Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 75 
tulipán
  2016-03-31 23:13:24, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  virág  
napi pozitv gondolat
  2016-03-31 12:28:54, csütörtök
 
  "Higgy a szívedben és saját jóságodban, mert ha így teszel, mások is ezekben fognak hinni. Higgy a csodában, mert teli van vele az élet. De ami a legfontosabb, hogy higgy önmagadban, mert odabenn a lelkedben rejtőzik a csoda, a remény, a szeretet és a holnap álmai."

/Ron Christian/
 
 
0 komment , kategória:  napi pozitív gondolat  
Müller Péter
  2016-03-30 20:33:50, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
bohókás
  2016-03-29 21:24:17, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  bohókás  
vicces
  2016-03-29 16:28:01, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  bohókás  
bohókás
  2016-03-29 16:25:50, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  bohókás  
idézet
  2016-03-29 00:00:17, kedd
 
  Minden, amire szükséged van, az a szeretet.

A szeretet pedig határtalan és végtelen. Nincs olyan, hogy elfogy, nem számít, mennyit kérsz belőle. Csak gondolj rá, érezd, és már ott is van.

Akármennyit is akarsz, akármikor is akarod. A szeret a mi arany kulcsunk, és mi irányítjuk azt... ... a Mátrixból való ébredéshez a szeret a kulcs. Az, az állapot maga, amit szeretetnek nevezünk. Szeretheted a Földet, vagy rombolhatod azt.

Felrepülhetsz a csillagokig, vagy maradhatsz a koszban is. Ez mind a te választásod. Választás, melynek spirituális és fizikai következményei vannak. És ez a választás bizony a tied, és az enyém.

David Icke



 
 
0 komment , kategória:  idézetek  
almás habos süti
  2016-03-26 10:57:48, szombat
 
 




Tészta

4 db tojás
10 dkg cukor
10 dkg finomliszt
2 ek napraforgó olaj

Töltelék

1.5 kg alma
3 ek cukor

Krém

2 tasak tejszínízű pudingpor
8 dl tej
6 ek cukor

Hab

96 g tejszínhab por (2 csomag tejszínhab pótló por)
3 dl tej

elkészítés

Az almát meghámozzuk, lereszeljük, megdinszteljük a 3 ek cukorral.
Elkészítjük a pudingot, 3 púpozott evőkanálnyit hozzáadunk a dinsztelt almához, kihűtjük a pudingos almát és a maradék pudingot is.
A tojásfehérjékből a cukor fokozatos hozzáadásával kemény habot verünk, egyenként belekavarjuk a tojások sárgáját és az olajat, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. (25x35)
Felverjük a tejszínhabot, ebből 3 ek-nyit a kihűlt pudinghoz kavarunk.
A tésztára rákenjük az almakrémet, erre kenjük a tejszínhabos pudingot, a tetejére a tejszínhabot. Egy kis időre hűtőbe tesszük.

sütési hőfok: 180°C
tepsi mérete: 25x35 cm
 
 
0 komment , kategória:  édes sütik  
misztikus indiai horoszkóp
  2016-03-25 22:09:13, péntek
 
 
-KROKODIL (január 15. - február 13.)
A krokodil szülött küzdelmes életet tudhat magáénak, tele kihívásokkal. Sok akadályt gördít Ön elé az élet, de a sors mindig ad kitartást is a megoldáshoz. A munkahelyén átgondoltan intézi az ügyeit, s nem is marad el a jutalom. Garantált az előrejutás, ám a vezető beosztással plusz felelősség is jár! Önnek egyetlen nagy szerelme lesz élete során, az élet egy olyan emberrel hozza össze, akit soha nem tud feledni.
Feladata: meg kell teremtenie az anyagi biztonságot, a karrier nagyon fontos szerepet tölt be az életében.

KORSÓ (február 14. - március 14.)
Szégyenlős ember, nem sok barátja van. A munkahelyén is visszahúzódóan viselkedik, - nem tolja magát az előtérbe. Ha szereti a munkáját, akkor elkötelezetten, minden erejét bevetve dolgozik. Ha csak kényszerből jár be a munkahelyére, akkor nagyon rossz munkaerő! A magánéletben Önt a végletes érzelmek jellemzik. Vagy imádja kedvesét, vagy megkeseríti az életét.
Feladata: ki kell fejlesztenie magában az egészséges önbizalmat. Ne mások véleményétől függjön!

