Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
hello
  2011-06-30 21:37:10, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  üdvözlések  
tánc
  2011-06-28 20:46:01, kedd
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  video  
bohókás
  2011-06-28 17:56:08, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  bohókás  
vicc
  2011-06-27 20:02:21, hétfő
 
  Az ír lány története


Egy huszonéves lány öt év távollét után hazamegy a szüleihez Írországba.
Az apja nem túl nagy örömmel fogadja:
- Hát, te, hová tűntél, nem is írtál, nem telefonáltál annyi éven át!
Tudod, mennyit sírt anyád miattad? A lány bűnbánó arccal, szipogva
feleli:
- Tudom, apám, hüpp, hüpp,... prostituált lettem....
- Micsoda? Ekkora szégyent hoztál a családra? Tűnj a házamból!
- Ahogy akarod.... Csak azért jöttem, hogy anyának odaadjam ezt a
nercbundát, ezt az ötmilliós csekket meg a kulcsot egy tengerparti
villához, az öcsémnek ezt az arany Rolexet, neked meg apa, azt az új
Mercedes-t, ami kint áll a ház előtt, meg egy befizetett három hónapos
nyaralást a Riviérára...
- Mit is mondtál, mi lettél, lányom?
- Hüpp, hüpp,... prostituált...hüpp...Az apa kedvesen, szeretettel
átöleli a lányát
- Jaj, hát halálra rémítettél, én úgy értettem, hogy protestáns.
Na, gyere,öleld meg szegény öreg apádat !
 
 
0 komment , kategória:  viccek  
angol nyelvlecke
  2011-06-26 23:50:56, vasárnap
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  bohókás  
biológiai óránk
  2011-06-26 23:35:46, vasárnap
 
 


A hagyományos kínai orvoslásnak már régóta része a ,,szervóra". Ennek AZ elméletnek AZ alapja, hogy AZ emberi szervek meghatározott időrendben működnek és pihennek.
Így a periódikusan váltakozó bioritmus szerint mindennek meg van a maga ideje, tehát a táplálkozásnak, AZ edzésnek és a pihenésnek is.


A lényeg, hogy tizenkét fő szervünk van, melyek kétórás időközönként váltják egymást a munkában, amikor is AZ éppen dolgozó szerv szinte AZ összes energiánkat leköti.

1-3 óra:
A szervezet teljesítőképessége ilyenkor a legalacsonyabb. Ebben AZ időszakban a máj dolgozik azaz végzi a méregtelenítést, így ilyenkor nem szabad tovább terhelni (AZ ilyenkor fogyasztott alkohol nehezebben bomlik Le, tehát csak óvatosan a bulizással). Emellett a testhőmérséklet is ilyenkor a legalacsonyabb.

3-5 óra:
Ez a tüdő legaktívabb ideje, ugyanis ilyenkor készül fel AZ egész napos terhelésre. A férfiak nemi aktivitása is ilyenkor a legintenzívebb, mert ilyenkor termelődik a legtöbb nemi hormon is. A mellékvesék kortikoszteroid - termelése is most éri el csúcspontját, aki tehát a normális hormonális ingadozáshoz kíván igazodni, és szteroidokat kell szednie, AZ ekkor vegye be tablettáit, mert így jár a legkevesebb mellékhatással.

5-7 óra:
Ez idő tájt működik legaktívabban a vastagbél, így ez a székletürítés egészséges ideje is ez. Ugyanis, ezáltal megszabadítjuk szervezetünket a méreganyagoktól, amik így nem tudnak visszaszívódni és csökkenteni a teljesítőképességünket. A vércukorcsökkentő tabletták és a bétablokkoló hatású vérnyomáscsökkentők ekkor tudják maximális hatásukat kifejteni. Ezzel szemben a szervezet ilyenkor tolerálja legkevésbé AZ élvezeti szereket és a káros anyagokat: a reggeli kávé és cigaretta.

7-9 óra:
Ebben AZ időpontban terhelhető a leginkább a gyomor. Ilyenkor érdemes bőséges, vitaminokban és ásványi anyagokban gazadag reggelit enni, mert ekkor tud a gyomor a leghatékonyabban dolgozni.

9-11 óra:
Ilyenkor optimális a testhőmérsékletünk, valamint AZ idegrendszer ebben AZ időszakban a legnyugodtabb, tehát ilyenkor van a teljesítőképességünk csúcsa. Ilyenkor tanulunk a legkönnyebben, ám a tartós rögzülés kedvéért délután érdemes átismételni.

