Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 78 
hét vége
  2014-02-28 23:52:46, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  üdvözlések  
májtisztító kúra
  2014-02-28 23:07:07, péntek
 
  Májtisztító kúra :

Ha megtisztítjuk a májat az epekövektől, az emésztés drámaian meg fog javulni, ami az egészség alapja.

Várható, hogy az allergiák eltűnnek, minden egyes kúrával egyre inkább! Hihetetlen, de a kúra megszünteti a váll, a felső végtagok és a hát fájdalmát. Sokkal több energiát és jobb hangulatot eredményez.

A májban lévő epecsatornák megtisztítása a leghatásosabb módszer, amit a szervezet egészsége érdekében megtehetünk.
A máj munkája-többek között- hogy naponta epét termeljen.

A máj tele van kis csatornákkal, amelyek az epét a nagyobb epevezetékbe szállítják. Az epehólyag az epevezetékhez csatlakozik, és víztárolóként működik. Ha zsírt vagy proteint fogyasztunk, az arra készteti az epehólyagot, hogy körülbelül 20 perccel később kiürítse magát, a tárolt epefolyadék pedig befejezi az útját az epevezetéken keresztül a bélbe jutva.

Rengeteg embernél, beleértve a gyerekeket is, az epéhez tartozó csatornák tele vannak epekövekkel. Néhányuk allergiát vagy csalánkiütést okoz, de némelyik tünetmentes marad. Ha az epehólyagot ultrahanggal vagy röntgennel megvizsgálják, semmit nem fognak találni. Általában a kövek nem is az epehólyagban helyezkednek el.

De nem csak emiatt nem láthatók, hanem azért sem, mert a legtöbbjük túl kicsi, és nem meszesedett még el, ezért a röntgensugarak áthatolnak rajta.

Több, mint fél tucat fajtája létezik az epeköveknek. A legtöbbjükben koleszterinkristályok vannak. Lehetnek feketék, vörösek, fehérek, zöldek vagy barnák. A zöldek a rájuk tapadt epétől kapják a színüket. Feltételezések szerint lehet, hogy ezek az élősködőktől maradtak vissza.

Más kövek sok kisebb kőből állnak össze, ami azt mutatja, hogy az utolsó tisztítás után valamikor újra egyesültek.
Minden egyes kő belsejének legmélyén egy halom baktérium található, ami a kutatások szerint azt sugallja, hogy a kő egy elpusztult parazitából kezdhetett el formálódni.

Ahogy a kövek nőnek, és egyre nagyobbak lesznek, a májban lévő nyomás miatt kevesebb epe termelődik. Képzeljük el ezt a helyzetet. Olyan, mintha a kerti locsolócsőben márványdarabok lennének. Sokkal kevesebb víz folyna ki belőle, ami csökkentené a lehetőséget arra is, hogy a csőből kilövelljenek a márványdarabok. Az epekövek miatt nagyon kevés koleszterin tudja csak elhagyni a testet, ezért a koleszterinszint megemelkedhet.

Miután az epekövek porózusak, könnyen beszívnak minden baktériumot, vírust és parazitát, ami a májon keresztülhalad. Így fertőzések ,,ezrei" jelenhetnek meg, örökké ellátva a szervezetet friss baktériumokkal. Egy gyomorbetegség (pl. a fekély) sem gyógyítható tartósan anélkül, hogy az epeköveket el ne távolítanánk.

Ha van kedvünk Végezzük el a májtisztító kúrát évente kétszer.
Hozzávalók
Keserűsó 4 evőkanál
Olívaolaj 1,1 dl (a lazább olívaolajat könnyebb lenyelni)
Piros grapefruit frissen, kézzel facsart leve 1 nagy vagy 2 kisebb gyümölcs leve (kb. 2 dl)
Literes üveg kupakkal

Lehetőleg szombaton kezdjük el a májtisztítást, hogy tudjunk utána egy napot pihenni.

