Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
bohókás
  2016-09-30 16:44:03, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  bohókás  
Candida diéta
  2016-09-30 12:00:20, péntek
 
  3-6 hónapos diéta - Betartandó szabályok

A Candida albicans nevű sarjadzógomba hozzátartozik az ember szervezetében lévő természetes és egészséges baktériumflórához. Legnagyobb számban a bélflórában található, és az emésztés segítésében van szerepe. A gomba túlszaporodása azonban komoly egészségügyi következményekkel jár; sokan küzdenek Candida okozta megbetegedésekkel. Normális szintre való visszaszorításának egyik módja a diéta. Ha a gombák nem kapják meg a szükséges tápanyagokat, számuk csökkenni fog.
A Candida elszaporodását általában mi magunk idézzük elő. A normális bélflóra egyensúlya leggyakrabban az alábbi okok miatt borul fel: túlzott édesség- és állatifehérje-fogyasztás; természetellenes táplálékok (állományjavítók, színezők, egyéb adalékanyagok), ezzel szemben kevés zöldség, gyümölcs és gabonaféle fogyasztása. A normális bélflóra egyik legnagyobb ellensége az antibiotikum, ami nem csak a káros baktériumokat, de a hasznosakat is elpusztítja. Ez azonban senkit ne tartson vissza indokolt esetben antibiotikum szedésétől, hiszen az egészséges bélflóra idővel magától is regenerálódik; továbbá léteznek olyan készítmények, melyek siettetik ezt a folyamatot, segítve a hasznos baktériumoknak, hogy minél nagyobb számban ismét részt vehessenek a szervezet védelmében.
3-6 hónapos diéta

Miután általában mi magunk idézzük elő a bajt, így szerencsére sokat tehetünk azért, hogy egészségünk ismét helyreálljon. Rendelkezésre állnak különböző gyógyszerek, gyógyhatású készítmények, étrend-kiegészítők, sőt hüvelyöblítő folyadékok is. A hüvely baktériumflórájának helyreállításában jótékony hatású, ha vízzel kissé felhígított, élőflórás natúr joghurttal végzünk hüvelyöblítést.
Ugyanilyen fontos a speciális diéta betartása is. A Candida-diéta szerencsére nem különbözik nagy mértékben a már megszokott ételektől, így nyugodtan és jóízűen fogyaszthatja az egész család. A diéta 3-6 hónapig tart, az első két-három hétben szigorúbb étrendet kell követni, az ezt követő időszakban viszont már kevesebb a tilalom.

Betartandó szabályok

A Candida albicans elsősorban szénhidrátokkal táplálkozik. Először tehát az édességeket kell száműznünk az étrendünkből, beleértve a mézet is, sőt, az első 2-3 hétben a gyümölcsöket is. Még a savanyú gyümölcsök is tartalmaznak gyümölcscukrot, és az édesítőszerekben is van fruktóz.

Ugyanígy nem ajánlatos élesztő alapú ételek, italok fogyasztása sem; ilyenek a sajtok különösen a penészes sajtok kerülendők, a sör, a bor. Szintén kerülendők az elszigetelt keményítőt tartalmazó ételek, pl. fehér kenyér, fehér rizs, tészták. Vigyázzunk az adalékanyagokkal, színezőkkel, állományjavítókkal is. Ennek betartása nem is olyan nehéz, mint gondolnánk: vásároljunk piacon, főzzünk friss zöldségekből, húsból, gyümölcsökből. Használjunk fűszernövényeket, melyek közül erős gombaölő hatással bír például a rozmaring, a sáfrány, a kurkuma, a koriander és a római kömény.

Milyen kenyeret fogyasszunk? Fehér kenyeret semmiképpen ne, sőt gyakran becsapósak a teljes kiőrlésű termékek is, mivel ezeket sokszor barnábbra színezik, hogy még "natúrabbnak" látszódjék, és a fehér liszt sem hiányzik belőlük. Vegyünk tiszta rozs, korpa, vagy graham kenyeret, de mi magunk is süthetünk. A saját kézzel készített is sokáig eláll, mentes minden adalékanyagtól, és még az sem feltétel, hogy kenyérsütő géppel rendelkezzünk. (A diétához rovatunkban találhatnak ételajánlatokat.)

