|
1/5 oldal
|
Bejegyzések száma: 45
|
|
|
|
2010-04-28 17:22:51, szerda
|
|
|
1 nagyobb/ 2 kisebb kígyóuborka
5 dkg vaj
só
kevés frissen facsart citromlé
3-4 ek petrezselyem pesto
1.Az uborkát meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, kiskanállal kiszedjük a magját, és 1-1,5 cm-es szeletekre vágjuk.
2.Besózzuk, és 10-15 percig állni hagyjuk, majd papírtörlővel leitatjuk róla a sós levet.
3.A vajat felhevítjük, és 4-5 percig sütjük rajta az uborkát, közben kevergetjük, hogy minden oldala süljön az uborkaszeleteknek.
4.Ezt követően egy tálba szedjük, csepegtetünk rá citromlevet, hozzákeverjük a petrezselyem pestót.
5.Melegen fogyasztjuk. |
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2010-04-26 21:09:18, hétfő
|
|
|
40 dkg darált sertéshús
8 db 7-8 cm átmérőjű karalábé (kb 1.6 kg)
1 fej vöröshagyma (kb 7 dkg)
12 dkg rizs
2 db tojás
2 mk őrölt bors
3 tk só
6 dl tej
3 púpos ek liszt
4 dkg zsír
2 dl tejföl
1 kis csokor petezselyemzöld
1.A hagymát megtisztítjuk, apróra felkockázzuk, egy fakanálnyi zsíron megdinszteljük.
2.A rizst hideg vízzel átöblítjük, leszűrjük.
3.A darált húst összekeverjük a rizzsel, a nyers tojásokkal, a dinsztelt hagymával, belekeverjük az őrölt borsot és a sót.
4.A karalábékat meghámozzuk, karalábévájóval kivájjuk úgy, hogy kb 2 mm vastagságú fala maradjon és a tetején kb 4-5 cm átmérőjű nyílás legyen.
5.A karalábéforgácsokat, ha túl nagyok, késsel tovább aprítjuk.
6.A karalábékat megtöltjük a darálthúsos keverékkel, ha marad ki töltelékünk, gombócokat formálunk belöle.
7.Egy nagy lábasba helyezzük a megtöltött karalábékat, közé szórjuk az apró karalábét, felöntjük 6 dl tej és 6 dl víz keverékével, beleszórunk 1.5 tk sót és feltesszük főni.
8.A csupasz gombócokat kicsit később, kb 15 perc múlva tesszük bele.
9.A petrezselymet felaprítjuk.
10.Amikor a karalábé és a töltelék is megpuhult (kb 50 perc alatt), szűrőlapáttal kiszedjük egy másik edénybe és a szószt berántjuk.
11.Rántás : a lisztet a zsírral világos zsemleszínűre pirítjuk, felengedjük kb 3 dl hideg vízzel és berántjuk a szószt.
12.Beleszórjuk a felaprított zöldpetrezselymet, hozzákeverjük a tejfölt, összeforraljuk és belerakosgatjuk a töltelékeket. |
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
1/5 oldal
|
Bejegyzések száma: 45
|
|
|
|
2010. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
45 db bejegyzés |
e év: |
698 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 26
- e Hét: 121
- e Hónap: 1333
- e Év: 29556
|
|
|