HAL (március 15. - április 14.)
Kreatív ember, mindig tele van ötletekkel. A munkahelyén is bővelkedik sziporkázó gondolatokban. Sajnos nem elég bátor ahhoz, hogy a jó ötleteket meg is valósítsa. Jobban szeret egyedül dolgozni, a csapatmunka nem az Ön világa! A magánéletben sokáig keresgél, nem elégszik meg félmegoldásokkal. Addig nem nyugszik, amíg meg nem találja az igazit. Már az első pillantásra megismeri Őt!
Feladata: Ön egész életében az igazságot keresi. Fontos Önnek, hogy érdemeinek megfelelően elismerjék, úgy anyagilag, mint erkölcsileg is!

KECSKEBAK (április 15. - május 15.)
Nagyon intelligens ember, az átlagosnál sokkal tehetségesebb. Képességeinek köszönhetően könnyen kerülhet vezető pozícióba. Vigyázzon, ez irigységre adhat okot! Ne hagyja, hogy munkatársai a háta mögött szervezkedjenek Ön ellen! A magánéletben kedveli a szórakozásokat, különösen élete első felében él kicsapongó életet. Ha megtalálja élete párját, akkor hajlandó megállapodni.
Feladata: fel kell ismernie a saját ballépéseit, és tanulnia kell ezekből! Ne kövesse el kétszer ugyanazt a hibát!

BIKA (május 16. - június 16.)
Kedveli a művészeteket, nagyon tehetséges ember. A munkájában is akkor érzi jól magát, ha kreatív területen dolgozhat. Gyűlöli a rendetlenséget, a munkahelyén mindig pontosan látja el a feladatát. A magánéletben rendkívül romantikus, szinte minden nap van egy kis meglepetése szerelme számára. Szinte a tenyerén hordozza Őt. Nem érdeklik a futó kalandok, hűséges kedveséhez!
Feladata: meg kell teremtenie a nyugodt, meghitt családi légkört. Így biztonságban érezheti magát!

EMBERPÁR (június 17. - július 16.)
A jegy szülöttei nagyon sokoldalúak. Ön örökös kételkedő, szinte mindent kétségbe von, amit csak hall. A társaság lelke lehet, humorérzéke és vidámsága ellenállhatatlan személyiséggé teszi. Mivel hangulatember, munkatársai nehezen alkalmazkodnak Önhöz. Vigyázzon, ne bántsa meg a kollégákat, ha éppen dühös! A magánéletben kedveli a színes programokat, amelyeket kedvesével oszt meg.
Feladata: meg kell tanulnia kezelni a konfliktushelyzeteket! Ne meneküljön el a problémák elől!

RÁK (július 17. - augusztus 17.)
Érzékeny ember, de ezt nem mutatja meg bárkinek. Csak a legközelebbi barátai és szerelme ismerhetik ki a lelkét. A munkahelyén becsvágyó, - idővel megcsinálja a szerencséjét. Az eredmények lassabban érnek be, de megszerzi, amire szüksége van. A szerelemben eltéphetetlen kötelékeket alakít ki, s ha már családot alapított, akkor mindig attól retteg, hogy elveszítheti szerelmét.
Feladata: szeretetet kell adnia családtagjainak és munkatársainak. Meg kell tanulnia eligazodni a pénz világában.

OROSZLÁN (augusztus 18. - szeptember 17.)
Mindig képes arra, hogy tiszta lappal kezdje újra az életét. Ha munkahelyváltásra kerül sor, akkor könnyen beilleszkedik az új környezetbe. Előbb, vagy utóbb Ön lesz a munkahelyi közösség lelke. Olyan munka való Önnek, ahol elegendő pénzt kereshet ahhoz, hogy drága hobbyjait, magas igényeit finanszírozhassa. Ha megtalálja az igazit, akkor nagylelkű ajándékokkal kápráztatja el.
Feladata: meg kell tanulnia élvezni az élet örömeit. Fontos, hogy hű tudjon maradni kedveséhez, - könnyen elcsábítják a futó kalandok!

