Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
gerinctorna
  2017-02-04 23:11:47, szombat
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  torna  
torna a hasi zsírpánák ellen
  2016-10-04 15:08:58, kedd
 
  4 egyszerű gyakorlat a hasi zsírpárnák ellen





1. gyakorlat

Használjunk súlyzót az egyensúly megtartásához. Tegyük be a kedvenc zenénket, álljunk vállszéles terpeszben, egyenes tartással. Hajoljunk oldalra, de térdünk maradjon egyenes! Mindkét oldalon végezzük a gyakorlatot addig, amíg csak bírjuk.




2. gyakorlat

Üljünk le a földre és hajlítsuk be lábainkat. Az egyik súlyzót fogjuk meg a kezünkben és lassan nyissuk szélesebbre a lábakat, miközben felfelé emeljük őket. Váltogassuk a súlyzót egyik kezünkből a másikba a térdek fölött úgy, hogy a lábainkkal egy nyolcast írjunk le közben. Ez a gyakorlat nemcsak a hasat fogja feszesíteni, de a lábakat is, valamint a narancsbőrrel szemben is hatékony.




3. gyakorlat

Feküdjünk a padlóra, lábainkat tartsuk egyenesen. Egyik karunkkal támasszuk meg magunkat, majd lassan emeljük felfelé a lábainkat anélkül, hogy a térdeket behajlítanánk. A gyakorlatot a fej irányába végezzük, karunkkal pedig érintsük meg a lábfejet. 10-20-szor ismételjük, ahogyan teherbíró képességünk engedi.




4. gyakorlat

Álljunk széles terpeszben, karjainkat tegyük a tarkónkra. Lassan ereszkedjünk lefelé, térdeinket hajlítsuk be, törzsünk maradjon egyenes. Először hajoljunk balra, aztán jobbra, mintha a könyökünkkel a térdünket akarnánk megérinteni.




Ezeket a gyakorlatokat naponta végezzük el, így nagy eséllyel fogunk viszontlátni a tükörben azt a végeredményt, amiről mindig is álmodtunk! Ne feledd, ehhez arra is szükség van, hogy naponta legalább 8 pohár vizet megigyál!

forrás: bidista.com
 
 
0 komment , kategória:  torna  
torna
  2016-10-04 15:06:07, kedd
 
 



6 egyszerű gyakorlat, amivel néhány hét alatt átformálhatod a tested!


Álmaid alakját elérni nem a világ legkönnyebb dolga, de ha eléred a célod, az egész életedet megváltoztathatod! Már csak el kell szánnod magad és bele is vághatsz!

Ez a hét gyakorlat teljesen át fogja alakítani a testedet egyetlen hónap alatt. Ami még nagyszerű bennük, hogy elvégzésükhöz nincs szükség többre napi 10 percnél, nem kell hozzá kimozdulnod otthonról vagy bármilyen speciális eszközt vásárolnod.

Plank

A plank a valaha volt legjobb, teljes testet formáló gyakorlat. Statikus, csupán egyetlen testhelyzetet kell megtartani ahhoz, hogy hasson. A könyökeken, az alkarokon, a lábfejeken kell megtartani magunkat, mindvégig deszkaegyenes háttal. Nem emelheted fel a feneked és nem eresztheted le a derekad. Miközben így tartod magad, formálod a karizmaidat, a has és a hát izmait, valamint az elülső combizmokat.





6-egyszeru-gyakorlat-amivel-nehany-het-alatt-atformalhatod-a-tested2

Fekvőtámasz

Vedd fel a plank pozíciót és nyomd fel magad a karjaiddal, de a lábaid, a hátad és a feneked formáljanak egyenes vonalat. Térj vissza a kezdő pozícióba! Ez a gyakorlat jó hatással van a has és a kar izmaira.





Guggolás

Állj a talpadon, lábad legyen vállszéles terpeszben. Kezdj leereszkedni lassan, mintha leülnél egy képzeletbeli alacsony székre. A lábfejek és a térdek egy-vonalban kell legyenek. A jobb egyensúly érdekében előrenyújthatod a karjaidat. Amikor lefelé ereszkedsz, a karjaidat lassan felfelé emelheted.

Comb- és fenékizmok

Ereszkedj négykézlábra, majd nyújts ki egyszerre az egyik lábadat és a vele ellentétes karodat. A lábad legyen egyenes, figyelj, hogy véletlenül se hajlítsd be. Ismételd a gyakorlatot az ellentétes karral és lábbal is.