11-13 óra:
Ekkor van a szívciklus csúcspontja, tehát ez AZ ideális időpont AZ edzésre. Dél körül erősödik a gyomorsav-, majd AZ epetermelődés, így ilyenkor állunk készen AZ ebédre. A szellemi teljesítőképesség zuhan, mert a szervezet AZ emésztésre összpontosít. Az epehajtó szerek ekkor fejtik ki legaktívabban hatásukat.

13-15 óra:
Ebben a periódusban lelassul a vérkeringés, AZ összes energia a vékonybélben összpontosul. Mivel, a végtagok és a bőr vérkeringése csökken, a fájdalomérzékelés is csökken.

15-17 óra:
A délutáni órákban a húgyhólyag dolgozik a legintenzívebben, ezért ilyenkor fogyasszunk bőségesen cukor és persze alkohol mentes folyadékot. Mivel a kiválasztás során szervezetünk kiüríti a méreganyagokat, így ismét jó formába kerülünk, tehát ilyenkor lehet edzeni, tanulni, és dolgozni teljes intenzitással. A kitartást igénylő sportágakat ilyenkor sokkal eredményesebben lehet űzni, és a tréning is most a leghatásosabb, és ekkor edzhető legaktívabban AZ immunrendszer. A savkötő gyógyszerek hatása ilyenkor a legjobb. 17-19 óra:
Ebben AZ időszakban dolgozik a vesénk a legnagyobb intenzitással, így NE zavarjuk meg szervezetünk tisztító munkáját semmivel se, főleg NE zsíros, cukros, sós ételekkel és italokkal. Ilyenkor a vérnyomás is lecsökken.

19-21 óra:
A napi ciklus ezen részében a szervezet már készül AZ éjszakai pihenőre, a szervek legtöbb funkciója fokozatosan lelassul. Az ilyenkor elfogyasztott vacsora nagy része már nem emésztődik meg, hanem elraktározódik reggelig.

21-23 óra:
Ezen éjszakai órák során a legpihentetőbb AZ alvás, tehát ilyenkor NE vége zzünk se fizikai, se szellemi tevékenységet. Tehát a vegetatív idegrendszer részéről a paraszimpatikus (nyugalmat, beépítést diktáló) funkciók kerülnek abszolút túlsúlyba.

23-1 óra:
Ilyenkor a legintenzívebb AZ epehólyag görcskészsége. A fájdalmat kiváltó anyagok pedig sokkal intenzívebben hatnak ilyenkor, tehát a fájdalom felerősödik, kevésbé csillapítható.

A mai világban sajnos nem lehet teljes mértékben követni a biológiai óránkat, de nem árt figyelembe venni étkezés és edzés kialakítás során. Íme néhány tipp, ha mégsem tudunk a lehető legjobb időben edzeni:
Edzés munka előtt:
Reggel még merevek AZ izmok és AZ izületek, hosszabb időt kell szánni a bemelegítésre. Hagyd felébredni a szervezetedet, és fokozatosan növeld AZ edzés intenzitását. Reggelre ajánlott sportok: futás, jóga, pilates, tai-chi.

Edzés ebédszünetben:
Iktasd ki a munkával kapcsolatos gondolatokat, és olyan sportot válassz, ami kikapcsol.
Közvetlenül ebéd után NE menj edzeni, a mozgást iktasd be inkább ebéd elé. Hatékony sportok napközben: tempós séta a szabadban, súlyzós edzés, stretching, közepes intenzitású kerékpározás, spinning.

Edzés AZ esti órákban:
Semmiképpen se kezdj neki teli gyomorral AZ edzésnek. Időzítsd AZ edzést legalább két órával AZ utolsó étkezés utánra. Válassz AZ összpontosítást igénylő sportok közül, amelyek segítenek elfeledni a napi gondokat.Hagyj elég időt sportolás után a levezetésre és nyújtásra. Estére ajánlott mozgásformák: fallabda, aerobik, koreografált aerobik, futás, tenisz, úszás.
 
 
0 komment , kategória:  egészség  
döbbenet
  2011-06-26 22:06:42, vasárnap
 
  10 év alatt szétesik az eurozóna.
Mire belépnénk, pont megszűnik az euroövezet.

