áramigényét. Erre minden esélyük is megvan, hiszen 2011 óta háromszorosára, 25 gigawattra nőtt a megújuló energiából származó árammennyiség, amelynek 80 százaléka már napelemekből jön - írta a Reuters nyomán a Business Insider.

Fukushima után Japán úgy döntött, hogy bezárja valamennyi, 43 darab atomerőművét, és egész gazdaságát átállítja a megújuló energiára. Nemcsak az atomerőműveket, hanem az elöregedett és környezetszennyező olajtüzelésű erőműveket is bezárják. Bár 2011 óta a lekapcsolt atomerőművek termelését konvencionális hőerőművekkel, azaz szén, olaj, gázerőművekkel pótolták, idén már egy 2,4 gigawattos olajos erőművet is bezártak az ország északi részén.

A japánok e mellett hozzáláttak a megújuló energia támogatásához, amelynek eredményeként sikerült világviszonylatban is az egyik legbőkezűbb támogatási rendszert megalkotniuk. A japán állam a napelemes termelőknek 92 Ft/kWh, a szélerőműveseknek 50-125 Ft/kWh átvételi árat garantál (amely többszöröse pl. a németországi átvételi áraknak). Ennek köszönhetően áramlik a magántőke az új energia iparba.

Az ország energiacégei korábban elhalasztották a napelemes fejlesztéseiket, mert az atomerőművek korszakában erre nem volt szükség. A kormány döntése az atomerőművek bezárásáról azonban arra késztette a tíz regionális energiavállalatot, amelyek 1950 óta uralják a japán energiapiacot, hogy óriási pénzeket fordítsanak a napelem-farmok telepítésére és a napelemek fejlesztésére. Hamarosan munkába áll két óriási napelem farm, az egyik Kato városa mellett a vízfelszínen, a másik Osaka nyugati részén, utóbbi 1,1 milliárd dollárba kerül.

A napelem átalakítja a világ energiapiacát

A japán háztartásoknak is egyre jobban megéri napelemeket telepíteni, mivel az utóbbi öt évben óriásit zuhantak a napelemek árai. E mellett működtetésük költsége is lényegesen kedvezőbb lett. A szigetországban 2010-től a felére esett egy kilowattóra áram napelemmel történő előállításának költsége (0,25 dollárra). A lap szerint már nincs is szükség a kormány támogatására ahhoz, hogy valaki megújuló energiát használjon, hiszen a napelemes áram helyenként az országban máris olcsóbb, mint a hagyományos.

A napelemek árzuhanása a világ fejlett országaihoz hasonlóan következett be Japánban is. Németországban, USA-ban, Nagy-Britanniában az utóbbi öt évben átlagosan 80 százalékkal csökkentek a lakossági napelemes rendszerek árai. Elsősorban két ok miatt csökkentek az árak. A technológiai fejlődés miatt egyre hatékonyabban működnek a napelemek, illetve az áramtárolás új módjaival kombinálva ugrásszerűen megnő majd az alkalmazhatóságuk.

Bár Japán a világ negyedik legnagyobb napelem-felvevő piaca, eddig kimaradt az európai és amerikai napelemes forradalomból. Gazdasági elemzők szerint éppen ezért óriási fejlődés előtt áll az ország megújuló energiapiaca és gazdasága. Ahogy Wood Mackenzie, az Exxon (a világ egyik legnagyobb olajvállalata) elemzője mondja, a napelemes forradalom - a palagázzal együtt - olyan tényező, amely a következő években a lehető legnagyobb mértékben fogja átalakítani a világ energiapiacát.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
vicc
  2015-04-30 13:03:53, csütörtök
 
 



Plasztikai sebész kitalált egy új módszert az arcbőr feszessé tételére.
Magyarázza a páciensnek:
- Egy rejtett csavart operálok a feje tetejére. Amikor úgy érzi, hogy a
bőr egy kicsit ráncosabb, csak egy apró csavarás, és újra feszes az arcbőre.
A nőnek nagyon tetszik a dolog, aláveti magát a beavatkozásnak. Néhány
hónap múlva azonban visszajön az orvoshoz.
- Doktor úr! Nézze, milyen zacskók lettek a szemem alatt!
- Asszonyom! Azok nem zacskók, hanem a mellei. És ha még sokat tekergeti
azt a csavart, hamarosan szakálla is lesz!
 
