Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 45 
lovak
  2010-04-29 16:49:26, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  állatok  
vajban sült uborka
  2010-04-28 17:22:51, szerda
 
 



1 nagyobb/ 2 kisebb kígyóuborka
5 dkg vaj

kevés frissen facsart citromlé
3-4 ek petrezselyem pesto

1.Az uborkát meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, kiskanállal kiszedjük a magját, és 1-1,5 cm-es szeletekre vágjuk.
2.Besózzuk, és 10-15 percig állni hagyjuk, majd papírtörlővel leitatjuk róla a sós levet.
3.A vajat felhevítjük, és 4-5 percig sütjük rajta az uborkát, közben kevergetjük, hogy minden oldala süljön az uborkaszeleteknek.
4.Ezt követően egy tálba szedjük, csepegtetünk rá citromlevet, hozzákeverjük a petrezselyem pestót.
5.Melegen fogyasztjuk.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
tenger
  2010-04-28 16:46:57, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  tenger  
Garfield
  2010-04-26 21:24:49, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  bohókás  
este
  2010-04-26 21:20:38, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
töltött karalébé
  2010-04-26 21:09:18, hétfő
 
 



40 dkg darált sertéshús
8 db 7-8 cm átmérőjű karalábé (kb 1.6 kg)
1 fej vöröshagyma (kb 7 dkg)
12 dkg rizs
2 db tojás
2 mk őrölt bors
3 tk só
6 dl tej
3 púpos ek liszt
4 dkg zsír
2 dl tejföl
1 kis csokor petezselyemzöld

1.A hagymát megtisztítjuk, apróra felkockázzuk, egy fakanálnyi zsíron megdinszteljük.
2.A rizst hideg vízzel átöblítjük, leszűrjük.
3.A darált húst összekeverjük a rizzsel, a nyers tojásokkal, a dinsztelt hagymával, belekeverjük az őrölt borsot és a sót.
4.A karalábékat meghámozzuk, karalábévájóval kivájjuk úgy, hogy kb 2 mm vastagságú fala maradjon és a tetején kb 4-5 cm átmérőjű nyílás legyen.
5.A karalábéforgácsokat, ha túl nagyok, késsel tovább aprítjuk.
6.A karalábékat megtöltjük a darálthúsos keverékkel, ha marad ki töltelékünk, gombócokat formálunk belöle.
7.Egy nagy lábasba helyezzük a megtöltött karalábékat, közé szórjuk az apró karalábét, felöntjük 6 dl tej és 6 dl víz keverékével, beleszórunk 1.5 tk sót és feltesszük főni.
8.A csupasz gombócokat kicsit később, kb 15 perc múlva tesszük bele.
9.A petrezselymet felaprítjuk.
10.Amikor a karalábé és a töltelék is megpuhult (kb 50 perc alatt), szűrőlapáttal kiszedjük egy másik edénybe és a szószt berántjuk.
11.Rántás : a lisztet a zsírral világos zsemleszínűre pirítjuk, felengedjük kb 3 dl hideg vízzel és berántjuk a szószt.
12.Beleszórjuk a felaprított zöldpetrezselymet, hozzákeverjük a tejfölt, összeforraljuk és belerakosgatjuk a töltelékeket.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
hörcsög
  2010-04-26 20:17:08, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  állatok  
hétfő
  2010-04-26 20:12:32, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  üdvözlések  
szép
  2010-04-24 18:27:52, szombat
 
 

 
 
1 komment , kategória:  Általános  
tenger
  2010-04-24 18:21:24, szombat
 
 

 
 
1 komment , kategória:  tenger  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 45 
2010.03 2010. április 2010.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 45 db bejegyzés
e év: 698 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 26
  • e Hét: 121
  • e Hónap: 1333
  • e Év: 29556
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.