|
1/3 oldal
|
Bejegyzések száma: 23
|
|
|
|
2018-07-31 22:23:47, kedd
|
|
|
Egy ősi japán módszer segítségével 5 perc alatt megszabadulsz a stressztől!
A stressz életveszélyes helyzetekben elengedhetetlen, hiszen ha nem indulnak be időben az életmentő élettani folyamatok, akkor könnyen súlyos balesetet szenvedhetünk, amiben akár meg is halhatunk.
Azonban a stressz napjainkban olyan helyzetekben van jelen, ami egyáltalán nem életbevágó. És ez a stressz pár év alatt állandósul, aminek hatására a szervezet könnyen legyengül és beteggé válhat.
Most egy olyan módszerrel ismerkedhetünk meg, amely feloldja a bennünk lévő feszültséget, stresszt. Csak a megfelelő ujjunkat kell használnunk, hogy nyugalmi állapotba hozzuk magunkat.
Hüvelykujj: az idegességért, stresszért, ingerlékenységért felel.
Mutatóujj: a félelemért, a rettegésért felel.
Középsőujj: a dühért, a haragért felel.
Gyűrűsujj: a depresszióért, a szomorúságért felel.
Kisujj: az aggodalmaskodásért felel. |
|
|
0 komment
, kategória: egészség |
|
|
|
|
|
2018-07-28 00:06:25, szombat
|
|
|
Ha szereted az uborkát, megéri kipróbálnod ezt a receptet! Nagyon kellemes íze van, de mégis más, mint a megszokott savanyú uborka.
Hozzávalók:
4 kg apró uborka
1 köteg petrezselyemzöld
200 ml napraforgóolaj
1 bögre 9%-os ecet (2,5 dl-s)
1 bögre cukor (2,5 dl-s)
80 g só
1 teáskanál őrölt bors
1 fej fokhagyma
Elkészítés:
Az uborkát mossuk meg és vágjuk le a végeit. A nagyobb darabokat vágjuk négybe, a kisebbeket kettőbe, tegyük egy edénybe. A petrezselymet vágjuk apróra és adjuk hozzá. Öntsük hozzá az olajat, az ecetet és a sót. A cukrot és a borsot is szórjuk rá. A fokhagymagerezdeket vágjuk apróra és keverjük hozzá.Takarjuk le egy konyharuhával és hagyjuk 6 órát állni, az uborka ennyi idő alatt kiereszti a levét. Néha meg is rázhatjuk az edényt, hogy jobban összekeveredjenek az ízek. Vegyünk elő néhány befőttesüveget és állítsuk bele az uborkákat. Ha az üveg nincs teljesen tele, a tetejére rakhatunk egy vízszintes sort is. A befőttesüvegbe öntsünk az uborkaléből, hogy az teljesen elfedje az uborkákat. Egy nagyobb edényt béleljünk ki konyharuhákkal, tegyünk bele vizet, majd állítsuk bele az üvegeket, hogy éppen csak a felső részük látszódjon ki. Lassú tűzön főzzük 35 percig. Majd vegyük ki az üvegeket és tegyük rá a tetejüket. Az üvegeket fejjel lefelé tegyük egy nagyobb edénybe és takarjuk be plédekkel, hagyjuk így állni, míg teljesen kihűlnek. |
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2018-07-26 23:41:28, csütörtök
|
|
|
Hozzávalók a talkedlihez:
- 40 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 2 tojás
- fél liter tej
- 5 dkg kristálycukor
- olaj a sütéshez
- lekvár és porcukor a feltéthez
Talkedli, tarkedli elkészítése:
A liszt közepébe mélyedést készítünk és beleöntjük a két deci langyos tejet, majd hozzámorzsoljuk az élesztőt két deka cukorral, és kissé megkelesztjük. Ha ez megvan, keverjük hozzá a tojások sárgáját, a maradék cukrot, tejet, és az egészet összedagasztjuk. Ha mindent jól csináltunk, akkor egy laza, lágy tésztát kellett kapnunk. Fedjük le, kelesszük legalább háromnegyed órán át. Ha megkelt, akkor a tojásfehérjéből verjünk kemény habot, keverjük a tésztához, majd kelesszük ezzel is egy pár percig még...
