Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
vonat
  2018-10-27 19:07:13, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
mosoly
  2018-10-27 18:53:32, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  bohókás  
sütőtökös kelkáposzta kolbásszal
  2018-10-27 18:38:29, szombat
 
 



30 dkg sütőtök
1 kis db kelkáposzta
20 dkg főzőkolbász
5 dkg kolozsvári szalonna
5 szál kakukkfű
1 kávéskanál római kömény
3 ek olívaolaj
1 kis db vöröshagyma

elkészítés
A kolozsvári szalonnát felkockázzuk, és megpirítjuk az olíván. Rádobjuk az apró kockára vágott hagymát, megdinszteljük.
Hozzáadjuk a felkockázott sütőtököt, kelkáposztát és főzőkolbászt.
Ízesítjük sóval, friss kakukkfűvel és római köménnyel.
Többször óvatosan megkavarva roppanósra pirítjuk-pároljuk az egészet.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
sütőtök tagine marokkóból
  2018-10-27 18:06:12, szombat
 
  SÜTŐTÖK TAGINE MAROKKÓBÓL

A taginhoz
1 ek olívaolaj
2 közepes fej vöröshagyma (apróra vágva)
3 cm gyömbér (friss, reszelt)
55 dkg sütőtök (felkockázva)
1 tk fahéj (őrölt)
1 teáskanál koriander (őrölt)
1 teáskanál római kömény (őrölt)
1 teáskanál harissa paszta
só ízlés szerint
1 ek méz
7 dkg sűrített paradicsom
5 dkg vörösáfonya (aszalt vagy mazsola)
40 dkg vörösbab (konzerv )
20 dkg kuszkusz
1 db citrom (leve és héja, opcionális)
1 csokor petrezselyem (apróra vágott)
4 dl víz

A harissához (60 ml)
35 dkg paprika (sült)
2 gerezd fokhagyma (zúzott)
1 tk cayenne bors (vagy fűszerpaprika)
0.5 db chili (friss, vékonyra karikázva, ízlés szerint)
2 ek napraforgó olaj

1. Elkészítjük a harissát: a hozzávalókat botmixerrel pürésítjük.
2. Az apróra vágott hagymát a reszelt gyömbérrel együtt megpároljuk.
3. Hozzáadjuk a sütőtök kockákat, és átforgatjuk a dinsztelt gyömbéres hagymán.
4. Rászórjuk az őrölt fűszereket, az aszalt áfonyát, hozzáadjuk a paradicsomszószt, a harisát és 3-4 deci vizet. Lefedve főzzük addig, amíg a tök meg nem puhul.
5. A már puha tökhöz adjuk végül a babkonzervet, amivel még egyszer összerottyantjuk.
6. Megszórjuk petrezselyemzölddel.
7. Kuszkusszal tálaljuk. (A kuszkuszra annyi forrásban levő vizet öntünk, hogy ujjnyi vastagon ellepje, kicsit megsózzuk, és lefedve hagyjuk 5 perc alatt duplájára dagadni. A kész kuszkuszba kerül a citromhéj és a citromlé.)



 
 
0 komment , kategória:  vegetariánus oldal  
ősz
  2018-10-26 19:50:48, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ősz
  2018-10-25 20:00:37, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
gyümölcs
  2018-10-24 22:00:43, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
toszkán csirke
  2018-10-13 15:33:18, szombat
 
 



Hozzávalók


3 nagy csirkemell
szénhidrát csökkentett liszt panírozáshoz - vagy zabliszt
pici só, bors
200 gramm aszalt paradicsom
3-4 fokhagyma apróra vágva
pici olíva olaj - de használhatod az aszalt paradicsom olajos levét is
1 bögrényi felszeletelt gomba
1 bögre spenót
1,5 bögre tej
0,5 bögrényi parmezán sajt, vagy füstölt sajt - parmezánnal az igazi, de készítettem már füstölttel is
bazsalikom, oregano, pici kakukkfű, majoranna
1 evőkanál keményítő


A húst én szeletekre vágtam, sóztam, borsoztam, és lisztbe forgattam, majd mindkét oldalát pici olajon serpenyőben addig sütöttem amíg aranybarna nem lett. Ez kb 5-6 perc, és a vékony szelet csirkék gyakorlatilag majdnem készre is sülnek,tedd félre. Amikor kész vannak a csirkeszeletek, pici olajon a fokhagymát pirítsd le. Csak addig amíg azt a finom fokhagyma illatot nem érzed, 1-2 perc, majd add hozzá a felszeletelt aszalt paradicsomot, spenótot és gombát.
Amikor a gomba is megbarnul, puha lesz, add hozzá a fűszereket, öntsd fel tejjel, és hagyd, hogy felmelegedjen. közben a keményítőt keverd el pici hideg tejjel, és amikor már összemelegedett a szósz, add hozzá, keverd el jó alaposan, add hozzá a sajtot, várd meg míg olvadni kezd, és tedd bele a készre sütött csirkét is. Melegítsd össze, de ne forrald, szórd meg friss bazsalikommal ha teheted és már tálalhatod is.
Cous coussal, quinoaval, kölessel a köret is egészséges lesz, de akár párolt zöldség mellé is fogyaszthatod.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
almás pite
  2018-10-05 08:14:05, péntek
 
 



Hozzávalók:

60 dkg liszt
25 dkg zsír
2 tojás
10 dkg cukor
rum és kb. 2 dl tejföl.

Elkészítés

A fenti anyagokat összegyúrjuk és 2 lapot nyújtunk ki belőle. Az egyik lapot a sütőlapra helyezzük és megtöltjük almával. A másik lapot ráhelyezzük, a tetejét megkenjük és megsütjük. Töltelék: 2 kg alma, meghámozva, lereszelve, vagy darabolva, 12 dkg darált dió, 30 dkg cukor, fahéj és citromhéj. Sütése: előmelegített sütőben 30-35 perc takarék-láng.
 
 
0 komment , kategória:  édes sütik  
ősz
  2018-10-02 20:41:53, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2018.09 2018. Október 2018.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 11 db bejegyzés
e év: 237 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 377
  • e Hét: 472
  • e Hónap: 1684
  • e Év: 29907
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.