Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 97 
bohókás
  2014-06-29 17:29:11, vasárnap
 
  Apa-nyereg



 
 
0 komment , kategória:  bohókás  
csirkés cukkini
  2014-06-27 22:39:29, péntek
 
 



Hozzávalók:
1 fej hagyma
0,5 kg csirkehús darálva vagy apróra vágva
só, bors
2 kisebb cukkini
1 kis csokor petrezselyem
pár szál friss oregano
4 tojás
2-3 gerezd fokhagyma
4 ek. szezámmagliszt
1,5 dl kókuszkrém
2 ek. citromlé

A hagymát apróra vágtam, kevés zsíron megpirítottam, hozzáadtam a darált csirkehúst, sóztam, borsoztam és magas lángon megpirítottam. Nem kell átsütni teljesen, mert úgyis a sütőbe kerül. A cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeltem, állni hagytam kicsit, majd a levét kinyomkodtam, különben nagyon elázik az egész pite. A cukkini levét én megszoktam inni, de lehet levesbe, turmixba is keverni. A húst összevegyítettem a cukkinival, az apróra vágott petrezselyemmel és oregánóval, lehet még sózni, fűszerezni ízlés szerint. A többi hozzávalót turmixgépben simára kevertem, ezt a masszát is hozzáöntöttem, jól elvegyítettem. Egy téglalap alakú jénait kikentem vékonyan zsírral, beleöntöttem a húsos cukkinis keveréket, 200 fokos előmelegített sütőben kb. 40 percig sütöttem, ez sütőnként változó lehet. Sütés után 5-10 percet hagyni kell állni, akkor könnyebb szeletelni.
 
 
0 komment , kategória:  paleolit táplálkozás  
hagymás paradicsom
  2014-06-27 22:33:03, péntek
 
 
Paradicsom, 2 kilogramm
Hagyma, 1 kg

a pác:
1,5 liter vízben
1 evőkanál só
3 evőkanál cukor
1 dl ecet
1 evőkanál - egy 750 literes üvegedénybe zselatin
bors,
babérlevél

a hagymát és a paradicsomot kb : 1 cm - re felszeletelem , az üvegbe elrendezem ,
felöntöm,vizzel, majd leöntöm róla,
igy tudom meg mennyi lé fér bele .
a vizet, sót, cukrot, ecetet, babért, borst felforralom , majd az üvegekbe öntöm , lezárom .
fejér állitva hagyom fél órát , majd mehet a helyére .
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
TOTU (paleo tejföl) és majonéz
  2014-06-27 18:22:16, péntek
 
  Totu krém elkészítése házilag ( Paleo tejföl )

( tejmentes , gluténmentes ,laktózmentes tejföl )

1 liter víz
1 citrom leve
2-3 csipet só
4 db tojás fehérje

A savanyú , sózott vizet fel tesszük forrni , ha a víz felforrt , beleöntjük a tojásfehérjéket .

Kb 3-5 percig, amíg nem csapódik ki, főzzük , majd szűrjük le. Gézen kicsepegtetjük. Így meg kaptuk a totu túrót ,amit be teszünk egy turmix gépbe,és krémes állagúra turmixoljuk . Lehet még izesiteni citrommal, sóval izlés szerint.


Házi majonéz (paleo) recept :

4 tojás sárgája
1,5-2 dl olvasztott kókusz zsír (ne legyen meleg , ha meleg nem fog besűrűsödni )
2 csipet só
3-4 csepp citrom leve
1 nagyon picike bio mustár

Egy magas falú edénybe összeöntjük a hozzávalókat , majd botmixerrel addig keverjük amíg össze nem sűrűsödik ez kb pár perc alatt megtörténik .Ha nem akkor meleg a kókuszzsír egy picikét (3-4 percet ) tedd a fagyasztóba,és folytasd a botmixeres keverést .
 
 
0 komment , kategória:  paleolit táplálkozás  
spirituális tanok
  2014-06-27 18:06:17, péntek
 
 



Milyen lenne a világunk, ha ezt a 10 lelki igazságot tanítanák az iskolákban, a fősodrású médiában és a történelemkönyvekben?Hogyan lehetne megváltoztatni a rendszert, és bevezetni ezeket a témákat a jövő nemzedékének számára?Milyen lesz ez a világ, miután szerencsésen felismerte ezeket az igazságokat?

1. Mi spirituális lények vagyunk egy emberi utazáson. Mielőtt megszülettünk a fizikai testbe, megterveztük azt az időpontot, amikor ráébredünk arra, kik és mik vagyunk. Édesanyánk méhében mindent elfelejtettük, miközben tudtuk, hogy az emlékezés nagy kihívás lesz. A legnagyobb kockázat, amit vállaltunk az a ,,nem emlékezés" volt. Bár mi soha nem voltunk elválasztva a fényforrástól, azonban a kapcsolathoz szükséges ,,fénymadzagot" nagyon hosszúra és vékonyra kellett nyújtani ahhoz, hogy elérjen a világegyetem eme sűrűsségébe. A feladat az, hogy megerősítsük ezt a kapcsolatot és a madzagot kiterjesszük egy széles fényoszloppá, hogyemlékezni tudjunk arra, akik valójában vagyunk.