 
0 komment , kategória:  viccek  
bohókás
  2015-04-30 12:51:56, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  bohókás  
hét vége
  2015-04-26 21:02:31, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  üdvözlések  
bundás virsli
  2015-04-25 21:56:13, szombat
 
 



Bundás virsli

Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg kukoricadara
- 1 tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet cukor
- 1 csipet só
- 2,5 dl tej,
- kb. 1 kg virsli
- hurka pálcikák

A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a kukoricadarával. Hozzákeverjük a tojást, a sót, a cukrot és a tejet. Palacsinta sűrűségű tésztát kapunk, amibe beleforgatjuk a pálcikára feltűzött virsliket. A tészta akkor jó, ha úgy befedi a virslit, hogy nem csöpög (ha folyós, akkor még egy kis lisztet tegyünk bele, ha nagyon sűrű, akkor tejjel hígítsuk). Hosszú nyakú pohárba önthetjük a tésztát amiben aztán kényelmesen meg tudjuk forgatni a pálcikára felszúrt virsliket. Forró olajban mindkét oldalát süssük aranybarnára.

Forrás: organikusok.blogspot.hu
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
sajtos csiga fonat
  2015-04-25 21:53:43, szombat
 
 







Látványos ez a formázás, és természetesen lehet más töltelékkel is készíteni.

Hozzávalók
Tészta
400 ml tej
21 g élesztő
1 tk cukor
1 tk só
1 egész tojás és 1 fehérje
3 ek olaj
700 g liszt (kb. lágy tésztát kell kapnunk)
Töltelék
200 g sirene sajt, reszelve
50 g vaj, olvasztva
Megkenni

1 tojás sárgája
2 ek olaj
2 ek tej

Az élesztőt futtassuk fel a cukorral elkevert langyos tejben.
Gyúrjuk össze a tészta többi hozzávalójával.
Osszuk két egyenlő részre, és hagyjuk meleg helyen, letakarva 20 percig pihenni.
Enyhén lisztezett deszkán nyújtsuk ki őket 25 cm hosszú téglalappá, kenjük meg őket az olvasztott vajjal, szórjuk mega reszelt sajttal, és sorosan tekerjük fel.
Éles késsel vágjunk az egyik oldalról 1 cm-es vastagságú szeleteket (teljesen ne vágjuk át a tekercset).
Az első tekercset hajtsuk középre, aztán egyet jobbra, egyet balra, megint középre, jobbra...
Meleg helyen hagyjuk kelni a tekercseket 40 percig.
Kenjük meg a sárgája, olaj, tej keverékével.
Süssük előmelegített 170 °C hőmérsékletű sütőben 40-45 percig.
 
 
0 komment , kategória:  sós sütik  
csorba leves gombás húsgombóccal
  2015-04-25 21:48:51, szombat
 
 



Hozzávalók :
20 dkg sertés darált hús
2 evőkanál dinsztelt szegfűgomba(olajban,hagymán fonnyasztott)
20 dkg zöld bab
3 db sárgarépa
2 db petrezselyem
10 dkg kelkáposzta
3-4 krumpli
zöld lestyán,petrezselyemzöld, zeller zöld
2 db. paradicsom
1 db.paprika
1 hagyma
1 gerezd fokhagyma
só,bors,kis darab csípős paprika,5-6 szelet szárított vargánya
1 ek olívaolaj
1 tojás
3-4 ek.korpacibere(aki nem szereti kimaradhat)

