Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/9 oldal   Bejegyzések száma: 84 
idézet
  2014-11-30 00:39:01, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  idézetek  
karácsony
  2014-11-30 00:09:35, vasárnap
 
  Zsozirisz karácsonyi olda

Link
 
 
0 komment , kategória:  karácsony  
marcipános mákos kalács
  2014-11-29 23:31:51, szombat
 
 



Mákos kalács nélkül nincs karácsony! A hagyományos kalácsot ugyanakkor más, ünnepi ízekkel különlegesebbé tehetünk. Ebbe a kalácsba marcipán és aszalt sárgabarack is került, amiktől nem csak ízletesebb, de szebb is lett a sütemény. A receptet Mészáros Dorina küldte a 2009.-es karácsonyi receptversenyre.

Hozzávalók 2 nagy rúdhoz: 75 dkg liszt, 1,5 dkg élesztő, ¾ l tej, 25,5 dkg cukor, 1 citrom, 4 tojás, 57 dkg mák, 15 dkg mandula, 2 vaníliás cukor, 15 dkg marcipánmassza, 15 dkg aszalt sárgabarack, sárgabarack lekvár, porcukor

Az élesztőt futtassuk fel kevés tejben.
A lisztet keverjük össze 11,25 dkg cukorral, a citrom reszelt héjával, és 2 tojással.
Adjuk hozzá az élesztős tejet (összesen a tej fele kerül a tésztába), és gyúrjuk sima tésztává.
Letakarva 45 percig kelesszük.
A maradék 375 ml tejet forraljuk fel, keverjük bele a darált mákos és mandulát, a maradék cukrot és a vaníliás cukrot.
Ha kihűlt a massza, egyesével keverjük bele a tojásokat (2 db).
A marcipánt és a barackot daraboljuk fel.
A tésztát 4 részre osszuk és kb. fél cm vastagságú téglalapokra nyújtjuk
A masszát 4 részre osszuk, és kenjük meg velük a tésztalapokat.
Miközben kenjük a tölteléket, figyeljünk arra, hogy a tésztát hosszanti oldalánál hagyjunk szabadon 2-2 cm-es szabad részeket.
A marcipánból és a darabolt barackból tegyünk felére egy keveset (egy kis maréknyit), a többit szórjuk rá a töltelékre.
A tésztákat tekerjük fel, majd 2-2 rudat csavarjunk össze.
Vajjal kikent tepsibe tegyük a két kalácsot, és a tetejüket vagdossuk be haránt irányban a csavarok mentén.




A bevágásokba osszuk el a maradék marcipánt és barackot.
Ezt követően kelesszük a kalácsokat további 30 percet.
180 fokos, előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt süssük szép arany barnára.
TIPP: Ha túl gyorsan barnulna a teteje, tegyünk rá sütőpapírt.
Amikor elkészült, még forrón kenjük át a tetejét baracklekvárral.
A kihűlt kalácsot porcukorral lehet díszíteni.

forrás: ritakonyhaja.hu
 
 
0 komment , kategória:  karácsony  
plasztikázott sztárok
  2014-11-29 23:17:04, szombat
 
  Bridget Jones rajongói örökre elfelejthetik kedvencüket, ugyanis Renée Zellwegert végleg felfalta a plasztika szörnye. A 45 éves színésznő az Elle magazin díjátadójára érkezett a kaliforniai Four Seasons Hotelbe, de még a legnagyobb rajongói is elhűltek a kinézetén. A Pokolba a szerelemmel sztárja felismerhetetlen lett az újabb beavatkozástól. Az egyelőre érthetetlen, miért tagadja, hogy egyáltalán volt plasztikai műtétje, hiszen a képeit elnézve ez nyilvánvaló. Mi is összeszedtük, az évek alatt hogyan változott meg az arca, az utolsó képen egyben is látható, hogyan alakult át!



Plasztikai sebészek elmondták, a színésznőnek szemhéjplasztikája lehetett, ugyanis kinyílt a szeme, sokkal nagyobb, mint volt. Ezen felül tele van már botoxszal.












Priscilla Presley már többször megjárta a plasztikai sebészekkel, mégis újra kés alá feküdt.

Priscilla Presley igazi szépség volt, amikor hozzáment a világhírű énekeshez, Elvis Presley-hez. Azóta azonban eléggé elcsúfították a sikertelen plasztikai beavatkozások. Állítólag részben annak is köszönhető az állapota, hogy annak idején áldozatául esett egy kontár plasztikai sebésznek. Daniel Serrano, aki orvosnak adta ki magát, de valójában csak betegellátói végzettséggel rendelkezik, több gyanútlan sztáron is hajtott végre szépészeti műtéteket, hasonlóan borzalmas végkifejlettel. A férfi ugyanis silány minőségű, ipari szilikont fecskendezett a javítani kívánt testfelületbe - olyat, amit autók olajozásához használnak.