Hasgyakorlat

Feküdj a hátadra, karjaidat nyújts ki a fejed mögött. Lassan emeld fel a bal lábadat, hajlítsd be és a jobb kezeddel érintsd meg a térded. Ismételd a jobb lábaddal és bal karoddal is.





Has és fenék

Hajolj le, hogy a lábfejeid és a kezeid is érintsék a talajt, tested egy háromszöget zárjon be a padlóval. Emeld fel az egyik lábadat, amilyen magasra csak tudod, majd fokozatosan ereszd le úgy, hogy a térdeddel meg tud érinteni az orrod hegyét. A másik lábaddal is ismételd meg.
4 hetes terv

1. hét

Mindennap, 6 napon keresztül végezd el a következőket:

2 perc plank
1 perc fekvőtámasz
1 perc has- és combizom
1 perc hasizom
1 perc has- és fenékizom
1 perc derék
2 perc plank
Tarts 10 másodperc pihenőt minden gyakorlat között

2. hét

A következő 6 napban végezd az alábbiakat:

3 perc derék
3 perc fekvőtámasz
3 perc has- és fenékizom
15 másodpercet pihenj a gyakorlatok között

3. hét

Ismételd az első heti gyakorlatsort.

4. hét

Ismételd a második heti gyakorlatsort.

Az edzésterv végére érkezve garantáltan le leszel nyűgözve az eredményektől! Melegen ajánljuk, hogy ezeket a gyakorlatokat tedd a mindennapjaid részévé, mivel segítenek formában maradni és formálni a tested.
 
 
0 komment , kategória:  torna  
combizom gyakorlat
  2016-09-27 11:03:03, kedd
 
 



Feküdj a hátadra és egyenesen nyújtsd ki a lábaidat. A sarkakat tedd egymáshoz közel, a lábujjak pedig távol legyenek egymástól. Hajlítsd be lassan a térdeket, mielőtt az izmok megfeszítésével kiegyenesítenéd őket. 3 sorozatot végezzünk 10-10 ismétléssel. A sorozatok között tartsunk szüntetet!
Ollózás

Feküdj a hátadra, tenyerek a test mellett a talaj felé néznek. Emeld fel a lábaidat kb. 30 cm-re a talaj fölé, majd keresztezd őket a levegőben. 10-szer végezd el az ollózó mozdulatot. Szünet nélkül mindkét lábat emeld fel, majd tedd le 10-szer. 3 sorozatot végezz, közben ügyelj arra, hogy a lábad egyszer se érintse a talajt.




Kitörés

Lábaidat tedd vállszéles terpeszbe, törzsed maradjon egyenes. Nyújtsd előre a karjaidat, majd a bal lábaddal lépj oldalra. Térdben hajlítsd be a jobb lábadat, ülj rá és testsúlyodat fokozatosan helyezd át teljesen erre a lábadra. Fokozatosan állj fel és helyezd át testsúlyodat a bal lábra. Mindkét oldalon 10-15 ismétlést végezz.



Labda szorítás

Háton fekve hajlítsd be a térdeidet és szoríts közéjük egy labdát. A karjaidat tartsd a törzzsel párhuzamosan. Emeld meg a fenekedet, a hasadat húzd be. 30-60 másodpercig tartsd ezt a pozíciót és szorítsd a labdát, amennyire csak tudod. Térj vissza az eredeti pozícióba és végezz ismétlést 5-ször.



Intenzív törzsfeszítés

Feküdj a bal oldaladra, fejedet támaszd meg a karoddal. Mielőtt a térdedet letennéd a talajra a bal lábad elé, a jobb lábadat térdben hajlítsd be. Emeld meg a jobb lábadat kb. 30 cm-es magasságba, végezz ismétlést 10-15-ször. A gyakorlatot mindkét lábon végezd el.



Győzd le az ellenállást!

Állj vállszéles terpeszbe, a gumikötelet helyezd a térdek alá. Emeld fel a bal lábadat, lépj oldalra és küzdd le a gumikötél keltette ellenállást. Térj vissza a kiindulási helyzetbe és ismételd a gyakorlatot mindkét lábon 10-10 alkalommal.




forrás:bidista.com
 
 
0 komment , kategória:  torna  
hátizom torna
  2016-05-11 07:36:26, szerda
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  torna  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 180
  • e Hét: 275
  • e Hónap: 1487
  • e Év: 29710
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.