Elkészítés:
A zöldségeket megpucoljuk és felkockázzuk. Egy fazékban olajat hevítünk és belerakjuk a sárgarépát, petrezselymet, és elkezdjük dinsztelni ( a dinsztelt sárgarépától szép színt kap a levesünk), majd rátesszük a kelkáposztát , paprikát, megsózzuk, kicsit megforgatjuk, majd vízzel felengedjük. Hozzáadjuk a levesünkhöz a megpucolt zöldbabot. Fűszerezzük sóval, borssal, vargányával, beletesszük a felkockázott paradicsomot, adunk hozzá bőven lestyánt, zeller zöldet. Alacsony fokozaton elkezdjük főzni. Közben elkészítjük a húsgombócot, a darált húshoz adunk egy tojást, sót, borsot, és belereszeljük a fokhagymát. A dinsztelt gombát felaprítjuk és belekeverjük a masszába, majd jól összegyúrjuk és vizes kézzel kis gombócokat formázunk, nedves vágódeszkára rajuk. Amikor jól felforrt a levesünk hozzáadjuk. Legvégén kerül bele a felkockázott krumpli és készre főzzük a levesünket ,beletesszük a korpaciberét. Megszórjuk petrezselyem zölddel.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
csokolédéhab torta
  2015-04-25 21:42:50, szombat
 
 



Hozzávalók:

155 g porcukor
2 tasak vaníliás cukor
5 dkg önkelő liszt
5 tojás
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
fél teáskanál sütőpor
A krémhez:

2 tojás
6 dkg cukor
10 dkg étcsokoládé
3 dl habtejszín
A tetejére:

15 dkg étcsokoládé
5 dkg vaj
Elkészítése:

A cukrot, a tojásokat és a vaníliás cukrot egy tálba tesszük és habosra keverjük. A lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük, hozzáadjuk. Kiolajozott tepsibe öntjük és 180 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük, villával ellenőrizzük, hogy átsült-e. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájához adjuk a cukrot és krémesre keverjük. A fehérjéből kemény habot verünk és hozzákeverjük. Felolvasztjuk a csokoládét, kihűtjük és hozzákeverjük, a habot is felverjük és hozzáadjuk. A tésztát kihűtjük, majd 5 darabra osztjuk. Egy kisebb sütőformát kibélelünk fóliával, a két oldalához simítunk egy-egy lapot, majd az aljába is teszünk egyet, erre kerül egy adag krém. Egy másik lapot rásimítunk és a maradék krémet belekanalazzuk, befedjük az utolsó lappal. A süteményt lefedjük és 4-6 órára hűtőbe tesszük. A csokoládét felolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat, majd kivesszük a formából a sütit és bevonjuk a csokoládéval, szeleteljük.
 
 
0 komment , kategória:  édes sütik  
Lapo kenyér serpenyőben sütve
  2015-04-25 21:36:43, szombat
 
 



Hozzávalók 8 darabhoz

40 dkg liszt
2 dl tej
kicsivel több mint fél pohár joghurt (nálam kefír volt!)
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál só
lehet bele 1 főtt krumplit is tenni

A hozzávalókat összegyúrjuk, nekem egy kissé ragacsos lett, így lisztezett felületen gyúrtam tovább picit, míg szépen össze nem állt. Finom puha, lágy tésztát kapunk.
1 cm vastag kört nyújtunk és 8 cikkelyre vágjuk egy derelye vagy pizza vágóval.
Teflon serpenyőben annyi vajat olvasztunk, hogy éppen csak megzsírozza az edény alját, majd szitáljunk rá egy pici lisztet. A gázlángra én lángelosztó karikát tettem, hogy ne égjen meg a tészta még azelőtt, hogy a belseje is átsülne!
Amikor már jó meleg a serpenyőnk és a liszt is pezseg akkor szépen ráhelyezzük a kenyérkéket és mindkét oldalukon aranyszínűre sütjük őket, kb. 15 perc
Ha készen van, egy tányérra szedjük és a még meleg kenyerekre vágunk egy szelet teavajat, hogy szépen ráolvadjon. Ne sajnáljuk, mert csodálatosan finom lesz tőle! Ehetjük felvágottal, sajttal, sült kolbásszal, baconnal, sőt még lekvárral is fogyasztható, ha a tésztáját előzőleg nem sózzuk meg nagyon vagy egyáltalán.
Én csak úgy ettem magában a ráolvadt vajjal egy pohár tejjel és fantasztikus volt!!!
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2015.03 2015. április 2015.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 22 db bejegyzés
e év: 498 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 335
  • e Hét: 430
  • e Hónap: 1642
  • e Év: 29865
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.