Jó eséllyel megjósolható, hogy 10 éven belül megszűnik AZ Euro. Teszem hozzá, hála Istennek! A pénzügyeket irányító, a háttérben meghúzódó elnyomók, pár évtizede elhatározták, hogy a teljes Földön átveszik a pénzkibocsájtás jogát és ezen keresztül gyakorolják a hatalmukat, rabszolgasorba döntve ezzel a világ népeit. Ne feledjük Nathan Rothschild híres mondását is: "Add a kezembe egy ország pénzkibocsátásának jogát, s én nem törődöm vele, hogy ki hozza a törvényeit". Elsőként elvették AZ európai nemzetek pénzkibocsájtásának a jogát létrehozva AZ Euro-t.



Nathan Rothschild: "Add a kezembe egy ország pénzkibocsátásának jogát, s én nem törődöm vele, hogy ki hozza a törvényeit".


Második lépésként tervezik bevezetni AZ amerikai kontinensen AZ egységes fizetőeszközt, AZ amerot. Az amero bevezetésére több verzió van. Mivel a dollár, speciális helyzete miatt - a világ pénzkészletének 90%-a dollár - problémák merülhetnek fel a bevezetésekor, ezért különleges forgatókönyvek várhatók. Az új pénz azért kell, hogy AZ USA megszabadulhasson iszonyatos mennyiségű adósságától. A GlobalEurope Anticipation Bulletin 2008 októberében körbeküldött körlevele szerint a dollár a közeljövőben megszűnik létezni, amikor régi (a mostani) USA dollár körülbelül 90%-ot veszít AZ értékéből, melyhez képest AZ 1929-es tőzsekrach csak bolhacsípésnek tűnik, mivel AZ USA kormányának jelenlegi adóssága 10 trilliárd dollár. Ennek még csak a kamatait sem képes már AZ USA törleszteni.



A Magyar Postabank pánik. Ennél véresebb pánik várható Amerikában, mert ott minden bank bezár majd.

Figyelem, amikor MI magyarok fizetjük AZ uzsorát évről évre és Orbán szabadságharcot vív AZ adósság Ellen, AZ USA nem fizeti még a kamatokat sem! Amikor a folyamat fenntarthatatlanná válik, egy szép napon a FED (a magánkézben lévő amerikai jegybak) ebédidőben bejelenti, hogy a dollár immáron szart sem ér. Az emberek őrülten rohannak majd, hogy a dollárt kivegyék, és más pénznemekre átváltsák. Egy órán belül a bankok bezárnak. Kirendelik a katonaságot, hogy AZ éppen csak felocsúdott amerikai lakosságtól AZ aranytartalékot megvédjék. A lakosság nem tehet majd mást, mint elfogadja AZ AMERO és AZ Észak-Amerikai Unió bejelentését.



Tervek AZ Észak Amerikai Unió - melynek tagjai a jelenlegi USA, Kanda, Mexico - közös pénzére.



Amerikai gúnyrajz a leendő Union of North Amerika lobogójáról, mely a jelenlegi USA, Kanada és Mexico zászlójából áll.

Természetesen ennek fontos része, hogy AZ emberek félelemben kell, hogy éljenek. Ehhez szükséges persze a terrorizmussal való fenyegetés és ezért kellett 2001.09.11.-e is. Ezért lettek kitalálva Szaddam nem létező tömegpusztító fegyverei, most éppen Iránon a sor. Az embereknek rettegniük kell, hogy NE gondolkodjanak.



Mindenre képesek, hogy félelmben tartsanak minket. Az Arab terrorista mesét persze hozzáköltik.


Egy dolog odázhatja el AZ amero bevezetését, amennyiben addig AZ Európában bevezetett közös pénz, AZ Euro megbukik. Márpedig erre jó AZ esély, mert a közös pénzbe bele van kódolva a bukása is. A rendszer tudniillik fenntarthatatlan! A ,,gazdagabb" országok úgy érzik, hogy ők fizetik meg a ,,szegények" adósságait. A szegényebb országok meg úgy érzik, hogy nincs esélyük a gazdagok mellé felzárkózni. Mindkét állítás igaz, ebből kifolyólag igazságtalan. Most éppen a görögöket fosztják ki mindenükből. Az uzsorakölcsönért cserébe nagyszabású privatizációt kérnek tőlük. Akié a pénzkibocsátás joga AZ előbb utóbb AZ uzsora miatt AZ adós minden vagyonára ráteszi a kezét. Ez folyik most. Európában viszont igen nagy nemzetek ellenállása.