2. A lelkünk soha nem hal meg - éppen csak megváltoztatjuk a fókuszt. Mint a fény egy szikrája, mi folyamatosan kapcsolódunk a tapasztalatok áramlásához. Amikor eljön az ideje, (halál pillanatában) leválasztják az élet fonalát a fizikai testről, és a fény-szinkránk (lelkünk) elhagyja azt. Magunkkal visszük az élettapasztalatainkat és a fókuszt áthelyezzük egy másik vibrációs szintre. Továbbra is létezünk az a személyként, aki emberi formában voltunk, azonban az összeolvad a többi személyiséggel, akiket előző életeinkben megtestesítettünk, ugyanis tapasztalatainkat és bölcsességünket az összes életünkbe építjük.

3. Minden energia, ami egy bizonyos frekvencián rezeg. Minden élőlénynek a Földön, van tudata, még a szikláknak és fáknak is. Minden dolog és mindenki csatlakozik az élet fájához, illetve az Örök Forráshoz. Így tudunk csatlakozni a sziklák és fák tudatához ésbeszélgetést folytathatunk, ha ráhangolódunk az ő különleges frekvenciájukra. Testünk 90%-a víz, amit lehet programozni, és a gondolatokon keresztül feltölthetjük bizonyos rezgésekkel, mint hang, szín, és szeretet. Amikor a rezgések elvét, működését megértjük, érthetővé válik az is, hogy az alternatív és holisztikus alkalmazások hogyan gyógyíthatnak meg bármilyen betegséget vagy diszharmóniát a test vízrezgéseinek megváltoztatásával.

4. A gondolataink hozzák létre a valóságunkat. Minden gondolat energia, amit mi valóságként élünk meg. Az első lépés az, hogy felelősséget kell vállalnunk a gondolatainkért, ugyanis a valóságot közösen teremtjük, ,,társ-teremtők" vagyunk). Ez egy egyszerű fogalom, de felelősséget és tudatosságot igényel. Ha a Földön minden egyén gondolatai a békét és szabadságot támogatná, nem lenne háború és zsarnokság a földön. Ha a negatív gondolatokra koncentrálunk, egy alacsony rezgési frekvenciát eredményez, ha pozitívakra, az felemeli a rezgési frekvenciát. Valóságunk annak megnyilvánulása, amit a gondolat-formáinkon keresztül létrehozunk.

5. Mi vagyunk azok, akikre “vártunk"! Sok faj és életforma van jelen most a bolygón, Cherub angyalok, Szeráf angyalok, arkangyalok, Plejádiak, Orioniak, Szíriusziak, Arcturaniak, Anunnakik....csak hogy néhányat említsünk. Mi önként vállaltuk, hogy idejövünk, mert hallottuk és válaszoltunk a Föld Bolygó segélyhívására. Minden alkalommal, sokan jönnek ide más galaxisokból, univerzumokból és kozmoszokból, ha lehetőség nyílik arra, hogy a ,,bukás után" létrehozzanak egy új ,,aranykort". Igaz abban az időben nem értek el teljes sikert, inkább a jelenlegi előkészítése volt.

6. Legtöbben megtestesültünk már itt korábban is, azzal a céllal, hogy felkészüljünk a jelenlegi életünkre. Vannak lelkek, akik útmutatóként és vezetőként jöttek ide, és vannak, akik csak tanúi akarnak lenni az ember és a bolygó rezgés-emelkedésének, mely hatással lesz az egész Naprendszerre, univerzumra, a kozmoszra, és azon túlra is. A példamutató vezetőktől, nekünk mindig tanulnunk kell, de már sok osztályt végigjártunk azért, hogyfelkészüljünk arra, hogy ebben az inkarnációban önmagunk mesterévé váljunk.

Eme az események hatásának a kiterjedése, a teremtés legnagyobb titka lesz.Vannak. akik szerint az inkarnációs ciklusok véget értek, és a jelenlegi életünk lehetőség arra, hogy kiszabadítsuk magunkat karma kerekéből, hogy vállaljuk tetteink következményeit, s ezáltal helyreállítsuk az egyensúlyt.

7. Soha nem vagyunk egyedül! Mi nem tudnánk itt létezhetni a szellemvezetőink és angyalaink, vagy a magasabb rezgésű fény lények segítsége nélkül, akikkel születésünk előtt abban állapodtunk meg, hogy elvezetnek minket a felemelkedés útjára. Ők egy magasabb rezgésszinten egy magasabb dimenzióban léteznek, ezért nem láthatjuk őket, de mindig velünk vannak, és türelmesen várják, hogy segítséget kérjünk.

Mivel ők tiszteletben tartják a szabad akaratot, nem avatkoznak az életünkbe, de ha őszinte érdeklődéssel és tiszta szívből kérsz, ők mindig megtalálják a módját az adakozásnak. Az útmutatás legtöbbször belülről, telepatikusan érkezik, mint egy megérzés, vagy ötlet. Az üzeneteket olyan emberek is közvetíthetik, illetve továbbíthatják, akik képesek megérinteni az adott rezgésszintet.

