|
1/4 oldal
|
Bejegyzések száma: 31
|
|
|
|
2009-08-31 18:11:14, hétfő
|
|
|
Zöldbabsaláta fokhagymás öntettel recept
Hozzávalók:
1 kg zöldbab
4 paradicsom
3 burgonya
1 csokor bazsalikom
A öntethez
1 tojássárgája
4 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál mustár
őrölt bors
só
3,5 dl olaj
citromlé
Elkészítés:
A paradicsomokat meghámozzuk, negyedekre vágjuk, és belsejüket kikaparjuk. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és felkarikázzuk. Az öntethez a zúzott fokhagymát a tojássárgájával simára keverjük, majd a mustárral és a fűszerekkel ízesítjük. Hozzáadjuk az olajat, először cseppenként, majd vékony sugárban. Végül a citromlével ízesítjük. A zöldbabot sós vízben roppanós puhára főzzük, majd lecsöpögtetjük. Mély tálba tesszük a szósz felét, belerakjuk a zöldbabot, rá a paradicsomokat, majd a burgonyát. A maradék öntetet a zöldségekre locsoljuk. Apróra vágott bazsalikommal megszórjuk. Csak tálaláskor keverjük össze!
Langyosan használjuk a zöldbabot a salátához, így kissé folyóssá teszi a szószt! |
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2009-08-31 17:01:08, hétfő
|
|
|
A kisgyerek kérdi az informatikus apját:
- Apu, én hogyan jöttem a világra?
Az apa belekezd:
- Az úgy volt, hogy anyád és én egy chat szobában ismerkedtünk meg.
Ezután találkoztunk egy internet kávézó mosdójában, ahol feltöltést kezdeményeztem anyád szerverére. Utána vettük észre, hogy anyád nem használt tűzfalat, így megtörtént a baj: kilenc hónap múlva letöltődött a vírus. Hát ez vagy te. |
|
|
0 komment
, kategória: viccek |
|
|
|
|
|
2009-08-21 17:39:43, péntek
|
|
|
Emeletes élvezet
Hozzávalók:
1. réteg
25 dkg darált háztartási keksz
5 dk Ráma margarin
5 dkg porcukor
kevés tej
2. réteg
20 dkg túró
porcukor
2 dl tejszín
1cs. vaníliás cukor
3. réteg
2cs. Aranka vaníliás krémpor
5 dl tej
1cs. vaníliás cukor
4. réteg
2 dl tejszín
5 dkg porcukor
Tetejére kb. 5 dkg reszelt csokoládé
Elkészítése:
A darált kekszet összegyúrom a cukorral, a margarinnal és egy kevés tejjel.
Csak annyival, hogy linzertészta keménységű legyen.
Egy közepes tepsibe (30 x 30-as) vagy egy nagyobb piteformába egy kevés darált kekszet szórok, hogy ne ragadjon le, és belenyomkodom a keksztésztát.
A túrót, ha nagyon darabos mixelő rúddal krémesítem, összekeverem a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert tejszínnel és a kekszre simítom.
Az Aranka krémport a tejjel egy elektromos habverővel jó sokáig keverem. Minél tovább keverem, annál keményebb krém lesz belőle. Ezt a túrókrém tetejére simítom.
A tejszínt felverem a porcukorral és a vaníliás krémre kenem.
A tetejére reszelt csokit szórok, és a hűtőbe teszem tálalásig.
Megjegyzés:
a tetejére tejszín helyett mindenképpen Hullalát (cukrászhab) teszek, így biztos megtartja formáját és az állagát. (Ha tejszínt használok, egy kis zselatint vagy habfixálót keverek hozzá.)
(Nem kell hozzá sütő, csak egy jó elektromos habverő. Gyorsan elkészül és nagyon finom. A túrókrém kicsit savanykás íze nagyon jól harmonizál a vaníliás krémmel.)
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
1/4 oldal
|
Bejegyzések száma: 31
|
|
|
|
2009. Augusztus
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
| 1 | 2 | |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |
31 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
31 db bejegyzés |
e év: |
732 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 423
- e Hét: 518
- e Hónap: 1730
- e Év: 29953
|
|
|