Nincs háború, mégis emberek haltak már meg Görögországban! Az elnyomókat ez persze nem érdekli.

Míg nálunk magyaroknál, ügyesen ment a megosztás és el vagyunk foglalva egymás kommunistázásával és fasisztázásával, addig más népek éppen próbálják lerázni a rabigát.
Matolcsy György éppen most kijelentette, hogy 10 éven belül csatlakozni tudunk AZ eurozónához. Köszönjük miniszter úr! Kérjük sok mindenen dolgozzon, de ezen NE. Először is a közös pénz a teljes nemzeti gazdaság feladását jelenti, és tartományi szintre való süllyedést. Ez ellentétes mindazzal, amit most Orbánnal együtt a gazdasági szabadságharc címszó alatt hangoztatnak. Remélem ez a szabadságharc nem egy hazudtunk éjjel és hazudtunk nappal effektus a MI megtévesztésünkre. Ha ugyanis gazdasági szabadságharcot vívunk, annak nem lehet semmiképpen sem a célja AZ Euro. Ez egy óriási ellentmondás! Nagyon fontos lenne, hogy kiderüljön AZ igazság, hogy most miért mondja ez Matolcsy.



Nagyon fontos kérdés: Meg kell tudnunk, hogy Orbán és Matolcsy kinek hazudik, nekünk, vagy a pénzvilágnak?

Két dolog lehet. Nem akar eurot és ez a nyilatkozat csak porhintés a pénzügyi világnak.
Akar eurot és a gazdasági szabadságharc csak porhintés a Magyar népnek.
Nem mindegy, ugye?

Az eurozóna most recseg-ropog. Szerencsétlen görögökön verik el éppen most a port. Elveszik (privatizálják) mindenüket és mikor ott állnak pucéran, kirabolva, akkor adnak nekik kölcsönt, hogy a kamatokat tudják fizetni. Természetesen sohasem fogják tudni ők sem visszafizetni AZ uzsorát, akárcsak MI. A következmény látható. Lázadás, polgárháború. Ennek érdekében erősítik meg egyre jobban a központi erőszakszervezeteket. A pénzemberek kezében van AZ ENSZ és a NATO is. Minket meg időről időre félelemben tartanak. Mikor éppen egy kicsit megnyugodnánk, kitör egy aktuális világvége.

A fantáziájuk óriási. Lehet ITT ikertorony robbantás, iskolai lövöldözés, világméretű zsiráfinfluenza járvány, vagy kergebirka kór, halálos uborkák támadhatnak a föld népeire. Észak-Korea éppen atomtrakétát indít, Irán dúsítja az uránt. Érdekes módon, amikor egy-egy természeti katasztrófa a kezükre játszik, akkor nincs iráni veszély. Stílszerűen uborkaszezonban azonban rögtön megjelenik valami, hogy rettegjünk. És rettegünk!
Érdemes lenne közösen összefogni és legalább a mi saját kormányainkat rávenni arra, hogy eszük ágában ne legyen az euro-t bevezetni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
bohókás
  2011-06-26 18:37:58, vasárnap
 
 



- Mi van a macskáddal, drágám? - kérdi az egyik szomszédasszony a
másikat. - Ma egész délután háztetőről háztetőre rohangászik. Csak nem
kergült meg?
- Ugyan, szívem. Délelőtt kiheréltettem, és most mondja le a randevúkat.
 
 
0 komment , kategória:  bohókás  
olasz pogácsa
  2011-06-26 17:07:34, vasárnap
 
 












A klasszikus paradicsomszószomhoz képest, amit készíteni szoktam a mennyiségben és néhány fűszerben tértem csak el. 1 nagy fej vöröshagymából, 2 hatalmas gerezd fokhagymából, 1 dkg sűrített paradicsomból (körülbelül két evőkanál) 2 doboz hámozott, olasz paradicsomból készítettem. A frissen őrölt bors mellett sót, 1-1 mokkáskanál morzsolt kakukkfüvet, oregánót, bazsalikomot használtam és egy fél citrom héját lereszelve. Az olívaolajon mindig először a sóval elkevert fokhagymát, a fűszereket, és jelen esetben a citromhéjat pirítom kicsit meg, vigyázva, hogy le ne égjen. Utána hozzáadtam a vöröshagymát, amikor a hagyma kellően megpirult a sűrített paradicsomot, majd végül a a kezemmel rusztikusra moncsolt hámozott paradicsomot a levével együtt. Közepes tűzön körülbelül 30 percig főztem a mártást.
Hagytam hűlni, közben összeállítottam a pogácsa tésztáját.