Ne szedjünk be előtte semmi olyan gyógyszert vagy vitamint, amit nem muszáj, mert azok csökkenthetik az eredményt. (Amit viszont rendszeresen szedni kell ne hagyjuk ki )

Teljesen zsírmentes reggelit és ebédet fogyasszunk. Például kását gyümölccsel, gyümölcslevet, mézes vagy lekváros kenyeret vaj nélkül, sütőben sült burgonyát vagy nyers zöldségeket, csak sóval. Ne igyunk tejet sem. És tilos bármiféle felvágott, májkrém, vagy hús. Így az epe megsokszorozódik, és nő a nyomás a májban. A nagyobb nyomás pedig több követ fog kipréselni.

14.00 óra :
Mostantól ne együnk, és ne igyunk semmit. Ha ezt a szabályt felrúgjuk, később rosszul érezhetjük magunkat.

18.00: óra
Készítsük el a keserűsóoldatot. Oldjunk fel 1 evőkanállal 2 dl vízben. Ez még háromszor kell majd megcsinálni (18 órakor, reggel 6 és 8 órakor).
Igyuk meg a 2 dl keserűsó oldatot. Adhatunk hozzá egy kávéskanál C-vitamin port, hogy javítsuk az ízét. Megihatunk utána pár korty vizet, vagy kiöblíthetjük a szánka, esetleg bekaphatunk 1 szem gyümölcsös rágót (mentolosat TILOS!!)
Tegyük ki az olívaolajat és a grapefruitlevet melegedni.

20.00 óra
Ismét igyunk meg ugyanannyi keserűsós vizet. Délután két óra óta nem evett, de nem fog éhséget érezni. A siker érdekében rendkívül fontos az időpontok pontos betartása!

21 óra .45:perc
Öntsünk 1 dl olívaolajat egy jól záródó edénybe. Adjuk hozzá a legalább 1,5-2 dl grapefruit levet, melyből előzőleg villával kiszedtük a rostokat. Zárjuk le, és rázzuk jól össze, amíg teljesen vízszerű folyadékot nem kapunk. Menjünk el WC-re többször is, ha kell, még akkor is, ha emiatt egy kicsit késik a következő időpontunk. 15 percnél több késés azért ne legyen.

22.00: óra
Igyuk meg az elkészített italt. Ha szívószálat használunk, könnyebben meg tudjuk inni a folyadékot. Ihatjuk az ágy mellett rögtön, de mindenképp állva, lassan, kb. 5 perc alatt (nagyon öreg vagy beteg emberek elhúzhatják 15 percig is).

Utána azonnal feküdjünk le. Ha ezt nem tesszük meg, lehet, hogy semmilyen eredményt nem érünk el. Minél hamarabb fekszünk le, annál több kő fog távozni a szervezetünkből. Gyorsan aludjunk el. Ne takarítsuk ki a konyhát. Ahogy lenyeltük az utolsó kortyot, menjünk az ágyba, és feküdjünk le. A hátunkra feküdjünk, a fejünk alatt legyen minél több párna, és maradjunk mozdulatlanul legalább 20 percig.

Koncentráljunk arra, ami a májban történik. Ezt érezni is fogjuk (fájdalom nélkül), mert a keserűsó megnyitotta a csatornákat. Aludjunk el minél hamarabb. Ha nem tesszük, lehet, hogy a kövek kevésbé tudnak kiürülni..

A következő reggel- 6.00 órakor- igyuk meg a harmadik adag keserűsós vizet. Ha hányingerünk van, várjuk meg, amíg elmúlik, mielőtt meginnánk az adagot.

Feküdjünk vissza.

2 órával később igyuk meg a negyedik (utolsó) keserűsóoldatot. Nyugodtan feküdjünk vissza pihenni.

További 2 óra múlva elkezdhetünk enni.

Először csak egy kis gyümölcslevet igyunk. Fél óra múlva már gyümölcsöt is fogyaszthatunk. Egy órával később pedig már ehetünk rendesen, de ne túl nehezet. Vacsorára már teljesen rendben leszünk.

Mennyire voltunk sikeresek? Reggelre hasmenés várható. Vegyünk magunkhoz egy elemlámpát, hogy a székletben megtaláljuk az epeköveket. Keressünk zöldeket, mert ezek bizonyítják, hogy valódi epeköveket és nem ételmaradványokat látunk. Csak a májban lévő epe zöldborsó színű. A koleszterintartalom miatt az epekövek a széklet fölött fognak úszkálni.

