Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 91 
idézet
  2014-08-31 21:21:04, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  idézetek  
idézet
  2014-08-31 10:24:52, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  idézetek  
szerv óra
  2014-08-30 23:03:21, szombat
 
  Szervóra:melyik órában melyik szervünk aktív?

A hagyományos kínai orvoslás szerint a szerveink meghatározott időben, és sorrendben működnek, illetve pihennek.


Ez nagy segítség lehet nekünk, hogy tudjuk mikor érdemes táplálkozni, sportolni, orvoshoz menni,pihenni.
12 fő szervünk 2 órás váltásban dolgozik értünk, ezért az energiapályákon is állandó a mozgás. Ha odafigyelünk szervezetünk órájára, vele és magunkkal is jót teszünk, megtartjuk az egyensúlyt.

Érdemes odafigyelni a szervóra ébresztőire, mert céltudatosan tudjuk erősíteni szerveinket, szervezetünket. Ha megnézzük az órát minden szervnek van egy párja. Ha az óra például reggel 8 órakor, amikor a gyomor aktivizálódik, bármilyen módon hatunk a gyomorra, a szívburokra épp ellenkezőleg hatunk.

Az orvosi esetek megfigyeléséből kiderülne, hogy a szívinfarktus, szívvel kapcsolatos problémák 12 óra körül, az epegörcs este jelentkezik.
Nézzük sorba az óra mozgását:

1-3 óra között a máj méregtelenít, ne terheljük zsírral, alkohollal, dohányzással, és kávéval sem! Az agy oxigén ellátása ilyenkor a leggyengébb. Az epebántalmakban szenvedők ilyenkor ébrednek.

3-5 óra között aktivizálódik a tüdő, felkészül a napi munkára. Ilyenkor ébrednek a dohányosok, asztmások, hörghurutosok. Ebben a két órában uralkodik el a félelem, és a szorongás.

5-7 óra között aktivizálódik a vastagbél, a legjobb idő a székletürítésre, szabaduljunk meg a méreganyagtól, hogy ne szívódjon vissza. Lehetőleg kerüljük a stresszt, a rohanást, ha lehet folyamatosan ébredezzünk, igyunk sok folyadékot.

7-9 óra között a legterhelhetőbb a gyomor, ilyenkor együnk vitaminban, ásványi anyagban gazdag ételeket, táplálékkiegészítőket.

9-11 óra között az idegrendszer a legnyugodtabb és legnagyobb a szellemi teljesítőképesség! Beindul a lép és a hasnyálmirigy. Ne fogyasszunk alkoholt, viszont jöhet az édesség, a gyümölcsök, méz. Kerüljük a fizikai megterhelést!

11-13 óra között van a szívciklus időpontja, a legjobb idő a sportolásra! Délben erősödik a gyomorsav és epetermelődés, ilyenkor jöhet egy könnyű ebéd. Kicsit leesik az agy oxigénellátása, sétáljunk vagy pihenjünk egyet.
13-15 óra között lassul a vérkeringés, a vékonybelek aktivizálódnak, csökken a fájdalomérzés, fokozódik a fizikai aktivitás.

15-17 óra között a húgyhólyag a legintenzívebb, igyunk sok cukormentes folyadékot, szervezetünk kiüríti a méreganyagot. Elérjük az aktivitást tetőpontját, sportolás, tanulás, munka teljes testbedobással.

17-19 óra között a vese tisztító munkája következik, ezért ne terheljük tovább zsírral, cukorral, sóval és egyéb mérgező anyagokkal. Vérnyomás csökken, szívműködés lassul, egy kis pihenés jól jöhet!

19-21 óra között indul a szívburok és a vér munkaideje. Ha ilyenkor eszünk, azt már szervezetünk
nem dolgozza fel, hanem elraktározza. Érzékeink kifinomulnak, menjünk színházba, olvassunk, hallgassunk zenét. Felkészül szervezetünk az éjszakai pihenésre.

21-23 óra között indul az úgynevezett hármas melegítő tevékenysége. Testünk, lelkünk pihenőre, nyugalomra vágyik, csökken a teljesítőképesség, a legpihentetőbb alvás ideje. Nagyon fontos, hogy ne együnk és ne dohányozzunk ebben az időben.

23-01 óra között kezd el dolgozni az epehólyag. Ilyenkor kevésbé csillapítható a fájdalom.