A 69 éves színésznőt a József és a színes szélesvásznú álomkabát hollywoodi premierjén kapták lencsevégre szerdán este, és úgy tűnik, nem tanult a hibáiból, és ismét kés alá feküdt.









A 81 éves Kim Novak arca is megváltozott a beavatkozások következményeként.





Mintegy 30 évvel ezelőtt bújt először Kelly Garrett, Charlie egyik angyala bőrébe Jaclyn Smith, azonban legfrissebb fotói szerint még mindig ragaszkodik az akkori kinézetéhez. A 68 éves színésznő mindehhez plasztikai sebész segítségét is kérte, azonban talán túlzásba esett a beavatkozások számát tekintve. Nem ő az egyetlen egykori szexszimbólum, akire ma már alig lehet ráismerni a műtétek miatt. Nézd meg összeállításunkat!


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Isten minden nap ad nekünk egy pillanatot
  2014-11-29 22:47:51, szombat
 
 



Isten mindennap ad nekünk egy pillanatot, amikor megváltoztathatunk mindent, ami boldogtalanná tesz.
S mi mindennap úgy teszünk, mintha nem vennénk észre ezt a pillanatot, mintha nem is létezne, mintha a ma ugyanolyan lenne, mint a tegnap, és semmiben sem különbözne a holnaptól.
De aki résen van, az észre fogja venni a mágikus pillanatot. Bármikor meglephet minket: reggel, amikor bedugjuk a kulcsot a zárba, vagy az ebéd utáni csöndben, és a nap bármelyik percében, amelyik nem látszik különbözőnek a többitől. Mert ez a pillanat létezik, és ebben a pillanatban a csillagok minden ereje belénk száll, és segítségükkel csodákra leszünk képesek.

Paulo Coelho
 
 
0 komment , kategória:  Coelho  
bohókás
  2014-11-29 18:49:00, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  bohókás  
vicc
  2014-11-29 18:26:42, szombat
 
  A karatézó karalabé megy a veteményesben.
Találkozik a retekkel és jól megveri.
Megkérdezi a retek:
-Ki vagy te?
-Én vagyok a karatézó karalábé.
Megy tovább, találkozik a paprikával s jól megveri azt is.
-Ki vagy te? -kérdezi a paprika.
-Én vagyok a karatézó karalábé.
Egyszer csak elkapja valami a karatézó karalábét, és jól megveri.
- Ki vagy te? -kérdezi a karatézó karalábé.
- Krump Lee.
 
 
0 komment , kategória:  viccek  
hét vége
  2014-11-29 13:32:45, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  üdvözlések  
új hír
  2014-11-27 22:10:31, csütörtök
 
 



Bankkártyánk helyett is jó az okosmobil
A plasztiklap helyett elég a mobilt odaérinteni a pénztárnál a terminálhoz. Elindult itthon a MobilTárca.
Hagyományos, plasztik bankkártyája nélkül is útnak indulhat az új szolgáltatás használói, ha náluk van NFC-lapkával szerelt okostelefonjuk. A MobilTárca ugyanis képes kiváltani a bankkártya funkcióját, bárhol lehet vele fizetni, ahol Paypass terminál van felszerelve.

A mobilunk mostantól bankkártya is
Elég odatartani a - bekapcsolt - okostelefont az olvasó közelébe, a kívánt összeget a rendszer levonja a felhasználó bankszámlájáról. A kis értékű vásárlásoknál a fizetés csupán ennyiből áll, a nagyobb összegűek esetében biztonsági okokból PIN-kódot is be kell ütni a telefonon. A technológia nem csak fizetésre alkalmas, a telefon odaérintésével belépőjegyet, bérletet, hűségkártyát is helyettesíthet az okostelefon, ha az adott helyszínen felszereltek megfelelő leolvasó terminálokat.

Bevezetését megelőzően a MobilTárcát egy éven át tesztelték a magyar mobilszolgáltatók, a cégek közül elsőként a Magyar Telekom vezeti be élesben ügyfelei számára a szolgáltatást. Decembertől azok az ügyfelek tudnak majd - NFC lapkával szerelt - okostelefonjukkal fizetni, akik OTP-s betéti számlával rendelkeznek. Az OTP Bank szerint az okostelefonba telepíthető virtuális bankkártyát ugyanolyan biztonságosan lehet használni, mint plasztiklapba épített társait.