Számoljuk meg őket alaposan, mindegy, hogy zöld vagy barna színűek. Legalább 2000 epekőtől lehet így megszabadulni, hogy az allergiák és a hátfájdalom tartósan megszűnjön.

Az első tisztítás akár napokra megszabadíthat minket tőlük, de ahogy a hátsó traktusban lévő kövek előrejutnak, újra előjönnek a régi tünetek.
A teljes siker érdekében tanácsos a kúrát havonta megismételni. Soha ne végezzük azonban olyankor, ha betegek vagyunk!

Néha az epecsatornák tele vannak koleszterinkristályokkal, amelyek még nem formálódtak kövekké. Ezek úgy néznek ki, mint a ,,pelyva", ahogy a WC-ben a folyadék tetején úszkálnak. Barnás színűek lehetnek, tele koleszterinkristályok millióival. Ezektől a pelyváktól legalább annyira fontos megszabadulni, mint a kövektől.

Mennyire biztonságos a májtisztító kúra? Nagyon biztonságos.
Ez az eljárás ellentmond sok modern orvosi nézőpontnak. Az epekövek szerintük az epében formálódnak, és nem a májban. Szerintük csak pár darab fordulhat elő, és nem ezrek.

A fájdalmat nem kötik össze mással, csak az epegyulladással. Könnyű megérteni, hogy miért gondolják ezt: amikor akut fájdalom alakul ki, akkor már van néhány kő az epehólyagban, és már elég nagyok és meszesek ahhoz, hogy röntgennel látni lehessen őket, és tényleg gyulladást okoznak. Amikor eltávolítják őket az epehólyagból, a fájdalom megszűnik - de az emésztési problémák és más fájdalmak megmaradnak.

Az igazság nyilvánvaló. Azoknál az embereknél, akiknél az epehólyagot műtétileg eltávolították, még mindig zöld, epével burkolt kövek ezrei találhatók, és bárki, akit ez érdekel, és felboncolja a köveit, láthatja, hogy koncentrikus körökben lévő koleszterinkristályok mutatják az ,,epekövek" valódi természetét.

FIGYELEM : e kúra megviseli a szervezetet, feltétlenül gondoskodni kell utána a kiürült ásványi anyagokról. Diagnosztizált nagyobb epeköveknél, vagy akut epehólyaggyulladás esetén a kúrát feltétlenül meg kell beszélni kezelőorvosával.

Ha nincs időnk ilyen tortúrára, egyszerű, kényelmes és gyors májtisztításnak megfelel Szent Hildegárd májtisztitó kúrája ( étkezési gesztenye - mézzel, leírását lásd előzőekben ).Ez nem ilyen hatákonyan távolítja el a köveket, de a májban felhalmozott méreganyagokat igen jól tisztitja és még finom is , ennek az eljárásnak nincs ellenjavallata.
 
 
0 komment , kategória:  egészség  
természetes gyógymódok
  2014-02-28 23:06:02, péntek
 
  Pattanásos (aknés) bőr, furunkulus, tályog:

Mindhárom esetben gennykeltő baktériumok szaporodtak el a szervezetben, ezért bátran használjuk a Citromolajat belsőleg, külsőleg pedig az alábbi keveréket:
30 ml 40 %-os alkohol
1,5 dl desztillált víz,
5 csepp citromolaj,
5 csepp levendulaolaj

Jól rázzuk össze, és ezzel a tonikkal naponta 2-3-szor mossuk le az érintett területet.
Nagyon fontos a máj megtisztítása, mert a faggyúmirigyek a kínai gyógyászatban a májhoz tartoznak, ezért végezzünk legalább 2 havonta májtisztító kúrát. Fontos továbbá a tüdő és a vastagbél megtisztítása, mert ezen szervek terheltsége befolyásolják a bőr állapotát.