Serpenyőbe tegyünk egy kanál étolajat, majd ha forró, akkor az olajos kanállal szedjünk evőkanálnyi adagokat a serpenyőbe a tésztából. Kicsit lapogassuk le, majd lassú tűzön süssük meg mindkét oldalát. Az elkészült példányokat szedjük papírtörlővel kibélelt edénybe, hogy a felesleges olajat leszedje róluk. Lekvárral megkenve, porcukorral meghintve az igazi, de akinek az túl édes lenne, fogyaszthatja natúr is, úgy is nagyon finom. |
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2018-07-26 10:30:07, csütörtök
|
|
|
Nyári savanyuság télire!
Recept:
2 kg uborka
2 kg káposzta
1 kg hagyma
1 kg paprika
0,5 kg sárgarépa
7 dkg só
1 kg cukor
3 dl 20%-os ecet
1 kávéskanál nátrium-benzoát
1 kávéskanál borkén
VÍZ NEM KELL HOZZÁ!!!
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2018-07-19 23:13:28, csütörtök
|
|
|
A kurkuma napjaink egyik legnépszerűbb fűszere, tele van jótékony hatóanyagokkal, erős antioxidánsokkal, gyulladáscsökkentő és öregedésgátló összetevőkkel. A legfontosabb elem a kurkumin.
Csodás hatásáról hallva egy bristoli nő is kipróbálta. 12 hónapon keresztül ivott naponta kurkumás vizet, és bámulatos dolog történt a szervezetével, egészségével - írja a Healthy Food House.
Azóta a nő szervezetének pH-értéke teljesen egyensúlyba került, a kurkuma a savasodásnak indult testét megfelelően lúgosította. Az emésztése is helyreállt, ráadásul megszabadult évek óta tartó kínzó ízületi fájdalmaktól is.
Így készítsd el ezt a csodálatos italt!
Tegyél egy pohár meleg vízbe 1 teáskanál őrölt kurkumát és egy csipet fekete borsot, és keverd el alaposan. Idd meg az italt, amíg még meleg.
Nézd, mennyi mindenre jó ez a gyógykeverék!
* visszafordítja a 2-es típusú cukorbetegséget. A diabéteszeseken is segít ez a módszer, derül ki az Auburn Egyetem szakemberei által 2009-ben publikált tudományos cikkből, mely a Biochemistry and Biophysical Communications nevű szaklapban jelent meg.
* remek lúgosító hatása van, ezért megszünteti a szervezetben a túl savas környezetet.
*védi az agyat, ezért megelőzhető az Alzheimer-kór, valamint a különböző agybetegségek is.
* harcol gyulladások ellen. Számos betegség fő oka a gyulladás. A kurkuminnak rendkívül elős gyulladáscsökkentő tulajdonsága van, így hatékonyan védi a szervezetet.
* rákellenes hatású. Erős antioxidáns hatóanyagának köszönhetően véd a daganatos betegséggel szemben.
* csökken a szívbetegségek kialakulásának kockázata, mert a kurkumin hatására nem képződnek lerakodások a vérerekben. Mindezt tudományos kísérletekkel igazolták japán tudósok, mely 2011-ben a Biological and Pharmaceutical Bulletin nevű szaklapban jelentettek meg.
|
|
|
0 komment
, kategória: egészség |
|
|
|
|
|
2018-07-19 22:57:45, csütörtök
|
|
|
A tejes pite könnyen elkészíthető és nagyon finom. Mindenféle gyümölccsel ínycsiklandó.
Hozzávalók:
500 g szilva,
4 tojás
360 ml tej
60 g cukor
60 g liszt
1 teáskanál vaníliaaroma
1 teáskanál sütőpor
Elkészítés:
A szilvát megmossuk, kimagvaljuk és felszeleteljük. Egy kivajazott sütőformába, vagy tepsibe tesszük. Ne használjunk lekapcsolható oldalú sütőformát, mert a tészta nagyon híg lesz és kifolyna belőle. A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és összekeverjük, majd a szilvára öntjük.
180 fokra előmelegített sütőben 60 percig sütjük, fogpiszkálóval megnézzük, hogy átsült. A sütési idő, a sütőtől függ. Ha a tészta még nem sült meg eléggé, süssük tovább.Hidegen és melegen is nagyon ízletes, porcukorral meghintve kínáljuk
|
|
|
0 komment
, kategória: édes sütik |
|
|
|
|
|
1/3 oldal
|
Bejegyzések száma: 23
|
|
|
|
2018. Július
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
23 db bejegyzés |
e év: |
237 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 26
- e Hét: 121
- e Hónap: 1333
- e Év: 29556
|
|
|