Az egész diéta alatt nem tanácsos fogyasztani: édességek, szárított gyümölcs, dinnye; élesztő, élesztővel készült termékek és ételek, fehér kenyér, zsemle, kifli; tejföl, a sajtok nagy része (különösen a penészes fajták); ketchup, majonéz, mustár, készen kapható salátaöntetek és mártások, szójaszószok; gomba; sör, bor, pezsgő, gyümölcslevek

Csak a szigorú diétánál (az első 2-3 hétben) tiltott, de a későbbi szakaszban már fogyasztható: könnyű, nem gombás érleléssel készült sajtfélék, kecskesajt; kecsketej, tej; bab, borsó, kukorica; barack, szőlő (mérsékelt mennyiségben), alma, körte, avokádó, cseresznye, narancs, citrom, grapefruit

Amit az egész kúra alatt ehetünk: bármilyen sovány hús, halak, kagyló- és rákfélék; natúr rizs, hajdina, árpa, korpatermékek, köles, lencse, zab, zabtermékek;
hidegen sajtolt olajak; tojás; élőflórás natúr joghurt, élőflórás natúr ivójoghurt, juhtúró;
padlizsán, patisszon, cukkini, tök, brokkoli, karfiol, spárga, uborka, spenót, paradicsom, paprika, retek, fejes saláta, hagyma, fokhagyma, sárgarépa, fehérrépa, petrezselyem, zeller, gyömbér, burgonya, fehér- és vörös káposzta, kelbimbó, cékla;
rozmaring, sáfrány, kurkuma, tárkony, bazsalikom, római kömény, curry, koriander; ananász;
dió, tökmag, szezámmag;
kávé, ásványvíz, teák.
 
 
0 komment , kategória:  Candida  
erdélyi kürtős kalács
  2016-09-29 08:47:01, csütörtök
 
 




Hozzávalók (4 személyre)

1 kg liszt,
2 tojás,
4 tojássárgája,
12 kanál porcukor,
pici élesztő,
csapott kávéskanál só,
1/2 l tej,
12 kanál olvasztott vaj.

Elkészítés

A liszthez hozzáadunk 2 egész tojást, 4 tojássárgáját, 12 kanál olvasztott vajat, 12 kanál porcukrot, 2 dkg cukorral feloldott élesztőt, 1 lecsapott kávéskanál sót, 1/2 liter tejet. A tésztát jól kidolgozzuk és kelni hagyjuk. Amikor félig megkelt, szeleteket vágunk, kisujjnyi vastagságúra sodorjuk és az előre elkészített sütőfára gömbölyűen rácsavarjuk.

Erdélyben a kürtőskalácsot parázs fölött sütik. Célszerű a sütőfát a tészta felcsavarása előtt kissé beolajozni, így mikor a kalács kisült, könnyen lecsúsztathatjuk a fáról. Parázs fölött is forgatva kell sütni, időnként forró vajjal vagy olajjal meglocsoljuk. Mikor a parázs fölött a kalács megsült, cukorporral megszórjuk úgy, hogy a cukor lángot fogjon és mázat képezzen rajta. Ekkor húzzuk le a sütőfáról. Egyes vidékeken a még forró kalácsot darabokra vágott cukrozott dióbélben is megforgatják.
 
 
0 komment , kategória:  nagyi receptjei  
pehelykönnyű túrós pite
  2016-09-27 13:49:29, kedd
 
 



A túrós pitének nem lehet ellenállni! Fenséges, citromos, illatozó és nagyon légies a tölteléke!
Hozzávalók:

50 dkg liszt
200 g vaj
csipet só
késhegynyi szódabikarbóna
100 g cukor
1 tojás
1 tojássárgája
negyed csomag vaníliás cukor
fél citrom reszelt héj
víz

A töltelékhez:

1 tojásfehérje
2 tojássárgája
125 g cukor
fél citrom reszelt héja
300 g tehéntúró
búzadara

Elkészítése:

1/2 kg lisztből, 200 g vajból, csipetnyi sóból, késhegynyi szódabikarbónából, 100 g kristálycukorból, 1 egész tojásból, és 1 sárgájából, 1/4 csomag vaníliás cukorból és 1/2 citrom reszelt héjából kb. 1 pohár vízzel gyúrható tésztát dolgozunk össze. Két cipót formálunk belőle, és tepsi nagyságúra kinyújtjuk. Az egyik lapot beletesszük a tepsibe és megkenjük a következő töltelékkel: a megmaradt tojásfehérjét habbá verjük, és belekeverjük 2 tojás sárgáját. Az egészet elkeverjük 125 g cukorral, 1/2 citrom reszelt héjával és 300 g áttört tehéntúróval. A tölteléket az alsó lapra kenjük, meghintjük búzadarával (grízzel), és a másik lapot ráhelyezve megszurkáljuk, majd a sütőbe téve szép sárgára sütjük. Forrón vaníliás cukrot szitálunk rá, és ha teljesen kihűlt, felvágjuk.
 