Fülfájás, középfülgyulladás:

Készítsünk vattából egy akkora tampont, amit majd a fülbe tudunk helyezni. Fém mokkáskanálba csepegtessünk 3-4 csepp (AROMAX) levendulaolajat, és gyufa vagy öngyújtó segítségével langyosítsuk meg. Itassuk fel a vattával és helyezzük a fülbe.
Mivel a kínai gyógyászat szerint a vese a fülre nyílik, ezért hasznos lehet a meleg só taposás, (t.i. a vese meridián a talpról indul), illetve a fül mellett a vesét is melegítsük.
Kövirózsa alsó húsos levelét mossuk meg, majd hegyes kés, vagy fogvájó segítségével karcoljunk 2-3 hosszanti csíkot a levélbe, majd a levét nyomjuk közvetlenül a fülbe. (A másik oldalunkra feküdjünk, mert különben kicsurog a fülből). Másnap paraffin vagy babaolajjal (ha nincs otthon jó az olívaolaj is) töröljük ki alaposan, mert rászáradhat a dobhártyára. Esetleg langyos vizet is spriccelhetünk a fülbe.
Amennyiben van otthon ezüstkolloidunk bátran csepegtessünk a fülbe 1-1 cseppet. (Az ezüstkolloid nagyon hatékony baktérium-, gomba-, és vírusölő. Bármilyen betegségnél használhatjuk. Szerintem nem hiányozhat a házi patikából! Még orrcseppként is megállja a helyét.)
Figyelem: középfülgyulladás esetén minden esetben forduljunk orvoshoz, mert szövödményeként agyhártyagyulladás léphet fel !


Körömgomba kezelése:

A köröm gombásodása minden esetben a belső egyensúly felborulását jelzi. Nem elég tehát csupán külsőleg irtani a gombát, belülről is nagytakarítást kell végeznünk, és pótolni a hiányokat. Első dolgunk legyen a májtisztító kúra elvégzése.
Kezdjünk el egy ezüstkolloid kúrát (legalább 1-2 hónapig igyunk napi 3x1 teáskanálnyit, étkezés előtt 20-30 perccel). A kúra 2. hetében kezdjünk el szedni valamilyen bélflóra regenerálót nagy dózisban, (min. 3 hónapig, de lehet folyamatosan is) de ügyeljünk rá, hogy az ezüstkolloid és a probiotikum 2 órán belül ne találkozzon egymással!
Az érintett területet áztassuk meleg ecetes vízben legalább 10 percig, majd fújjuk le ezüstkolloiddal. Zoknit vagy egyéb ruhaneműt csak 5-6 perc eltelte után húzzunk, mert így nem itatjuk fel bőrünkről a kolloidot. Fontos, hogy a gombás terület környékét is kezeljük!
Ezt a kúrát hosszú ideig kell alkalmazni, hiszen a gombás rész a köröm lenövésével fog teljesen eltűnni.
Az étkezési szokások átalakítására is szükség lesz. Kerüljük az édességeket, a tésztaféléket, péksüteményeket, az alkoholt, és a szénsavas italokat. Fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, amit lehet nyersen - ez nagyon fontos a sav-bázis egyensúly helyreállítása érdekében.


Felfázás, hólyaghurut, petefészekgyulladás:

Tünetek: alhasi fájdalmak, gyakori vizelési inger, esetleg égő/csípő érzés vizeletürítéskor.
Szintén próbálkozhatunk a citromolajjal, de ajánlott 3x1 szem Grepofit és 3x1 szem Flavocel is. Ha gyakran visszatérő petefészek gyulladásról van szó érdemes beszedni egy üveg Gynexet 3x3 csepp 1 hétig, 3x6 csepp 1 hétig, 3x9 csepp 1 hétig, 1 hét szünet, majd 3x6 csepp 3 hétig, 1 hét szünet, 3x3 csepp, amíg el nem fogy.
2-3 kg sót terítsünk szét egy zománcos tepsiben, majd toljuk be a sütőbe, amíg át nem forrósodik. Miután kivettük a sütőből, terítsünk rá egyrétegű szalvétát, és mezítláb tegyük rá a talpunkat.
Takarjuk le a lábunkat egy vastag takaróval (hogy minél később hűljön ki a só), és olvasgassunk, hallgassunk zenét ...stb. és hagyjuk, hogy a meleg ,,kinyomja" belőlünk a gyulladást.
Ugyanis a kínai gyógyászat szerint a betegségek alulról fölfele, és belülről kifele távoznak a szervezetből.
Naponta többször is alkalmazzuk, ha van rá lehetőségünk.