A kínai orvoslás szerint akkor vagyunk egészségesek, ha a szervezet energia keringése harmonikus. Ez az energia a vitalitást, életerőt jelenti.
Az energiakeringés akadályoztatása betegséghez vezethet, érdemes tehát figyelemmel kísérni biológiai óránkat.

forrás:tudasfaja.com




 
 
0 komment , kategória:  egészség  
samsung Gear S
  2014-08-30 22:58:14, szombat
 
 



A Samsung Gear S 5 centiméter átmérőjű ívelt Super AMOLED kijelzővel rendelkezik, amelyen a felhasználók elolvashatják a bejövő üzeneteiket és egyéb értesítéseiket. Ívelt kijelzője illeszkedik minden csuklóhoz, a cserélhető szíjjal pedig minden felhasználó megtalálhatja a számára megfelelőt, kifejezheti saját ízlését, stílusát.

Támogatja a legelterjedtebb kommunikációs technológiákat, beleértbe a 3G-t, a Bluetooth-t, valamint Wi-Fi csatlakozásra is képes. E széles spektrumnak köszönhetően a Gear S viselője bárhol értesítést kaphat üzeneteiről, leveleiről, naptárbejegyzéseiről, és nem marad le a közösségi csatornákon folyó eseményekről sem. A Gear S azonban nem csupán értesítéseket küld viselőjének, de a felhasználó válaszolhat is a bejövő üzenetekre a kijelzőn felugró érinthető billentyűzet segítségével, és közvetlenül az órán fogadhat, illetve onnan is indíthat hívásokat. Felhasználja azt a kommunikációs technológiát - 3G-t, Bluetooth csatlakozást - használja, amely az adott szituációjához a legmegfelelőbb, az óra automatikusan szinkronizálja az adatokat bármilyen csatlakozáson keresztül.

Menürendszerét úgy dolgozták ki, hogy az órára érkező értesítések a lehető legkönnyebben elérhetőek legyenek. Az okosórában elérhető a HERE gyalogos navigációs alkalmazása, az itthon viszonylag kevés érdeklődésre számot tartó Financial Times cikkeket kínáló fastFT szolgáltatása, együttműködik a Spritz gyorsolvasási technológiájával és integrálja a Facebookról érkező üzeneteket és értesítéseket.

Edzőtársként is használható: számos érzékelője, a beépített GPS és S Health funkciója minden olyan információt rögzít, amire egy edzés alatt és után szükség lehet. Az okosóra ezen kívül támogatja a Nike+ Running futóalkalmazást is, amely a futás szerelmeseinek segít abban, hogy edzésük minden percét nyomon kövessék, mobiltelefonjuk nélkül is.

A Samsung Gear S okosórával karöltve megjelent a legújabb vezeték nélküli fülhallgató is, a Samsung Gear Circle. Viselője okostelefonnal párosítva fogadhatja hívásait, hallgathatja zenéit, adhat hangutasításokat. Ha pedig nem használja, egy egyszerű mágnessel a nyak köré illesztheti, a bejövő hívást pedig így is egy finom rezgés jelzi számára.

A Samsung Gear S és a Gear Circle október elejétől érhető el a Samsung globális kiskereskedelmi hálózataiban.
 
 
0 komment , kategória:  tudomány  
zsidó vicc
  2014-08-30 22:51:15, szombat
 
  A spórolós hívő zsidó családhoz beállít az APEH ellenőr és megkérdezi:
- Hát aztán mit csinálnak a morzsával, amit az asztalról lesöpörnek?
Erre a zsidó:
- Összegyűjtjük, kosárban felküldjük Pestre, és minden évben visszaküldenek
egy egész kenyeret.
- Na, és az elégett gyertya faggyújával mit csinálnak?
- Összegyűjtjük azt is, és azt is felküldjük, aztán egy év múlva
visszaküldenek egy egész gyertyát.
- Na jól van, de mit csinálnak a körülmetélésnél visszamaradt darabokkal?
Erre a zsidó:
- Azt is felküldjük Pestre, és évente visszaküldenek egy ekkora faszt, mint
maga!
 
 
0 komment , kategória:  viccek  
ortopediai protézisek anyaga
  2014-08-30 22:44:26, szombat
 
 



Nem mindegy, miből készül az ortopéd protézis

Ha nem is túl gyakran, de előfordulhat, hogy ortopédiai implantátum beültetése után a páciensnek az elvárhatónál erősebb panaszai vannak. Sajnos még a legbiztonságosabbnak tartott fém is okozhat allergiát.
Nincs hipoallergén fém

A testen belül elhelyezett protéziseket rendszerint olyan anyagokból készítik - a leggyakrabban arany, vagy titán -, amelyek egyrészt hosszú élettartamúak, másrészt pedig csekély valószínűséggel okoznak allergiát - magyarázza dr. Balogh Katalin allergológus, az Allergiaközpont főorvosa. A fémek közül a leggyakrabban valóban a nikkel, a króm, a kobalt és a réz okoznak panaszokat, de a '80-as években már az aranyról is kimutatták, hogy fogászati implantátumokban történő felhasználása az arra érzékenyeknél allergiás tüneteket válthat ki.