 
0 komment , kategória:  édes sütik  
combizom gyakorlat
  2016-09-27 11:03:03, kedd
 
 



Feküdj a hátadra és egyenesen nyújtsd ki a lábaidat. A sarkakat tedd egymáshoz közel, a lábujjak pedig távol legyenek egymástól. Hajlítsd be lassan a térdeket, mielőtt az izmok megfeszítésével kiegyenesítenéd őket. 3 sorozatot végezzünk 10-10 ismétléssel. A sorozatok között tartsunk szüntetet!
Ollózás

Feküdj a hátadra, tenyerek a test mellett a talaj felé néznek. Emeld fel a lábaidat kb. 30 cm-re a talaj fölé, majd keresztezd őket a levegőben. 10-szer végezd el az ollózó mozdulatot. Szünet nélkül mindkét lábat emeld fel, majd tedd le 10-szer. 3 sorozatot végezz, közben ügyelj arra, hogy a lábad egyszer se érintse a talajt.




Kitörés

Lábaidat tedd vállszéles terpeszbe, törzsed maradjon egyenes. Nyújtsd előre a karjaidat, majd a bal lábaddal lépj oldalra. Térdben hajlítsd be a jobb lábadat, ülj rá és testsúlyodat fokozatosan helyezd át teljesen erre a lábadra. Fokozatosan állj fel és helyezd át testsúlyodat a bal lábra. Mindkét oldalon 10-15 ismétlést végezz.



Labda szorítás

Háton fekve hajlítsd be a térdeidet és szoríts közéjük egy labdát. A karjaidat tartsd a törzzsel párhuzamosan. Emeld meg a fenekedet, a hasadat húzd be. 30-60 másodpercig tartsd ezt a pozíciót és szorítsd a labdát, amennyire csak tudod. Térj vissza az eredeti pozícióba és végezz ismétlést 5-ször.



Intenzív törzsfeszítés

Feküdj a bal oldaladra, fejedet támaszd meg a karoddal. Mielőtt a térdedet letennéd a talajra a bal lábad elé, a jobb lábadat térdben hajlítsd be. Emeld meg a jobb lábadat kb. 30 cm-es magasságba, végezz ismétlést 10-15-ször. A gyakorlatot mindkét lábon végezd el.



Győzd le az ellenállást!

Állj vállszéles terpeszbe, a gumikötelet helyezd a térdek alá. Emeld fel a bal lábadat, lépj oldalra és küzdd le a gumikötél keltette ellenállást. Térj vissza a kiindulási helyzetbe és ismételd a gyakorlatot mindkét lábon 10-10 alkalommal.




forrás:bidista.com
 
 
0 komment , kategória:  torna  
túrós zserbó
  2016-09-27 10:32:38, kedd
 
 



Hozzávalók  24x36 cm-es tepsihez

A kakaós laphoz
30 dkg liszt
16 dkg cukor
8 dkg vaj
15 g kakaó
1 kávéskanál szódabikarbóna
2-3 evőkanál tejföl

A világos laphoz
15 dkg liszt
8 dkg cukor
4 dkg vaj
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
1-2 evőkanál tejföl

A töltelékhez
75 dkg túró
10 dkg vaj
cukor ízlés szerint
2 tojás, reszelt citromhéj, sárgabaracklekvár

A tetejére
20 dkg fehér vagy étcsoki
2 evőkanál olaj


A töltelékhez a hozzávalókat elkeverjük.
A világos és a kakaós laphoz a hozzávalókat külön tálba mérjük. A tejföllel mindkettőből rugalmas, nyújtható tésztát gyúrunk.
A kakaós tésztát kettévesszük, ebből két lap kell.
Kinyújtjuk a világos tésztát és kivajazott, lisztezett tepsibe terítjük. Megkenjük baracklekvárral.
Erre jön az egyik kakaós lap, majd a túró és végül befedjük a második kakaós lappal.
200 fokra melegített sütőben sütjük.
Ha kihűlt, tetszőleges színű, gőz fölött megolvasztott csokoládéval bevonjuk a tetejét.
 