Megfázás, torokfájás, tüszős mandula / garatgyulladás:

Tünetek: fájdalmas nyelés, piros garat, esetleg gennyhólyagocskák (tüszők) a mandulán és/vagy a garaton, sárgás-zöldes orrváladék, esetleg láz.
Vásároljunk AROMAX márkájú Citromolajat (illóolaj, amit párologtatáshoz szoktunk használni, nem keverendő össze a Citromfű olajjal!)
Egy teáskanál cukorra csepegtessünk a citromolajból 6-7 cseppet, és evés után szopogassuk el, napjában háromszor.
C-vitaminból 2-3x1000 mg naponta maximum 1 hétig.
A Citromolaj nyugodtan fogyasztható belsőleg is, de 2 hétnél tovább ne szedjük!
Bigelbauer Pál Gyógyító illatok című könyvében a következők olvashatók a citromolajról:

,,... A citromhéj illóolajának gőze
a meningococcust ( a fertőző agyhártyagyulladás kórokozóját 15 perc alatt,
a tífusz kórokozóját egy órán belül,
a pneumococcust (a lebenyes tüdőgyulladás kórokozóját) két-három óra alatt,
a staphylococcus aureust (a bőrgennyesedést, száj-, garatüreg-gyulladást, ételmérgezést, iatrogén fertőzést okozó gennykeltő baktériumot) két óra alatt,
a streptococcus haemolyticust (a mandulagyulladást, a skarlátot, orbáncot, gyermekágyi lázat, reumás lázat okozó baktériumfajt) pedig három órától tizenkét óráig terjedő időszak alatt pusztította el.

A tiszta citromhéj illóolaj a baktériumtenyészetekre közvetlenül cseppentve:
- a staphylococcusnak és a tífusz kórokozójának pusztulását 5 percen belül előidézte, míg
- a diftériabaktérium elpusztításához 20 perc kellett."

3-6 éves korig 3x3 cseppet használjunk.
2 éves kor alatt ne használjuk belsőleg! Ilyenkor az ú.n. száraz inhalációt alkalmazzuk: egy papír zsebkendőre csepegtessünk 3-4 csepp Citromolajat és kérjük meg gyermekünket, hogy szájon és orron keresztül szippantson jó mélyeket a zsebkendőről. Vigyázzunk, hogy közvetlenül ne érjen a bőrhöz, mert marhatja a bőrt.
Éjszakára cseppenthetünk a feje mellé a lepedőre is (ahol nem érintkezhet a bőrrel).



A lágyék gombás megbetegedései (tinea cruris follicularis):

Ezt a fonalgomba által okozott megbetegedést egy speciális kórokozó, a Trichophyton okozza.

Főleg nyáron és meleg éghajlatú területeken különösen gyakori ez a megbetegedés. Főleg a láb belső oldalán jelennek meg vörös, borsó nagyságúra is megnövő, gyulladt, viszkető csomók.

Mossuk meg a beteg területet tiszta vízzel, amelyhez tegyünk egy kis almaecetet s egy-két csepp bergamott- és teafaolajat. Végül hagyjuk megszáradni, és kenjük be (a beteg területnek megfelelő mennyiségű) 3-4 grép-frútmagkivonattal kiegészített aloégéllel.

Ha ezeket az előírásokat rendszeresen követjük, akkor a gomba 2-3 hét alatt eltűnik, és a bőr meggyógyul.

Ne viseljünk szűk, műszálas anyagból készült ruhát, és amennyire lehet, hagyjuk szellőzni a bőrt. Érdemes elgondolkodni életmódunkról és étkezési szokásainkról, és megfelelő mennyiségű mozgással, valamint almaecetes zöldtea-kúrával aktiváljuk a vérkeringésünket.

Mindkettő kellemesen salaktalanítja a szervezetet, és stabilizálja az immunrendszert. Több héten át naponta háromszor étkezés előtt fogyasszunk el egy pohár ásványvizet 2 teáskanál rostos almaecettel kiegészítve.

A savképződésért felelős kávé helyett fogyasszunk inkább zöld teát.

Ennek elkészítésekor tartsunk szem előtt egy-két egyszerű szabályt: mielőtt a teát kiöntjük, hagyjuk állni addig, amíg a forró víz kb. 80 °C-ra le nem hűl. Kínai módra öntsük ki az első főzetet, amely során a tealeveleket csak egy percig kevés vízzel borítjuk, és a teát öntsük le újra vízzel. így a második főzet keserűanyag-tartalma alacsonyabb lesz.
Ezt 3-5 percig hagyjuk állni.