A hagyományos, chipes, vagy mágnescsíkos kártyák olvasására való termináloknál nem lehet a mobiltárcás készülékekkel fizetni, de a fizetési rendszer hátterét biztosító Mastercard cég három éven belül mindegyik terminálját alkalmassá teszi Magyarországon az okostelefonos fizetésre. Még a közeljövőben tervezik azt is, hogy a megoldást ital-, és ételautomatákba is beépítsék, így ezekhez sem kell többé aprópénzért kutatni a zsebünkben.

A Telenornál elmondták, hogy rövid időn belül tervezi, hogy elérhetővé tegye ügyfeleinek a MobilTárcát, míg a Vodafone azt is elmondták, hogy a jövő év első negyedévében tervezik az éles indulást.

Az iPhone-osok egyelőre kimaradnak
Bár az Apple idén ősszel bejelentette saját NFC-s fizetési megoldását, az iPhone 6-ban debütáló Apple Pay-t, a MobilTárcát itthon egyelőre csak a megfelelő androidos készülékek tulajdonosai tudják használni - derült ki a MobilTárca bejelentésén. Az Apple rendszere azonban zárt, és jelenleg csak az Egyesült Államokban érhető el, így a MobilTárcát egyelőre nem lehet használni az iPhone-okkal. Egyelőre a windowsos telefonok sem támogatottak, mivel a fejlesztők elsőként a piac 80 százalékát lefedő Google-platformra koncentráltak.

Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezetője szerint e készülékek köre mostanra ért el egy olyan kritikus tömeget, amikor már megéri bevezetni élesben a szolgáltatást - ma már a mobilcég kínálatának háromnegyedét ilyen telefonok teszik ki. Év végére harmincra nő az NFC-s telefonok kínálata a cégnél. Mattheisen szerint arra is szükség lesz, hogy oktassák a felhasználókat, sokan ugyanis nem is tudják, hogy a telefonjukban van NFC-lapka, és hogy azt mire lehet használni.

Az NFC chip egyébként nem egy drága alkatrész, ezért a fizetést biztosító megoldás nem csak felsőkategóriás, hanem olcsó androidos mobilokkal is használható, bár az ügyfél SIM-kártyát ez esetben egy speciális típusra kell lecserélni - ez ingyenes -, és a használathoz mobilinternetre is szükség van. Ha ezek megvannak, az ügyfélnek csak egy appot kell letöltenie a Google Playről. A MobilTárcában lévő virtuális jegyek, bankkártyák, belépők hitelesítés után bármikor átköltöztethetők új okostelefonra is.

Az app egy olyan térképes keresőt is tartalmaz, ami megmutatja, hogy a közelben hol találhatok NFC-s fizetésre alkalmas terminálok, elfogadóhelyek.

Hol lehet használni?
Jelenleg több mint kétmillió darab érintéses fizetésre használható Paypass-bankkártya van hasznalátban Magyarországon, és több mint húszezer elfogadóhelyen lehet ezekkel fizetni - ezek mindegyikén lehet használni a MobilTárcát is.

A szolgáltatással nem csak vásárolni lehet, de a színház- és koncertjegyeket, belépőket is kiváltja az új technológia a Jegy.hu-nál - bizonyos helyszíneken. A rendszerhez csatlakozott még a Supershop is, ahol a hűségpontok gyűjtése vált lehetségessé okostelefonnal.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
kevert almafánk
  2014-11-27 15:25:28, csütörtök
 
 



Hozzávalók:
20 dkg liszt
3/4 tasak sütőpor
1 mk őrölt fahéj
csipet só
1 tojás
3 közepes, savanykás alma

Elkészítése:

Az almát vékonyan meghámozzuk, majd sajtreszelőn lereszeljük.

A lisztet a sütőporral, fahéjjal, sóval összekeverjük, hozzáadjuk a nem kinyomkodott almát és a tojást, majd keverőgéppel galuska állagú tésztává keverjük. 10 percet pihentetjük a tésztát.

Nem túl forró olajba szaggatjuk a tésztát. Ne legyenek túl nagyok a fánkok, mert sütés közben megnőnek.

Először fedő alatt, majd átfordítjuk, ekkor már fedő nélkül sütjük szép aranybarnára. Fahéjas porcukorral szórjuk meg tálaláskor.

Cukor nem kell a tésztába!
 
 
0 komment , kategória:  édes sütik  
     1/9 oldal   Bejegyzések száma: 84 
2014.10 2014. November 2014.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 84 db bejegyzés
e év: 909 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 56
  • e Hét: 151
  • e Hónap: 1363
  • e Év: 29586
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.