 
0 komment , kategória:  édes sütik  
rák ellenes diéta
  2016-09-10 22:53:44, szombat
 
  Budwig-féle lenmagolajos fehérje diéta





Dr. Johanna Budwig - Németország egyik legnépszerűbb biokémikusa és az egyik legjobb rák kutatója volt egész Európában. 1908-ben született és élt is 95 évet. Hétszer volt jelölve a Nobel-díjra. Dr.Budwig már több mint 90%-os eredményességet ért el a diéta és a protokol segítségével mindenféle daganatos betegekkel több mint 50 éves időszakban.
A természetgyógyászok már évszázadok óta használják a nagy esszenciális zsírsavtartalmú lenolajat túróval elkeverve a legkülönbözőbb egészségügyi problémák természetes úton történő orvoslására. Utánajártunk, hogyan is fejti ki hatását ez a csodakombináció.

Melyek az esszenciális zsírsavak?

Esszenciálisnak azokat az anyagokat nevezzük, amelyek a szervezet számára nélkülözhetetlenek. Az esszenciális zsírsavak - más néven telítetlen zsírsavak - közé tartoznak az úgynevezett omega-3- és omega-6-zsírsavak.

A kettő közül az omega-3 rendelkezik szélesebb körű egészségvédő hatással, hiszen fogyasztásának emelésével csökkenthető a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázata. A legismertebb omega-3-zsírsavak a véredények tágításával csökkentik a vérnyomást, javítják a vér áramlási feltételeit, valamint mérséklik a szívfrekvenciát. Csökkentik továbbá vérünk triglicerid és LDL-koleszterin szintjét, vagyis megelőzhetjük velük például az érelmeszesedés kialakulását.





Az ártalmas telített zsírsavak elégetése telítetlenek nélkül pedig lehetetlen lenne. Ezért is esszenciálisak a szervezet számára.

Hogyan juttathatjuk a szervezetünkbe az egészséges zsírsavakat?

Mivel az omega zsírsavak előállítására a szervezet nem képes, a táplálkozással kell, hogy a szervezetbe jussanak. A legismertebb omega-6 és omega-3 zsírsav, a linolsav és az alfa-linolénsav, különböző növényi olajokban (repce, len, dió, mogyoró, és szója, kukoricacsíra, bogáncs) fordul elő változó mennyiségben. A sütéshez használt zsírok előállításuk során elveszítik legértékesebb alkotóelemüket, az esszenciális zsírsavakat, ezért az emberi szervezet számára teljességgel értéktelenné válnak. Éppen ezért hidegen sajtolt formában kell fogyasztani a növényi olajokat.

Miért a lenolaj?

Mert ez az egyetlen növényi olaj, amely többet tartalmaz a nagyobb egészségügyi hatással rendelkező omega-3-ból, mint omega-6-ból.

Hogy jön ide a túró?

Dr. Johanna Budwig, német biokémikus felfedezte, hogy a telítetlen zsírsavak, amelyek elektromosan negatív töltéssel rendelkeznek, elsősorban a túróban található pozitív töltésű, kéntartalmú fehérjemolekulákat vonzzák. Ezekkel vegyülnek, és ezáltal vízben oldódóvá válnak. Ily módon olyan értékes lipoproteinek keletkeznek, amelyek irányítják a teljes víz-, enzim- és hormonháztartást, serkentik a mirigyrendszer ,,egészséges" váladéktermelését, és vízben oldhatóságuknak köszönhetően képesek behatolni a finom vérkapillárisokba.

MAGYARUL: ha a lenolajat túróval összekeverve juttatjuk a szervezetünkbe, akkor az omega-3 esszenciális zsírsavak még hatékonyabban képesek felszívódni, és többszörözve fejtik ki hatásukat.

Recept: túrós lenolaj, lenolajos túró

Vegyünk személyenként 2 evőkanál őrölt lenmagot, másfél evőkanál lenolajat és 50 g Mizo félzsíros túrót, majd keverjük jól össze! Fogyaszthatjuk önmagában vagy mézzel és gyümölcsökkel, de meghinthetjük olajos magvakkal is, esetleg fűszerezett túróként is tálalhatjuk. Számos variációban beépíthetjük mindennapi táplálkozásunkba.
 
 
0 komment , kategória:  egészség  
virág
  2016-09-06 18:32:35, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  virág  
Lao Ce idézet
  2016-09-04 21:30:46, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Lao Ce  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2016.08 2016. Szeptember 2016.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 9 db bejegyzés
e év: 422 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 335
  • e Hét: 430
  • e Hónap: 1642
  • e Év: 29865
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.