 
 
0 komment , kategória:  egészség  
szeretlek több nyelven
  2014-02-28 21:59:33, péntek
 
 
Szeretetlek


Afrikai : Ek is lief vir jou!/Ek het jou liefe!

Albán : Te dua!

Angol : I love you!

Arab :Ohiboke / Nohiboka!, Ana Behibak (férfinak)/Ana Behibek (nőnek)

Baszk : Maite zaitut!/Nere Maitea!

Bengáli : Ami tomake bahlobashi!/Ami tomAy bhalobashi!

Berber : Lakh tirikh!

Bosznia : Volim te!

Bulgár : Obicham te!

Burma : Chit pa de!

Creol : Mi aime jou!

Cseh : Miluji te!

Dán : Jeg elsker dig!

Észt : Mina armastan sind!

Eszperanto : Mi amas vin!

Etióp : Afekrishalehou!

Farsi : Tora dost daram!

Filipino : Iniibig kita!/Mahal Kita!

Finn : (Mä)Mina rakastan sinua!

Flamand : Ik zie oe geerne!

Francia : Je t'aime!

Fríz : Ik hou fan dei!

Galicia : Querote!

Gall : Ta gra agam ort!

Görög : S'ayapo!

Grönland : Asavakit!

Gujarati : (indogermán nyelv) Hoon tane pyar karoochhoon!/tane chaahuN chhuN!

Hawai : Aloha wau ia 'oe!/Aloha I'a Au Oe!

Héber : Anee ohev otakh! /Anee ohevet otkha/Anee ohev otkha/Anee ohevet otakh

Hindi : Mai tumase pyar karata hun!/Mai tumase pyar karati hun

Hopi (indián): Nu' umi unangwa'ta!

Holland : Ik hou van je!

Horvát : Volim te!

Indo-Európai : Yes kez si'rumem!

Indonéz : Saya cinta padamu!/ Sayah Chantikan Awah

Ír : t'a gr'a agam dhuit!/taim i' ngra leat!

Izland : Eg elska thig!

Japán : Kimi o ai shiteru!

Jiddis : Ikh hob dikh lib!

Jugoszláv : Ya te volim!

Kambodzsa : kh_nhaum soro_lahn nhee_ah!/Bon sro lanh oon

Kanada : Naanu Ninnanu Preethisuthene!

Kanadai francia : Sh'teme!

Katalán : T'estimo!

Kenya : Tye-mela'ne!

Kína : Wo ie ni! (Cantoni)/We ai ni! (Mandain)

Korea : Tangsinul sarang ha yo!

Korzika : Ti tengu cara (nőnek)!/Ti tengu caru (férfinak)!

Kurd : Ez te hezdikhem!

Latin : Te amo!

Lengyel : Kocham cie!/Yacha kocham

Lett : Es tevi milu!

Libanon : Bahibak!

Litván : As tave myliu!

Macedón : Sakam te!

Magyar : Szeretlek!

Malajzia : Saya cintamu!

Marshall szigetek : Yokwe Yuk!

Navaho (indián) Ayor anosh'ni!

Német : Ich liebe dich!

Norvég : Jeg elsker deg!

Olasz : Ti amo!

Orosz : Ya tyebya lyublyu!

Oszét : Aez dae warzyn!

Perzsa : Tora dost daram!

Portugál : Eu te amo!/Amo-te

Román : Te iu besc!

Sesotho (dél afrikai): Kiyahurata!

Spanyol : Te amo!/Te quiero!

Svéd : Jag älskar dig!

Szanszkrit : Twayi snihyaami!

Szerb : Volim te!/Libim te!

Sziú (indián) : Techihhila!

Szlovák : Lubim ta!

Szlovén : Ljubim te!

Szuahéli (afrikai) : Nakupenda!

Tahiti : Ua Here Vau Ia Oe!

Thai : Phom Rak Khun!/Ch'an Rak Khun!

Tamil : Ni yaanai kaadli karen!

Török : Seni seviyorum!

Tunézia : Ha eh bak!

Ukrán : Ya tebe kokhayu!

Urdu (hindusztáni) : Main tumse muhabbat karta hoon!/Mujhe tumse mohabbat hai!

