|
1/11 oldal
|
Bejegyzések száma: 102
|
|
|
|
2008-09-25 23:36:16, csütörtök
|
|
|
- Jean, hogy hívják a maga feleségét?
- Eszter, uram.
- Hmm, Eszter, Eszter. Megdugtam egyszer! Hahahahaha!
- És a maga feleségét, uram?
- Anasztázia, de ezzel nem tud mit kezdeni.
- Anasztázia, Anasztázia. Megdugtam százszor.
- Jajj, Jean, ez nem is rímel!
- Nem rímel, de igaz! |
|
|
0 komment
, kategória: viccek |
|
|
|
|
|
2008-09-25 17:37:02, csütörtök
|
|
|
hozzávalók 2 főre
* 250 g lisztből pizzatészta
Töltelékhez
* 1 tonhalkonzerv
* 2 mozzarella golyó
* fekete olajbogyó
* 3 közepes paradicsom
1. A pizzatésztát elkészítjük az itt leírtak szerint.
2. Két bucira osztjuk, és mindegyiket a lehető legvékonyabbra nyújtjuk, ügyelve, hogy nagyjából kör alakú végeredményt kapjunk.
3. A paradicsomokat meghámozzuk, kimagozzuk és húsukat apró kockára vágjuk. Elosztva, a két tésztakorong felére halmozzuk (egyik felüket szabadon hagyjuk, ezt hajtjuk majd vissza a megpakolt felére).
4. Erre jön a lecsöpögtetett, villával kissé szétszedett tonhal. Rászórjuk a felkarikázott olajbogyókat és rátépkedjük a mozzarellát.
5. Visszahajtjuk az üresen hagyott felüket, a széleket jól összenyomkodjuk.
6. A legmagasabb hőfokra előmelegített sütőbe dugjuk, kb. 15 percre. Közben ellenőrizzük néhányszor: akkor jó, amikor egy kis színt kap a teteje, a belseje pedig teljesen átforrósodott.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2008-09-25 17:30:49, csütörtök
|
|
|
Karamella ívek:
* 5 dkg vaj
* 8 dkg cukor
Karamellás banán:
* 6 banán
* 5 dkg vaj
* 8 dkg cukor
Sütemény tészta:
* 25 dkg vaj
* 10 csapott ek cukor
* 2 cs vaníliás cukor
* 4 tojás
* 40 dkg liszt
* 2 cs sütőpor
* 2 csipet só
* 4 dl tejföl
* fél bio citrom reszelt héja
* 1 ek kakaópor
* 1 ek rum aroma
A karamella ívek készítése:
1. Cukorból és vajból sűrű karamellát készítek.
2. Gyümölcstortaforma peremébe öntök kisebb szakaszokat.
3. Dermedés után kiveszem a karamella íveket.
Karamellás banán készítése:
1. A megtisztított banánokat karikákra vágom.
2. A vajat megolvasztom, hozzáadom a cukrot és világos karamellt készítek.
3. Gyümölcstortaforma aljára teszem a banánkarikákat és rákanalazom a karamellt.
Sütemény tészta készítése:
1. A puha vajat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverem. Hozzáadom a tojásokat, a liszttel elkevert sütőport, a reszelt citrom héjat, a sót és robotgéppel jól összedolgozom. Végül belekeverem a tejfölt is. A tésztát két egyenlő részre osztom. Az egyik feléhez hozzádom a kakaóport és a rum aromát. Homogénre keverem.
2. A gyümölcstortaforma közepére, a karamellás banánkarikákra teszek 4 evőkanál kakaós tésztát, annak a tetejére 4 evőkanálnyi vaníliás tésztát, majd ismét 4 evőkanálnyi kakaós. . . és így tovább. Ugyanúgy, mint a zebratortánál. Külön-külön evőkanállal, szépen rákanalazom az összes tésztát a karamellizált banánra.
3. Előmelegített sütőben, 190°C fokon kb. 40 percig sütöm. Tűpróba!
4. Félig nyitott sütőben, fokozatosan hagyom hűlni. Miután teljesen kihűlt, óvatosan egy lapos tányérra borítom.
5. Karamella ívekkel díszítem.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
1/11 oldal
|
Bejegyzések száma: 102
|
|
|
|
2008. Szeptember
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
102 db bejegyzés |
e év: |
1248 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 180
- e Hét: 275
- e Hónap: 1487
- e Év: 29710
|
|
|