8. Az idő csak illúzió! Jelenünk a múltunk és a jövőnk is. Energiarészecskéink többsége (lelkeink) egy időtlen térben létezik. Az időt azért hozták létre, hogy tapasztaljunk, továbbá egy ellenőrzött kísérlet részeként. A meditáció ,,belső út", segítségével, visszatérhetünk abba az időtlen térbe, ahol minden kérdésre választ kaphatunk.

9. A felemelkedés nem azt jelenti, hogy megyünk valahová. Ez egy létállapot, melyben a tudatosságra fókuszálunk, és a tudatot egy magasabb frekvenciára emeljük. Mi teremtettük meg ezt a ,,menj előre és tapasztalj" aztán térj vissza a tapasztalatokat a forráshoz, majd megint menj vissza a társ-teremtés végtelen ciklusaiba, és ismerd meg. Az legfőbb jutalma azoknak, akik a ,,pokol mélyére" születtek, egyre nagyobb lesz, mert, mint a főnixmadár a hamvaiból, a szeretetbe, boldogságba és a fénybe fognak emelkedni. Ez akkor érhető el, ha szeretjük önmagunkat.

10. A szeretet mindenhol ott van! A Legfontosabb dolog, amit emberként tehetünk az az, hogy megleljük és újrakapcsolódunk a szeretethez. A Forrás maga a feltétlen nélküli szeretet, és mi a forrás szikrái vagyunk, ami azt jelenti, hogy mi szintét a szeretet vagyunk. Ezért van az, hogy keressük. A feltétel nélkül önszeretet annak a kulcsa, hogy visszatérhessünk a forráshoz.

A változás azzal kezdődik, hogy minden ember felismeri ezeket az igazságokat. Nekünk nem kell meggyőzni másokat saját igazságunkról, helyette minden, amit teszünk, annak igaznak ,,kell" lennie, a többi jön magától. Hogyan tegyük? Mutass példát azzal, hogy ,,igazat beszélsz" és lásd, hogyan változik meg a világ a szemed láttára. Ha felelősséget vállalunk magunkért, a gondolatainkért, és a tetteinkért, akkor már tettünk egy óriási lépést a gyermekeink és az emberiség jövője felé, mint spirituális lények egy emberi úton.

A történelem során nekünk van a legnagyobb lehetőségünk arra, hogy az emberi lény ,,legjobb verzióivá" válhassunk. Egyszerűen rajtunk múlik, hogy milyen dicsőséget teremtünk jövőbeni emberiség számára, akik egy olyan űrhajón utaznak, melyet úgy nevezünk, hogy Föld.

Forrás: tudasfaja.hu
 
 
0 komment , kategória:  ezotéria  
idézet
  2014-06-27 18:00:06, péntek
 
 



Amikor elmúlik a fiatalság, az életbe gyönyörű időszak köszönt be - nyugodt és mély, mint a napsugaras ősz. Ebben az időszakban érik meg az élet vetése és a kertben a gyümölcs. Az ifjúság tavaszi szertelensége akkor már nem helyénvaló. Mintha földi hajlékunk épületét most tetőzné be az élet. Ebben az időszakban minden, amit átélünk - jó és rossz is, az örömteli és a szomorú is -, megváltoztatja tudatunkat. Lemondunk arról, hogy az ábrándozás elvarázsolt világában tévelyegjünk, és úgy rendezzük be az életet, ahogyan azt korlátozott lehetőségeink megengedik. Nem vonz bennünket egy ismeretlen, szerelmes asszony csábító tekintete, és többre értékeljük a régi vonzalmakat. Az ifjúság frissessége akkor már elhalványodik, és az ember nem öregedő lelke a hosszú közös élet után mind világosabban ül ki az arc, a szem kifejezésében. A hang, a mosoly, a tekintet - minden összhangba kerül az ember belső világával. Nem reménykedünk többé az elérhetetlenben, nem kesergünk többé a hűtlen szerető miatt, és megbocsátunk azoknak, akik megcsalnak bennünket. S akkor odaadjuk a szívünket annak, aki mellettünk állt, aki megszeretett bennünket, aki hűséges maradt hozzánk az élet minden vihara és minden keserű elválása után. S érezzük az elégedettséget és nyugalmat a kipróbált, hű barátok kedves körében. Keserű azok sorsa, akik az élet lágy alkonyán új vonzalmakat, új sikereket vonszolnak hasztalanul, akikre nem vár a meghitt otthon, amelyben megpihenhetnek, s akiket nem üdvözöl a lámpa meleg fénye, ha este hazatérnek.
/ Rabindranath Tagore/
 
 
0 komment , kategória:  idézetek  
péntek
  2014-06-27 10:17:34, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  üdvözlések  
mókus
  2014-06-26 09:14:37, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  üdvözlések  
üdvözlet
  2014-06-26 09:08:49, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  üdvözlések  
idézet
  2014-06-25 21:28:27, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  idézetek  
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 97 
2014.05 2014. Június 2014.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 97 db bejegyzés
e év: 909 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 136
  • e Hét: 231
  • e Hónap: 1443
  • e Év: 29666
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.