Vietnám : Anh yeu em!/Em yeu an!

Wales : Rwy'n dy garu di!

Zulu (afrikai): Ngiyakuthanda!/Mena Tanda Wena!


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
szőlőmag őrlemény csodás hatásai
  2014-02-27 22:49:49, csütörtök
 
  Mesebeli gyógyulás a szőlőmag segítségével!


Almásfüzitő - A fűben-fában orvosság kifejezést félve ejtjük ki, közhelynek számít. De ha igaz? A szőlő gyümölcsben rejtőző kicsiny magok méretükhöz képest elképesztő egészségjavító erőt hordoznak!


A C-vitamin felfedezése során Szent-Györgyi Albert a paprika előtt a szőlőmaggal kísérletezett, ismervén annak kiváló tulajdonságait. Jankovszky Sándor agrármérnök, közgazdász és műszaki mérnök hallott erről, de tudatosan nem idézte fel, amikor elkezdte kóstolgatni a kakaópor finomságúra őrölt szőlőmagport. Nem is azért kóstolgatta, mert az ízére volt kíváncsi, hanem a finomságát ellenőrizte. Ő ugyanis egy őrlőgép kifejlesztésére kapott megbízást. De kezdjük az elején!

Mindig sokat dolgoztam, s számos újításon törtem a fejem, leginkább műszaki megoldásokat kerestem adott problémákra - foglalja össze röviden az előzményeket. - Sportoltam, egészségesen éltem, mégis agyvérzést kaptam 2003-ban, s az infarktussal is meg kellett birkóznom, kétszer is. Legyőztem mindegyiket, s makacsul folytattam a munkát, a kitartó szédülésem ellenére. Tizennégyféle gyógyszert szedtem, s úgy tűnt, ezzel együtt kell élnem. Akkor kaptam a megbízást olyan őrlőgép kifejlesztésére, amely követ, magot, egyéb kemény anyagokat őröl-darál porszemcse finomságúra - a többi közt szőlőmagot is. Mivel tiszta volt a gép, a mag, a rendszer, úgy próbálgattam, hogy elértem-e a kívánt finomságot, hogy kóstolgattam. Naponta többször, csupán a nyelvem hegyével nyalogattam a szőlőmag-őrleményt. S néhány hét után, amint kiléptem a műhelyem ajtaján, egy pillanatra megtorpantam. Eltűnődtem: vajon mi olyan furcsa? Nem szédülök!

A meseszerű történet minden momentuma bizonyítható, az 59 esztendős Jankovszky Sándor ugyanis a földön jár. Almásfüzitői gyári telephelyén jószerivel egymaga dolgozott és dolgozik ma is az őrléssel. Kizárólag kékszőlőmagot használ fel, amit mosva, szárítva kap egyik legnevesebb borászunk ültetvényéről. Miután konstatálta közérzetének javulását, hosszasan végiggondolta, mit is csinált másként az eltelt hetekben, amit azelőtt nem? A kóstolgatást... Erre jutott, de a biztonság kedvéért elment az orvosához, alapos kivizsgálást kért, majd eltette a leleteket. Innentől fogva tudatosan, nagyobb adagokban fogyasztotta a szőlőmagport, s három hónap múltán visszatért az újabb kivizsgálásra. Majd a következő negyven nap után megkapta az orvosi igazolást: gyógyszermentesen él!

Nekem a szőlőmagportól megszűnt a köszvényem és a pollenallergiám, és beállt a korábban rakoncátlankodó vércukorszintem is - mondja csöndesen a fejlesztőmérnök, majd kissé patetikusan így fogalmaz:

A szőlőmag nagy túlélő! Gondolja csak meg! A bogyó közepén ülnek a magok, túlélik a rengeteg napsütést, sugárzást, mindent, és nem veszítik el értékes tulajdonságaikat. Az őrleményt kenyérbe sütve, forró teába keverve, bárhogyan fogyaszthatjuk. Súlyos betegségekből épültek fel számosan hatására, de persze, ennek azért még folyik a bizonyítása: tartanak a klinikai kísérletek. Egyelőre én csak a magam példájával szolgálhatok. Megmutathatom a leleteimet...