Az implantátumok éppen ezért a legtöbb esetben egy korábban hipoallergénként ismert anyag, a titánium felhasználásával készülnek. Az elmúlt években azonban egyre több eset igazolta, hogy az ortopédiában és a fogászatban alkalmazott, titániumból készült implantátumok is allergiás reakciót okozhatnak.

Egyre gyakrabban okoz tüneteket

Egyes országokban 10-12 év alatt a fémallergiák gyakorisága 7-21 százalékra emelkedett. Ennek oka egyrészt a fémek - bizsu, piercing - használatának, másrészt az implantációs technikák alkalmazásának elterjedése. A panaszokat leggyakrabban az ízületi implantátumok váltják ki. Érdekes azonban, hogy a panaszmentes betegeknél elvégzett allergiavizsgálat is az esetek 45-46 százalékában pozitív - jegyzi meg dr. Balogh Katalin.

Ha tünetek is jelentkeznek, fáj, gyulladt a protézis környéke és emiatt el is kell távolítani, a teszt 59 százaléka lesz pozitív, tehát az esetek közel kétharmadában a fémallergiára vezethetőek vissza a panaszok.

Műtét előtt végeztessen allergiatesztet!

Az American Academy of Orthopaedic Surgeons (AAOS) éves ülésén a kutatók arra hívták fel a figyelmet, hogy amennyiben a fémek - nyaklánc, fülbevaló, melltartó, vagy nadrág övcsat - viselésének következtében a beteg korábban bőrreakciót tapasztalt, mindenképp végeztessen allergiavizsgálatot a műtét előtt. Kutatásuk során 23, vélhetően fémallergiás, még műtét előtt álló beteget vizsgáltak, a többi 83 résztvevőnél már elvégezték az implantátum beültetését és panaszaik is jelentkeztek: fertőzéssel, vagy egyéb mechanikai problémával összefüggésbe nem hozható duzzanat, fájdalom jelentkezett az érintett ízület környékén.

Az allergiatesztek során kiderült, hogy a panaszos esetek közel felénél az implantátum valamilyen fém összetevője okozta a tüneteket.

Egy hét alatt hónapok szenvedéseit spórolhatja meg

Azok közül, a műtéten már korábban átesett személyek közül, akiknél az allergiavizsgálat után elvégezték az implantátum cseréjét, 78 százalék számolt be jelentős javulásról. Akiknél a cserét nem végezték el, vagy elvégezték, de az allergiateszt figyelembe vétele nélkül, mindössze 19 százalékban következett be javulás. A műtét előtt álló csoport 73%-ánál a teszt eredményeit figyelembe véve végezték el a műtétet, náluk kivétel nélkül mérsékelt, vagy jelentős javulás állt be a műtét előtti állapotukhoz képest. Az AAOS ezért mindenki számára javasolja a teszt elvégzését.

Dr. Balogh Katalin elmondta, hogy a teszt fájdalommentesen végezhető. A gyanúba vett fémeket kamrás tapaszok segítségével ragasztják fel a beteg hátára, majd 48, 72 óra múlva, illetve egy héttel a felragasztást követően ismét ellenőrzik. Ha a leolvasás során bőrpír vagy duzzanat jelentkezik az érintett területen, akkor a beteg arra az adott fémre allergiás. Ez az úgynevezett epicutan, vagy rátevéses teszt segíthet a megfelelő implantátum megválasztásában, melynek beültetése a későbbiekben sem okoz majd panaszokat.

Forrás: www.ma.hu
 
 
0 komment , kategória:  egészség  
interaktív alkohol térkép
  2014-08-30 22:40:15, szombat
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
idézet
  2014-08-30 21:26:56, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Buddha
  2014-08-30 18:12:34, szombat
 
  Ne zsúfoljátok tele lelketeket haszontalan gondolatokkal. Minek rágódni a múlton, elébe menni a jövőnek? Maradjatok a jelen pillanat egyszerűségében.



 
 
0 komment , kategória:  Buddha  
bohókás
  2014-08-30 14:19:07, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  bohókás  
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 91 
2014.07 2014. Augusztus 2014.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 91 db bejegyzés
e év: 909 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 56
  • e Hét: 151
  • e Hónap: 1363
  • e Év: 29586
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.