HAJADON (szeptember 18. - október 17.)
Óvatos, visszahúzódó ember, soha nem hoz hirtelen döntéseket. Nem engedi közel magához munkatársait sem. A munkahelyén nagyon sokat dolgozik, két ember helyett állja a sarat. Nem szeret rivaldafényben állni, inkább a háttérből irányít. A szerelemben az egyensúlyra törekszik, a legfontosabb a megbízhatóság. Ha kedvese félrelép, azt soha nem bocsátja meg.
Feladata: nem szabad párjától függenie! Fontos, hogy egyenrangú, biztonságos párkapcsolatban éljen!

MÉRLEG (október 18. - november 16.)
Rajong a kapcsolatokért, egy-egy új ismeretség mindig új energiával tölti fel. Önnek olyan munkahelyre van szüksége, ahol rengeteg új emberrel ismerkedhet meg. Nagyon ügyesen képviseli a cégét, vagy vállalkozását. Jószívű ember, ha szükséges, akkor mindig segít másoknak. Vigyázzon, jóindulatát könnyen kihasználhatják! A párkapcsolatban nagyon ragaszkodó.
Feladata: ne akarja aranykalitkába zárni szerelmét! Adjon neki szabadságot és önállóságot!

SKORPIÓ (november 17. - december 16.)
Tele van energiával, munkatársai nem is tudják Önnel tartani a tempót. Két ember munkáját végzi el, s ráadásul kifogástalanul. Így nem is csoda, ha nagyon hamar feljebb lép a ranglétrán. A szerelmi élete meglehetősen kalandos, - legalábbis addig, amíg meg nem találja élete párját. Ha már megállapodott, akkor elkötelezett és ugyanezt várja el kedvesétől is.
Feladata: meg kell tanulnia megbízni munkatársaiban és családtagjaiban. Így elmélyítheti kapcsolatait.

ÍJ (december 17. - január 14.)
Állandóan megújul, képes arra, hogy gyökeresen megváltoztassa az életét. Örül, ha a munkahelyén képzési lehetőséget kínálnak fel Önnek. Ilyenkor lelkes és teljes erőbevetéssel lát neki a tanulmányoknak. Ha bírálat éri, akkor megvédi magát, - remek vitapartner lehet. A magánéletében figyelmesebben kell viselkednie kedvesével. Ne várja el tőle, hogy mindent Ő intézzen el!
Feladata: meg kell tanulnia másokra is odafigyelni. Tartsa szem előtt, hogy nemcsak Önnek lehet igaza!
 
 
0 komment , kategória:  ezotéria  
citromos keksz
  2016-03-25 18:25:47, péntek
 
 



12 dkg vaj
20 dkg cukor
0.5 kávéskanál vanília kivonat
1 db tojás
0.5 citromból nyert citromlé
1 citromból nyert citromhéj
28 dkg finomliszt
0.25 teáskanál sütőpor
2 késhegynyi szódabikarbóna
1 csipet só
10 dkg porcukor

elkészítés

A puha vajat keverőtálba tesszük, és a kristálycukorral habosra keverjük.
Hozzáadjuk a citromlevet, a lereszelt héját, a vaníliát, a tojást, majd krémes masszát keverünk belőle.
A lisztben elkeverjük a sütőport, a szódabikarbónát és a sót, majd fokozatosan a masszához keverjük, és puha, formázható tésztát gyúrunk belőle.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A tésztából dió nagyságú gömböket formázunk, ezt követően pedig porcukorban alaposan meghempergetjük őket.
A porcukor bevonatos golyókat sütőpapírra tesszük, finoman megnyomjuk a tetejét, hogy kicsit laposabb legyen.
A sütőben kb. 10-12 perc alatt elkészül. Fontos, hogy nem kell barnára sütni, mert akkor kiszárad a tészta, és kemény lesz. Ha már egy kis színt kapott és kemény a teteje, akkor vesszük ki.

forrás:nosalty.hu
 
 
0 komment , kategória:  édes sütik  
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 75 
2016.02 2016. Március 2016.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 75 db bejegyzés
e év: 422 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 180
  • e Hét: 275
  • e Hónap: 1487
  • e Év: 29710
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.