A kipréselt szőlőhéjat a maggal egyébként veszélyes hulladékként kezelik: a nagyüzemeknek tanúsítaniuk kell, hova teszik. A szőlőmag táplálék-kiegészítőként való feldolgozásáért viszont Jankovszky Sándor innovációs díjat kapott a Közép-dunántúli régió innovációs irodájától.

Jelenleg is klinikai kísérleteket folytatnak a kékszőlőmag-őrleménnyel, étrend-kiegészítőként forgalmazott a termék 2009-től. Az már bizonyított, hogy antioxidáns, lúgosító hatású, s a nyomelem- és ásványianyag-tartalma miatt az egészségjavító hatása nem kétséges.

Forrás:fmh.hu










 
 
0 komment , kategória:  egészség  
gluténmentes császármorzsa
  2014-02-27 22:14:07, csütörtök
 
 



hozzávalók / 4 adag

250 g kukoricaliszt
250 g kukoricadara
5 dl tej
4 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 ek cukor
10 csepp citromlé
1 csipet só
5 dkg mazsola
1 dl kókusz olaj

elkészítés

1/4 kg lisztet,1/4 kg darát,1 cs vaníliás cukrot , 4 tojás sárgáját , 1/2 l tejet, csipet sót összekeverünk, és fél órát állni hagyjuk a masszát.
A tojások fehérjét 1 ek cukorral és pár csepp citromlével kemény habbá verjük.
A habot kézi habverővel óvatosan a lisztes masszához keverjük, és beleszórjuk az 5 dkg mazsolát.
Lábosban (fémfüles) kb. 1 dl forró olajra ráöntjük, és lapáttal forgatgatjuk folyamatosan.
Sütőbe tesszük a lábossal, és megsütjük.
 
 
0 komment , kategória:  gluténmentes ételreceptek  
idézet
  2014-02-27 18:36:09, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Dalai láma  
szerelem
  2014-02-26 22:08:10, szerda
 
 



Kit szeretünk igazán? Akiben az álmunk és a valóságunk egybeesik. Ha szerelmes vagy, még álmodni sem tudsz magadnak valakit, akit jobban, mélyebben és erősebben szeretsz, mint őt. Ha álmodnál, csakis őt álmodnád. Az igazi szeretetben ugyanis az élet valósága és a lélek valósága egybeesik. A szeretetben fedésbe kerül az eszményi és a reális. Behunyod a szemed, s őt látod. Kinyitod, s őt látod. Elalszol, s vele álmodsz. Nincs jobb és vonzóbb és ismerősebb, mint ő.

/Müller Péter/
 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
vicc
  2014-02-25 20:56:41, kedd
 
  Vallásos család vasárnapi ebédre készül, vendégekkel együtt.

A kis öcsi téblábol az asztalnál, majd kérdezi apját, hogy neki is kell imádkozni ?!
Apja igennel felel, öcsike viszont kérdezi, miről imádkozzon.
Anyukája veszi át a szót és elmagyarázza, hogy említse meg családját, barátait,
a kedves szomszédokat és főleg a szegényeket is...kérjen rájuk áldást.
Értem sóhajt fel a gyerek és összekulcsolva kezét belekezd:

"Drága Uram !
Köszönöm, hogy együtt vagyunk a családommal és a vendégeinkkel és azok
gyerekeikkel akik már felzabálták az összes csokimat és jégkrémemet.
Kérlek áldd őket meg, hogy sose jöjjenek vissza.
Bocsáss meg a szomszédék fiának, aki minden hétvégén bemászik a nővérem
ablakán és szétdobálja a ruháit.
Mindjárt itt van karácsony, kérlek küldj ruhát annak a néninek akinek a képe
apu mobilján van, hisz mennyire fázhat meztelenül.
Ha lehet adjál lakást annak a hajléktalan bácsinak aki majd mindennap
itt alszik anyu ágyában amikor apu dolgozni megy.
ÁMEN ! "

Aznap a családi ebéd elmaradt ...



 
 
0 komment , kategória:  viccek  
idézet
  2014-02-25 16:38:19, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  idézetek  
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 78 
2014.01 2014. Február 2014.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 78 db bejegyzés
e év: 909 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 297
  • e Hét: 392
  • e Hónap: 1604
  • e Év: 29827
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.