50 dkg átszitált finomlisztből, 3 dl zsíros, lecsöpögtetett tejfölből, 2 tojássárgájából, 10 dkg langyos, olvasztott vajból, állítottam össze a tésztát, miközben 1 dl langyos tejből, 3 dkg élesztőből, 1 teáskanál porcukorral felfuttatott kovászt és 3 csapott teáskanál sót adtam hozzá, és alaposan összedolgoztam.
10 perc pihentetés után alaposan megdagasztottam. 40 percig hagytam kelni, majd 1 cm magasra kinyújtottam a tésztát és három részre osztottam.

Előre, finomlyukú reszelőn lereszeltem 25 dkg sima és 15 dkg füstölt pizza mozarellát. Szárított oregánót készítettem a kezem ügyébe. Elővettem a medvehagymás pestot, amit korábban kaptam egy ismerősömtől, ez darált medvehagyma olívaolajban. Bármelyik zöld pesto alkalmas erre a célra, természetesen mindig a frissen készült házi pesto a legfinomabb.
5 dkg vajat felolvasztottam a rétegek kenegetésére.

Pizzás rész: vékonyan megkentem először vajjal, majd a paradicsomszósszal és vékonyan megszórtam a kevert, reszelt sajttal, majd megszórtam egy kis morzsolt oregánóval és meghajtogattam. Fentről lefelé lentről felfelé, balról jobbra, jobbról balra. Ez után mindig ezt a sorrendet alkalmaztam ez a legfontosabb.

Pestos rész: vékonyan megkentem vajjal, majd pestóval, majd vékonyan megszórtam a kevert, reszelt sajttal, és megintettem morzsolt oregánóval. Meghajtottam ugyanúgy, mint a pizzás részt.

Mozarellás rész: vékonyan megkentem vajjal, majd gazdagabban megszórtam a kevert, reszelt sajttal, és megintettem morzsolt oregánóval. Meghajtottam ugyanúgy, mint a pizzás részt.

20 perc múlva óvatosan kinyújtottam a tésztát olyan 1,5 cm magasra és elvégeztem újra a fenti műveleteket.

Újabb 20 perc múlva kinyújtottam 2 cm magasra a tésztát, de ekkor már csak vajjal kentem meg mindhárom résznél a tésztát, és sajttal szórtam meg, valamint oregánóval hintettem meg, és újra meghajtottam.

Megint 20 perc múlva nagyon óvatosan kinyújtottam a tésztát 3 cm magasra, most csak egy irányban a tetejét éles késsel bevagdostam, és kiszaggattam a pogácsákat. A lehulló részeket nem gyúrtam össze, hanem rózsaszerűen megformáztam, így szépen megsülnek ezek a részek is.

Kivajazott tepsire raktam a pogácsákat nem túl szorosan egymás mellé. A sütőt előmelegítettem 200 fokra. Az aktuálisan következő tepsi pogácsát közvetlenül sütés előtt pár csepp tejjel elkevert tojássárgájával megkentem, és a pestós pogácsák kivételével a maradék reszelt sajttal szórtam meg. A pestósat frissen reszelt parmezánnal fedtem be. A pogácsákat még egy kis morzsolt oregánóval megszórtam, és az első adag pogácsát 200 fokon 15 percig, a következőket 190 fokon 13 percig sütöttem.






 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Mire képes az ember?
  2011-06-26 15:31:00, vasárnap
 
  Egy igaz történet. Egy napon a fiú kérdezi az apját: Apa lefutod a marathont velem? Az apa válasza igen, s az első marathont lefutották együtt.Egy

másik napon a fiú kérdezte az apját: Lefutod velem újra a marathont?

Az apa válasza megint igen, s lefutották együtt újra a marathont. Majd

egy napon újra kérdezi az apját: Apa, lefutod velem az Ironmant? / Ironman a legnehezebb verseny, 4km úszás, 180km kerékpározás, 43km futás / Az apa válasza megint igen! - Kimondani könnyű, de nézzétek meg a videót..


Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
2011.05 2011. Június 2011.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 30 db bejegyzés
e év: 569 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 258
  • e Hét: 353
  • e Hónap: 1565
  • e Év: 29788
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.