|
1/11 oldal
|
Bejegyzések száma: 100
|
|
|
|
2007-11-30 07:20:49, péntek
|
|
|
Felvilágosítás
Apuka leülteti a 12 éves fiát, és azt mondja neki:
- Fiam, eljött az ideje, hogy elmeséljem neked, hogyan is születnek
igazából a gyerekek!
A fiú a fülére tapasztja a kezét, és felkiált:
- Nem! Nem akarom tudni!
- De miért? - kérdi az apja döbbenten.
- Nézd, apa! Amikor 6 éves voltam, elárultad, hogy nem létezik a Télapó.
Amikor 7 éves lettem, elárultad, hogy nem létezik a húsvéti nyuszi sem.
Azt viszont már tényleg nem bírnám ki, ha most azt is elárulnád, hogy a
gyerekcsináláshoz nem kell a lányokat megb...ni.
A székely legény hazaviszi leendő feleségét, hogy bemutassa szüleinek,mire az apja a fülébe súgja:
- Ne vedd el fiam, tőlem van.
Legközelebb beállít a fiú egy másik lánnyal, az apja megint a fülébe súgja:
- Ne vedd el fiam, tőlem van.
Egy idő után a fiú beállít egy újabb lánnyal, mire az apja megint félrevonja:
- Ezt se vedd el fiam, ez is tőlem van.
Az anyja nem bírja tovább szó nélkül, magához inti a fiát:
- Fiam, vedd el bármelyiket, te sem apádtól vagy...
|
|
|
0 komment
, kategória: viccek |
|
|
|
|
|
2007-11-29 19:56:58, csütörtök
|
|
|
Hozzávalók:
10 dkg vaj
3 dl víz
15 dkg rétes liszt
csipet só
5 egész tojás
3 dl vízben felolvasztjuk a vajat, közben beleszitáljuk a lisztet. fehéredésig keverjük, mintha rántást készítenénk, de kicsit jobban át kell sütni. Majdnem hidegre hűtjük, majd egyenként beleütjük a tojásokat. Lehet falkanállal keverni, így kicsit nehezebb, vagy elektromos habverővel alacsony fokozaton. Sütőpapírraql bélelet tepsibe fél evőkenálnyi halmokat teszünk. ( kb 14 db lesz). Vizes kézzel megspricceljük, majd magas fokozaton égetjük. Sütő ajtaját tilos kinyitni legalább 5 percig! Miután kisütöttük, kihűtjük, tetejüket levágjuk, belsejüket kivájjuk, és az alábbi finom vanilia krémmel megtöltjük. Habporból habfixálóval tuningolt tejszínt teszünk rá, majd jöhet a kalapja.
Vanilia krém:
15 dkg kristálycukor
7,5 dl tej
15 dkg sima liszt
2 cs. vaniliáscukor
5 tojás sárgája
Sűrű krémmé főzzük közepes lángon, majd belekeverjük még forrón a kemény habbá vert tojásfehérjéket is. ha a krém meghűlt, megtölthetjük vele a fánkjainkat.
(A vanilia krém önmagában is finom valamilyen gyümölccsel rétegezve poharas krémnek.)
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2007-11-29 08:54:27, csütörtök
|
|
|
Karácsonyi puncs
Hozzávalók:
1,2 liter almabor vagy almalé
1 db fahéjrúd
1/4 teáskanál őrölt szerecsendió
0,5 dl méz
3 evőkanál friss citromlé
1 evőkanál reszelt citromhéj
4,5 dl ananászlé
fahéjrudak.
Elkészítés:
Egy nagy fazékban forraljuk fel az almabort egy fahéjrúddal, majd állítsuk takarékra a lángot.
Fedjük le, és lassú tűzön még öt percig főzzük.
Vegyük le a fedőt, adjuk hozzá a maradék alapanyagokat a fahéjrudak kivételével, majd még további öt percig főzzük.
Puncsos tálban kínáljuk.
Mindenki kapjon egy fahéj rudat is, azzal kavargathatja az italát.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
1/11 oldal
|
Bejegyzések száma: 100
|
|
|
|
2007. November
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
100 db bejegyzés |
e év: |
767 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 180
- e Hét: 275
- e Hónap: 1487
- e Év: 29710
|
|
|